Salı, Şubat 12, 2008

Mahmut’un Denizgücü’ne Boşu Yok


ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: 2 DENİZGÜCÜ: 1

İzmir Süper Amatör Küme'de dün Saraçoğlu’nda Denizgücü karşısında etkili bir futbol ortaya koyamayan Ödemiş Belediyespor, buna karşın Mahmut’un attığı 2 golle 3 puanı almasını bildi. Mahmut ilk yarıdaki maçta da Denizgücü ağlarını havalandırmıştı.

HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR

Stat: Saraçoğlu
Hakemler: Hakan Akmısır, Önder Saki, Sercan Ertemçöz
Ödemiş Bld. Spor: Tamer(**), Turgay(***), Sedat(***), Doğan(***), Oktay(***), Ercan(***), Erol(***)(Zafer 68’(***)), Mahmut(****)(Hüseyin86’(?)), Ersin(***), Ömer(***)(Yusuf70’(***),Serkan(***),
Denizgücü: İhsan(***), Gökmen(**), Bülent(***), İsmail(***), Şenol(***), Selçuk(**)(Ömer 84(?)), Volkan(***), Aykut(**), Fırat(**), Mustafa(**)(Kurtuluş87’(?)), Tayfun(***)
Sarı Kartlar: Ömer42’, Serkan13’(Ödemiş), Tayfun43’(Denizgücü)
Goller: Mahmut 25’,77’(Ödemiş), Volkan65’(Denizgücü)
Maçın Adamı: Mahmut Dinç(Ödemiş)

Tire’de aldığı galibiyeti seriye dönüştürmek isteyen Ödemiş, askerlerden oluşan Denizgücü karşısında istediği futbolu oynayamasa da istediği skoru elde ederek zorlu Göztepe deplasmanı öncesi moral depoladı. İlk yarıda gole kadar kapalı bir savunma anlayışına sahip olan Denizgücü, rakibine önde karşıladı. Kırmızı-lacivertliler ilk 15 dakika defanstan çıkmakta zorlansa da, Denizgücü’ne pozisyon vermedi.
İlk Yarı:
İlk yarıda futbol adına konuşmak zordu. Orta saha mücadelesi halinde geçen karşılaşma vardı. 25. dakikada Mahmut’un golü kilidi çözdü. Kronometreler 25’i gösterirken soldan ceza sahasına yaklaşan Ersin pasını Mahmut’a çıkardı. Topla birlikte ceza sahası çizgisi üzerine gelen Mahmut klas bir vuruşla topu kalenin sol tarafına gönderdi. Kaleci İhsan bu şuta yapabileceği pek fazla bir şey yoktu.(1-0) Golden sonra karşılıklı ataklar vardı ama net fırsatlar yakalandı demek yalan olur. Özellikle Ödemiş ataklarında Ersin ve Serkan çokça ofsayta yakalandı.

İkinci Yarı:
İkinci yarının henüz başında 47. dakikada Ercan sol kanattan altıpas içine çıkardı. Ersin vurdu fakat araya son arada defans oyuncusu girdi. Pozisyon sonrasında Ersin ve Serkan ufak bir tartışmaya girdikleri görüldü. Bu pozisyon sonrasında tempo iyice düştü. Orta sahada geçen mücadele 1-0 bitecekmiş gibi görünüyordu. Ancak gelişen Denizgücü atağında defansın arkasına atılan topta Tamer kalesini erken terk etti. Defans oyuncuları da topa hamle etti. Kaleci ve defansa rağmen topa dokunan Volkan, Denizgücü’nün eşitlik sayısını yakaladı.(1-1)
Golden sonra taraftarlar da futbolcular da hareketlendi. Ödemiş, Denizgücü kalesine daha fazla yüklenmeye başladı. Zaman zaman kontrataklarda tehlikelerle yüz yüze kalan Ödemiş kendisine rahatlatacak golü 77’de buldu. Soldan aldığı pası iyi değerlendiren Mahmut, ceza sahasında rakiplerini birer birer ekarte etti ve usta işi bir vuruşla topu kalenin sağ üstü köşesine nişanladı. Gol sonrası Ödemişli kenar heyeti sahaya daldı.(2-1)
Maçın son dakikalarına doğru her iki ekip de atak bir futbol oynadıysa da karşılaşmada başka gol olmadı ve Ödemiş sahadan 3 puanla ayrıldı. Böylelikle Ödemiş 84 gün sonra Saraçoğlu’nda galibiyet coşkusu yaşamış oldu.


Tribünde Casus Var…
Gelecek hafta Göztepe’nin konuğu olacak Ödemiş Bld. Spor’u izlemeye Göztepe’den iki antrenör geldi. Ödemiş Bld. Spor’un kadrosunu alan antrenörlere Ödemişli taraftarların tepkisi vardı. Bundan önceki hafta da Göztepe-Urla maçında Ödemiş’ten bir görevli Göztepe ve Urla’yı izlemişti.

Taraftar Muhteşemdi…
Geçen haftaki Tire galibiyetinin ardından tribünlerin dolu olması dikkat çekiciydi. Taraftar da en az Tire’deki kadar coşkulu ve ateşli olduğunu söyleyebiliriz.1 dakika bile susmayan taraftarlar, tezahüratlarında gelecek hafta ki Göztepe deplasmanı için yönetimden tren kaldırmalarını istedi. Maç öncesi seyircilere dağıtılan el ilanlarıyla tüm Ödemişliler gelecek hafta için İzmir’e davet edildi.


Kısa… Kısa…
* Uzun zamandır sakatlıkla boğuşan Faruk bu sezon ilk kez kadroya alındı. Forvette değişiklik yapan Mahmut Arslan, Zafer’i sonradan oyuna aldı. Serkan Akgül bu sezon ilk kez kaptan olarak sahaya çıktı.
* Denizgücü takımı askerlerden oluştuğundan askeri disiplin gereği futbolcuların antrenörleriyle konuşurken elleri arkaya bağlayarak konuşmaları dikkat çekti.
* Mahmut ilk yarıda Bornova Stadı’nda oynanan Denizgücü karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmıştı.
* yerelfutbol.com’a konuşan Ödemiş Bld. Spor teknik direktörü Mahmut Arslan; “Bizim için her maç final, kazanmak zorundayız. Gelecek hafta İzmir’e Göztepe’yi yenmeye gidiyoruz” dedi.

Bu gruptaki diğer Sonuçlar:
Tirespor:5 Altay:1
Urla Gençlik:6 Çeşme Bld. Spor:1
Şirinyerspor:1 Alaçatıspor:0
Seferihisar Bld Spor:3 Narlıdere Bld. Spor:0
Özdere Bld. Spor-Göztepe karşılaşması hava muhalefeti sebep gösterilerek salı akşamına yani bu akşama ertelendi.

Not: Puanlamayı Özdere-Göztepe maçından sonra en kısa sürede www.yerelfutbol.com ‘da yayınlayacağız…

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.