Pazartesi, Mayıs 19, 2008

Derbi berabere, Özfatih şampiyon...

ÖZFATİHSPOR: 2 İSTANBUL BAFRASPOR: 2

İstanbul 2. Amatör Küme 5. Grup'ta düğümü çözecek maçta Özfatihspor ve İstanbul Bafraspor, ligin ilk yarısında olduğu gibi yenişemedi. Namık Sevik Stadı'ndaki mücadele 2-2 sona ererken, Özfatihspor bu skorla bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Konuk takım İstanbul Bafraspor maça hızlı başlayan taraftı. Mücadelenin henüz 5. dakikasında Serkan'ın sağ taraftan hızlı taşıyıp ortaladığı topu çok iyi takip eden Ertuğrul takımını öne geçiren golü attı: 0-1.
Lider Özfatih golün şokunu yaşarken, İstanbul Bafraspor bu dakikalarda rakibinin etkili hücum oyuncularına iyi bir savunma uyguladı, hücumda da tehlikeli olmaya devam etti. Ancak maçın 15. dakikasında Özfatihspor'un ceza sahası üzerinde kazanmış olduğu serbest atışı Emrah son derece şık vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.
Maçtaki azmini ve hırsını kaybetmeyen Bayrampaşa temsilcisi, tekrar Özfatihspor üzerinde baskı kurmaya devam etti. 42. dakikada yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşta Sinan'ın sert şutu üst direkten döndü, pozisyonu çok iyi takip eden Ertuğrul takımının ve kendisini ikinci golünü attı: 1-2. Santra sonrası tekrar baskıya devam eden Bafraspor 44. dakikada Birol'la çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Maçın ilk yarısı bu skorla sonuçlandı: 1-2

İkinci yarıya hızlı başlayan iki takım da, maçı izlemek için Namık Sevik Stadı tribünlerini dolduran taraftarlara müthiş bir mücadele seyrettirdi. Maçın 46. dakikasında Birol'un sağ taraftan yaptığı ortayı çok iyi takip eden Serkan'ın şutu direği sıyırarak geçti. Bunun akabinde dönen pozisyonun devamında Bafraspor savunmasının bir anlık hatasını affetmeyen Metin oldu. Orta sahadan gelen topu Mehmet Şerif kaçırınca, Metin topla buluşur buluşmaz İstanbul Bafraspor kalecisi Mehmet Karataş'la karşı karşıya kaldı ve kalecinin yanından şık bir vuruşla takımına beraberliğe getiren golü attı: 2-2.
İki takım da kendilerine yakışan fair play ruhu içinde olağanüstü bir mücadele sergiledi. 2-2'lik skorla şampiyonluğunu ilan edecek olan Özfatihspor oyun temposunu yavaşlatmaya çalışırken, konuk Bayrampaşa temsilcisi galibiyet golü için bastırdı ve zaman zaman rakibine korkulu anlar yaşattı. Maçın 67. dakikasında hiç beklenmeyen bir şey oldu. Yan hakem orta hakemi yanına çağırarak Bafraspor'dan Serkan Yıldız'ın atılmasına sebep oldu. Bafraspor 10 kişi kalmasına rağmen maçı bırakmak niyetinde değildi fakat geliştirdikleri ataklarda sonucu değiştirecek gol gelmedi. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan İstanbul Bafraspor Teknik Direktörü Mustafa Ünal, "Maçın çekişmeli ve zevkli geçeceği belliydi. Takımımız çok iyi bir oyun sergiledi fakat Özfatihspor da iyi bir takım ve hakettikleri bir şampiyonluk aldılar, kendilerini tebrik ediyorum. 1. Küme'de başarılar" dedi.
Ünal ayrıca, "Beni ençok sevindiren konu maçın centinmenlik içerisinde, fair play'a yakışır biçimde geçmesiydi. Maçtaki kırmızı kartım da yan hakemin yanlış anlamasından kaynaklandığınada eminim. Tribünleri dolduran insanlara zevkli bir müsabaka seyrettirdiğimize inanıyorum. Her iki takım futbolcularını da can-ı gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Karşılaşma sonrası Özfatihsporlu futbolcular şampiyonluk turu attılar ve sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştılar.


Mustafa Ünal yönetimindeki İstanbul Bafraspor, lig sonuna kadar centilmence mücadelesini sürdürdü. Kırmızı-Siyahlılar lider Özfatih'e ligdeki tek puan kayıplarını yaşatmasına karşın sezonu ikinci tamamladı.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.