Cuma, Kasım 30, 2007

Göztepe fark attı

NARLIDERE BLD: 0 GÖZTEPE: 5

HABER: KAŞİF YAĞCILAR
İzmir Süper Amatör Küme B Grubu'nda 9. hafta 15 puanla dördüncü giren Göztepe, 12 puanlı Narlıdere Belediyespor'a fark attı: 5-0.

STAT: Alsancak
HAKEMLER: Hakan Akmısır, Uğur Topaloğlu, Özer Özden
NARLIDERE BELEDİYESPOR: Oğulcan (4) - Taşkın (4), Kerem (4), Vahit (5), Çağdaş (5), Oğuz (4) (Dk.35 Ersin 3), Erdal (5), Orkun (5), Serkan (5) (Dk.67 Cemal 4), King (4) (Dk.33 Yılmaz 4), Mehmet Kaya (4)
GÖZTEPE: Erdinç (5) - Mehmet (7) (Dk.77 Seçkin 6), Ali (6), Metin (6), Bulut (6), Cihan (7), Ufuk (5), Recep (7), Serhat (8), Sergio (8) (Dk.73 Ulaş 5), Enver (8) (Dk.65 Melih 5)
GOLLER: Serhat (7), Recep (14, 75), Sergio (33), Enver (44)
SARI KARTLAR: Yılmaz (Narlıdere)

----
Haberden alıntı yaptığınızda muhabirimizin ismini ve sitemizin adresini kaynak göstermek mecburidir.

Köşe Yazısı: Göztepe Çıkar mı?


EFKAN BUCAK
Bildiğiniz gibi Göztepe şu sıralar İzmir Süper Amatör Küme'de mücadelesine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kulübün sahibi olan Altınbaş Holding, TFF 2. Lig'deki İzmirspor'la birleşme önerisini ortaya attı ancak bu öneriye Lacivert-Beyazlılar sıcak bakmadı. Eşrefpaşalılar için durum gayet anlaşılabilir çünkü onlar da köklü bir kulüp. Ayrıca kurallara göre, birleşme olursa takım maçlarına en alttaki kulübün seviyesinden başlar. Ancak geçmişteki Özsahrayıcedit-Üsküdar Anadolu veya Kayserispor-Erciyesspor lig takasları gibi bir şey olabilir ki İzmirsporlular buna asla yanaşmaz.
Göztepe yönetiminin, Aliağa Belediyespor ve Torbalıspor'la da birleşmeye hazır olduğu duyumları alınıyor. Üçüncü Lig'e yeni çıkan Torbalı'nın böyle bir birleşmeye yanaşacağını sanmıyorum ancak Aliağalılar sezon başında bu teklifi kendileri getirmişlerdi. Belki onlarla olabilir. Göztepe yönetiminin bu tür hamleler yapmaya çalışması son derece mantıklı. Öncelikle yatırımlarının karşılığını almak istiyorlar ve bunun için takımın profesyonel liglere çıkması gerekiyor. Eğer ki Göztepe 3. Lig'e çıkarsa, Sarı-Kırmızılıların üç sezonda Süper Lig'e çıkması hiç zor değil. Zaten Üçüncü Lig gruplarının zirvelerine baktığınızda genelde, lige bu sezon çıkan ekipleri görürsünüz.
Ancak sorun şu ki, 3. Lig'e çıkmak gerçekten zor. Taraftardan, paradan, destekten fazlasına ihtiyacınız var. Yönetim de bunun farkında olsa gerek kısa yoldan profesyonel liglere çıkmak için uğraşlarını sürdürüyor. Göztepe'nin İzmir Süper Amatör Küme performansı da açıkçası hiç tatmin edici değil. Tire, Denizgücü, Şirinyer, Altay, Çeşme Belediyespor gibi takımları yenmeleri fazla bir şey ifade etmiyor. Bu gruptaki gerçek rakipleri, geçen sezon terfilerde oynayan Ödemiş Belediyespor ve Urla Belediyespor. İkisine de 1-0 ve 2-1'lik skorlarla yenildiler. (Ödemiş maçı sonrası Göztepe taraftarlarının ilçedeki dükkân ve araçların camlarını kırmalarını, dönüş yolunda yemek yedikleri lokantada hesabı ödemedikleri gibi lokantaya zarar vermelerini de es geçmemek gerek. Gerçekten ayıp).
Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan terfi maçlarında çok daha zor rakiplerle oynayacaklar. Son yıllarda Üçüncü Lig'den düştüğünün ertesi sezon bu lige yükselen sadece iki takım var: Orhangazispor ve Konya Şekerspor. Bütçesi Göztepe'den çok yüksek olan takım yıllardır 3. Lig'e çıkma mücadelesi veriyor. Bu nedenle Sarı-Kırmızılıların bu sezon işi zor.

Bu yazı 27 Kasım 2007'de Radikal Gazetesi'nde yayınlanmıştır.

İstanbul'dan kısa kısa

Sütlücespor hedefe kilitlendi

İstanbul 1. Amatör Küme'de kendi grubunda lider Zeytinburnu Yıldız'ın 1 puan arkasında bulunan Sütlücespor hedefe kilitlendi. Beyoğlu ekibinin başkanlığını Ahmet Keser yapıyor. Sarı, siyah ve yeşil renkli kulübün tek amacı, önümüzdeki yıl Süper Amatör Lig'de mücadele etmek.

Divriği turnuvası sürüyor

Divriği ve Çevre Köyleri Turnuvası'nda A Grubu'nda Bayırüstü, B Grubu'nda Arıkbaşı, C Grubu'nda Ovacık, D Grubu'nda Beyköy lider durumda. 7. hafta sonunda aldığı 7 galibiyet ve attığı 64 golle Beyköy ön plana çıkan takım. Sarı-laclvertli takımın en büyük hedefi final.

----------
Haberden alıntı yaptığınızda muhabirimizin ismini ve sitemizin adresini kaynak göstermek mecburidir.

Bağlarbaşı'nın alt yapısı parlıyor

İstanbul'un köklü kulüplerinden Bağlarbaşıspor, tüm kademelerde başarıyla mücadelesini sürdürüyor. Bordo-Beyaz renkleri taşıyan Anadolu yakası ekibinde başkanlık görevini Hasan Öncü üstlenirken genel kaptanlığı Selami Habeşoğlu, altyapı genel koordinatörlüğünü Saim Engin yapıyor. Teknik Direktörlük mevkiinde Feridun Özütok'un bulunduğu Bağlarbaşıspor Kulübü'nde Altyapı Antrenörü ise Seyit Ali Karaoğlu.
Bağlarbaşıspor Genel Kaptanı Selami Habeşoğlu özellikle altyapıya önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Başarı kadar öncelikli hedefimiz çocuklar ve gençlerin spor yaparak sağlıklı şekilde gelişmeleri. Bu arada onların eğitimlerinden de geri kalmamaları için tüm gayreti gösteriyoruz. Biliyoruz ki, eğitimine devam eden ve spor yapan gençlerimiz geleceğe her türlü kötü alışkanlığın dışında daha sağlıklı nesiller olarak ulaşıyor. Bu nedenle öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek."

Kaynak: Birgün

---------
Haberden alıntı yaptığınızda muhabirimizin ismini ve sitemizin adresini kaynak göstermek mecburidir.

Sanayispor şampiyonluk istiyor


HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından Çorlu Sanayispor, sekizinci haftada yakaladığı liderliği şampiyonlukla noktalamak istiyor. Takımın teknik direktörü Aliekber Berker yaptığı açıklamada, "Takım olarak iyi bir yapıya sahibiz. Liderliği yakaladık. Artık kolay kolay bırakmayıp sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz" dedi.


----
Haberden alıntı yaptığınızda muhabirimizin ismini ve sitemizin adresini kaynak göstermek mecburidir.

'Kültürspor iyi yerlere gelecektir'


HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de son haftalara aldığı başarılı sonuçlarla giren Çorlu Kültürspor'da yüzler gülüyor. Yeşil-Sarılı teknik heyet ve yönetim kurulu yaptıkları açıklamada, "Çorlu Kültürspor olarak son haftalarda kendimizi toparladık. İyi sonuçlar alamaya başladık. Bundan sonra daha iyi olup ligin ikinci yarısında üst sıralar için mücadele vereceğiz. Çorlu Kültürspor, Çorluluların takımıdır. Bu takıma da sahip çıkılması gerekir. Bizler Çorlu'nun adına yakışır şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm Çorlu halkını da maçlarımıza bekliyoruz. Hedefimiz gün geçtikçe iyiye gitmektir" dediler.

------
Haberden alıntı yaptığınızda muhabirimizin ismini ve sitemizin adresini kaynak göstermek mecburidir. Yoksa sitemiz yakında kapanma noktasına gelecek!

