Perşembe, Mart 27, 2008

Ayazağaspor tat vermedi


Yeşil-Sarılılar, Orhanlı Bld ile 1-1 berabere kalıp İstanbul İl Şampiyonası'nda çeyrek finale çıktı...

AYAZAĞASPOR: 1 ORHANLI BELEDİYESPOR: 1

STAT: Selimiye
AYAZAĞASPOR: Hayri **, Kamuran **, Osman **, Halil **, Burak ****, Kakhaber Katsarava **, Erol ** (Hacıhüseyin 29 *), İsmail ** (Mehmet 86), Roberti Zirakishvili *, Şaban **, Adem * (Atilla 46 *)
ORHANLI BELEDİYESPOR: Murat **, Yakup **, Fatih **, Uğur *, Ali Tomaç ***, Aydın ***, Apturrahman ****, Zafer ***, Asım *, Tolga **, Yasin ** (Feyyaz 89)
GOLLER: Osman (33) / Aptullah (14)
SARI KARTLAR: Burak / Yakup, Aydın, Yasin
KIRMIZI KARTLAR: Uğur (74), Asım (78)

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
Selimiye Stadı’nda günün ikinci maçı 4. Grup’ta Ayazağaspor ve Orhanlı Belediyespor arasındaydı. İki takımdan Ayazağaspor Bağcılar’ı 4-0, Orhanlı ise 5-3 yendiği için beraberlik Yeşil-Sarılılara yetiyordu. Resmi renkleri lacivert-beyaz olan Orhanlı Belediyespor (Orhanlı, Tuzla’ya bağlı bir belde) sahaya bordo-mavi bir formayla çıktı ancak mavileri de turkuazımsı çok hoş bir maviydi açıkçası, iki ekibin forma rengi seçimleri son derece yerindeydi. Orhanlı’yı söyledim, Ayazağa’ının yeşil-sarı-siyah kombinasyonuna zaten yıllardır hastayım. Hatta 3. Lig’deki sarı-yeşil ikiye bölünmüş parçalı, siyah şortlu formalarını hala unutmam.

Ümraniye-Fikirtepe Dumlupınar maçı sonrası tribünlerin yarısı boşalmıştı. Ümraniyesporlu yöneticiler ve teknik heyet ilk yarıyı izlediler ve olası rakipleri hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştılar. Bunun dışında Ayazağaspor’da kadroya giremeyen oyucular da tribündeydi. Kadroya giremedi dediysem de dinlendirilen oyuncular tabii. Mesela golcü Ersan tribündeydi, aynı şekilde Bağlarbaşı maçında izlediğim kısa boylu zayıf ve hızlı sağbekleri (ki çok beğenmiştim o maçta kendisini. Kamuran da fena değildi gerçi Orhanlı maçında ama dediğim oyuncu fark yaratabilirdi). Ayazağaspor da Ümraniyespor gibi bazı önemli oyuncularını oynatırken bazılarını dinlendirdi. Maçı Ayazağaspor Başkanı Şadettin Erol’un da takip ettiğini ekleyelim...



Anadolu yakasında olmanın verdiği avantajla seyirci üsütnlüğü Orhanlı Belediyespor’daydı. Üstünlük derken taraftar alarak algılamayın, tribünde Orhanlı ekibi için bağırıp çağıran, hakeme itiraz eden kişi sayısı fazlaydı. Hele bir beyefendi vardı, Orhanlı Belediyesporlu futbolculardan birinin babasıydı, bayağı bir itiraz etti, bir pozisyonda hatta tribündeki Ayazağasporlu futbolcularla da tartıştı.

