Cuma, Ocak 25, 2008

Edirne Amatör'de haftanın değerlendirmesi

HAZIRLAYAN: ERDOĞAN DEMİR
Bu haftadan itibaren Edirne Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig’in değerlendimesinde sizlerle olacağız sevgili okurlarımız.

Anafartalar, Ayşekadın'dan da puan aldı
Edirne Süper AmatörLigi’nde Anafartalarspor, Keşanspor'dan sonra, bu hafta da kendi sahasında oynadığı maçta lider Ayşekadın Gençlerbirliği'yle golsüz berabere kalarak üstteki takımlardan puan alma geleneğini sürdürdü. Anafartalarspor bu hafta deplasmanda kendisi gibi küme düşmeme mücadelesi veren Kirişhanespor ile karşılaşacak. Ayşekadın GB karşılaşmasını izleyen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, maçın ardından soyunma odasına inerek bu başarıdan dolayı futbolcuları kutladı ve 1000 YTL prim sözü verdi.

Ayşekadın'da görev değişimi
Ayşekadın Gençlerbirliği’nin Anafatrtalar maçında aldığı beraberliğin ardından geçtiğimiz salı günü Yönetim Kurulu’nun kararı ile Antrenör Zeynel Selçuk görevinden alıdı ve yerine geçen yıl takımı çalıştıran Antrenör Orhan Işıki ve Muzaffer Yıldırım tekrar göreve getirildi.

Keşanspor fırsat tepti
Keşanspor bu hafta deplasmanda oynadığı Edirnespor maçında ilk yarıyı 1-0 önde kapamasına rağmen ikinci yarıda yediği iki golle karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak lig ikinciliği şansını zora soktu. Keşanspor bu hafta kendi sahasında lider Ayşekadın Gençlerbirliği ile karşılaşacak ve lig ikinciliği şansını kovalayacak. Keşanspor’u 2-1 yenerek ikinci sıraya yükselen ve rakibinin 3 puan önüne geçen Edirnespor da bu hafta 25 Kasım Stadı’nda küme düşmeme mücadelesi veren Saraçhanespor ile karşılaşacak.

Yenikarpuzluspor'da gençleştirme operasyonu
Süper Amatör Küme'de dördüncü sırada bulunan ve geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Saraçhanespor’a 1-0 yenilen Yenikarpuzluspor ise bundan sonra gençleştirme operasyonuna gidecek gibi görünüyor. Yenikarpuzluspor antrenörü Şeref Aldanmaz bundan böyle ligde kalan diğer maçlara genç takım takviyeli çıkacaklarını belirtti.

Uzunköprüspor kongreye gidiyor
Uzunköprüspor bu hafta kendi sahasında Osmanlıspor’a 5-2 yenilerek ligin son sırasına demir attı. Yönetim Kurulu da 31 Ocak’ta bir olağanüstü kongre kararı aldı. Uzunköprüspor Başkanı Gülay Erkol, şu anda aday olup olmayacağı konusunda kesin bir karar vermediğini ancak oluşturulabilecek güçlü bir yönetim içerisinde yer alabileceğini ifade etti.

Edirnespor gözünü 3. Lig'e dikti
Edirnespor Kulübü Başkanı Erkan Geven, Keşanspor ile oynadıkları karşılaşmada centilmence bir mücadele sergilendiğini ve iki takım yöneticileri arasında dostane görüntüler yaşandığını belirterek, "Taraftarlarımızın ve futbolcularımızın da biz yöneticileri örnek almasını diliyorum. Keşanspor’u yenerek ligde ikinci sıraya yükseldik. Bundan sonraki hedefimiz terfi maçlarında başarılı olarak 3. lige çıkabilmektedir. Bu konuda da tüm Edirneli iş adamlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Keşanspor'da tatsızlık
Geçtiğimiz perşembe günü Anafartalarspor’a Ayşekadın Gençlerbirliği maçı öncesi bir köfte partisi veren Genç Keşanlılar Grubu, bundan bir akşam sonra da Keşansporlu futbolculara moral amacıyla tatlı ikram etmek istedi. Ancak Keşansporlu futbolcular Genç Taraftarlar Grubu’nun bu önerisini, Anafartalarspor’a verilen köfte partisi nedeniyle geri çevirdi. Genç Keşanlılar Taraftar Grubu’nun bugün de Ayşekadın Gençlerbirliği maçı öncesi Keşanspor’a vermeyi düşündüğü köfte partisi iptal edildi.
Genç Keşanlılar Taraftar Grubu üyeleri de Keşansporlu futbolcuların kendilerine gösterdiği bu tavra bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Keşan’da taraftar ile Keşansporlu futblcular arasındaki bu sıkıntı bakalım önümüzdeki günlere nasıl yansıyacak.

1. Amatör'e bakış
Edirne 1. Amatör Küme A Grubu'nda Yeniimaret liderliğini sürdürürken Küçükpazarspor da ikinci sıradaki yerini korudu. B Grubu'ndaysa Tuncay Kuyucu nezaretindeki Subaşıspor liderliğini devam ettirdi. Bu grupta Beyendikspor son sırada bulunuyor.

Hakemlerden protesto
Önceki hafta oynanan DSİ-Süloğlu maçında maçın orta hakemine DSİ Sporlu bir futbolcunun saldırısını kınamak ve bu olayı protesto etmekiçin bu haftaki maçlara hakemler 15 dakika geç çıktılar.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...