Çorluspor gençlerine güveniyor


HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından Çorluspor, aldığı başarılı sonuçlar ve genç ekibinin yaptığı olumlu mücadeleyle takdir topluyor.
Çorluspor Teknik Direktörü Sedat Olcay yaptığı açıklamada, "Genç bir ekiple ligde mücadelemizi sürdürüyoruz. Futbolcularım sahada 90 dakika durmadan koşuyor. Sezona geçen sene PAF liginde mücadele veren ekiple başladık. İlk maçlarda puan kaybı yaşadık. Artık yavaş yavaş rayına oturmaya başladık. Hedefimiz ilk zamanlar ligde kalıcı olmaktı. Bunu başardık. Artık gözümüzü üst sıralara hatta şampiyonluğa diktik. Eğer bunu başarırsak çok büyük bir iş yapmış olacağız. Ligin bitimine tehirmaçları olan iki haftamız kaldı bu iki haftayıda kayıpsız geçirirsek ikinci yarıya iyi hazırlanıp şampiyonluk kovalayacağız" dedi.

---
Haberden alıntı yaptığınızda muhabirimizin ismini ve sitemizin adresini kaynak göstermek mecburidir.

Perşembe, Kasım 29, 2007

Ümraniyespor son 10 dakikada


ÜMRANİYESPOR: 3 İSTANBUL SİNOPSPOR: 0

HABER: ÜMİT SAYMAZ
Her sezon olduğu gibi bu sezon da hedefini 3. Lig olarak belirleyen Ümraniyespor, İstanbul Süper Amatör Küme'ye verilen arayı hazırlık maçlarıyla değerlendiyor. 6. Grup'ta lider durumda bulunan Kırmızı-Beyazlılar, 4. Grup'ta 6 puanla 11. sırada yer alan İstanbul Sinopspor'u kendi sahasında konuk etti.
İlk yarı maç ortada geçti. Ümraniyespor hücumda fazla etkili olamadı. Sadece 23. dakikada sol kanattan Mustafa Alınmaz'ın ortasında Kaan'ın güzel kafasında top az farkla auta gitti. İlk yarı 0-0 berabere bitti.
İkinci yarıya Ümraniyespor daha atak başladı. Neredeyse tek kale oynayan Kırmızı-Beyazlılar, golün geleceğinin sinyallerini verdi. 72'de sol kanattan Mustafa Kaçmaz'ın 25 metreden orta şut karışımında top direkten dışarı çıktı. 80'de 6 numaralı Ahmet ceza saha içerisinde düzgün ve sert vuruşla topu ağlarda buluşturdu: 1-0.
Hemen 3 dakika sonra çapraz bir toptan oluşan karambolde top Cem'in önüne düştü bu futbolcu da düzgün ve isabetli vuruşla pozisyonu gole çevirdi: 2-0.
Ümraniyespor oyunda iyice hakimiyeti eline alırken, 90 artıda Orhan güzel golüyle maçın sonunu tayin etti: 3-0.
Ümraniyespor bu hazırlık maçıyla lig arasını iyi değerlendirdiğini göstermiş oldu.

Sakarya SAL'da 8. haftanın görünümü

Akyazıspor, merkez ilçe takımı Yıldırımspor'u zor da olsa yenmeyi başardı.

HABER: ŞENER YELKENCİ


Büyük hali için üstüne tıklayın:


Hendek Gençlikspor, Köy Hizmetleri deplasmanında bir puan almasını bildi.

Futbolcu fabrikası Yücespor


80'lerin sonu ve 90'ların başında 3. Lig'de mücadele eden Bakırköy temsilcisi Yücespor, şu sıralar İstanbul 1. Amatör Küme'de mücadele etmekte. Mavi-Beyazlılar özellikle altyapıdaki başarılarıyla dikkat çekiyor.

Türk futboluna yeni oyuncular kazandıran Yücespor, altyapındaki birbirinden yetenekli oyuncuları ile adından sıkça söz ettiriyor. Yücespor Kulüp Başkanı Hüdaverdi Talay, kulübün kendi öz kaynakları ile geleceğe yatırım yaptığını belirterek, "Biz her zaman para verip dışarıdan futbolcu almaya karşı çıktık. Bunun yerine kendimiz futbolcu yetiştiriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de altyapıya çok önem veriyoruz. Altyapı futbolcularımızın aldığı başarıları herkes biliyor. Bir çoğu zaten profesyonel takımlarda top koşturuyor” dedi.
Yücespor yöneticilerinden ve İstanbul İl Futbol Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öngün ise Yücespor'un Türk futboluna sayısız yetenekler kazandırdığının altını çizerek, “Yücespor üç büyüklerden sonra altyapı konusunda söz sahibi olan takımdır. Burası adeta bir futbolcu fabrikası. Yeni yetenekleri burada eğitip, futbolcun inceliklerini öğretip; kendilerini ispatlama imkanını tanıyoruz. Daha sonra ise diğer takımlara transfer oluyorlar. Oralarda da sergiledikleri futbolla bizleri mahçup etmeyerek bizi en güzel şekilde temsil ediyorlar. Şu anda da altyapımız da çok yetenekli oyuncularımız var. İnşallah onlarda en iyi yerlere giderler ve bizi çok iyi temsil ederler” diye konuştu.

Kaynak: Yılmaz Aktepe-Kent Yaşam

Çarşamba, Kasım 28, 2007

Ayazağaspor çalışmalarını sürdürüyor


Süper Amatöre verilen 15 günlük arayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Ayazağaspor çalışmalarına devam ediyor. Sakat oyuncuların birer birer iyileşmesi teknik kadroyu sevindiren en önemli gelişme olarak göze çarpıyor. Kaptan Rami’ nin takımla birlikte çalışmalara başlaması, kaleci Türker’ in kasığındaki sakatlığın yavaş yavaş düzelmesi ile rahat bir nefes alan teknik kadro ikinci yarı için oldukça iddialı. Gürcü futbolcu Zaza ve sağ açık Aykut’ un sakatlıkları ise devam ediyor.
Çalışmalara sıkı tempoda devam eden Ayazağaspor , iki hafta sonra kendi sahasında oynayacağı Vefa karşılaşmasını kazanarak aradaki puan farkını arttırmak istiyor. Bu karşılaşmanın önemini çok iyi bilen futbolcular da çalışmalarda göstermiş oldukları özveri ile takdir topluyor. Taraftarlar, "Teknik direktör Halit Kılıç ve yardımcısı Muharrem Yıldırım’ ın istediklerini harfiyen uygulayan futbolcularımız da bu istek olduğu sürece bizi kimse yenemez" diyor.

Kaynak: http://www.ayazagaspor.com/

Özalibeyköy Yeni tesislerine kavuştu

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, futbolcularla birlikte...

HABER: EROL EFTEKİN
İstanbul 1. Amatör Küme takımlarından Özalibeyköyspor'un, Eyüp Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen tesis ve lokalinin açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.
Öz Alibeyköyspor Kulübü tesislerinin açılışına, EyüpBelediye Başkanı Ahmet Genç'in yanısıra bölgenin eskimilletvekili Mustafa Baş, AK Parti İlçe Başkanı MehmetEr, Spor Kulüp Başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. Dört katlı tesisi gezen Karadolap mahallesi sakinleri böyle bir tesisi Alibeyköy’e kazındıran Başkan Genç’e teşekkür ettiler.
Eyüp'te iki 2. Lig ve 56 amatör ve mahalli takımbulunduğuna değinen Başkan Ahmet Genç, spora vesporcuya desteklerinin aralıksız süreceğini belirtti. Başkan Genç, bu tür spor komplekslerinin, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaracağının da altını çizdi. Spor tesislerine yatırmaların devam edeceğini müjdeleyen Başkan Genç, Karadolap’ta devam eden yüzme havuzu inşaatının da çok kısa süre içinde biteceğini söyledi.
Özalibeyköyspor Kulübü 2. Başkanı Metin Çırpan, tesisleri kendilerine kazandıran Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'e teşekkür ederek, Özalibeyköyspor olarak özkaynak düzeni içersinde Türk sporuna hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


Tesislerin açılışı şerefine pasta kesildi.


Başkan Genç'e katkılarından dolayı plaket verildi.

Kırklareli'nde hakem krizi!

HABER: RECEP KARAGÖZ
Kırklareli İl Hakem Kurulu, hafta sonu oynanan 3 maça görevlendirilen hakemlerin maça çıkmayacaklarını bildirmeleri üzerine, Babaeskisspor-Pınarhisarspor, Çiftlikköyspor-Büyükkarıştıranspor ve Evrenspor-Yıldırımspor karşılaşmalarına İstanbul veTekirdağ'dan hakem talep etti.
Kırklareli Hakem Atama Sorumlusu Mustafa Gabralı yaptığı açıklamada, protesto edenlerin yaptığıhareketlerin yanlış olduğunu belirterek, "Protesto edenlerle konuştuk, 'Yaptığınız hareket yanlış' dedik. Boykot edenlerin çoğu daha hakem bile değil. Protestoları genelde hakem adayları yapıyor" dedi. Gabralı, Kırklareli'nde yaşanan hakem sorununun giderilmesi için Kırklareli Futbol Temsilciliği'nin haftada bir güne sığdırılan maçları, iki güne yayması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Sorun Futboltemsilcisinden kaynaklanıyor. Ankara'da, İstanbul'da maçlar çarşamba, perşembe yapılırken, Kırklareli'nde tüm maçların pazar gününe toplanmasındaki niyeti anlamıyoruz. Cumartesi gününe de maçları koysalar bir sorun yaşanmaz. Hepsini pazara alınca sıkışılıyor. Edirne'den Tekirdağ'dan, İstanbul'dan hakem istiyoruz."
Gabralı, kısa süre içinde Kırklareli'nde hakem kursu açılacağını ve hakem sıkıntısının bitirileceğini kaydetti.
Kırklareli Hakem Kurulu Başkanı Bedri Çelik ise Kırklareli bölgesindeki hakem sorununun hakem sayısının yetersizliğinden kaynaklandığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Kırklareli bölgesinde pazar günleri 13 ayrı sahada maç yapılıyor. Bizde görünen 46 hakem var. Ancak bunlardan 10'u askere gitti, 4'ü nakil oldu. Bu da hakem sayımızı düşürüyor ve yetişemiyoruz. Ayrıca yeni atanan İl Hakem Kuruluna tepki olduğu için maçlara çıkmıyorlar. Bu sorunu kurs açarak gidermeye çalışacağız. Aday tespitlerimizi yapıyoruz. 25 aday olduğu takdirde kursumuzu açacağız."
Kırklareli Futbol Temsilcisi Cafer Yüce ise Kırklareli'nde hakem sayısında bir sorunun olmadığını belirtti.

