Çarşamba, Mayıs 21, 2008

Draco Malfoy ile terfiler üzerine soru-cevap


Soru-cevap konsepti aslında Hıncal Uluç’a ait, ancak Sayın Uluç’a tutup da 3. Lig’e terfi maçlarını soramayacağımıza göre biz de yorum ve görüşleriyle Uluç’u aratmayan Draco Malfoy’u uygun gördük...

Öncelikle genel bir değerlendirme yapalım, sizce terfiler nasıl geçti?
Hak eden takımlar çıktı, buna kimsenin itirazı olduğunu da sanmıyorum.

İstanbul takımlarının dördünün final oynayacağını söylemiştiniz ancak sadece Ayazağa bunu başardı, onlar da finalde yenildiler. Birçok kişi de, biraz amiyane bir tabirle sonuçların size ‘kapak’ olduğunu söylüyor...
Öncelikle şunu söyleyeyim, diğer 2 yorumcu gibi benim de 2 tahminim (Düzce-Keçiören) tuttu, Bağlar Vural da çıkabilir demiştim. İstanbul takımlarının gruplarına gelince... Bizim duruşumuz belli. İstanbul’un ekmeğini yiyoruz, elbette İstanbul takımlarını destekleyeceğiz. Ben hala İstanbul’dan 2 takım çıkmamasını sürpriz olarak niteliyorum. Örneğin benim 1 numaralı favorim Ümraniyespor’du. Son derece şanssız bir günlerinde kendi kalelerine attıkları 2 golle elendiler. Keza Tuzla’nın Suadiye’ye yenilişi hayret verici bir olaydır. Beylikdüzü bence erken havaya girmesinin bedelini ödedi. Maç sırasında amatorfutbol forumunda yazılanlara baktım, İzmirliler bile kaderlerine boyun eğmiş, İstanbul takımlarıyla kendilerini eşleştiren federasyona sövmeye başlamışlardı. Ancak Beylikdüzü’nün ikinci yarıdaki lakayt futbolu sonlarını getirdi. Normal süre 2-2 bittiğinde maçın Menemen’e gittiği belli olmuştu zaten. Çünkü sporda ‘momentum’ dediğimiz şey çok önemlidir. Bir taraf moral kazanmaya başlamış diğer ekipse düşüşe geçmişse maç orda bitmiştir. Ancak büyük kulüpler durumu kendi lehlerine çevirebilir.

İstanbul bu sezon niye takım çıkaramadı sizce, sorun neydi?
Aslında takım kaliteleri açısından İstanbul ekipleri gerçekten diğerlerinden üstündü. İkinci kademeye 4 takım çıktı ki bu son yıllardaki en büyük rakamdı. Tabi tek maçlı eleminasyon sisteminin cilvelerine kurban gittiler. Ancak derine inersek bence destek sorunu var. Yani bir Düzce’deki, bir Bandırma’daki taraftar desteğine bakıyorum bir de Beylikdüzü’ne, Ümraniye’ye... Bir Beylikdüzü nüfusu Bandırma’dan çok daha fazla ama kimsenin takımdan haberi yok. Son yıllardan endüstriyel bölgelerdeki İstanbul ekipleri maddi olarak güçlendi ancak İstanbul kentinin genel sorunu olan kozmopolit yapı ve ‘İstanbullu olma’ bilincinin henüz insanlarımıza yerleşememiş olması takımlara verilen desteği de etkiliyor. Sadece Feriköy, Vefa, Kasımpaşa gibi eski mahallelerinin takımlarına iyi destek var. Ancak bakın dikkat edin, Feriköy ve Kasımpaşa eski mahalleler zaten, Vefa zaten liseyle özdeşleşmiş. Her zaman çekirdek taraftar kitlesi var. Örneğin bir Küçükpazar birçok Anadolu takımından daha eski ama bulunduğu ilçe (Eminönü) itibariyle çok fazla seyircisi yok. Önce İstanbul’da mahalle ve semtlerdeki insanları takımlarıyla özdeşleştirmeliyiz. Semtin orta yerine bir afiş asmakla olmaz o işler. Mesela Beylikdüzüspor niye bir gün Migros Alışveriş Merkezi’ne gitmedi, insanlarla kaynaşmadı? 10-15 yaş arasındaki çocuklara o takımı sevdirmeniz de geleceğe bir yatırımdır mesela.

