Cumartesi, Nisan 26, 2008

Ayazağaspor: Macerayı seven takım!


AYAZAĞASPOR: 1 UŞAK BLD. SPOR: 1 (5-4)

HABER: TURGAY TOKEL
3. Lig’e Terfi Maçları ilk kademe Balıkesir Grubu'nda ilk maçında Salihli Belediyespor'u penaltılarla 6-5 yenen Ayazağaspor, yarı finalde Uşak Belediyespor'u yine penaltılarla ve aynı skorla geçti ve finale çıkmayı başardı.
Maçın 15 . dakikasında Uşak Belediyespor takımı kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Uşak temsilcisi 10 kişi kaldıktan sonra defansa çekildi. Ayazağaspor, çok katı bir defans sergileyen Uşak Belediyespor'un kilidini açmakta zorlandı. Şişli ekibi ilk yarıda yüzde yüzlük 2 pozisyondan yararlanamayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Ayazağaspor, aradığı golü bir türlü bulamadı. Yeşil-Sarılıların geliştirdiği ataklar rakip defans tarafından başarıyla karşılandı. Uşak Belediyespor 90 dakika boyunca rakip kaleye 1 defa geldi onda da Türker çok kolay bir şekilde topu aldı. İkinci yarının 70. dakikasından sonra iki takım oyuncuları da yoruldu. 70 . dakikadan sonra herkes uzatmaları beklemeye başladı desek doğru olur. 90 dakika sonunda gol yoktu: 0-0.

Uzatma dakikaları da ikinci yarının kopyası gibi oldu. Maç orta sahada geçmeye başladı. 102. dakikada kornerden gelen topa iyi yükselen Kaya Ayazağaspor'u 1-0 öne geçirdi. Ancak Ayazağaspor 10 kişi kalan rakibi karşısında bu üstünlüğünü koruyamadı. 105. dakikada Uşak Belediyespor eşitliği sağladı. İkinci uzatma dakikalarında ise iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. Maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 1-1 sona eren maçın sonunda penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarını Salihli Belediyespor maçında penaltı atanlar attı yine. Sırası ile Rahmi, Mehmet, Kaka, Ersan ve Ender penaltı vuruşlarının hepsini gole çevirdiler. Uşak Belediyespor ise 5. penaltısında kaleci Türker’ i geçemedi. Böylece Ayazağaspor finale yükseldi.

Ayazağaspor'un finaldeki rakibiyse Aydın temsilcisi Sökespor... Sökspor ilk maçta Bayrampaşaspor'u 1-1 (5-4 pen), yarı finalde de Manisa Alaşehir Belediyespor'u 5-1'lik skorlarla eledi. Sökespor-Ayazağaspor final karşılaşması pazar gübü saat 16:00’da Edremit Stadı'nda oynanacak. Maç için Ayazağa Meydan'dan pazar sabahı 7.00'de otobüs kaldırılacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

penaltılarla nereye kadar!!!

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.