Gözler Çorlu derbisinde

Çorluspor, ilk haftalarda bocalamasına karşın son haftalarda çıkışa geçti.

HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de bu haftasonu, yıllar sonra tekrar Şehir derbisi oynanıyor: Çorluspor-ÇorluKültürspor. Bu hafta sonu Çorlu'da oynanancak maça her iki takımda iddalı hazırlanıyor. Çorluspor ve Çorlu Kültürspor son haftalarda maçlarını bol gollü şekilde kazanıyor.
Pazar günü Çorlu General Basri Saran Paşa Stadı'nda oynanancak maç için her iki ekip de iddalı. Gerek Çorlusporlu futbolcular gerekse Çorlu Kültürsporlu oyuncular hedeflerinin üç puan olduğunu belirttiler.

Kültürspor, alt sıralardan kurtulmak istiyor.

Ya maç yarım kalmasaydı?


EĞİRDİR BLD: 13 HEDİYEDERESPOR: 0

HABER: SELİM MEHAR
Isparta Süper Amatör Küme'de sezonun en büyük favorisi Eğirdir Belediyespor, 48. dakikada yarım kalan maçta Hediyederespor'u 13-0 yendi. Maç, Hediyederespor'un 6 kişi kalması nedeniyle tamamlanamazken, Eğirdir Belediyespor Başkanı Mehmet Ali Çelik, rakibin farkyememek için kasten eksik kaldığını öne sürdü. Çelik, Hediyederespor'un, çok gol atılmasından duyduğu rahatsızlığı kendilerine ilettiğini ve kendilerinden az gol atmalarının istendiğini, kendilerinin böyle birşeyi kabul etmeyeceğini bildirmelerinden sonra rakip takım antrenörünün oyuncu sayısını oyunda 6'ya düşürerek maçın olduğu gibi bitirilmesini sağladığını belirtti.Hediyederespor'un sahadan kaçarcasına gitmesiyle skorun 13-0 olarak kaldığını vurgulayan Çelik, maç oynansaydı maçın çok daha farkla bitebileceğini söyledi.
İlk dakikada Pavon’un attığı ilk golle açılışı yapan Belediyespor’da, toplamda Pavon 6, Adil 3, Mehmet 2, Yalçın ve Yakup 1'er gol attı. İlk yarı da 11-0 sona erdi.

Teknik patron Baran iddialı
Lider Eğirdir Belediyespor şu ana kadar henüz yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-Mavililer bu hafta deplasmanda Senirkent Belediyespor ile karşılaşacak. Kadroda Ahmet’in sakatlığı haricinde bir olumsuzluğun olmadığını söyleyen Teknik direktör Nihat Baran, takımın formunun ve motivasyonunun en üst düzeyde olduğunu, çok büyük bir aksilikle karşılaşmadıkları sürece 3. Lig'e terfi maçlarında mücadele edeceklerini söyledi. Takıma verilen destekten de oldukça memnun olan Baran, Başta Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl olmak üzere tüm Eğirdir Belediyespor camiasına teşekkür etti.

Lüleburgazlı gençler fark attı

LÜLEBURGAZ: 34 AHMETBEY GÜVEN: 0

HABER: RECEP KARAGÖZ
Kırklareli Yıldızlar Ligi B Grubu'nda liderLüleburgazspor, rakibi Ahmetbey Güvenspor'u 34 golleyendi. Lider Lüleburgazspor Yıldız Takımı, oynadığıilk 4 maçta rakip kalelere 37 gol atarken, hafta sonu 75. Yıl Sahası'nda oynadığı Ahmetbey Güvenspor'u 34-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. LüleburgazsporYıldız Takımı 5 maçta toplam 71 gol atarken kalesinde sadece 1 gol gördü. Lüleburgazspor 2. Başkanı Ercan Daloğlu, yaptığı açıklamada, Yıldız Takımı'nın çok ilginç bir sonuç elde ettiğini belirterek, şöyle dedi: "Bu sonuç antrenörümüzün ve futbolcularımızın ne kadar disiplinli çalıştığını ortaya koymaktadır. Lüleburgazspor'un geleceği emin ellerdedir. Yönetim olarak alt yapıya büyük önem veriyoruz. Bu sadece futbola değil tüm faaliyet gösterdiğimiz branşlar için de geçerlidir. Attıkları34 golle tarihe geçen tüm yıldız futbolcularımızı kutluyorum" dedi

Malkara'nın minik şampiyonları


HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Okullarıarası 'Küçük Erkekler' Futbol müsabakaları il bazında24 İlköğretim Okulunun katıldığı 5 grupta devamediyor.Malkara ilçesi takımlarının bulunduğu D Grubumüsabakalarıysa tamamlandı. Bu grupta yer alanNurten-Hüsnü Pullukçu İlköğretim Okulu, Atatürkİlköğretim Okulu, Evrenbey İlköğretim Okulu veSağlamtaş Gazi İlköğretim Okulları arasında yapılanmüsabakalar sonucu Nurten-Hüsnü Pullukçu İlköğretimOkulu grup birincisi olmayı başardı.3 Aralıkta Tekirdağ’da yapılacak olan il birinciliğimüsabakalarında Malkara’yı temsil edecek olan okulşimdiden çalışmalar başladı.

Yalova'da haftanın görünümü

HABER: MUHAMMET EYÜPOĞLU
Yalova Süper Amatör Ligi’nin 3. haftası birbirindençekişmeli maçlara sahne oldu. Ligin iddialı takımıAltınova, Doğuşspor’u 2-0’lık rahat bir skorladevirirken Çınarcık ise Kaytazdere karşında 2-1kazanmayı bildi. Altınova ve Çınarcık aldıkları üçer puanla liderlikkoltuğunu paylaşırken Çiftlikköy’ü 2-0 ile geçenArmutlu averajla üçüncü sıraya yükseldi. Ligin diğermücadelesinde ise Yeşilova Esenköy’ü deplasmanda 2-1mağlup ederek altın değerindeki üç puanın sahibi oldu.Geçen yılın şampiyonu Tavşanlı ise ligden çekilenAcarspor ile olan karşılaşmasını 3-0 hükmen kazanarakpuanını beşe çıkardı.

Büyük hali için üzerine tıklayınız:


Babaeskispor coştu bir kere


BABAESKİSPOR: 2 PINARHİSARSPOR: 0

Kırklareli Süper Amatör Futbol liginde mücadele edenBabaeskispor, evinde oynadığı karşılaşmada güçlüPınarhisarspor’u 2-0 mağlup etti.

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Kırklareli Süper Amatör Ligi’nin 9. haftasındaBabaeskispor ile Pınarhisarspor, 100. Yıl Stadı'ndakarşı karşıya geldi. Ligin flaş takımıKırmızı-Lacivertli Babaeskispor, eksiklikleri olmasınarağmen, son haftaların formda ekibi Pınarhisarspor’dan3 puan almasını bildi. Babaeskispor’a üç puanı getirengoller, genç oyuncular Ali ve Uğur’dan geldi.Babaeskispor, bu karşılaşmadan da kayıpsız ayrılarak,Kırklarelispor ile girdiği kıran kırana liderlikyarışını sürdürdü.Babaeskispor Kulübü Başkanı Fikri Karaca, maç sonrasıyaptığı açıklamada, "Bugün sahamızda yinetaraftarlarımıza futbol ziyafeti çektik. Babaeskispor,ligde galibiyet serisine devam ediyor. Kadromuzdasakat oyuncular nedeniyle eksikliklerin olmasınarağmen güçlü Pınarhisarspor’u, her iki yarıdaattığımız gollerle 2-0 mağlup ettik. Ezeli rakibimizKırklarelispor ile liderlik yarışımız sürüyor" dedi.Bu arada, Kırklareli Futbol İl Temsilciliği'ndenyapılan açıklamada, Süper Amatör Futbol ligi’ne, haftasonu oynanacak maçlardan sonra 1 ay ara verileceği belirtildi.

