Çarşamba, Mart 26, 2008

Sanayiciler İÖO yarı finale kaldı


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
İlköğretim Okulları arası Türkiye Şampiyonası'nda, Kocaeli grup merkezinde yer alan Tekirdağ temsilcisi Kapaklı Sanayiciler İlköğretim Okulu yarı finallere katılmaya hak kazandı.

Kocaeli’ndeki turnuvaya Antalya, Bursa, Yalova, Çanakkale, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinden okul takımları katıldı. Kocaeli öğretmen evinde saat 17.00 da yapılan kura çekiminde Kırklareli, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ takımları bir gurupta eşleşti.
Saraybahçe Stadı'nda Kırklareli temsilcisi ile yaptığı ilk karşılaşmadan Kapaklı Sanayaciler 2–0 mağlup ayrıldı.

Turnuvanın 2. maçında Yalova temsilcisini yenip yoluna devam etmek isteyen Kapaklı Sanayiciler İÖO, sahadan 2–0 üstünayrıldı. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Yalova temsilcisine yenilen Çanakkale temsilcisi, Kırklareli temsilcisini 3–2 yenerek puanları eşitledi. Böylece ikinci maçların ardından tüm takımların 3'er puanı oldu.

Kapaklı Sanayiciler İlköğretim okulu Turnuvanın 3. maçında Çanakkale temsilcisi ile oynadı. Bu maçtan 3-0 galip ayrılan Tekirdağ temsilcisi grubunu 6 puanla lider bitirdi ve diğer gurubun ikincisi eşleşmeye hak kazandı. Sanayiciler, yarı finalde Antalya temsilcisini 2-1'lik skorla safdışı bıraktı.

Alınan bu galibiyetle Sanayiciler İÖO, Konya'da yapılacak yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Bu başarı sonrası minik sporcular, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret etti. Takım kaptanı M. Burak Dabak, "Kocaeli’ndeki turnuvaya katılmamızı ve mükemmel bir tesiste kalmamızı sağladığınız için arkadaşlarım adına size teşekkür ederim. Diğer okulların bizler kadar şanslı olmadığını gördük. Bizler sizin gibi bir başkanımız olduğu için gururlandık" dedi.

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...