Cuma, Nisan 18, 2008

Benan Diker terfi maçlarını yorumluyor

Amatör futbol uzmanı yazarımız Benan Diker geçen sezon olduğu gibi 3. Lig'e terfi maçlarını bizimle paylaşıyor:


Büyükçekmecespor

YAZI: BENAN DİKER
Terfi tahminlerime başlamadan önce şunu söylemekte yarar görüyorum; haddini bilerek oynayan her takımın rakip kim olursa olsun şanslı olabileceğini düşünüyor; terfinin geçen yıla göre daha zorlu olacağını tahmin ediyor ve tüm takımlara başarılar diliyorum.


Bandırmaspor
1.BÖLGE A Grubu (KOCAELİ) :Gruptan kim çıkar demek hakikaten zor. Denk kuvvetlerin mücadelesi altında geçecek gibi gözüküyor. İstanbul şampiyonu B.Çekmece, terfi müdavimi Tuzla’nın en büyük rakipleri Mudanya Burgaz ve Karacabeyspor olacaktır. Trakya temsilcileri yabana atılmamalı ve bu dört rakibi elemeleri de sürpriz sayılmamalı. Yalova şampiyonu Altınova namağlup geldiği grupta tur geçebilir belki ama grup kapama ihtimalleri Trakya temsilcileri gibi zor gözüküyor.

Favori: B.Çekmece Plase: Tuzla Sürpriz: Mudanya Burgazspor Bomba: Karacabeyspor


Hadımköyspor
1.BÖLGE B Grubu(YALOVA): Grupta öne çıkan isimler Hadımköy ve Bandırmaspor.Bu ekipleri zorlar görüntüsü çizen tek takım son yıllardaki çıkışı ile Erdek Bld .Diğer ekipler ya eski güçlerinden uzak (Serdivan ve Alikahya) ya da terfi tecrübesi olmayan ekipler (Kafkas ve Gürpınarspor).Hadımköy ve Bandırma dışına çıkmaz görüntüsü veren bir grup.

Favori: Bandırmaspor Plase: Hadımköy Sürpriz: Erdek Bld Bomba: Gürpınar


Ümraniyespor
1.BÖLGE C Grubu (BURSA): Bu bölgenin en zor grubu hiç şüphesiz.Kocaeli ve Sakarya
şampiyonları;İstanbul’un iki iyi takımı zorlu ve çok kaliteli maçlar oynayacak.Grupta Ümraniye –Derince-Karasu üçgeninden birinin bu zorlu grubu kapatacağı gözüküyor.Zayıf takımları da içinde barındıran grupta Kırklareli ve Çınarcık ilk maçlarla eve döner.

Favori: Ümraniyespor Plase: Derince Belediye Sürpriz: Karasu Bomba: Küçükpazar


Ayvalıkgücü

1. BÖLGE D Grubu (İSTANBUL): Grubun favorisi Ayvalıkgücü gözükse de Çerkezköy Belediye ciddi rakip olacaktır. Grupta Zeytinli Belediye; Bursa’dan namağlup gelen Zaferspor ,Kocaeli temsilcileride iyi takımlar,fakat grup kapayacak kadar değil.Edirnespor ve Bursa’da barajdan gelen İnegöl Kurtuluş grubun iddiasız ekipleri olarak göze çarpıyor.

Favori: Ayvalıkgücü Belediye Plase: Çerkezköy Belediye Sürpriz: Zaferspor Bomba: Zeytinli Belediye

Çerkezköy Belediyespor

2.BÖLGE A Grubu (BALIKESİR): Denk ve kimin çıkacağını söylemenin zor olduğu bir grup.Grupta öne çıkan isimler Bayrampaşa, Ayazağa ve Söke gibi olsa da Manisa temsilcileri sürpriz yapmaya adaylar. Diğer ekiplerde yabana atılacak gibi olmasa da işleri daha zor. İstanbul takımlarından herhangi birinin grubu kapayacağını tahmin ediyorum.

Favori: Bayrampaşa Plase: Ayazağa Sürpriz: Sökespor Bomba: Salihli Belediye


Ayazağaspor
2.BÖLGE B Grubu (ESKİŞEHİR): Başka bir denk grup daha İstanbul takımlarının da buraya verilmesi tahminleri alt üst etti. Muğla şampiyonu Ören; Manisa ‘dan Soma İstanbul temsilcileri ve İzmir takımları işi zora soktu. Tahmini zor bir grup.

Favori: Yeni Menemen Bld Plase: Bakırköy Sürpriz: Ödemiş Belediye Bomba: Ören Belediye

Alaşehir Belediyespor

Bakırköyspor

2.BÖLGE C Grubu (KÜTAHYA): İstanbul temsilcilerinin ağır bastığı grupta yine İzmir takımları bu ekiplerin en büyük rakibi olacaktır. Bu bölgedeki zayıf gruplardan biri diğer ekiplerin grup kapama şansı yok.