Tekirdağ'da haftaya bakış

YAZI: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ süper amatör kümede oynanan sekizinci hafta maçlarından sonra deplasmanda Çerkezköy Belediyespor’u 3-0 yenen Çorlu Sanayispor 20 puanla liderliğe otururken ikinci sırada 19 puan ve averajla Malkaraspor bulunuyor. Haftalar sonra yenilgi yüzü gören Çerkezköy Belediyespor da 19 puanla üçüncü sırada yer aldı.
Çorluspor 15 puanla dördüncü sıraya yerleşirken, Sarı-Kırmızılıları 13 puanlf Tekirdağspor takip ediyor. Ligin altıncı sırasında ise13 puanlı Veliköyspor bulunuyor. Yedinci sırada 12 puanla Şarköyspor yer alırken sekizinci sırada yine 12 puanla Yeni Hayraboluspor yer alıyor. Dokuzuncu sırada ise son iki haftadır farklı galibiyetler alan Çorlu Kültürspor 11 puanla kendine yer edinirken, 12. sırada yer alan A.Adaletspor’un 6 puanı bulunuyor. 13. sıradaki Akçeşmespor ile 14. sıradaki Volkanspor daha puanla tanışmadı

Toplu Sonuçlar
Çerkezköy Belediyespor- Çorlu Sanayispor: 0-3
Akçeşmespor-Çorluspor:1-6
Çorlu Kültürspor-Volkanspor: 9-0
A.Adaletspor- Tekirdağspor:0-1
Veliköyspor- Şarköyspor:0-1
Y.Hayraboluspor- Malkaraspor:0-4

Pazartesi, Kasım 26, 2007

'İstanbul'un en iyisi Beylikdüzüspor'dur'


İstanbul Süper Amatör Küme'de, grubunda ligin ilk yarısını lider tamamlayan Beylikdüzüspor'un ikinci başkanı İbrahim Türkgenç, geçtiğimiz sezondan kalan bir hesapları olduklarını belirterek, bu sezon bu hesabı tamamlayacaklarına inandıklarını söyledi. İstanbul'un en iyi amatör küme takımı olduklarını ifade eden Türkgenç, grupta alınan başarıda Genel Kaptan Temel Konak, teknik kadro ve oyuncuların büyük payı olduğunu belirterek kendilerini kutladıklarını söyledi.
Süper Amatör Küme'de aldıkları başarının kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini belirten İbrahim Türkgenç "Grubumuzda oynadığımız karşılaşmalarda aldığımız galibiyetlerle liderlik koltuğuna iyice yerleşerek büyük başarı elde ettik. Bu başarı kesinlikle göz arda edilecek bir başarı değildir" dedi

'En iyi takım biziz'

İstanbul Süper Amatör Küme ekipleri içinde en iyi takım olduklarını iddia eden Beylikdüzüspor İkinci Başkanı İbrahim Türkgenç, "İstanbul liglerinde mücadele eden en başarılı ekip ve en iyi takım Beylikdüzüspor'dur. Bunu da grubumuzda aldığımız sonuçlar ve şu anda bulunduğumuz mevkii en iyi şekilde ortaya koyuyor. İnşallah ligin ikinci yarısında da bu başarımızı sürdürürüz" açıklamasında bulundu.
Beylikdüzüspor'un en geç kurulan takımlardan biri olduğunu belirtenİbrahim Türkgenç, buna rağmen oyuncuların birbirlerine kenetlendiğini belirterek, "Beylikdüzüspor en iyisini hak ediyor. Ama her kulüpte olduğu gibi bizde de maddi sıkıntı var. Piyasalardaki durum kulüpleri de olumsuz etkiliyor. İnşallah bu durumu en yakın zamanda düzelterek oyuncularımıza ve teknik heyetimize en iyi ortamı sunarız" şeklinde konuştu.

İkinci yarı daha iyi olacak

Ligin ilk yarısında takımın iyi oyun oynadığını ve bu şekilde grup liderliğini kaptırmadığını belirten İbrahim Türkgenç, ligin ikinci yarısında bu başarının katlanarak devam edeceğinin altını çizdi. Oyuncular arasındaki birlik-beraberliğin en üst seviyede olduğunu ifade eden Türkgenç, "Grubumuzda ligin ikinci yarısında bizi daha zorlu karşılaşmalar bekliyor. Oynayacağımız bu maçlar gerçekten çok önemli, bundan sonra da oynayacağımız karşılaşmalar final havası taşıyacak. Ligin ilk yarısındaki güzel oyunumuzu devam ettirerek ve daha da başarılı olarak ligi bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Beylikdüzüspor'un geçen yıl 3. ligin kapısından döndüğünü belirten Türkgenç, bu sezon bu kapıdan içeri gireceklerini ifade ederek yarım kalan hesabı tamamlayacaklarını söyledi.

Kaynak: Gerçek Gazete

Kırklareli'nden kısa kısa

1. AMATÖR KÜME: KENTSPOR : 1 ŞEKERSPOR: 2

Kırklareli 1. Amatör Futbol Ligi'nin B Grubu'nda mücadele eden Şekerspor, deplasmanda Kentspor'u 2-1 yendi.
Lüleburgaz 75. Yıl Sahası'nda oynanan karşılaşmada Şekerspor'un gollerini Can ve Musa, Kentspor'un golünü de Engin attı.
Şekerspor Genel Kaptanı Birol Tolga yaptığı açıklamada, alınan 3 puanla şampiyonluk hedefinden şaşmadıklarını belirterek, ''Rakibimiz karşısında her iki yarıda da üstün bir oyun sergiledik. Aldığımız 3 puanla şampiyonluk yarışından kopmadık. Aldığımız 3 puanın sevincini yaşıyoruz'' dedi.

B GENÇLER LİGİ: L. YILDIRIM: 2 KENTSPOR: 1

Kırklareli Yıldızlar Futbol Ligi'nin B grubunda Lüleburgaz Yıldırımspor, Kentspor'u ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup etti.
Lüleburgaz 75. Yıl sahasında oynanan karşılaşmanın gollerini Yıldırımspor'dan 50. dakikada Sedat, 57. dakikada Berkay, Kentspor'un golünü ise 59. dakikada Aykut attı.
Yıldırımspor'un teknik direktörü İsa Gabralı yaptığı açıklamada, üç puan aldıkları için sevinçli olduklarını ifade ederek, ''Kentspor karşısındaki baskılı oyunumuzun semeresini ikinci yarıda attığımız 2 golle gördük'' dedi.

HABERLER: RECEP KARAGÖZ

Malkaraspor doludizgin

Malkaraspor, Hayrabolu önünde ikinci yarıda sonuca gitti.

MALKARASPOR: 4 YENİ HAYRABOLUSPOR: 0

HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Lig'de mücadele eden Malkaraspor, Yeni Hayraboluspor'u 4-0 yendi. İlçe Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Malkaraspor'dan Hasan'ın 20. dakikada attığı golle ilk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan Malkaraspor, 54. dakikada Ümit, 72. dakikada Kirman ve 81. dakikada Seçkin'in attığı gollerle maçı kazandı.
Yeni Hayraboluspor Antrenörü Halil Yavuz, maçın ardından yaptığı açıklamada, lige verilen aranın futbolcularına yaramadığını belirtti. Malkaraspor'u yenerek 3 puan almak amacıyla çıktıkları maçta yenildiklerini ifade eden Yavuz, futbolcuların maça yeterli derecede hazırlanamaması sonucu yaşadıkları konsantrasyon eksikliği nedeniyle 3 puanı kaybettiklerini söyledi.

Bakırköy Belediyesi'nden amatöre yatırım


Bakırköy Amatör Spor Kulüpyeri Birliği Başkanı İbramim Mamati, kendisiyle yapılan röportajda, Bakırköy Belediyesi yaşam ve spor kompleksi merkezinin durumu hakkında bilgiler verdi. Mamati, Bakırköy Belediyesi’nin Bakırköy’deki tüm amatör spor kulüplerine eşit yaklaştığını söyledi.

Bakırköy’de Amatör Spor Kulüpleri şuan saha sıkıntısı yaşıyor. Osmaniye’deki amatör spor kulüplerinin sahası ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?

Bakırköy Belediyesi Spor Kompleksi sahasının yapımına başlayalı 2,5 ay oldu. Seçimler öncesinde belediye başkanımızla yaptığımız konuşmada da buranın Bakırköy gençliğine sunulması gerektiğini ve saha çalışmasının yapılmasını söylemiştim. Belediye başkanımızın oluru ile çalışmalarımıza başladık. Önceleri burası toprak saha idi. Şimdiki yaptığımız çalışmalarda Avrupa standartlarında suni çim saha yapıyoruz. Çalışmaya biraz geç başlandığını kabul ediyorum ancak geç de olsa burada bir eserin kazanılması Bakırköy gençliğinin hizmetine sunulması sevindirici bir durum. Yapılan sahada her hafta 7-8 resmi müsabaka oynanacak. Bakırköylü gençlerin dışında komşu ilçelerimizde burada resmi maçlarını yapacaklar. Biz bu resmi maçlardan ve gençlerimizin yaptıkları antrenmanlardan ve maçlardan para almıyoruz. Bazı ilçelerde gece maçlarında ışık parası adı altında paralar alınıyor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok, gençlerden para alsak onların spor yapmalarına engel oluruz. Bakırköy’de bulunan tüm amatör spor kulüplerimiz buradan ücretsiz yararlanacaklar. Ben yaklaşık 40 yıldır amatör sporun içinde olan biriyim ve kulüplerimizin maddi imkansızlıklarını sorunlarını da çok iyi biliyorum.

