Pazar, Ocak 27, 2008

Ayazağaspor rahat kazandı


AYAZAĞASPOR: 3 İDEALTEPESPOR: 0

HABER: ERHAN HARPUT-TURGAY TOKEL
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup'ta 17. hafta karşılaşmasında kendi sahasında İdealtepespor ile karşılaşan Ayazağaspor, karşılaşmayı 3 – 0 gibi net bir skorla kazandı. Baştan sona kadar üstün oynayan Şişli ekibi haklı bir galibiyet aldı. Bu galibiyetle oldukça rahatlayan Ayazağaspor'a, ilk ikiye girmek için kalan son 3 maçından 3 puan alması yetiyor.
Karşılaşmanın başında kendi takımını çağıran Ayazağaspor taraftarları daha sonra rakipleri İdealtepespor’ u tribünlere çağırarak çiçek verdi. Bu durum karşısında oldukça şaşıran konuk takım oyuncuları Ayazağaspor taraftarlarının yapmış olduğu bu centilmenliğe alkış ile cevap verdi. Karşılaşma boyunca hem saha içinde hem de tribünlerde en ufak bir olay olmaması, karşılaşmanın dostane bir havada geçmesi son günlerde yaşanan olaylara da en güzel cevap olmuş oldu. Karşılaşmanın orta hakemi ve yardımcı hakemleri de çok güzel bir maç yönetti. Sahda, son yıllarda izlediğimiz en iyi hakem performanslarından biri vardı.

İlk gol Kaka'dan
İlk yarıda orta sahayı kalabalık tutan Ayazağaspor gol pozisyonlarına giriyor fakat aradığı golü bir türlü bulamıyordu. Haftalar sonra forma şansı bulan Telat ile sağ kanatta etkili olmaya çalışan Ayazağaspor yakaladığı gol pozisyonlarında İdealtepe kalecisini geçemedi. İleride Ersan ile Ender kenarlardan gelen ortalarda çok etkili oldular. Özellikle yeni transferlerden Süleyman ile de sol kanatta çok etkili olan Ayazağaspor’da golün sinyali veriliyordu. Nitekim ilk yarının bitmesine 5 dakika kala sağ kanattan ceza sahası içine giren Kaka mükemmel bir vuruşla Ayazağaspor’ u 1–0 üstünlüğe taşıdı. Son haftalarda yükselen performansı ile dikkat çeken Gürcü oyuncu, Galataspor’dan sonra İdealtepespor’ u da boş geçmedi. İlk yarıda üstünlüğü yakalayan Ayazağaspor soyunma odasına da bu avantajla gitti.

Erol 90'a vurdu
İkinci yarıda orta sahada ayağa kısa paslarla rakibi üzerine gitmeye çalışan, özellikle sol kanadı kullanmaya çalışan, defanstan uzun toplarla çıkmaya çalışan bir Ayazağaspor vardı ilk 20 dakikalık bölümde. 52. dakikada yine son haftalarda performansı yükselen Erol ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve top 90 diye tabir edilen noktaya gitti. Ev sahibi takım bu golle aradaki fark ikiye çıkmış oldu. İyice rahatlayan Ayazağaspor oyunu rölantiye almaya başladı. Kenar yönetimi de 2 farkın gelmesi ile yeni transferleri sahaya sürmeye başladı. Sezon başından beri sakatlıklarla boğuşan Gürcü forvet oyuncusu Zaza’nın oyuna girmesi ve iki şutunun direkten dönmesi ev sahibi takım için günün güzelliklerinden biriydi. Oyuna 80. dakikada giren Barbaros fazla etkili olamazken, son 25 dakika oynayan Atilla sol kanatta başarılıydı. 75. dakikada Ender topu rakibinden çok güzel kurtardı. Orta sahadan aldığı topla İdealtepespor ceza sahasına giren Ender kaleci ile karşı karşıya kaldı, düzgün ve sert bir vuruşla aradaki farkı 3’ e çıkardı. Bu dakikadan sonra her iki takım oyuncuları da 'karşılaşma bitse de gitsek' havasına girdi. 90. dakikada Ayazağaspor forması altında ilk karşılaşmasına çıkan yeni transferlerden Hacı ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Ayazağaspor’ da yeni transferler göz doldururken, sakatlıktan kurtulan Zaza’ nın performansı da beğenildi.
Bu karşılaşma için söylenebilecek en güzel şey Ayazağaspor taraftarlarının karşılaşma öncesinde tribünlere çağırdıkları İdealtepespor’lu futbolculara çiçek vermesiydi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tüm Ayazağaspor camiasına teşekkür ederiz. Karşılaşma öncesinde, karşılaşma içinde ve karşılaşma sonunda bizlere çok iyi davranan taaftarlara da teşekkürler. Bu grubun en iyi takımı olan Ayazağaspor' a bundan sonra ki maçlarında başarılar.

Adsız dedi ki...

Ayazağaspor olarak dün çok iyi oynadık. Hem tribünde hem sahada mükemmeldik. Bu sezon inşallah çıkacağız 3.lige. Biz de idealtepe spor' a başarılar dileriz.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.