Çarşamba, Ocak 23, 2008

Şampiyon, ligi galibiyetle bitirdi

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Önceki hafta deplasmanda Marmara Ereğlispor'u mağlup ederek Tekirdağ 1. Amatör Küme'de şampiyonluğunu ilan eden ve Süper Amatör Lig'e yükselmeyi garantileyen Kapaklıspor, formalite maçında Misinlispor'u ağırladı. Baştan sona üstün oynayan Kapaklıspor rakip ağları dört kez havalandırarak müsabakadan 4-0 galip ayrılmasını bildi ve 1. amatör lige galibiyetle veda etti.
Kapaklıspor müsabakaya Özgür, Cihan, Hakan, İbrahim, Müjdat, Sezer, Enver, Osman, Resul, Mehmet ve Cenk ilk onbiriyle başladı. Rakip Misinlispor ise müsabakaya Sinan, Hüdayim, Selçuk, Sedat, Erdal, Yalçın, Gürcan, Serhat, Serkan, Hakan, Tuncay tertibiyle başladı.
Maçın başlamasıyla beraber Kapaklıspor üstünlüğünü hissettirmeye başladı. Müsabakanın henüz 5. dakikasında ceza alanı dışında Enver, Resul ile duvar pası yaptı, ceza sahasının sağ tarafından kaleye yaklaşan Resul daha müsait durumda olan Enver'i gördü, Enver de uygun pozisyonda düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.
Birçok gol pozisyonu bulan Kapaklıspor 43. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan defansın arkasına iyi sarkan Cenk müsait pozisyonda bulunan Mehmet'e topu aktardı. Mehmet de güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kapaklıspor soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Kapaklıspor tek kale oynadı
İkinci yarının başlaması ile birlikte Kapaklıspor baskılı oyununu sürdürdü. Skoru 3 - 0'a taşımak isteyen Kapaklıspor'lu oyuncular atak üstüne atak geliştirdiler. Karşılaşmanın ikinci yarısında kaptan Müjdat'ın yerine oyuna giren Seçkin 54. dakikada girdiği net pozisyonu değerlendiremedi. Seçkin'in ceza sahası içinden çektiği şut Misinlispor savunmasına çarptı. Ardından seken top kaleci Sinan'da kaldı.
56. dakikada gelişen organize atakta topla buluşan Resul müsait pozisyonda bulunan Seçkin'i topla buluşturdu. Ceza alanı içine giren bu futbolcu rakibin sert hareketiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi yapılan hareketi penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Seçkin penaltı vuruşunu değerlendiremedi ve topu auta attı.

Osman'dan müthiş füze
75. dakikada Resul ceza sahası dışında düşürüldü. Serbest vuruşta topun başına geçen Osman topa çok güzel vurdu, kaleci Sinan'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu ve Kapaklıspor skoru 3-0 yaptı. Rakibi karşısında tek kale oynayan Kapaklıspor Seçkin, Resul ve Cenk ile mutlak pozisyonlardan yararlanamadı.
Karşılaşmanın 90. dakikasında Sezer sahneye çıkarak Kapaklıspor'un bu sezon ligdeki son golünü attı. Oyuna ikinci yarıda giren Eren'in pasında topla buluşan Sezer kaleci Sinan ile karşı karşıya kaldı. Kaleye baktıktan sonra topa düzgün vuran Sezer, kaleci Sinan'ın yanından topu ağlarla buluşturdu ve maçtaki son sözü söyledi: 4-0.

Şehir turu attılar
Kapaklıspor aldığı üç puan ile ligi 13 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 39 puanla şampiyon olarak tamamladı ve Süper Amatör Küme'ye resmi olarak yükseldi. Misinlispor karşılaşmasının ardından taraftarlarına koşan futbolcular sevinçlerini onlarla paylaştılar. Ayrıca Misinlisporlu oyuncular ve yöneticiler de Kapaklısporluları tebrik ederek centilmence bir davranışta bulundular. Son olarak ise Kapaklısporlu taraftarlar ve futbolcular ellerinde bayraklarla şehir turu attılar.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.