Pazartesi, Nisan 28, 2008

Ayazağa 'söke söke' ikinci kademede!


AYAZAĞASPOR: 0 SÖKESPOR: 0 (3-0 PEN)

HABER: TURGAY TOKEL
3. Lig’e Terfi Maçları ilk kademesinde Balıkesir’in Edremit ilçesindeki karşılaşmada Ayazağaspor, Sökespor’u normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta penaltılarla 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Mükemmel bir mücadele örneği gösteren Şişli ekibi rakibini adeta sahadan sildi. Her iki yarıda da hatta uzatma dakikalarında rakibinden çok daha üstün oynayan İstanbul ekibi aradığı golü bulamadı ama penaltı atışları sonucunda galip gelmesini bildi. Bu galibiyetle yarı finale yükselen Ayazağa'nın ikinci kademedeki ilk rakibi İzmir Yeni Menemen oldu. Diğer iki rakibi Çarşamba günü başlayıp, Pazar günü sona erecek karşılaşmalar sonucunda belli olacak, yani Manisa ve Kütahya gruplarının birincileri. Yarı final ve final karşılaşmaları aldığımız duyumlara göre Eskişehir, Bolu veya Kütahya’da yapılacak.
Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alan Ayazağaspor karşılaşmanın başından itibaren rakibi üzerine gitmeye başladı. Sağ tarafta Kamuran ve Ceyhun ile etkili olmaya çalışan Yeşil-Sarılılar bu kanattan birçok atak geliştirdi. Ayazağa, ilk pozisyonunu 25. dakikada bulmasına rağmen Aydın temsilcisi Sökespor’a oranla daha iyi oynadık. Sökespor maç boyunca tek tehlikeli atağını uzatma dakikalarında geliştirdi. İlk yarı golsüz sona erdi.
İkinci yarıya da oldukça istekli başlayan Ayazağaspor pozisyon üstüne pozisyon bulmaya başladı. Özellikle Kamuran’ ın 70. dakikada 30 metreden vurduğu ve direkten dönen top tribünde bulunan yeşil-sarılı taraftarları oldukça heyecanlandırdı. Bu dakikalarda rakip üzerine iyice baskı kuran Şişli temsilcisi yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Karşılaşma 0-0’ a kilitlendi adeta. 85. dakikada yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşta kaptan Mehmet’ in mükemmel şutu yine direkten döndü. Bu pozisyondan sonra her iki takım da kendini riske atmadı ve karşılaşmanın normal süresi golsüz bitti.

Uzatma dakikalarının her iki yarısında da iki takım oyuncularının yorgunluğu açıkça ortaya çıktı. Özellikle Sökesporlu oyuncuların yürüyecek halleri kalmadı. Buna karşın 110. dakikada sağ taraftan gelen ortada 14 numaralı Sökeli oyuncunun vuruşu az farkla auta giderken Kırmızı-Lacivertli taraftarlar 'gol' diye havaya sıçradılar. İkinci uzatma dakikalarının 13. ve 16. dakikalarda ise Kaka ve Ersan ile Ayazağa'nın iki tehlikeli atağı oldu. Bu pozisyonlarda Sökespor kalecisisi so derece başarılıydı. Karşılaşmanın 120 dakikalık bölümünde gol olmadı.

Ayazağaspor'un ilk iki maçında olduğu gibi bu maçta da kazananı penaltı vuruşları belirleyecekti. İlk iki karşılaşmanın tersi oldu bu maçta. Bu defa ilk penaltıyı Ayazağa kullandı. İlk penaltıda topun başına gelen Rami güzel bir vuruşla Şişli ekibini öne geçirdi. Sökespor’da ise ilk penaltıyı 6 numaralı oyuncu kullandı. Bu penaltıyı Türker kurtardı. İkinci penaltıda topun başına geçen Mehmet Aslan top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Sökespor’un kaptanı ise topu Türker’ e nişanladı. Ayazağa'nın 3. penaltısını Ender Marangoz şık bir vuruşla ağlara gönderdi. Aydın ekibiyse 3. penaltıdan da yararlanamayınca karşılaşma 3-0 Ayazağaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
Maçtan sonra sahanın için adeta ana baba gününe döndü. Ayazağalı taraftarlar ve futbolcular sahanın ortasında sevinç yumağı oluşturdular. Yaklaşık olarak 20 dakika boyunca sürdü bu sevinç gösterileri.

Not : Karşılaşmanın resimlerini görmek, videolarını izlemek istiyorsanız www.ayazagaspor.com/forum sayfasına üye olmanız yeterli.

FOTOĞRAFLAR: Erhan Harput

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...