Çarşamba, Nisan 30, 2008

Ayvalıkgücü'nün 'Kurtuluş' günü


AYVALIKGÜCÜ: 3 İNEGÖL KURTULUŞSPOR: 1

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK

3. Lig'e terfi maçları İstanbul Grup Merkezi'nde Ayvalıkgücü, İnegöl Kurtuluşspor'u 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı ve Suadiye Belediyespor'un rakibi oldu.
Karşılaşmaya Ayvalıkgücü taraftarları ilgi gösterirken, Kurtuluşspor'un taraftarı yoktu. Buna karşın protokol tribününde üstünlük Bursalılardaydı. Maçta centilmenlik üst düzeydeydi, zaman zaman gerginlik olsa da iki takım oyuncuları genelde ve maç sonunda birbirlerine fair-play çerçevesinde davrandı.

Ayvalıkgücü maça golle başladı. 8'de soldan içeri giren Cumali'nin içeri çıkardığı topu Ayhan plase bir vuruşla 'ampule astı' ve durumu 1-0'a getirdi. Tecrübeli bir kadrosu olan Ayvalıkgücü maçın temposunu iyi ayarladı, alan daralttı, rakibine oyun alanı vermedi, kontrataklarla etkili oldu. Kurtuluş maçtaki ilk ciddi pozisyonunu 44'te bulabildi onda da ceza sahasında yapılan ortada Ayvalık kalecisi doğrudan kaleye gelen topu yumrukladı.

45'te İsmail'in sağdan yerden ortasında Cumali kaleciden önce davrandı ve plase bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

60'ta Kurtuluşspor gole çok yaklaştı ancak Erdi müsait durumda topu dışarı attı. Bu arada 75. dakikadan itibaren protokol tribünü boşalmaya başladı ve herkes 15.30'da başlayacak olan Zafer-Zeytinli ve Çerkezköy-Köseköy maçları için Bayrampaşa ve Vefa'nın yolunu tuttu.

İkinci yarıda Ayvalıkgücü önemli kontrataklar geliştirdi ancak biraz da laubalilikten bunları gole çeviremediler. Bu arada 83'te Kurtuluşspor ceza sahasının hemen dışında serbest vuruş kazandı. Sami güzel bir vuruşla, kalecinin bakışları arasında topu ağlara gönderdi ve takımını umutlandırdı: 2-1.

Ancak Kurtuluş'un sevinci çok kısa sürdü. 84'te Ayvalıkgücü sol tarafta taç çizgisine yakın serbest vuruş kazandı. Yapılan ortada ceza sahası içindeki Ayhan güzel bir kafa vuruşuyla takımını rahatlattı: 3-1.

Bu golden sonra Ayvalıkgücü çok net 3 pozisyon yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Maç 3-1 sona erdi. Balıkesir şampiyonu, maç sonrası büyük sevinç yaşadı. İki takımın oyuncuları centilmence, birbirlerine sarılarak maçtan ayrıldı. Burada bazı Ayvalıkgücü taraftarlarının zaten üzgün olan Kurtuluşsporlu oyunculara karşı nahoş tezahüratları gözden kaçmadı ancak futbolcular sağduyulu davrandı, taraftarlar da çok fazla uzatmadılar.

STAT: Eyüp
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Murat Kantekin, Hasan Albayrak
AYVALIKGÜCÜ: Fatih **, Mustafa ** (Bahadır 58 **), Metin ** (Musa 46 ***), Özer ***, Serdar **, Tacettin ** (İslam 65 **), İsmail ***, Erhan **, Cumali ****, Eser ***, Ayhan ****
TEKNİK DİREKTÖR: İlhan Mayakan
İNEGÖL KURTULUŞSPOR: Tarkan *, Salim **, Gaffur *, Adem * (Cihan 28 *), Fatih *, İbrahim ** (Mehmet 79), Ayoğan *, Sami **, Gökalp *, Hakan *, Erdi *
TEKNİK DİREKTÖR: Köksal Demiral
GOLLER: Ayhan (8 ve 84), Cumali (45) / Samil (83)
SARI KARTLAR: Mustafa, Serdar / İbrahim

Bu maçtan diğer fotoğrafları daha sonra yayınlayacağız.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...