Bakırköy’de kaç tane amatör spor kulübü var? Amatör spor kulüplerimiz maçlarını yalnızca bu sahada mı oynuyorlar?

Tüm takımlarımıza aynı imkanlar sağlanıyor mu? Bakırköy’de 17 tane amatör spor kulübümüz var. GS, İstanbulspor ve THY’nı saymazsak 14 kulüp. Ben Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesiyim Bakırköy Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanlığını yapıyorum, bunun yanında İstanbul Amatör Spor Kulüpleri İkinci Başkanıyım. Tüm takımlarımıza aynı mesafedeyiz. Sadece burası değil maçların oynandığı Şenlikköy stadımızda var. Buranın yapımında geç kalındığı için kulüplerimiz birkaç maçlarını dış sahalarda oynamak durumunda kaldılar. Ben gerekenleri yaparak hiçbir kulübümüzün dış sahalarda oynadığı maçlarda mağdur olmamalarını sağladım.

Amatör spor Kulüpleri Birliği olarak geçtiğimiz yıllarda kulüplerimize ayni yardımlar yapıyordunuz, bu yıl böyle bir yardım yapılmadı. Neden yardım yapılmadı?

Bu yıl kendilerine ayni yardımda bulunamadık. Belediyenin imkanları ortada. Ayni yardımlar daha çok spor malzemeleri şeklinde yapılırdı. Bunların kullanım süreleri var hepsi zamanla çöpe gidiyor. Ben başkanımızdan yapacak olduğumuz aynı yardım tutarını daha kalıcı olması için spor sahasına harcanmasını istedim. Kendilerini daha iyi maçlara hazırlamaları, ilçemizi çok daha iyi temsil etmeleri için böyle bir karar aldım. Belediye Başkanımız isteğimizi kabul edince bizde sahanın yapımına başladık. Yan tarafta da başka bir çim sahamız var. Bu sahayı özel maçlarda kullanıyoruz. Sınırlıda olsa İstiklal Spor ve İncirli Spor bazı maçlarını oynuyorlar. Hatta gerektiğinde milli takım hizmetine de sunuyoruz.

Sahada çalışmalar yapıyorsunuz, ancak tribün koltuklarının durumu da içler acısı, kırık dökük durumdalar bunlar ne olacak? Tribünlerin üstü kapalı hale gelecek mi?

Tribünlerde görünen bu çirkin durum okul maçlarında oluşan görüntüler. Zevk için insanlar o koltukları kırıyorlar. Bu olaylar hemen her yerde yaşanıyor. Sahamızla birlikte bunları da yenileyeceğiz. Daha kullanılır ve dayanıklı hale getireceğiz. Sahamızın daha da modern hale gelmesi için sponsor arayışına da girdik. Coca Cola ile Vakıflar Bankası ile görüştük görüşmelerimiz henüz neticelenmedi. Sadece tribünler değil burada bulunan tenis kortlarından da iki tanesini kapalı hale getirmek için çalışmalarımız var. İnsanların son zamanlarda tenis sporuna ilgisi oldukça fazla. Burada az da olsa spor yapabiliyorlar.

Kaynak: Ataköy Gazetesi

Hem zirveden, hem unvandan oldular


Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 10. haftasında lider Çerkezköy Belediyespor kendi evinde en yakın takipçisi Çorlu Sanayispor’u konuk etti. Kendi saha ve seyircisinin önünde mücadele etmesine karşın Çerkezköy Belediyespor rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. İlk devresi golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde üç gol bulan konuk ekip, aldığı galibiyet ile hem zirvenin yeni sahibi oldu hem de karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Çerkezköy Belediyespor’a ilk mağlubiyetini tattırdı

HABER-FOTO: GÖKHAN BABAYİĞİT

Tekirdağ Süper Amatör Lig’inin 10.hafta karşılaşmasında lider Çerkezköy Belediyespor kendi evinde mağlup olmakta kurtulamadı.
Haftaya 19 puan ile lider giren Çerkezköy Belediyespor kendi evinde iki puan arkasından gelen en yakın rakibi Çorlu Sanayispor’u konuk etti. Karşılaşmayı Altan Erden, Önder Çalış ve Serdar Karagöz hakem üçlüsünün yönetti. Çerkezköy Şehir Stadı’nda Pazar günü saat 13.30’da başlayan karşılaşmada konuk ekip Çorlu Sanayispor’un taraftarı da tribünlerde yerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.

İlk devre golsüz
Müsabakanın başlama vuruşunu Çorlu Sanayispor yaptı. İlk dakikalarda her iki ekip de kontrollü bir mücadele sergilerken, konuk Sanayispor kontrataklarla gol aramaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekip pozisyona girmesine rağmen bunları değerlendiremedi. İlk devrede her iki ekibin de birer topu direkten geri döndü. Böylece ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Konuk ekip golü buldu
İkinci devreye Çerkezköy Belediyespor daha atak başlarken, Çorlu Sanayispor ise oyunu soğutmaya çalıştı. Yüksek tempoda oynanan karşılaşmada karşılaşmanın orta hakemi de sertliklere prim tanıdı. 65.dakikada Çorlu Sanayispor rakip ceza alanında bulduğu pozisyonu değerlendirerek karşılaşmada öne geçti: 0-1. Golün avantajını sürdürmek isteyen konuk ekip, kontrollü oyununu sürdürdü.
Çerkezköy Belediyespor beraberlik golü için yüklendiği bir esnada kalesinde gördüğü şok golle iki farklı mağlup duruma düştü. Çorlu Sanayisporlu Emrah kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. (0-2). İki farklı mağlup duruma düşmesinin ardından ev sahibi ekip Çerkezköy Belediyespor büyük bir şok yaşadı. Bir türlü toparlanamayan Çerkezköy Belediyespor en azından bir gol için ataklar geliştirdi.

Nizami gol geçersiz sayıldı
Karşılaşmanın 78. dakikasında enterasan bir pozisyon yaşandı. Yaklaşık 40 metreden ceza alanına yapılan ortayı Çorlu Sanayispor kalecisi Ali İhsan kontrol etmeye çalışırken, topla birlikte kale çizgisinden içeri girdi. Karşılaşmanın orta hakemi Altan Erden yan hakem Serdar Karagöz’e baktı. Pozisyona çok yakın olmasına karşın yan hakem Sedar Karagöz devam kararı verince, Çerkezköy Belediyespor’un nizami bir golü geçersiz sayıldı.

Çerkezköy 10 kişi kaldı
Oyunun son bölümlerinde Çerkezköy Belediyespor’da Hasan rakibine sert girdiği gerekçesi ile ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Çerkezköy Belediyespor Hasan’ın oyun dışı kalması ile birlikte kalan dakikalarda rakibi karşısında 10 kişi mücadele etti. Son bölümlerde gelişen karşılıklı ataklardan gol sesi çıkmayınca son bölümlere konuk ekibin iki farklı üstünlüğü ile girildi.
Orta hakem Altan Erden 3 dakikalık oynanmamış süreyi işaret etti. Bu dakikalarda ise sahneye Ayhan çıktı. Orta alandan ara pası ile topla buluşan Ayhan, Çerkezköy Belediyespor’un kalecisi Ömer’i de geçerek topu filelere gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabaka Çorlu Sanayispor’un üç farklı üstünlüğü ile sona erdi.

Çerkezköy unvanını kaybetti
Çorlu Sanayispor elde ettiği galibiyet ile hem zirveyi ele geçirdi hem de geçtiğimiz sezonu namağlup şampiyon olarak tamamlayan bu sezon da oynadığı 7 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Çerkezköy Belediyespor’a ilk mağlubiyetini tattırdı.

Kültürspor 'Volkan' gibi patladı


ÇORLU KÜLTÜRSPOR: 9 VOLKANSPOR: 0

STAT: General Basri Saran
HAKEMLER: Yusuf Ziya Erdinç, Onur Esen, Hakan Vardar
ÇORLU KÜLTÜRSPOR: Erhan(5), Okay(5), Seyfullah(5), Turgut(5), Kağan(5), Sezgin(5), Ozan(5), Hasan(5) (Dk. 70 Uğur 3), Orhan(5)(Dk. 70 İbrahim 3), Güven(5), Emrah(5)(Dk. 60 Erkan 3)
VOLKANSPOR: Yunus(1) (Dk. 46 Ayhan 1), Ebubekir (1), Hayati(1), Ünal(1)(Dk. 30 Zafer 1), Şefik (1), Aykut(1), Bülent(1), Burak(1), İlker(1), Üzeyir(1), Ali(1)(Dk. 85 Korhan)
GOLLER: Orhan (1, 35, 45), Seyfullah (16), Sezgin (21, 70), Ozan (65), Güven (80), Uğur (90)

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme’de, Çorlu General Basri Saran Stadı’nda oynanan maçta Çorlu Kültürspor, ligin son sırasındaki Volkanspor’a gol oldu yağdı: 9-0
İlk yarısı 5-0 biten maçta ikinci yarıda Çorlu Kültürspor dört gol daha atınca, sahadan 9-0 galip ayrıldı. Baştan sona atak futbol oynayan Çorlu Kültürspor, iyi futbolunun semeresini de farklı galip gelerek gördü.

