Perşembe, Mayıs 22, 2008

Kırklareli 2. Amatör'de haftaya bakış

Haftanın maçını Lüleburgazspor kazandı
Kırklareli 2. Amatör Küme'de son haftalara yaklaşılırken, şampiyonluk yarışındaki takımların mücadelesi de kızışıyor. Gruplarda bu haftasonu oynanan en önemli müsabaka Ertuğral Esenspor-Lüleburgazspor maçı oldu.
A Grubu'nda haftaya 22 puanla lider giren Lüleburgazspor, pazar günü Ertuğral Esenspor'a konuk oldu. Bu maç öncesi ev sahibi ekip de 20 puanla 2. sıradaydı. Hava sıcaklığının yüksek olmasına rağmen 90 dakika boyunca kıran kırana geçen karşılaşma, konuk ekip Lüleburgazspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu skorla 22 olan puanını 25'e yükselten yeşil-kırmızılı ekip, bir maç eksiği olmasına rağmen Ertuğral Esenspor'un 5 puan önünde liderliğini korudu ve önümüzdeki haftalarda oynanacak maçlar için büyük avantaj elde etmiş oldu. Ertuğral Esenspor'da ise alınan yenilginin ardından üzüntü vardı. Gruptaki en güçlü rakiplerini, kendi saha ve seyircisinin önünde mağlup etmek isteyen Esenspor, bu hedefine ulaşamayınca 20 puanla 2. sırada kaldı. Önümüzdeki hafta Lüleburgazspor, kendi sahasında Katranca Kartalspor'u konuk ederken, Ertuğral Esenspor Eskitaşlıspor deplasmanına çıkacak.

Gol düellosunun galibi Hürriyetspor
Kırklareli Büyükler 2. Amatör Küme A Grubu'nun 3. sırasında bulunan Hürriyetspor, pazar günü Eskitaşlıspor'u ağırladı. Büyük Mandıra'da oynanan karşılaşma tam bir gol düellosu şeklinde geçti. Tribünlerdeki taraftarların zevkli bir müsabaka ve 7 gol izlediği maçı Hürriyetspor 4-3 kazanarak puanını 15'e yükseltti. Eskitaşlıspor ise bu yenilgiyle grubun son sırasına geriledi.

Katranca Kartalspor ligin dibinden kurtuldu
A Grubu'nda 5 haftadır ligin dibine demir atan Katranca Kartalspor, pazar günü aldığı Babaeski Volkanspor galibiyetiyle 6. sıraya yükseldi. Rakibine oranla daha üstün bir performans sergileyen Katranca Kartalspor, bu maçtan 2-0 galip ayrılarak puanını 7'ye yükseltti ve ligin dibinden kurtuldu. Eskitaşlıspor'un, Hürriyetspor karşısında aldığı yenilgiyle 5 puanda kaldığı haftada, Katranca Kartalspor galip gelince ligin son sırasındaki takım da değişmiş oldu.

Hamitabatspor doludizgin
B Grubu lideri Hamitabatspor, cumartesi günkü müsabakada Kofçaz Serhatspor'a konuk oldu. Müsabakaya mutlak favori olarak çıkan Hamitabatspor, beklentileri boşa çıkarmadı. Grup lideri, rakibi karşısında adeta gol şov yaptı ve sahadan 11-1 gibi farklı bir skorla üstün ayrıldı. Kırklareli Atatürk Stadyumu toprak sahasında oynanan bu maçın ardından puanını 21'e yükselten Hamitabatspor liderliğini sürdürürken, Kofçaz Serhatspor 5 puanla 5. sırada kaldı.

TEK Spor 1-0 galip
Kırklareli Tekspor, pazar günü grup dördüncüsü Tozaklıspor'a konuk oldu. Müsabakanın 75. dakikasında konuk takım kaptanı Nusret, rakip yarı alandan aldığı topla ceza sahasına girdi ve kale sahasındaki Mutlu'ya 'al da at' dercesine bir pas çıkardı. Mutlu'ya da sadece dokunmak kaldı. Bu golle 1-0 öne geçen Kırklareli Tekspor, maçın kalan dakikalarında da net fırsatlar yakaladı. Müsabakada başka gol olmayınca 90 dakika sonunda gülen taraf Kırklareli Tekspor oldu. Tekspor, aldığı galibiyetle 13 olan puanını 16'ya yükseltirken, Tozaklıspor 9 puanla 4. sırada kaldı.

Asilbeylispor hükmen galip
B Grubu'nda haftaya 15 puanla ikinci sırada giren Asilbeylispor, bu pazar günü grup sonuncusu Karakoçspor ile karşılaşacaktı. Ancak Futbol Il Tertip Komitesi kararınca antrenör sözleşmesi yapmadığı gerekçesiyle Karakoçspor'un ligden ihraç edilmesiyle bu karşılaşma oynanmadı. Asilbeylispor da müsabakadan hükmen 3-0 galip ayrılmış oldu.

Cevizköyspor liderliği kovalıyor
C Grubu'nda bu hafta oynanan müsabakaların ardından liderlik yarışı iyice kızıştı. Düğüncübaşıspor'un 22 puanla birinci sırada yer aldığı grupta pazar günü Cevizköyspor, Poyralıspor'u konuk etti. Müsabaka öncesi 18 puanla ikinci sırada yer alan Cevizköyspor, rakibi karşısında aldığı 6-1'lik galibiyetle 21 puana yükseldi ve ikinci sıradaki yerini korudu. Poyralıspor ise aldığı yenilgiyle 10 puanla 4. sırada kaldı.

Vize Acarspor rahat kazandı
Şampiyonluk yolundan grubun bir başka iddialı takımı Vize Acarspor, bu hafta Ertuğrulspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip, favori olarak çıktığı müsabakadan 8-1 galip ayrıldı ve puanını 19'a yükselterek 3. sıradaki yerini korudu. Ertuğrulspor ise 8 puanla 8. sırada kaldı.

Celaliyespor hükmen 3-0 galip
Futbol Tertip Komitesi tarafından antrenör anlaşması yapmadığı gerekçesiyle ligden ihraç edilen Çakıllıspor ile bu hafta karşılaşması gereken Celaliyespor, maç oynamadan 3-0 hükmen galip kabul edildi ve puanını 7'ye yükseltti.

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.