Salı, Ağustos 26, 2008

Köşe yazısı: Amatör Sporlar, Sporcularımız, Olimpiyat ve Başbakanımızın İsteği

YAZI: ORHAN BUDAK
Amatör sporların yüzyıllardır büyük bir organizasyonu vardır. Olimpiyatlar. Sporcuların hayallerinde yatan arzuladıkları başarı Olimpiyatlara katılabilmek ve başarılı olarak madalyalar kazanmak.
Ülkelerin amacı Olimpiyatlarda başarılı olmak ve dünya spor kamu oyunda ülkelerinin spordaki başarılarını tescil ettirmek. Sporun beşiği olan Olimpiyat ruhu, Olimpiyat ateşiyle ifade edilmektedir.
Sayısız branşlar, sayısız sporcular, sayısız yöneticiler Olimpiyatlarda başarı için mücadele etmektedirler.
Başarılı ülkeler sporcularını Olimpiyatlara hazırlayabilmek için her yıl yaz-kış demeden çeşitli organizasyonlara katılmaktadırlar.
Bu katılımlar devlet katkısıyla veya özel sponsor katkılarıyla olmaktadır.
Ülkemiz gençliği spora çok yatkındır, heveslidir ve atılımlı olmalarına rağmen nedense yetkililer bu hevesli, heyecanlı, istekli gençliğe cevap veremezler.
Bulundukları zihniyetle göremezler.
Spor için tesisler açılır ama kimlere teslim edilir? Tesisler yapılır oraya görevliler atanır ama kimler?
Bu ne demektir bilir misiniz? Sporcuya ve spora darbe.
Sayın Başbakanımız Pekin Olimpiyatları devam ederken ‘Neden bizim sporcularımız madalya kazanamıyor?’ diye üzüntülerini dile getirirken 70 milyon vatandaşımıza, kimse kendilerine
‘Bunun cevabını sizler vereceksiniz’ diye sormadı ve soramazlar nedense. İşte başarısızlığımızın altında yatan gerçeklerden biri de budur. Gençlerimiz değil.
Sporcularımız değil.
Ben şimdi Sayın Başbakanımıza soruyorum, hiç tebdili bir kıyafetle her hangi bir gittiler mi?
Ben burada spor yapmak istiyorum dediler mi?
Olmadı bir başka tesise gitsinler, olmadı bir başkasına.
Önce karşısında yetkili bulamazlar kendilerine bilgi verecek. Karşılarına malzemeci, ya da en alttaki çalışan çıkacaktır.
Gençlerimizi spora teşvik edecek bir güzellik göremezsiniz. Gençlerimiz başarılı olmak isteseler bile Olimpiyatlarda 14-15 yaşlarındaki sporcular madalyaları toplarken bizde gençlerimiz antrenörü ancak 15-16 yaşlarında görmektedir. Devletimizin var gibi görünen spor politikası aslında yoktur. Şimdiye kadar da bana göre olmamıştır.
Siyasetçilerimizin harman yerine çevirdikleri spor alanlarımız nadasa bırakılmış tarla gibidir. Amatör sporlarımızda spor tesislerinde olması gereken sağlık merkezlerini bırakın tentürdiyot, pamuk olmadığı için bir sağlıkçıya gerek görülmüyor.
Sayın Başbakanım Sporcudur.
Kendileri amatör spor alanlarını gezdikleri zaman görecekler ki kendi zamanlarıyla şimdiki zaman arasında müthiş uçurumlar mevcut.
Şimdi sevgisizlik hakim.
Ben hayatım boyunca ne yetenekli gençlerimizin çok genç yaşta spordan koptuğunu gördüm.
Bunun nedeni ilgisizlikti.
Bu ilgisizlik ve başarısızlık yabancı başarılı sporculara milli formamızı verirken milyon dolarları vermekteler.
O milyon dolarlar ile ne gençlerimiz ne büyük başarılara imza atarlar
Sayın Başbakanım, güreşte bir zamanlar bir numara olan Türkiye şimdi o başarıyı gösteremedi.
Sporda başarıyı TÜRK GENÇLİĞİ’NE nasıl başaracaksınız? Türk Gençleri çok yetenekli ama ya yöneticiler?

Hoşça ve dostça kalın

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizde olimpiyat ruhu yok biz sadece başarılarla övünmesini biliriz birde hazıra konmasını. biz insana değer vermiyoruz olimpiyatlaramı vericez?
ülkemizde yetenek çok bizim bu yetenekleri alım daha yükseklere getirmemiz gerekirken malesef köreltiyoruz. bizim ülkemizde yetenek önemli değil artık tanıdık ve torpil önemli olan gerisi yalan. Düşünseneze sizden kötü birisi var afedersiniz ona tapıyolar yetenekli adamın önünü tıkıyolar, insan düşündükçe sinirden tüyleri dikiliyor. İnsanın vicdanı rahat olacak keşke demiyecek dersede ders alacak umursamazlıkla olacak işler değil bunlar.yazdıklarınız için teşekkürler Orhan BUDAK beye SEVGİLERLE. Murat KORUCU.

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...