Çarşamba, Nisan 30, 2008

Edirnespor'dan buraya kadar


SUADİYE BLD.SPOR: 5 EDİRNESPOR: 0

STAT: Bakırköy Bld
SUADİYE BELEDİYESPOR: Melih, Tuncay, Kadir, Hakan, Fuat, Turgut, Şahin, Atilla, Yavuz, Önder, Selçuk
EDİRNESPOR: Mert, Gökhan, Rafet, Yavuz, Tuncay, Seyfettin, Hasan, Fevzi, Selçuk, Orçun, Hüseyin
GOLLER: Turgut (32), Selçuk (57), Yavuz (72 ve 85), Oğuzhan (75)

KAAN EMRE KAHYA'NIN YORUMU
3. Lig Terfi Mücadelesinde Edirnespor ile Kocaeli Suadiye Bld. arasındaki maçı kazanan taraf Kocaeli Suadiye Belediyespor oldu, hem de net Bir Skorla: 5-0
Maça Her İki Taraf da Temkinli Başladı Ancak Görüş İtibarı İle Çok Daha İstekli Olan Kocaeli Suadiye Bld. Takımıydı. Yeşil-Beyazlı Takım, Edirnespor Kalesini Abluka Altına Almıştı. İlk Dakikalarda Edirnespor'da Göze Batan 2 Futbolcu Vardı: 1 Numaralı Kalecileri Ve 10 Numaralı Santraforları. Ancak Yine de Takıma Yeterli Olamadılar. Dakikalar 15'i Gösterdiğinde Suadiyeli Oyuncunun Kornerden Dönen Topa Ceza Yayının Oradan Kalecinin Soluna Doğru Müthiş Ayak İçi Şutunu, Kaleci Mükemmel Uzanarak Kornere Tokatlayarak Belkide Maçın En Güzel Görüntüsünü Çizdi.

20. dakikada Edirnespor'un Santraforu bir pozisyon sonucu topu taça çıkarmamak için mücadele ederken bileğini burkarak oyunu bırakmak zorunda kaldı. Bu Edirnespor için hiç de iyi olmadı çünkü en diri ve en güçlü adamları oyundan çıkmıştı. Herşey bu dakikadan sonra başladı... Zaman zaman oyun içerisinde sertlikler oldu ancak fazla büyümeden yatıştı. Havanın sıcak olması da bi nebze futbolcuları gerdi. Dakikalar 37'yi gösteriyordu ki sağ taraftan gelen atakta Turgut Topu Ağlara Yollayarak Takımını 1-0 Öne Geçirdi (Bu oyuncu sezon başında Feriköy Forması Giymişti) İlk Yarı Bu Skorla Bitti. Devre Arasında Futbolcular Soyunma Odasına Giderken Edirnespor, kendi taraftarının Tepkisi İle Karşılaştı. Yaklaşık 50 Kişi Olan Taraftar Grubu İlk Yarıda Oynanan Futboldan Hiç de Memnun Değildi.

Bu arada Tribünde, bir zamanlar Edirnespor Forması Giyen (2. Lig Zamanında) Şişli Yaylaspor'un Antrenörü Necdet Yılmaz Ve Ercan Yılmaz Maçı İzleyenler Arasındaydı. Ayrıca İstanbul Futbol Eski İl Temsilcisi Bahri Savaş da Müsabakayı Takip etti. Edirnespor Taraftarı Şüphesiz Necdet Yılmaz'ı Hiç Unutmamış Olacak ki bu Sevgilerini Dile Getidiler.

Edirnespor'un Kenar Yönetimine Baktığımız Zaman, Teknik Heyetin hiç yerinden oynamadığını farkettik. Edirnespor Taraftarı Ve Yönetimi Bu Olanlara Şüphesiz Sessiz Kalmayacaktır. Cefakar Taraftarı Olan Edirnespor Neden Buralarda, Bunu da Açıklamak Yöneticilerin işi olsa gerek.

Gelelim 2. Yarıya... Açıkcası Artık Kontrol Kocaeli Suadiye Bld.Spor'daydı Ve Yeşil-Beyazlılar Maçın 57. Dakikasında Selçuk'un golüyle skoru 2-0 Getirerek Edirnespor'un Zaten Olmayan Direncini Sıfıra İndirdi. Ancak şunu da hatırlatmam gerek, Edirnespor Bu Terfilere 8 As Oyuncusundan Yoksun Geldi. Bunun Nedeniyse Futbolcuların Paralarını Alamamasıdır.
Sarı-Kırmızılılar nihayetinde maçı 5-0 yitirdiler ve evlerine döndüler. Yine de İyi Bir Seyir Sunduğumu Düşünüyorum.

FATİH KAPILAR'IN YORUMU

* Edirne'den belediyenin temin ettiği araçlarla, iki otobüslük bir taraftar kitlesi gelmişti
* Suadiye ekibininde 50 kadar taraftarı tribündeydi
* İlk 10 dakikalık orta alan mücadelesinden sonra Suadiye Bld. oyunda çok hakim göründü. Edirnespor, bir vilayeti temsil etmesine rağmen tipik zayıf bir Trakya takımı görünümünde. Tarafsız izleyen herkes Edirnespor'un üç pas yapamadığını ve İstanbul'da belki 1. Amatör'de oynayabileceği görüşünde hemfikirdi. Maç boyunca ciddi ve tehlikeli tek bir akınları bile olmadı bir iki karambol haricinde...
* Yeşil-Beyazlı Kocaeli temsilcisi gerek fizik gücü yüksek olduğunu gerekse daha tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu dakikalar geçtikçe belli etti. Kalecileri Veli, 11 nolu oyuncuları Selçuk (daha önce Kocaelispor'da oynadığı konuşuluyordu statta--ikinci golü attı) ve takımı yöneten 10 numaralı Önder (ki onun için de Beylerbeyi'nde oynadığı iddia edildi malum yaşlı amatör takipçileri arasında. O da ilk golde çok şık bir kafa vuruşu yaptı) oyunu çok iyi kontrol ettiler.
* 35. dakika civarında yan toptan şık bir kafa vuruşuyla devreye 1-0 önde girdi Suadiye Belediye takımı ikinci yarı çok daha rahat kontrol ettiler oyunu ve ardarda gelen gollerle fark açıldı.
* Edirne seyircisi zaman sahaya müdahele etmeye çalıştı ve saha içinde de küçük gerginlikler olsada fark açılınca sarı-kırmızılı seyirciler kendi takımları aleyhinede tepki göstermeye başladılar.
* Maalesef maçı tamamlama şansım olmadı, zaten son anlarda iyice yavan bir havaya büründü maç... Suadiye iki gün sonraki maç için olsa gerek oyuncu değişikliklerine gitti. Edirnespor zaten çoktan kopmuştu...

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.