Cumartesi, Mart 29, 2008

Terfilere giden takımları tanıyalım

Eğirdir Belediyespor

Tam 35 Göztepe sitesinde, 3. Lig'e terfi maçlarına Ege bölgesinden katılan takımların tanıtımları yayınlanıyor. Hoşgörülerine sığınarak, bilgi paylaşımını daha geniş alanlara yaymak adına aktarmak istiyoruz...

EĞİRDİR BELEDİYESPOR (ISPARTA)
Isparta ili temsilcisi olan Eğirdir Belediyespor yenilgi almadan ligi tamamladı. Belediye desteğini arkasına alan ekipte Honduras Milli Takımı'nda da yer alan iki yabancı bulunuyor: Julio Cesar Suazo ve Bernardes Francisco Antonio. Bu oyunculardan ilki defansta, ikincisi forvette görev yapıyor. Ayrıca Eğirdir Belediyespor'un kadrosundaki oyuncuların büyük çoğunluğu 2.lig ve 3. ligde forma giymiş oyunculardan oluşuyor. Isparta ilindeki diğer amatör kulüplerin dar ve yetersiz kadrosu olması, Eğirdir'in de kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olması nedeniyle, Kırmızı-Lacivertliler oynadıkları maçlarda gol rekoru kırarak terfileri garantiledi. Eğridir, maç başına neredeyse 10 gol ortalamasıyla oynadı.
Eğirdir Belediyespor geçen sezon 1. kademenin finalinde İzmir temsilcisi Bergama Belediyespor'a penaltılarla elenmişti.

ULUCAK BELEDİYESPOR (İZMİR)
Ulucak Gücü Spor Kulübü olarak 1982 yılında tescil edilerek kuruldu. 1989 yılında isim değişikliği yaparak Ulucak Belediyespor adını aldı. Forma rengi Yeşil-beyazdır. İzmir Süper Amatör Ligi A Grubu'nu 47 puanla 2. sırada tamamlayan ekip, attığı 55 gole karşılık kalesinde 25 gol gördü. Kadrosunda daha önce Göztepe'de oynamış üç oyuncu bulunuyor. Ayrıca Karşıyaka ve Altay'da oynamış oyuncular da yer alıyor. Kadrosunda bir de yabancı oyuncu bulunduran Ulucak Bld. daha öncede terfilere defalarca katıldı. Yaş ortalaması 27 civarında olan Ulucak Belediyespor bu terfilerden birinde final maçında kaybetti.