Favori: Beylikdüzü Plase: Vefa Sürpriz: Urla Gençlik Bomba: Çiğli Belediye


Beylikdüzüspor

2.BÖLGE D Grubu (MANİSA): Bölgedeki diğer gruplara göre daha zayıf ve köklü Göztepe’nin kapatacağı en ideal grup. Muhtemel rakipler Denizli’nin namağlup şampiyonu Konak ve Aydın temsilcilerinden bilhassa Kuşadası takımıdır. Muğla ve Kütahya temsilcilerinin grup kapama ihtimalleri olduğunu düşünmüyorum.

Favori: Göztepe Plase: Kuşadası Sürpriz: Konak Bomba: Çine Madran


Göztepe

3.BÖLGE A Grubu:(SAMSUN): Trabzon takımlarından biri bu grubu kapar. Erbaa ve Görele bu ekipleri zorlayabilir.Diğer ekiplerin işi çok zor.

Favori: Beşikdüzü Plase: Yalıspor Sürpriz: Görelespor Bomba: Erbaa Güreş İhtisas


Düzcespor

3.BÖLGE B Grubu:(TOKAT): Grup kapamak için ideal bir grup.Çaykur-Sivas İ.Ö.İdare-Yomra eksenli bir grup bu üç ekipten biri grubu kapar diğer ekipler sürpriz yapmaya çalışsa da işleri zor olacak.

Favori: Çaykur Plase: Sivas İl Özel İdare Sürpriz: Yomraspor Bomba: Ordu İl Özel İdare

3.BÖLGE C Grubu:(ANKARA): Düzcespor terfilerdeki şansızlığını üstünden atarsa bu grubu kapar gibi gözüküyor. Muhtemel rakipleri Zonguldak şampiyonu Ereğli Belediye ve Sivas Belediyespor olacaktır. Bu takımların grup kapamaları sürpriz sayılmamalıdır.Diğer ekipler terfi tecrübesi için gruba gelecekler.

Favori: Düzcespor Plase: Ereğli Belediye Sürpriz: Sivas Belediye Bomba: İneboluspor


Jandarmagücü

3.BÖLGE D Grubu:(RİZE): Zayıf bir grup Samsun şampiyonu Çarşamba Belediyespor tartışmasız grubun favorisidir. Muhtemel rakipler Erzurum B.Ş Bld-Arhavispor olarak gözüküyor.

Favori: Çarşambaspor Plase: Arhavispor Sürpriz : Erzurum B.Ş Bld Bomba: Acarspor


Emirdağspor

4.BÖLGE A Grubu:(KONYA): Oldukça zayıf gruplardan biri ve grup kapamaya çok ideal bir merkez.Mersin-Ankara-Antalya kapışması yaşanacak. Her ne kadar kendi illerinde Mersin temsilcisi dışında şampiyon Çıkmasa da Manavgat-Çubuk-Anamur profesyonel lig kökenli; Pursaklar da terfi abonesi bir ekip olarak çok tecrübeliler.

Favori: Pursaklar Bld Plase: Toroslar Bld Sürpriz: Manavgat Bld Bomba: Çubuk


Eğirdir Belediyespor
4.BÖLGE B Grubu:(MERSİN): Zor gruplardan. Ankara temsilcileri; Nevşehir Narspor ve Yeni Niğdespor iyi takımlar olarak göze çarpıyor.Bu dörtlüden biri grubu kapar.Diğer ekipler sürpriz yapmaya çalışsa da işleri çok zor olacak.

Favori: Keçiören Bld Plase: Narspor Sürpriz: Jandarmagücü Bomba: Yeni Niğdespor


4.BÖLGE C Grubu:(NEVŞEHİR): Namağlup terfilere gelen Eskişehir şampiyonu Demirspor, Antalya şampiyonu Konyaaltı, Afyon şampiyonu Emirdağspor, Konya 2 ve 3 .cüsü bu grupta öne çıkan isimler.Bu grubu kapayan bu takımlar dışına çıkmaz.

Favori: Eskişehir Demir Plase: Konyaaltı Bld Sürpriz : Karatay Belediye Bomba: Emirdağspor

Ağrı Sanayispor

4.BÖLGE D Grubu:(ANTALYA): Bu bölgenin en sert grubu. Kayseri-Ankara-Isparta-Konya şampiyonlarından birisi mutlu sona ulaşacak. Grupta bu ekiplere kolay teslim olmayacak tek takım Odunpazarı Belediyespor gözüküyor. Meski ve Afyon Demir bu grubun zayıf ekipleri.

Favori: Eğirdir Bld Plase: Sincan Bld Sürpriz: Kayseri Pansu Şeker Bomba:Beyşehir Belediye

1932 Malatyagücü

5.BÖLGE A Grubu:(DİYARBAKIR): Yüksekova diğer rakiplerine göre bir adım önde ve favori.Grupta iş yapmasını beklediğim diğer takımlar Kurtalan ve Iğdırspor olsada tahminimce Yüksekova bu grubu geçecektir.

