Perşembe, Ağustos 28, 2008

Kurtuluşspor'un tek eksiği gol

İNEGÖL KURTULUŞSPOR: 0 DİBBA ALHESN: 4

HABER-FOTO: AHMET MESTAN
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında, geçtiğimiz sezon Dubai Birinci Ligi’nden İkinci Lige düşen Dibba Alhesn takımı ile özel bir müsabaka oynayan İnegöl’ün Süper Amatör Lig’deki temsilcilerinden Kurtuluşspor, rakibine 4-0 gibi farklı bir skorla yenilirken, müsabaka son derece dostane bir şekilde geçti
Bursa’da kampta bulunan Dubai temsilcisi Dibba Alhesn’i Gazeteci İbrahim Gürbaş’ın organizasyonu ile geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl Şehir Stadyumu’nda ağırlayan Kurtuluşspor, Bursa bölgesi hakemlerinden İhsan Topsakal’ın yönettiği müsabakada ikinci hazırlık maçında mücadele olarak, gol yollarında pozisyon olarak rakibiyle başa baş mücadele etti. Genelde dengeli geçen müsabakada, Sarı-Kırmızılıların geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. Tecrübeli rakibi kadar gol pozisyonuna giren ve rakibinden çok kaleye şut atan Kurtuluşspor gol pozisyonlarında başarılı olamadı ve defansta yaptığı bireysel hatalara ve rakibinin tecrübesine yenik düştü.
Müsabaka öncesinde Kurtuluşspor takım Kaptanı Hakan Serbest, Dibba Alhesn takımı kaptanı ile hakeme çiçek vererek başarı dileklerini iletti. Müsabakayı çok sayıda spor sever izlerken, her iki teknik adam da sık sık oyuncu değişikliklerine giderek, oyuncularının performanslarını görme imkanı buldular. Özellikle Kurtuluşspor’un ikinci yarı oyuna aldığı 15 yaşındaki Gökhan ve 18 yaşındaki Bilal oynadıkları futbol ve kendilerine olan güvenleriyle Kurtuluşspor’un geleceğinin emin ellerde olduğunu gösterdiler.
Karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip 7. dakikada Bolumaldini’nin yaklaşık 35 metreden attığı mükemmel golle 1-0’lık skor üstünlüğü ele geçirdi. Kurtuluşspor’un bu gole karşılık vermek için rakip kaleye yüklendiği sırada konuk Dibba Alhesn bir gol daha bularak farkı 2’ye çıkardı. 13. dakikada Hassan ile gelişen konuk ekip atağında, Lorans şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak takımını 2-0 öne geçirdi. Kurtuluşspor un geliştirdiği ataklarda ise konuk savunma gole izin vermedi ve ilk 45 dakika bu skorla tamamlandı.
İkinci yarının başında sağdan Serkan’ın getirdiği ve kale sahasına bıraktığı topu Yıldıray boş kaleye gönderemedi. Arkadan Erdi’nin vurduğu topu kaleci çıkarttı. Orta sahada kazanılan serbest atışı hemen kullanan Dibba Alhesn takımında 47. dakikada kaleciyle karşı karşıya Lorans skoru 3-0’a taşıdı. Bu yarıda biraz daha derli toplu bir görüntü veren Sarı-Kırmızılı ev sahibi ataklarını sıklaştırdı ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. 89. dakikada kullanılan korner atışına iyi yükselen Diba skora noktayı koydu: 4-0.
Gürsuspor maçının ardından ikinci hazırlık maçında güçlü rakibi karşısında ciddi bir sınav veren Kurtuluşspor’un gol yollarındaki etkisizliği dikkat çekmesine karşın Sarı-Kırmızılılar Nilüfer Belediyespor’dan alınan Murat Güleç’in takıma girmesiyle ve Orhangazispor’dan alınan Onur’un da daha hazır olmasıyla çok iyi bir takım olacağının sinyallerini verdi.

Karşılaşma sonrası iki takım oyuncuları arasında dostane bir tablo vardı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kurtuluş spor hiç birşey yapamaz oyuncuları kötü ve ruh yok

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.