Pazar, Mart 30, 2008

Terfiler için play-off final heyecanı

Kırklarelispor bugün Evrenspor karşısında terfi bileti arayacak.

HAZIRLAYAN: BENAN DİKER

KIRKLARELİ

Babaeskispor'dan sonra terfiye gidecek takım pazar günü belli oluyor. Babaeski Şehir Stadı'nda oynanacak maçta lig ikincisi Kırklarelispor; amatör lige düştüğü 2002-2003 sezonundan bu yana ilk defa terfiye katılabilmeye bu kadar yaklaştı. Rakip Evrenspor ise tecrübeli zira eski sezonlarda da terfide boy gösteren bu ekip geçen sezon Nevşehir Narspor'a uzatmada 4-1 kaybedip elenmişti. Geçen sezon süper amatör kümeye yükselen Evrenspor'la Kırklarelispor arasındaki son iki sezonda Evrenspor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Geçen sezon yine terfi play-off'u yarı finalinda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Evrenspor rakibini rahat bir şekilde elemeyi başarmıştı.

Kırklarelispor-Evrenspor 1-0 (0-1) 2007-2008
Kırklarelispor-Evrenspor 2-1 (0-1) 2006-2007
Kırklarelispor-Evrenspor 0-3 2006-2007 (Terfi play off yarı final Lüleburgazda oynandı)

Geçen hafta sonu oynanan yarı final maçları ve yarınki mücadele programı ise şöyle:

Yarı Final
Kırklarelispor(lig ikincisi) - Pınarhisarspor (lig dördüncüsü) 3-1 (Babaeski'de)
Evrenspor (lig üçüncüsü)- Ahmetbey Karşıyaka (lig beşincisi) 1-0 (Kırklareli'de)

Final
Kırklarelispor-Evrenspor (Babaeski Stadı 15:00-30 Mart Pazar)

ZONGULDAK

Zonguldak'ta da Ereğli Belediyespor ve Zonguldak Belediyespor'dan sonra terfiye gidecek 3. takım bugünbelli oluyor. Maçın favorisi lig ikinciliğini kılpayı kaçıran ve işi play-off'a bırakmak zorunda kalan Demir Madencilik Dilaverspor olsa da Ereğli temsilcisi Karadenizspor sürpriz yapıp Ereğli'yi terfide 2 takımla temsil etme şansı arayacak.

Hafta içi oynanan yarı final maçları ve yarınki mücadele programı ise şöyle:

Yarı Final
D.M.Dilaverspor (lig üçüncüsü) - Kilimli Bldspor (lig altıncısı) 4-2 (Zonguldak'ta)
Ereğli Karadenizspor (lig beşincisi)-Teaş Işıkspor (lig dördüncüsü) 4-0 (Zonguldak'ta)

Final
D.M.Dilaverspor -Ereğli Karadenizspor (Zonguldak Fener Stadı 15:00-30 Mart Pazar)

AMASYA

Amasya il şampiyonu bugün (30 Mart Pazar) belli oluyor. Kazananın terfiye gideceği mücadelede Suluova Belediyespor, Amasya İl Özel İdare Köy Hizmetleri ile karşılaşıyor. İki grupta oynanan ligde normal sezonu; A Grubu'nda Amasyaspor lider; Amasya Köy Hizmetleri ise
ikinci tamamlamıştı. Suluova Bld.spor B Grubu birincisi olurken; ikinci Merzifonspor olmuş ve çekilen kurada grup liderleri birbiriyle eşleşmişti.

Amasyaspor sevenlerini üzmeye devam ediyor
Yıllarca profesyonel liglerde mücadele eden yeşil-beyazlı Amasyaspor, 3. lige veda ettiği 2004-2005 sezonundan bu yana taraftarına terfi heyecanı yaşattıramama geleneğini bu sezon da devam ettirdi. Favori gösterildikleri maçta B grubu birincisi Suluova Belediyespor’a penaltılarla kaybeden yeşil -beyazlılar, 2 sezondur Amasya Şekerspor’a kaptırdıkları şampiyonluklara bir yenisini daha eklemiş oldu. Suluova Belediyespor ise 2 sezon (1991 ve 1992) oynadıkları 3. ligin özlemi içinde. Her ne kadar 3. lig zor olsa da mavi-beyazlılar terfiyi bu sezon çok istiyor.

Merzifonspor da kayıplarda
1985-2004 arası tam 20 sezon hiç düşmeden 3. ligde mücadele eden Merzifonspor da 120 dakikalık mücadele sonunda Amasya İl Özel İdare Köy Hizmetleri takımına penaltılarla boyun eğerek taraftarını üzdü ve terfiye gidememe geleneğini sürdürdü. Siyah-Beyazlılar en son 2004-2005 sezonunda Amasya şampiyonu olarak terfi maçlarına katılmış ve ilk maçta Kayseri temsilcisi Talasgücü’ne 3-1 kaybederek elenmişti.

Geçen hafta sonu oynanan yarı final maçları ve yarınki mücadele programı ise şöyle:

Yarı Final
Amasyaspor(A gr birincisi) – Suluova Belediyespor (B gr birincisi) 1-1 (2-3) penaltılarla (Merzifon’da)
Amasya İ.Ö Köy Hizmetleri(A gr ikincisi) – Merzifonspor (B gr ikincisi) 1-1 penaltılarla Amasya İ.Ö Köy Hizmetleri (Suluova’da)

Final
Suluova Belediyespor - Amasya İ.Ö. Köy Hizmetleri -30 Mart Pazar

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...