Favori: Yüksekova Bld Plase: Iğdırspor Sürpriz: Kurtalan Bomba: Bitlis Yeniyıldırım

5.BÖLGE B Grubu:(ADANA): Denk grup gibi gözükse de Ferhuş-Elazığ Bld-Bağlar Vural grupta bir adım önde gözüküyor. Birecik ve Şehitkamil de kolay kuralarla iş yapabilir.

Favori: Ferhuş Aracasu Bld Plase: Elazığ Bld Sürpriz :Bağlar Vural Bomba : Şehitkamil Belediye

5.BÖLGE C Grubu:(MARAŞ): Kızıltepe-Adana Gençlerbirliği-Payas-Siverek arasında geçmesini beklediğim zayıf bir grup gibi gözüküyor. Diğer ekipler açıkçası takım eleseler bile grup kapar gibi gözükmüyor.

Favori: Siverek Bld Plase: Payas Bld Sürpriz: Adana Gençlerbirliği Bomba: Kızıltepe Eğitim

5.BÖLGE D Grubu:(URFA): Kozan, uzun yıllar sonra Güneydoğu Anadolu grubuna düşerek önemli bir fırsat ele geçirdi.Ve bu fırsatı kullanıp defalarca kapısından döndüğü 3.lig için ,bu yıl daha avantajlı.Bu grupta ciddi rakipleri Diyarbakır şampiyonu Özel İdare Ayspor ;Malatya şampiyonu 1932 Malatyagücü ve Bingöl şampiyonu Yenimahalle olacaktır Açıkçası diğer ekiplerin çokta iddialı oldukları söylenemez.

Favori: Kozan Bld Plase: Diyarbakır Özel İdare Ayspor Sürpriz : Yenimahalle Bomba : 1932 Malatyagücü

7 yorum:

Adsız dedi ki...

eskişehir bölge tarafındaki bakırköysporun bu kadar çok amatörce ve hafife alınmasını kınıyorum, bir bakırköysporlu olarak..!

Adsız dedi ki...

inşallah bayrampaşa şampiyon olur

Adsız dedi ki...

slm benan dikari gerçekten kutlamak lazım istanbul takımları nın bulunduüğu gruplara yönelik o kadar isabetli tahminlerde bulunmuşki bir prof. futbolcu olarak kendisine %100 katılıyorum .Ancak açık konuşmak gerekirse ayazağa'nın bulunduğu guruba dikakt edin istanbul takımlarımnız favori gösterilmiş ama hiç öle değil..sökespora dikkat?bakırköy ün grubundaki ödemişe kaliteli ve üst düzey topçulardan kurulu çok dikkat??beylikdüzü nün gurbundaki urla gençliğe dikkat??bandırmaspor bu sene hadımköye nazaran çok iyi topu kulanan bir ekip ligde ki konumu kimseyi kandırmasın son dönemdeki transferleri BARIŞA DİKKAT GOL KRALI PROFTAYKEN???hadımköy ün adam ve top tercihlerini bu maçta çok iyi yapması lazım bana göre erken final..beylikdüzü ve b.çekmece gruptan gözü kapalı çıkar .. bence gururumuz bu takım takımlar olur.. ümraniye nin bulunduğu grupta her takım eşit şansta..kimse aldanmasın iş zor..ve de istanbul grubumuza gelen ayvalıkgücü ve de zafer spor bu grupta çok iddalı zeytinli???çerkezköyün işi zor?? takımlarımız için elinden geldiğince sakin olmalı belki her şey bir maçta kalıcak belki de finale kadar ama kimse kimseyi gözünde büyütmesin herşey beyinde bitiyor büyük topçu kalitesini,zekasını ve de sabrını bu yerlerde gösteren topçudur diyerek takımlarımıza başarılar dilerim saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Ben istanbul takımlarına baktım çoğunu bu bilgileri sunan arkadaş hafife almış olabilir evet yani ama istanbul takımlarıda boru değil yani! o yüzden izmir bölgesindeki takımları çok abartmaya gerekte yok kimse gözünde büyütmesin okadar çok herkes elinden geleni yapcak en iyi yerlerde bulunmak için zaten çok iyi bir mücadele veren takım kazanır yani neyse bütün istanbul takımlarına başarılar dilerim saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Benan Abi Gerçekten Çok Güzel Yorumlamışsın Teşekkür Ederiz..

Adsız dedi ki...

prof olab abi bn profosyonel olark bu işi yapmak istiorum senn gibi abilerdende fikir almak isterim eğer sende fikir vermek istersen msn ini verirmisn yada serhatvarol@hotmail.com eklermisn

Adsız dedi ki...

Benan Hocam 1.Bölge Yalova grubunda Kafkas Spordan hiç bahsetmiyorsunuz. Tanımadığınızdan mı yoksa gerçekten öyle gördüğünüz için mi? Size bilgi amaçlı KAfkasın yapmış olduğu Hazırlık maçlarından Bursa Merinosu 5:0 gibi farkılı bir sonuçla yendi son olarak Altınova Bld.Sporu 2: 1 yendi Her iki yarıda da farklı 11 lerle oynayarak.

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.