Gözler derbi maça çevrildi
Kültürspor yöneticileri, maç sonrası yaptıkları açıklamalarda, “Artık Çorlu Kültürspor olarak toparlandık .İki haftadır bol gollü galibiyetler alıyoruz. Şimdi bu maçı unutup Çorluspor maçına hazırlanacağız. Bu maçtan da üç puanla ayrılmak istiyoruz” dediler.

Kültürspor iki haftadır galip geliyor.


Ligin yeni ekiplerinden Volkanspor, gelecek için iyi sinyaller vermiyor.

Zirvede gülen Sanayispor

Sanayispor, üstün form grafiğini Çerkezköy'de de sürdürdü.

ÇERKEZKÖY BLD: 0 ÇORLU SANAYİ: 3

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme’de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Çorlu Sanayispor, Çerkezköy Belediyespor’u deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla yenmeyi başardı.
Çorlu Sanayispor Teknik Direktörü Aliekber Berker yaptığı açıklamada, “Son haftalarda başarılı maçlar çıkarıyoruz. Deplasmanda Çerkezköy Belediyespor’u yenerek bunu kanıtladık. Artık hedefimiz şampiyonluktur” dedi.

Keşanspor, Osmanlı'yı rahat geçti


KEŞANSPOR: 3 OSMANLISPOR: 0

HAKEMLER: Özgür Bayır, Sedat Altun, Hakan Kaya
KEŞANSPOR: Ömer, Aykan, Rıfat, Kıvanç, İsa, Hasan Hüseyin (K. Hüseyin), Atakan (Murat), Berk (Musa), Şenel, Cem, İzzet
OSMANLISPOR: Cem, Abduallah, Erkan (Ahmet), Bekir, Engin, Seyit, Ali (Şener), Erdal (Fatih), Murat, Özkan,Yavuz
GOLLER: Şenel (16, 76), Cem (46 pen) / Özkan (80 pen)

HABER-FOTO: ERDOĞAN DEMİR
Sel felaketi nedeniyle 18 Kasım’da oynanması gereken ancak ertelenen Edirne Süper Amatör Lig maçlarına 25 Kasım 2007 tarihinde oynanan karşılaşmalarla devam edildi.
Keşanspor, sahasında ağırladığı Osmanlıspor‘u 3-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu ve ligde ikinci sıradaki yerini korudu.

Maçtan dakikalar
16. dakikada Berk’in sol tarafta Hasan Hüseyin’e uzattığı pasta bu futbolcunun ortasında topla altı pas üzerinde buluşan Şenel yerden düzgün bir vuruşla Keşanspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
30.dakikada Osmanlıspor’dan Özkan’ın ceza sahası dışından attığı nefis şut Keşanspor kalesinin çatalından geri döndü.
34. dakikada Şenel’in pasında ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Hasan Hüseyin’in vuruşunu kaleci Emre meşin yuvarlağı ayakları ile kornere çeldi.
İkinci yarıya Keşanspor golle başladı. 46.dakikada Osmanlıspor defansı, ceza sahası içinde topa elle müdahale edince Keşanspor penaltı atışı kazandı. Atışı kullanan Cem durumu 2-0 yaptı.
54. dakikada Osmanlıspor’dan Özkan’ın vuruşunu kaleci Ömer kurtardı. Dönen topu Yavuz auta göndererek Osmanlıspor’u bir golden etti.
75. dakikada Keşansporlu Şenel’in ceza sahası dışından attığı nefis şut bu kez Osmanlıspor kalesinin çatalından geri döndü.
76. dakikada gelişen Keşanspor atağında Şenel kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydederek durumu 3-0 yaptı.
80.dakikada gelişen Osmanlıspor atağında Rıfat ceza sahası içinde topa elle müdahale edince Osmanlıspor penaltı atışı kazandı. Atışı kullanan Özkan durumu 3-1 yaptı.
Karşılaşma Keşanspor’un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Edirne Süper Amatör Lig’de diğer sonuçlar:
Yenikarpuzluspor-Anafartalarspor : 3-0
Uzunköprüspor-Edirnespor : 1-5
Ayşekadın-Kirişhanespor: 3-1
Karakasım-Saraçhanespor: 3-2


Keşanspor, Edirne Süper Amatör Lig'de ikinci sırada yer alıyor.


Bir dönem Edirne'de fırtına gibi esen Osmanlıspor, eski günlerini arıyor.

Keşansporlu Ali Gökçe'nin isyanı


Edirne Süper Amatör Lig’in iddialı ekiplerinden Keşanspor’da forma giyen Ali Gökçe, takımdan ayrıldığını açıkladı. www.kesanspor.org sitesine bir açıklama yapan başarılı oyuncu sarı-siyahlı kulübün yönetimine sitem etti. Kulüpteki birçok sıkıntıyı gözler önüne seren Ali Gökçe’nin açıklamalarını aktarıyoruz:

“Ben Ali GÖKÇE, yani Keşanspor umuzun 10 numaralı formasını adam gibi giyen elinden geldiği mücadeleyi sonuna kadar veren ve bugün itibariyle bir daha formayı giyemiyecek olan futbolcu kardeşinizim.Bu satırları yazarken gerçekten üzülüyorum benim açımdan da çok zor kelimeler kurmak ama anlatılacak paylaşılacak o kadar çok şey var ki... Şunu herkes bilmeli ki formamı para için bir kenara bırakmadım. Yeri geldi arkadaşım için yeri geldi sevgili hocam Serkan Bayraktar için yeri geldi formam için Keşanspor için çıkıp oynadım ama hiç ama hiç başkan için oynamadım, sizce neden..? Aç-susuz günler geçirdik, tesiste soğuk odamızda arkadaşımla birbirimize sarılarak yattık, maç sabahına kadar titredik Ama bir kez olsun bize sorulmadı, ‘nasıl yaşıyorsunuz orada’ denilmedi. Elektriklerin hiç olmadığı, sıcak suyun akmadığı bir tesiste inanmayacaksınız ama 5- 6 kediyle beraber geçirdik günlerimizi. Basının önüne geçip “para sıkıntımız yok” derken bir takım insanlar, ben ve arkadaşlarım traş parası bulamadık, soran da olmadı zaten.
Keşan’a ilk geldiğim gün verilen sözlerin hiçbiri olmadı. Yalan yok, cebimize 3-5 kuruş para girdi ama anlaşılan şekilde değildi. Yine de bekledim, ta ki düne kadar. Dürekli dişimi sıktım. Para alamaz olmuştuk, tesisler de yaşanmaz hale gelmişti. Hocama Ankara’ya gitme kararımı ilettim ve “param yok hocam, hakettiğim paramdan 3-5 kuruş verin geri geleyim” dedim, sıkıntılarımın olduğunu söyledim ve yola çıktım.
Dün akşam gerçekleşen toplantıda Keşanspor başkanı benim için “Parasını veremeyiz, gelmesin” yönünde ifadelerde bulunmuş ve daha da ileri giderek “Allah çarşını pazar etsin” gibi bir cümle kullanmış. Yollarımız dün itibariyle Keşanspor’la ayrılmıştır. Bir günden bir güne hal-hatır sormayan, takım nasıl antrenmana gidiyor, ne yer ne içer, çoçuklar aç mı susuz mu, paraları var mı sormayan biri için bu kararı vermek çok da zor olmamalı zaten.
Buradan zor günlerimizde yanımızda olan, cebindeki parasını bizimle paylaşan sevgili Hasan Çoşar abime ve hocalıktan ziyade takımın her şeyiyle ilgilenen sabah akşam Keşan için çalışan Serkan hocama, benimle kader birliği yapmış çok sevdiğim takım arkadaşlarıma ve büyük başkan Recep kardeşime, ve de Keşan halkına saygı ve selamlarımı iletiyorum. Keşan’ı ve sizleri seviyorum ama olmadı, kader böyleymiş. Yollar bir yerde ayrılıyor bir şekilde sıcak yatağında yatan, elini cebine atmayan, reklam peşinde koşan, kendi çıkarlarını Keşanspor’un önünde görenler unutmasın ki hayat devam ediyor. Futbol bir yere kadar, arkadaşlık-dostluk baki kalacak.”

Pazar, Kasım 25, 2007

Hakem futbolcuyu darp etti!


-YEREL FUTBOL SİTESİ ÖZEL-

İstanbul B Gençler Ligi'inde ilginç bir olay yaşandı. Bir hakem, kendisine itiraz eden genç oyuncunun üzerine yürüdü, onu darp etti.

