Cuma, Ocak 25, 2008

Saha komiserleri Rumeli TV'deydi


Rumeli TV'de yayınlayan ve sporda her hafta gündeme damgasını vuran konularla izleyicilerin karşısına çıkan 'Mehmet Çelik'le Spor Penceresi' geçtiğimiz hafta İstanbul Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Tartan ve yaklaşık 50 kişilik üye grubu ile birlikte Usta foto muhabiri Metin Türkmenoğlu ve Haliçspor Kulübü Başkanı Lütfullah Şakar‘ı ağırladı.
Usta Gazeteci Erol Eftekin’in hazırladığı, deneyimli teknik direktör Mehmet Çelik’in sunduğu programa konuk olan İstanbul Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Tartan, "Derneğimizin bu günlere gelmesinde birlik ve beraberlik içersinde olmamız başlıca etkendir. Memleketimizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları bilmekteyiz. Bu koşullar nedeniyle saha komiserleri yağmur, çamur demeden 3 saatlik görev dilimi için cüzi ücret almalarına rağmen işini en iyi şekilde yapmaktadır. Şu ana kadar devam eden görev anlayışımızın bundan sonra da aynı ciddiyetle devam edecektir" dedi.
Daha sonra tek tek söz alan futbol saha komiserleri, futbol karşılaşmalarında en çok eziyeti çekenlerin başında geldiklerini belirterek zaman zaman hakemle kenar yönetimi, zaman zaman da futbolcu ile güvenlik güçleri arasında kalarak olumsuzluklara göğüs gerdiklerini dile getirdiler. Her sezon saha olayları ile ilgili tüm detayları en ince ayrıntısına kadar yapmaya çalıştıklarını dile getiren saha komiserleri, zaman zaman haklı olmalarına rağmen en çok tepkiyi çekenlerin başında geldiklerini de vurguladılar. Futbol camiasında saha komiserliğinin ne olduğunu bilmeyenlerin bile bulunduğundan dert yanan saha komiserleri, yaptıkları uğradıkları haksız suçlamaların sıkıntısını sık sık yaşadıklarını Rumeli TV ekranlarından kamuoyuna açıkladılar.

'Asparagas neydi bilmezdik'
Programın diğer bir konuğu ise Usta foto muhabiri Metin Türkmenoğlu'ydu. Özellikle siyah-beyaz fotoğraf zamanında gazeteye fotoğraf yetiştirebilmek için çekilen fotoğraf makaralarını devre arası iple çektirerek gazeteye gönderdiğini dile getiren Türkmenoğlu, eskiden asparagas haber diye bir şey bilmediklerini belirterek, son zamanlardaki bu tür haberlerden rahatsız olduğunu söyledi. Metin Türkmenoğlu kendi gibi foto muhabiri olan Şenel Türkmenoğlu’nun 'Eyüpspor Tarihi' adlı yeni bir kitap hazırlığı içerisinde olduğunu belirterek, Eyüpspor'un sahasında oynadığı hemen hemen tüm maçları izleme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

Şakar, vize ücretlerinden yana dertli
Haliçspor Kulübü Başkanı Lütfullah Şakar ise kulüple rilgili son bilgileri verdi. Takımın bu sene istenilen yolda olmadığını dile getiren Şakar, Nezih Tosuncuk’un görevine son verdiklerini belirterek yeni bir antrenöt ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Özellikle fanatik taraftarlardan yana dertli oldukların ifade eden Şakar, kendi kulübünde kesinlikle böyle bir taraftar güruhu olmadığını ifade ederek, bu gibi taraftarların Türk futboluna zarar verdiğini söyledi. Federasyonun amatör takımlardan aldığı vize ücretlerinden de yakınan Lütfullah Şakar, amatör kümelerde en büyük sorunların başında sahalarda sağlık görevlilerin bulunmaması olduğunu belirerek, federasyonun senelerdir buna bir çare bulmamasını hayretle karşıladığını söyledi. Program sonunda ise program sunucusu Mehmet Çelik, Kiğılı’dan konuklarına birer görmek hediye ederken, futbol saha komiserlerine ise birer eldiven takdim etti.

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.