Emirdağspor
EMİRDAĞSPOR (AFYONKARAHİSAR)
Sezona Ahmet Karaçöl'le başlayan Afyon ekibi, Karaçöl'ün istifasından sonra Ahmet Işık yönetiminde lige devam etti. Afyon Süper Amatör Ligi'ni 58 puanla zirvede tamamlayan ekip attığı 86 gole karşılık, kalesinde sadece 9 gol gördü. Maç başına dört gol ortalamasıyla oynayan Emirdağspor, sadece iki maçta mağlubiyet yüzü gördü. 24 yaş ortalaması olan ekipteki oyuncuların çoğunluğunu Eskişehir Demirspor ve Kütahya Şekerspor'dan gelenler oluşturuyor. Ayrıca Eskişehirspor ve Konyaspor'dan alınan iki oyuncu da var. Bir ara Afyonkarahisarspor'un yaşadığı maddi darboğazdan dolayı Emirdağspor'un Mor-Beyazlılarla birleşip profesyonel olması da gündeme gelmiş fakat daha sonra bu konu rafa kalkmıştı. Belediye ve Emirdağlı işadamlarının desteğini arkasına alan klübün tek hedefi 3. Lig. Takımda defansta görev yapan Şamil ve orta alanda görev yapan Murat Karaçöl, altyapıdan yetişen Seçkin Öztaş etkili isimlerinden. Emirdağspor terfilere Kemer'de yaptığı kampla hazırlanıyor.
DEMİRSPOR (AFYONKARAHİSAR)
Emirdağspor'un ardından ligi 50 puanla ikinci tamamlayarak terfilere gitmeye hak kazanan Lacivert-Mavililer attıkları 51 gole karşılık kalesinde 20 gol gördü. Kadrosunun büyük bir bölümünü altyapısından yetişen oyunculardan oluşan Demirspor, terfiler öncesi 3. lige çıkacak bir görüntü sergilemese de teknik direktör Agah Bıyıkoğlu önderliğinde iddialı takımların canını yakabilir.
SOMASPOR (MANİSA)
Sezona Manisa Belediyespor, Acar İdmanyurdu ve Donatımspor gibi güçlü rakiplerin olduğu Manisa Süper Amatör Ligi A Grubu'nda başlayan Somaspor, bu güçlü rakipleri geride bırakarak ligi lider tamamladı. Kırmızı-Mavi-Beyazlı takım oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Takımda profesyonel liglerde oynamış oyuncular da bulunuyor. Özellikle Fatih, Yücel gibi yaşlı ve tecrübeli oyuncuları dikkat çekiyor. Takımın genelini Soma Linyitspor'dan ve altyapıdan gelen oyuncular oluşturuyor. Attığı 46 gole karşılık kalesinde 13 gol gören ekibin teknik patronluğunu Mustafa Şen yapıyor.
MANİSA BELEDİYESPOR
Belediye desteğini arkasına alarak lige başlayan Manisa Belediyespor grubun güçlü ekipleri Acar İdmanyurdu ve Donatımspor'u geride bırakarak terfilere gitmeye hak kazandı. Genç bir kadroya sahip olan Yeşil-Beyazlılar teknik direktör Hasan Şapçı önderliğinde terfilere oldukça iddialı hazırlanıyor. Attığı 45 gole karşılık kalesinde 10 gol gören Belediyespor, 3. Lige terfi müsabakalarının gizli favorilerinden.
SALİHLİ BELEDİYESPOR
Yıllarca profesyonel liglerde mücadele ettikten sonra amatör kümeye düşen Salihli Bld.spor'da tek amaç tekrar profesyonel liglere geri dönmek. Geçen seneki kadrosunu koruyup; altı yeni ismi daha bu kadroya dahil eden Yeşil-Beyazlı ekibin teknik direktörlüğünü Ozan Donbaz yapıyor. Attığı 45 gole karşılık kalesinde 16 gol gören Salihli temsilcisi ligde sadece iki mağlubiyet aldı.
ALAŞEHİR BELEDİYESPOR (MANİSA)
Teknik patronluğunu Mustafa Özzeybek'in üstlendiği Alaşehir Belediyespor, Salihli Belediyespor'un ardından ligi 41 puanla ikinci sırada tamamlayarak play-off biletini aldı. Bir sönem 3. Lig'de de mücadele eden Sarı-Sİyahlılar 54 gol atıp kalesinde 15 gol gördü. Kadrosunda Ismaila Sow ve Cheikh Omar Diop adında iki Senegalli bulunduruyor. Ayrıca profesyonel liglerde oynamış tecrübeli isimleri de bünyesinde barındıran bu ekip, 3. lige terfi maçlarının en güçlü takımlarından.
SÖKESPOR (AYDIN)
Aydın Süper Amatör Ligi'nde tam 20 hafta yenilgi yüzü görmeden şampiyon oldu. Takımda El Hadji Saliou Seck adında bir yabancı oyuncu bulunuyor. Ayrıca takım kadrosunu profesyonel liglerde oynamış oyuncular oluşturuyor. Özellikle Mustafa Sarıkeçili, Cevahir ve Ramazan Sökespor'un en etkili isimleri. Attığı 54 gole karşılık kalesinde 18 gol gören Kırmızı-Lacivertli ekip terfilerin en güçlü adaylarından. Oyuncularının daha öncede bu organizasyonda yer alması en büyük avantajları. Sökespor'un teknik patronluğunu Kerrar Kolcu yapıyor.
ÇİNE MADRANSPOR (AYDIN)
Sökespor'un ardından Kuşadasıspor, DidimBelediyespor gibi ekipleri geride bırakarak 53 puanla ikinci sırayı aldı. Takımın genç oyunculardan oluşması ve amatör ruhla oynamaları bu başarıdaki en büyük etken olarak görülüyor, zira Çine Madranspor'da profesyonel ligde tecrübe yaşamış oyuncu sayısı ikiyi geçmiyor. Çine Madranspor terfilere de bu amatör ruhla çıkarsa son maçlara kadar gidebilir, 3. lig kapısını aralayabilir ama içeri giremez.
KUŞADASISPOR (AYDIN)
Ligi üçüncü tamamlayarak terfi bileti alan siyah-beyazlı ekipte bir Gürcü oyuncu bulunuyor. Ayrıca takımın büyük çoğunluğu daha önce profesyonel liglerde top koşturmuş oyunculardan oluşuyor. Yıllar önceki profesyonel liglerdeki şaşaalı günlerine yeniden dönmenin hesaplarını yapan kulüpte son haftalarda yaşanan masör krizi (İlçede kimi erkek çocuklara tacizde bulunduğu iddia edilen kişi kulübün masörü çıkmıştı) takımı olumsuz etkilese de Kuşadasıspor terfilerin güçlü adaylarından.

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...