Maça baskılı başlayan taraf Ayazağaspor’du ama golü bulan Orhanlı Belediyespor oldu. Orhanlı’nın sağ kanadında oynayan ve 90 dakika boyunca Ayazağa’nın sol kanadını felç eden Aptullah, 14. dakikada Ayazağa kalecisi Hayri’nin büyük hatasında takımını 1-0 öne geçirdi. Asisti Hayri yaptı diyebiliriz. Maçın yıldızı Aptullah karşılaşma boyunca Tuzla ekibinin en büyük hücum silahıydı. Eğer Orhanlı’nın forvette bitirici elemanları olsa çok enteresan bir maç izleyebilirdik.

Ayazağa ilk yarı sağ kanattan gelmeye çalıştı. Kamuran’ın dışında 10 numaralı Şaban da bir şeyler yapmaya çalıştı. Yeşil-Sarılılar 33. dakikada kornerden eşitliği sağladı. Topa iyi yükselen Osman, savunmanın bakışları arasında topu ağlara gönderdi. Osman’ın maç boyunca yaptığı nadir olumlu işlerden biriydi. Devrenin sonlarına doğru Orhanlı çok net iki pozisyondan faydalanamadı ve taraflar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.

İlk yarıda, daha doğrusu maç boyunca en çok dikkatimi çeken oyunculardan biri Ayazağa’nın 4 numarası Halil’di. Kesinlikle sahadaki en dingin, sakin, sağduyulu futbolcuydu. Sürekli takım arkadaşlarını sakin oynamaya çağırdı. İkili mücadelelerde bir ara sürekli yerde kalan arkadaşlarına “Ayakta kalan biz olalım” diyordu.

İlk yarıda Orhanlı’dan 3 oyuncu sarı kart gördü, çok sert oynuyorlardı ama hakem de sanki biraz ipin ucunu kaçırdı çünkü hakikaten bir noktadan sonra faul olsun olmasın bir oyuncu kendini yere atıp acı içinde bağırdığında düdük çalmaya başladı ki çoğu doğruydu ama bazıları numara gibi duruyordu.
İkinci yarı tribünler iyice boşaldı. Devrenin başlarında hoş bir tablo vardı. Orhanlı’dan Aptullah Ayazağa yedek kulübesinin önünde sakatlandı. Teknik direktör Halit Kılıç ve kulüp masörü genç futbolcuyla ilgilendi, tedavisini yaptılar, su içirdiler ve en sonunda başını okşayıp gönderdiler, hakikaten çok güzel sahneydi. Ancak Halit hoca ikinci yarı resmen çıldırdı çünkü oyuncuları istediklerini yapmaktan çok uzaktı. Hele ki sakatlanan Erol’un yerine giren Hacıhüseyin, Halit hocayı çılgına çevirdi.

74. dakikada Orhanlı’nın stoperi Uğur (aşağıdaki fotoğrafta) rakibine sert girdiği için direkt kırmızı kart gördü. Ümraniyespor maç yazısında bahsetmiştik, terfilere gidecek takımlar sakatlıklar konusunda çok hassas. İlk yarıda Erol, Orhanlılı oyuncuların sert müdahalesi nedeniyle sakatlanıp tribünde arkadaşlarının yanına çıkmıştı. Arkadaşlarının sakatlanmasından etkilenen diğer Ayazağalı futbolcular oldukça tepkiliydi. Uğur’un kırmızı kartı sırasında Asım da itirazdan sarı kart görmüştü. Aynı Asım 78’de ikinci sarı kartını görüp takımını 10 kişi bıraktı. Ancak tribündeki Ayazağasporlu futbolcular Asım’ın faul pozisyonu sonrası zıvanadan çıktı ve soyunma odasına giden Asım’a sert oynadığı için “futbol oynayın kardeşim” tarzında tepki gösterdiler. Asım’ın “Ben dokunmadım, görmeden konuşmayın, biz buraya spor yapmaya geldik” diye cevap vermesi ortamı iyice gerdi ancak olay sözlü atışmada kaldı. Başarılı futbollarına karşın Orhanlı Belediyesporlu futbolcuların sertlikte zaman zaman aşırıya kaçtıkları bir gerçekti.

