Perşembe, Nisan 24, 2008

Ayazağaspor penaltılarla turladı

AYAZAĞASPOR: 0 SALİHLİ BLD: 0 (6-5 PEN)

HABER-YORUM: TURGAY TOKEL
3. Lig terfi karşılaşmasında Manisa temsilcisi Salihli Belediye ile karşılaşan Ayazağaspor, normal süresi 0-0 biten karşılaşmadan penaltı atışları sonucunda (6-5) galip ayrılarak ikinci tura yükseldi. Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşma Burhaniye Stadı'nda, pardon tarlasında oynandı! Bu kadar bozuk bir zeminde nasıl olur da terfi karşılaşması oynatılır şaşırmamak elde değil gerçekten. Her şeye rağmen sahada daha çok koşan, daha çok isteyen, daha çok mücadele eden Ayazağaspor penaltılarla da olsa bu maçı kazanmasını bildi.

İki takımında orta sahayı kalabalık tuttuğu bir karşılaşma izledik. İlk 20 dakikalık bölümde takımlarının birbirini tanıma çabası yüzünden gol pozisyonu yoktu. İlk tehlikeli pozisyonu 23. dakikada Ersan’ ın kafa vuruşunun direkten dönmesi ile Ayazağa yarattı. İlk yarıda Manisa temcilsinin 1 tehlikeli atağına karşılık 2 tehlikeli Ayazağa oldu.

2. yarıda iki takım da kendi oyunlarını sahaya yansıtmaya başladı. Seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlemeye başladık ikinci yarı. Kalelerinde devleşen kaleciler, gol pozisyonlarını harcayan forvetler ve forvet oyuncularına milimetrelik paslar atan orta saha oyuncuları... Kısacası herşey vardı ikinci yarıda, tabi gol haricinde. Dakikalar ilerledikçe iki takım da hata yapmamak için elinden geleni yaptı. 75. dakikadan sonra karşılaşmanın uzatmalara gideceği belli oldu. İki takım da güzel oyunlarını gol ile süsleyemedi. Karşılaşmanın 90 dakikalık bölümü golsüz sona erdi.

Uzatma dakikalarında Ayazağa kalecisi Türker ile karşı karşıya kalan Salihli Belediyesi’ nin 9 numaralı oyuncusu bu pozisyonda başarılı eldiveni geçemedi. Maçın kader anlarından biri de bu pozisyondu. Galibiyette büyük pay sahibi olan Türker bu pozisyonda da başarılıydı. İkinci uzatmada ise Ender rakip takım kalecisini de geçerek topu boş kaleye gönderdi. Çok zor bir vuruş yapan Ender’ in şutu direğe çarparak oyun alanına döndü. Bu pozisyondan sonra tribünlerden de "Bu maçın galibini penaltılar belirler" sözleri duyulmaya başlandı. Nitekim tribünlerin dediği gibi maç penaltılara gitti.

Ayazağa'da penaltıları sırası ile Rami, Kaka, Adem, Ersan, Mehmet, Ender, Burak kullandı. Sadece Adem penaltıdan yararlanamadı. Penaltıyı kaçırdıktan sonra çok büyük bir üzüntü yaşayan Adem, takımı maçı kazanmasına rağmen kaçırdığı penaltı pozisyonunun üzüntüsünü yaşadı. İkinci yarı Süleyman’ ın yerine oyuna giren Adem etkili bir oyun ortaya koydu. Seri penaltı atışlarına geçildiğinde Salihli penaltıyı kaçırınca topun başına Burak geçti. Burak da ikinci yarı Hacı’ nın yerine oyuna girdi. Çok klas bir vuruşla topu filelere gönderen Burak turu Şişli temsilcisine getirdi. Gol ile birlikte sahanın içi ana baba gününe döndü. Ayazağa taraftarları sahaya girerek galibiyet sevincini futbolcularımızla birlikte paylaştı.

Karşılaşma o kadar güzeldi ki herşey vardı. Ama maçın hakemleri o kadar kötü maç yönettiler ki her iki takım oyuncularını da çileden çıkardılar. Bu kadar kötü maç yönetmeye hakları yok hakemlerimizin. Sonuçta bir emek söz konusu ve bu emek onların kişisel zevklerinden dolayı bitmemeli. Adil bir maç yönetsinler, kim kazanırsa alkışlayalım bizde.

Ayazağa'nın ikinci maçı, Kütahya Şeker Spor’ u 1-0 ile geçen Uşak Belediyesi ile 25.04.2008 tarihinde saat 16:00’ da Burhaniye Stadı'nda olacak.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...