Pazartesi, Nisan 28, 2008

İstanbul'dan 3 takım 2. kademede!

TUZLASPOR: 3 MUDANYA BURGAZSPOR: 1
Kocaeli grubunda beklenen final gerçekleşti. Genç, iyi pres yapan ve mükemmel bir savunması olan Tuzlaspor, zorlanarak başladığı final grubunu rahat bitirdi. İstanbul ekibi 2-0 öne geçtikten sonra Burgazspor sonlara doğru farkı indirdi ancak 90'da penaltı golüyle Tuzlaspor üst üste 2. sene ikinci kademeye kaldı. Geçen sezon ikinci kademeye yükselen Burgazspor ise bu kez evine erken döndü.

YENİ MENEMEN: 0 SİLİVRİSPOR: 0 (1-O UZ.)
Eskişehir Grubu'ndaki maçın 90 dakikasında iki ekip de pozisyona girdi, iki taraf da kazanabilirdi ancak mücadele uzatmaya taşındı. 97. dakikada Hikmet İzmir ekibine galibiyeti getirdi.

AYAZAĞASPOR: 0 SÖKESPOR: 0 (3-0 PEN)
İstanbul ekibi Ayazağaspor, Balıkesir'de oynadığı 3 maçı da penaltılarla kazanarak ilginç rekora imza attı. Mevcut formatta hiçbir takım daha önce üst üste 3 maç penaltılarla kazanmıştı. Ayazağa 2005'te de ilk kademede üst üste 2 maç penaltılarla kazanmıştı. Hatta o Eskişehir Grubu'nda Ereğli ve Ankara Adalet'ten önce İzmir Ulucak'ı da uzatmalarla elemişlerdi. Ayazağaspor kalecisi Türker, terfi maçlarına damga vurmaya devam ediyor. Sökespor'un 3 penaltısını da kurtarmayı başardı.

ÜMRANİYESPOR: 2 KÜÇÜKPAZARSPOR: 1
Ve Ümraniyespor şeytanın bacağını kırdı! Üçtür ilk kademenin finalinde yenilen Kırmızı-Beyazlılar için aslında Bursa'da Küçükpazarspor'la oynana final de iyi başlamadı. Henüz 13. dakikada orta sahadan kullanılan serbest vuruşta ileri çıkan Ümraniye kalecisini aşan top gol oldu. Ancak Küçükpazarspor da çok büyük 2 kaleci hatası yapınca Ümraniye bir anda öne fırladı: 18'de kullanılan serbest vuruşta kaleci yavaş topu elinden kaçırdı, aynı kaleci 18'de soldan yapılan ortada topu yine elinden kaçırdı: 1-2. Daha sonra Küçükpazar'ın bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ümraniye 88'deki kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.
Bursa grubuna kaleci hataları damgasını vurdu diyebiliriz. 3-1 biten Küçükpazar-Karasu maçında da Küçükpazar'ın 2, Karasu'nun 1 golü çok bariz kaleci hatalarından geldi.

RİZE ÇAYKURSPOR: 2 DÜZCE BEYKÖY BLD: 0
Tokat Grubu'nun finalinde, bölgenin iddialı takımlarından Çaykurspor, Beyköy Belediyespor'u ilk yarıda bulduğu gollerle mağlup etti.

ÇUBUKSPOR: 1 MANAVGAT BLD.SPOR: 0
Ankara temsilcisi Çubukspor, amatörde fazla kalmak istemediğini Konya Grubu maçlarında gösterdi. Yarı finalde güçlü Pursaklar'ı uzatma saniyelerinde yenen Manavgat, Çubukspor'a direnemedi. Ankara'nın mavi-sarılı ekibi 83'te bulduğu golle sahadan galip ayrıldı.

ESKİŞEHİR DEMİR: 3 KONYAALTI BLD: 3-1
Nevşehir Grubu'nun favorisi Demirspor, yenik duruma düştüğü maçı farklı kazandı ve adını ikinci kademeye yazdırdı. Yarı finalde Selçuklu Belediyespor'u 90+2'de gelen golle geçen Konyaaltı, 12'de Fatih'in oldukça uzaktan attığı golle 1-0 öne geçtiyse de 37'de Caner Eskişehir Demirspor adına eşitliği sağladı. Demirspor ikinci yarıda 2 gol birden buldu ve uzun zaman sonra bir Eskişehir takımı 2. kademeye yükselmiş oldu.

ZONGULDAK BLD.SPOR: 0 YALISPOR: 0 (4-3 PEN)
Terfilere son yıllarda damgasını vuran iki ekibin Samsun'daki mücadelesinde gülen taraf Zonguldak Belediyespor oldu. Mavi-Beyazlılar böylece son 3 yıl içinde 2. kez ikinci kademeye kaldılar. Geçen sezon 2. kademe finaline yükselen Trabzon Yalıspor bu kez ilk kademe finalinde takıldı.

KOZAN BLD.SPOR: 3 K.MARAŞ BLD.SPOR: 1
Adana temsilcisi Kozan Belediyespor beklendiği gibi Şanlıurfa Grubu'nu çok kolay bir şekilde bitirdi. Turuncu-Yeşilliler mücadelenin ilk yarısını da 1-0 önde tamamladı.

YÜKSEKOVA BLD.SPOR: 3 YENİ YILDIRIM: 0
Diyarbakır Grubu'ndaki maçlarda Hakkari temsilcisi Yüksekova Belediyespor kolay galibiyetler aldı. Bitlis Yeni Yıldırım ise sürpriz çıkışını 2. kademeye taşıyamadı.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

istanbulmu bence silivri ve tuzlayı istanbuldan saymıyalım seir merkezinden baya bi uzak ya o bakımdan:)

Adsız dedi ki...

Tuzla istanbul un girişi kardeşim...

Adsız dedi ki...

silivri de istanbulun çıkışı:)

Adsız dedi ki...

ümraniyespor inşallah çıkar ben çıkacağına inanıyorum

Adsız dedi ki...

tuzlaspor çıkabilir benim favorilerim arasında var o takım bide ümraniye diyorum istanbul takımlarından favorim bu.

Adsız dedi ki...

çubukspor umuz eskişehir demirsporu 2-1 yenerek adını finale yazdırdı. SANA 3.LİG YAKIŞIR ÇUBUK

RECEP BABA

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...