Salı, Nisan 29, 2008

Hastane Bayırıspor şampiyon


HABER: EMİN KURT

Hastane Bayırıspor, Çanakkale 1. Amatör Küme'de bitime 2 hafta kala şampiyonluğu şimdiden ilan etti. 24. haftaya girilirken Geliboluspor’un, 3 Lapsekispor’un 6 puan önünde olan Kırmızı-Lacivertliler, son maçında deplasmanda Barbarosspor’u 6-2 yendi.

Bu sonuç itibariyle gözler Lapseki’ de oynanan, 53 puanlı lig üçüncüsü Lapsekispor ile 56 puanlı lig ikincisi Geliboluspor'un maçına çevrildi. Buradan gelen sonuç Hastane Bayırıspor’ u yakından ilgilendiriyordu. Geliboluspor’un beraberlik veya galibiyeti halinde şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam edecek; Lapsekispor’ galibiyeti halinde ise son 2 maça bakılmaksızın Hastane Bayırıspor şampiyonluğunu ilan edecekti. Nitekim öyle oldu. Lapsekispor kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçı 2-0 kazanarak Hastane Bayırıspor’un 2007-2008 sezonu Çanakkale 1. Amatör küme şampiyonu olmasını sağladı.


Bu sonuç Hastane Bayırı'nda büyük sevinç yaratırken Gelibolu cephesinde ise kaçan şampiyonluğun üzüntüsü vardı. Bu sonuçlardan sonra Hastane Bayırıspor puan sıralamasının en üstünde 59 puanla şampiyon olarak son iki haftaya girerken, aldığı galibiyet sonrası bir maç fazlasıyla ikinci sıraya 53 puanla Lapsekispor oturdu, Gelibolu ise üçüncü sıraya gerileyerek son haftaları telafisiz kapatıp ligi ikinci sırada bitirmenin hesaplarını yapacak. Önümüzdeki yıl bu üç takım kozlarını Süper Amatör Küme'de yeniden paylaşacaklar.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...