YAZI: EFKAN BUCAK
FOTOĞRAFLAR: CELAL KIRBOZ

İstanbul B Gençler Ligi'nde, Cevizli Stadı'nda oynanan Orhantepe Gençlergücü-Çengelköyspor maçı... Maçın orta hakemi, bir pozisyonda değişiklik için kenara çağırılan Çengelköysporlu futbolcuya kırmızı kart gösteriyor ve Yeşil-Beyazlılar bu önemli maçta 10 kişi kalıyor. Haliyle futbolcu itiraz ediyor ancak ilginç olan, hakemin de bu futbolcunun üzerine yürümesi ve genç oyuncu darp etmesi! Futbolcuda darp izlerinin olduğu maç sonrasında stattakiler tarafından da görüldü.
Bu olay sonrası oyunun kontrolünü iyice yitiren hakemimiz, davranışa tepki gösteren seyircilerin güvenlik güçlerince gözaltına alınmasını talep ediyor, hatta mücadeleyi tatil edebileceğini belirtiyor. Olaya Orhantepeliler bile şaşıyor.
Sonuç: Gözlemci raporunda hakem hakkında hiçbir şey yokken, futbolcu dört maç ceza alıyor. Genç oyuncunun kulübünden uzaklaştırıldığı haberini de aldık. Belki de futbolumuzun bir yıldız adayını kaybetmiş olduk.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, genç futbolcunun hareketini tasvip etmiyoruz. Burada konu onun oyundan atılmasındaki doğruluk/yanlışlık değil. Sonuçta genç bir futbolcu, kanı kaynıyor, kart gördüğünde fazla tepki gösterebilir, haddini aşabilir.
İşte bu noktada hakemlere büyük görev düşüyor. Hakemler, genç futbolculara fazla sert davranmamalı, yönlendirmeli.
Not: Emeğe saygı açısından, haberi Kaynak (yazar-fotoğraf)göstermeden kullanmayınız.



Avcılar Belediyespor göz kamaştırıyor


Avcılarspor, İstanbul amatör kümenin önde gelen takımlarından biriydi, bir çok kez terfi maçlarına katıldı ancak değişik yıllarda Hereke Yıldızspor, İzmit Büyükşehir Belediyespor, Yeni Burdurspor takımlarına 1. kademenin finalinde yenilerek evine geri döndü.
İstanbul'da Süper Amatör Küme'nin kurulmasından sonraysa Sarı-Siyahlılar bir türlü başarılı olamadı. Süper Amatör'deki ilk sezonda son maça kalmışlardı örneğin. Kendi sahalarında Yenibsona'yı yenseler ligde kalıp rakiplerini aşağı iteceklerdi ancak evlerinde 2-1 yenildiler. Yine bir şansları vardı ancak aynı anda, o zamanlar son derece sıradan bir takım olan Gürpınarspor, sürpriz bir şekilde güçlü Yeşilova Esnafspor'u 2-0 yenince Avcılarspor düşmüştü.
Daha sonra Avcılarspor 2005-2006 sezonunda 1. Amatör'de yine şampiyon oldu ancak Süper Amatör'de tutunamadı ve geçen sezon küme düştü.

Bu sezon başında, Avcılar’da spor kulüplerine yaptığı desteklerle ön plana çıkan Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Avcılarspor’ u Avcılar Belediyespor olarak belediyenin bünyesine aldı ve takıma destek vermeye başladı.
Avcılar Belediyespor olduktan sonra çıktığı maçlarda büyük bir performans sergileyen Sarı-Siyahlıların bileğini büken takım henüz çıkmadı. Birinci Amatör Küme 2. Grup'ta mücadele eden Avcılar Belediyespor çıktığı 7 maçı da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şimdiye kadar hiçbir takıma yenilmeyen ve topladığı 21 puanla zirveye yerleşen Avcılar Belediyespor’da şimdiden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanırken camiada Belediye çatısı altında birleşme ile gelen başarı yüzleri güldürüyor. Mustafa Değirmenci’nin onursal başkanlığını yaptığı Avcılar Belediyespor’da şimdi hedef ligi şampiyon bitirip daha sonra Süper Amatör Küme'ye çıkmak.

Cumartesi, Kasım 24, 2007

Küçükpazarspor'da Yaşar İçli dönemi

İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup takımlarından Küçükpazarspor'da Erdi Demir'den boşalan teknik direktörlük görevine Yaşar İçli getirildi. İçli'nin yardımcılığını ise Murat Kaya yapacak. Sezona Dikilitaşspor ile başlayan Yaşar İçli ve Murat Kaya, 2. haftadan sonra görevlerinden ayrılmışlardı. Yaşar İçli, önceki dönemlerde Dikilitaşspor'u iki kez 3. Lig'e çıkarmayı başarmıştı.
Eminönü ilçesinin takımı olan Küçükpazarspor, ilk yarıyı lider Bakırköyspor'un 9 puan gerisinde 19 puanla dördüncü sırada tamamlamıştı.

Çorluspor'dan farklı tarife

AKÇEŞMESPOR: 1 ÇORLUSPOR: 6


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de zor günler geçiren Akçeşmespor, geçen sezon 3. Lig'den düşen, bu yıl ekonomik zorluklar nedeniyle iddialı bir kadro kuramayan Çorluspor'a sahasında 6-1 yenildi.
Namık Kemal Stadı'danki maçın ilk yarısını Çorluspor 19, 34 ve 43. dakikalarda Samet ve 30. dakikada Ferdi'nin attığı gollerle 4-0 önde kapadı. Sarı-Kırmızılıların ikinci yarıdaki sayılarıysa 65'te Alper ve 80'de Emre'den geldi. Akçeşmespor'un golünü 57. dakikada Serdar penaltıdan attı. Çorluspor bu sonuçla puanını 15'e yükseltti.

Bir sonraki rakip Kültürspor
Çorluspor gelecek hafta sahasında Çorlu Karadeniz Kültürspor ile karşılaşacak. Bu maç için görüşlerini açıklayan Çorluspor Hocası Sedat Olcay "Kültürspor maçını kazanıp yükselişe geçmek istiyoruz. Daha sonra tehir edilen Tekirdağspor ve Çerkezköy Belediyespor maçlarımız var. Amacımız bunları da kazanıp ligi ilk ikide bitirmek" dedi.

STAT: Namık Kemal
HAKEMLER: Dimitar Andreev (2), Erhan Esat(2), Pavel Draganov (2)
AKÇEŞMESPOR: Doğan *, Erol *, Mümin *, Vedat * (Dk. 60 Kadir *), Serdar *, Ömer Faruk *, Erol *, AliOsman * (Dk. 50 Mustafa *), Çağatay *, Adem *, Deniz *, Turgay * (Dk. 55 Türkay *)
ÇORLUSPOR: İsmail ***, Özgür ***, Okan ***, Ahmet ***, Alper ***, Fatih *** (Dk. 67 Emre **), Yakup ****, Ercan ***, Samet *****, Ferdi **** (Dk. 75 Doğukan **), Şerif *** (Dk. 67 Boğaç **)



Çorluspor, bu galibiyetle puanını 15'e yükseltti.
Akçeşmespor, ligdeki kötü gidişini Çorluspor karşısında da sürdürdü.

Tekirdağ Amatör'de Bulgar hakemler


HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme'de bugün Namık Kemal Stadı'nda oynanan Akçeşmespor-Çorluspor maçını Bulgaristan'ın Kırcaali kentinden gelen Dimitar Andreev, Pavel Draganov ve Erhan Esat hakem üçlüsü yönetti. Maç öncesi yapılan açıklamada Tekirdağ ili hakemleri ile Kırcaali hakemlerinin 'Kardeş il hakem kurulu' oluşturdukları, Tekirdağlı hakemlerin de Kırcaali'de maç yönetmeye gidecekleri belirtildi.

Çorlusporlu Samet gol rekoru peşinde


HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından Çorluspor'da top koşturan Samet, Sarı-Kırmızılı ekipte büyük başarılara imza atmak istediğini söyledi. Genç oyuncu, "Sezon sonuna kadar oynayacağım maçlarda 50 gol atacağım. Bu konuda iddalıyım" dedi. Samet'in şimdiye kadar oynadığı sekiz maçta 12 golü bulunuyor.

Cuma, Kasım 23, 2007

İstanbul SAL'da ilk yarı sorunsuz geçti


İstanbul Futbol İl Temsilcisi Bahri Savaş, birkaç olayın haricinde İstanbul Süper Amatör Küme'de maçların centilmence oynandığını, süper amatör küme takımlarının yöneticileriyle yapılan toplantının sonuç vermesinden sonra sorunsuz bir lig geçirdiklerini söyledi. Savaş, yöneticilerin bu konulara hassasiyet göstermelerinden dolayı da kendilerine teşekkür etti.

Savaş, bu sezon ligin ilk devresinin bitiminden sonra yaptığı açıklama ile çıkan olayların ardından yapılan toplantının sonuç verdiğini belirterek kulüp yöneticilerinin bu duyarlı davranışını tebrik ettiğini söyledi. Gruplarda oynanan karşılaşmalarda kayda değer büyük olayların çıkmamasının sevindirici bir olay olduğunu belirten Bahri Savaş, takımların da iyi mücadeleler sergilediklerini söyledi.