Ayazağa-Yeni Menemen maçındaki canlı yayın rezaleti için ne diyecekseniz?
Ayazağa tazminat davası açsa kazanır bence. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Zaten siz sitede olup bitenleri açıklamışsınız. Bence sayın yorumcu orada Yeni Menemenspor’a da haksızlık yaptı. Belli ki Göztepe’nin elenmesinin etkisinden kurtulamamış. Satır aralarına dikkat ederseniz hep Göztepe ön plana çıkarılmaya çalışıldı.

Göztepe’nin çıkamaması için ne söyleyeceksiniz?
Ben çok önceden dedim o takım çıkamaz diye. Terfiler zordur. İlk turda zayıf takımları yenerek havaya girdiler ancak bir Sergio bir de Recep’le yürümüyor bu işler. Tecrübeli Ayazağa karşısında etkisizdiler. Göztepe maddi durumunu daha da düzeltip 4-5 kaliteli isim daha alırsa, taraftarının da desteğiyle rahatça çıkabilir. Ama zaten birleşme olayı olacakmış, terfiye gerek bile kalmayabilir.

Bu sezon 3. Lig’e çıkan ekipler sizce ne yaparlar?
Keçiören Belediyespor bence en başarılı ekip olacak. Zayıf bir gruba gidecekler, bu imkanlarla orada da başarılı olmamaları için bir neden yok. Ancak açıkçası diğerlerinin orta sıralardan ötesini görebileceğine pek ihtimal vermiyorum.

Federasyon’un gelecek sezondan itibaren 30 yaş üstü oyuncularla sözleşme imzalama yasağı getirmesine ne diyorsunuz? 3. Lig’in kaldırılması gündemdeydi...

Evet ama TFF Başkanı Hasan Doğan’ın belli ki başka planları var. Bence yanlış bir uygulama. PAF Ligi’nden farkı kalmaz ki 3. Lig’in o zaman! 24-29 yaş arası da en fazla 6 oyuncuyla sözleşme imzalanacakmış, onlardan da 4’ü maç kadrosunda olacak. Avrupa’da futbolcular 40 yaşına kadar oynuyor, bizim federasyon erkenden emekli etme çabasında. Sonra çıkmış “Biz herkese futbol oynatma amacındayız” diyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Diye sormazlar mı adama? O kadar 30 yaş üstü futbolu ne olacak, 50 tane 2. Lig takımı var onlara mı gidecek? Amatörde zaten bu sene 76 ve üstü doğumlu en fazla 2 oyuncuya izin vardı. Bu kadar futbolcu aç mı kalacak?
Bence 3. Lig altyapı ligi olarak misyonunu yerine getiremez.


Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

keske bahsettiğiniz gibi olsaydı Vefanın desteği.
O yazılanların yarısı sahi olsaydı.
Ama ne yazık ki adımız ve armamızın gücü ve değeri dışında hiç bir güç kaynağımız yok.

Adsız dedi ki...

bandırma beylikdüzünden büyük bandırma nın nufusu 152000

Adsız dedi ki...

Kendinize bir yorumcu yakıştırması yapmanıza rağmen, yorumlarınızda İstanbullu olmanızdan dolayı İstanbul takımlarını kolladığınızı söylüyorsunuz. O zaman bu sadece size İSTANBUL TAKIMLARINI yorumlama hakkını vermeli; terfi maçlarını tek gözle yorumladığınız ortaya çıkıyor.
Şunu katiyetle ifade edyim ki İstanbul takımları amatör siteye çok fazla istanbul lu girdiği için abartılıyor. İstanbul amatör sevdalıları diğer kentlerin takımlarının maçlarını sadece terfilerde izlediği içn fazla bilgi sahibi olamıyorlar.
BEN şahsım adıma çok fazla maç seyretmeme rağmen(Bir çok Şehirde bir çok amatör küme maçı seyrediyorum)sizin gibi ukalalık etmiyorum.
Dilerim ki bundan sonraki youmlarınızda bir İstanbul llu olarak görüşleirm diye yazınıza başlarsınız size olan tepkiyi birazolsunn azaltırsınız. Yazınızı okuyanlar zaten istanbulluymuş demekle yetinirler.
HAYATINDA HİÇ FUTBOL İZLEMEYEN BİRİ BİLE sitlerde yazılan favori adaylarına bakarak 5 te 2 tutturur. ki ben 5 te 4 tutturdum ve finale kalacak tüm takımları 1'i(Suadiye) hariç tututurdum.(Ama yinede ismimi vermeyeceğim.)

Adsız dedi ki...

bandırmaspor 2013 te real madridle şampiyonlar liginde final oynayacak bakalım ozaman ne yorum yapacaksınız

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.