Maçın ikinci yarısında oyun ve pozisyon üstünlüğü Orhanlı Belediyespor’daydı, Ayazağaspor’un kayda değer gol pozisyonu yoktu. Orhanlı Belediyespor 9 kişi kalınca iki takım da 1-1’lik skora razı bir 10 dakika geçirdiler.
89. dakika geldiğinde Hacıhüseyin artık Halit Kılıç’ı öylesine canından bezdirmişti ki oyuncu değişikliği haklarını kullanmış olan tecrübeli çalıştırıcı futbolcusuna “Çabuk çık sahadan” diye emir verdi. “Ama hocam yaa” diyerekten çıkmadı tabii, ama ilginç bir andı gerçekten. Maç 1-1 bitti, Ayazağa çeyrek finale çıktı.

Eğer sadece dünkü maça bakarsak Ayazağaspor için olumlu ne yazabilirim bilmiyorum. Ancak şu bir gerçek ki Ayazağaspor eksik kadroyla çıktı ve maça fazla asılmadı. Yoksa Yeşil-Sarılıların kalitesi ortada. Maçın genelinde kahraman Orhanlı’dan Aptullah’tı ama Ayazağa cephesinde kesinlikle stoper Burak’tı. Hatasız oynadı. 10 numara Şaban ve 8 numara İsmail vasatı aşan isimlerdi. Uzun süre sakat olan Gürcü Katsarava (Kaka diyorlar) çok teknik hızlı bir oyuncu. İleride oynayan Zirakishvili çok etkisizdi. Geriye dönmeyi ve top için savaşmayı fazla seven bir oyuncu olmadığı izlenimi verdi. Büyük ihtimal bitirici bir isim ancak açıkçası fazla topla buluşma şansı olmadı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Efkan abi,

Gerçekten tespitlerin çok yerinde. Biz yedek ağırlıklı çıktık karşılaşmaya ve dediğin gibi sakatlık olmasın diye de fazla asılmadık maça. Rakibin amacı neydi anlamadım ama bu kadar sert oynamaları gerekmezdi.

Takımımız terfilerde gerçek gücünü gösterecektir. Hatta çeyrek finaldeki B. Çekmece maçında as kadro çıkıp neler yapabildiğimizi göreceğiz. İnşallah o maça as kadro ile çıkarız. Mesela İsmail kadro dışıydı ve 10 haftadır maç yapmıyordu. Hayri ara transferde gelmişti ve ikinci maçı. Burak uzun zamandır sakattı 2. maçını oynadı uzun zamandan sonra. Forvetlerimiz Ender ve Ersan yokmuş diğer golcümüz Metin yedek.

B. Çekmece maçını da inşallah beraber izleme fırsatı buluruz abi.

Adsız dedi ki...

Ben orhanlı belediye spor kulubünün stoperi Uğur Sayın Efkan bey ne kadar etkili ve düzgün bir futbol sergilediğinizi selimiyede tüm futbol severler gördü,hakemin kim den yana olduğunuda gördü diyorsunuz ki yedek kadroyla çıktık ucuz futbolunuzu bu şekilde demeçler vererek kapatamazsınız ve ayrıca size kim dedi yedek oyuncularla çıkın diye madem bu kadar kalite ve sağlam bir kadronuz vardı getiripoynatmasını bilğip futbol adına rezil olmasaydınız playof maçlarında neler yapacağınızı tüm amatör camiası görecek

Efkan dedi ki...

uğur kardeş bir yanlış anlaşılma oldu galiba. öyle bir yazmışsın ki sanki ben efkan bucak, Ayazağaspor'da bir görevliyim ve kulüp adına bu haberi kaleme aldım. Haber sonrası yorum bana ait değil, ana haber metninde de açıkçası size karşı kötü bir ifade yok, sadece zaman zaman sert oynadığınızı söyledim.

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...