Oynanan karşılaşmaları zaman zaman izleyerek eksikleri yerinde incelemesi ile spor camiasının takdirini kazanan İl Futbol Temsilcisi Bahri Savaş, bu centilmence maçların ligin ikinci yarısında da sürmesini diledi. Bahri Savaş "Süper amatör kümede ligin başında çıkan birkaç tatsız olaydan sonra liglere ara verdik ve yaptığımız toplantıda sorunları tartıştık. Bu toplantının olumlu geçtiğinin sinyallerini aldık. Yapılan toplantının ardından öyle büyük olayların olmayışı gerçekten sevindirici. İnşallah bundan sonra oynanacak olan karşılaşmalarda da bu tür olaylar olmaz. Takımlarımızın bu özverili davranışını ligin ikinci yarısında da sürdürmelerini bekliyorum" dedi.

Kaynak: http://www.gercekgazete.web.tr/

Kazimiyespor'dan çekilme tehditi

Sakarya 1. Amatör Küme'de Boğazspor'un oynayacağı maç, Kazimiye Stadı'nda oynanacaktı, ancak Kazimiye Kulübü saha kapısını açmayınca maç ertelendi. ASKF tarafından maçları artık başka stada verilecek olan Kazimiyespor, gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yaptı ve ligden çekilme tehditinde bulundu.

Kazimiyespor Kulübü yönetim kurulu ikinci başkanı Fevzi Cesur kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu belirterek yaptığı basın açıklaması şöyle: "Son günlerde yerel basınımızda çıkan ve Hendek Boğazspor kulübünün Kazimiye köyü stadını kullanamamadıkları yönünde çıkan haber üzerine geçtiğimiz sezon da aynı senaryoların yazılıp çizildiği, stadın tamamen Kazimiyespor'a ait olduğunu, bakımının Kazimiyespor kulübü yönetim kurulu tarafından yapıldığı, Hendekspor'la stadı beraber kullandığımızı, yeni yapılan soyunma odalarının Hendekspor Kulübü Başkanı Sayın Halit Evin tarafından yaptırıldığını hatırlatmak isteriz.
Boğazspor'un hiçbir katkısı olmadan stadımızda futbol maçı yapmasına, kulubümüz tarafından rıza gösterilmemiştir. Bunun üzerine ASKF Başkanı Sayın Hüseyin Kama'nın tehdit edercesine Kazimiyespor'un maçlarını rakip sahalarda oynatacağını söylemiştir. Biz amatör spor kulüpleri sendikası gibi olan ve haklarımızı korumak ve kollamakla mükellefASKF'nin sahamız olmasına karşın maçlarımızın dış sahalara vermesini şiddetle kınıyoruz.

Yönetim kurulumuz tarafından bundan sonraki maçlara çıkmamakararı almayı dahi düşünmekteyiz. ASKF'nin bu taraflı ve yanlı tutumunu bir an önce sonlandırması ve kulübümüzün haklarının geri vermesi açısından ivedilikle bir an önce yapmış oldukları yanlıştan vazgeçmelerini talep etmekteyiz. Kulubümüz üzerine oynanan oyunlar karşısında dik duruşundan hiçbir zaman ödün vermemiş ve vermeyecektir. ASKF'nin bir an önce üzerine düşen görevini yerine getirmesini bekler tüm spor kamuoyuna saygı ile duyururuz"

Kaynak: www.bizimhendek.com

Haberi bize ulaştıran Şener Yelkenci'ye çok teşekkürler.

Perşembe, Kasım 22, 2007

Kırklareli'nden haberler

HABER: RECEP KARAGÖZ

Süper Amatör'de lider değişmedi
Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi'nin yedinci haftasında da lider değişmedi.
Ligin yedinci haftası sonunda deplasmanda Vizespor'u 4-1 mağlup eden Kırklarelispor 18 puan ve averajla liderliğini korudu. Deplasmanda Sakızköyspor'u 3-0 mağlup eden Babaeskispor da aynı puanla ikinci ve kendi sahasında Karşıyaka Gençlikspor'u 2-0 mağlup eden Lüleburgaz Yıldırımspor 13 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Ligin sekizinci sırasındaki Güvenspor'un 2 puanı bulunurken, son sıradaki Sakızköyspor'un ise henüz puanı bulunmuyor.

Kırıkköyspor ilk sırada
Kırklareli Birinci Amatör Futbol Ligi'nin A grubunda lider yer değiştirirken, B grubunda ise Kırklareli Sanayispor liderliğini sürdürdü.
A grubunda deplasmanda İstasyonspor'u 1-0 yenen Kırıkköyspor 17 puan ve averajla liderliğe yükseldi. Deplasmanda Kayaspor ile 3-3 berabere kalan yenilgisiz İnecespor da aynı puanla ikinci sırada, 12 puanlı İstasyonspor ise üçüncü sırada yer bulunuyor.
B grubunda kendi sahasında Kentspor'u 3-0 mağlup eden Kırklareli Sanayispor 21 puanla liderliğini sürdürdü. Düğüncülü Çiçekspor'u 2-1 mağlup eden Şekerspor 18 puanla ikinci ve deplasmanda Emirspor'u 6-0 mağlup eden Özerspor 15 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Süper Amatör'de maçlar 25 Kasım'da

Kırklareli Süper Amatör ve Birinci Amatör Küme Futbol Ligine 25 Kasım Pazar günü yapılacak 14 karşılaşma ile devam edilecek. Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre maçların programı şöyle: Süper Amatör Lig: Evrenspor-Yıldırımspor, Güvenspor-Vizespor, Kırklarelispor-Sakızköyspor, Babaeskispor-Pınarhisarspor,
Birinci Amatör Küme: Adaspor-Gençlerbirliğispor, Kavaklıspor-Üsküpspor, Kırıkköyspor-Pehlivanköyspor, İnecespor-İstasyonspor, Kayaspor-Sinanlı Belediyespor, Çiftlikköyspor-Büyükkarıştıran, Özerspor-Alpulluspor, Kentspor-Şekerspor, Çiçekspor-Emirspor ve Kırklareli Sanayispor-TEK Santralspor.

Vizesporlu Erzal'a 10 maç ceza

Kırklareli Futbol İl Disiplin Kurulu, Vizesporlu Mehmet Arzal'a 10 maçtan men cezası verdi. Erdal Aktarı başkanlığında toplanan Disiplin Kurulu, disiplin kurallarına uymayan Vizesporlu Mehmet Arzal'a 10 maç, Yasin Kuru, Barış Kaymak ve Coşkun Özer'e 2 maçtan men cezası verdi.

B Gençlerde Sanayi ve Kırklarelispor lider
Kırklareli B Gençler Futbol Ligi'nin A grubunda Kırklareli Sanayispor, B Grubunda da Lüleburgazspor liderliklerini sürdürüyorlar.
A Grubunda deplasmanda Mandıra Adaspor'u 2-0 yenen Kırklareli Sanayispor 9 puanla lider durumda bulunuyor. Şekerspor'u 6-0 mağlup eden ve bir maçı eksik olan Babaeskispor 6 puanla ikinci ve haftayı maç yapmadan geçiren Kayaspor bir puanla üçüncü sırada bulunuyor.
Ligin son sırasındaki Şekerspor ise daha henüz puanla tanışmadı.
B Grubunda ise Düvenciler Lisesi'ni 5-1 mağlup eden Lüleburgazspor 9 puanla liderliğini sürdürdü. Deplasmanda Yıldırımspor'u 9-2 mağlup eden Vizespor 6 puan ve averajla ikinci. üçüncü Düvenciler Lisesinin de 6 puanı bulunuyor. Ligin son sırasındaki Yıldırımspor'un ise -3 puanı var.

Yıldızlarda Kırklarelispor fırtınası
Kırklareli Yıldızlar Futbol Liginin dördüncü haftasında, Kırklarelispor ve Lüleburgazspor liderliklerini sürdürdü. Ligin A grubunda Kırklareli Sanayispor'u 4-1 mağlup eden Kırklarelispor yenilgisiz ve 12 puanla liderliğini sürdürdü. Kavaklıspor'u 6-0 mağlup eden Kayaspor 6 puanla ikinci, Kavaklıspor da 3 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Grubun son sırasındaki Yetiştirme Yurduspor'un ise henüz puanı bulunmuyor.
Ligin B grubunda ise deplasmanda Karşıyaka Gençlikspor'u 10-0 mağlup eden Lüleburgazspor 9 puanla liderliğini sürdürdü. Yıldırımspor'u 6-0 mağlup eden Babaeskispor aynı puanla ikinci sırada, 3 puanlı Yıldırımspor da üçüncü sırada yer alıyor. Grubun son sırasındaki Ahmetbey Güvenspor'un ise henüz puanı bulunmuyor.

Kaytazdere ikinci yarıda

DOĞUŞSPOR: 0 KAYTAZDERE BELEDİYESPOR: 2

HABER: MUHAMMET EYÜPOĞLU
Yalova Süper Amatör Küme'nin ikinci haftasında Amatör Saha 1’de Doğuşspor ve Kaytazdere Belediyespor arasında yağmur altında oynanan müsabakanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti.
Başlarda Kaytazdere Belediyespor'un sağ taraftan geliştirdiği atakta Cem’in ceza sahasına ortaya iyi yükselerek kafa vuran Hakan’ın kafa topu az farkla dışarı çıkınca Yeşil-Siyahlılar golden oldu.
Maçın ilerleyen dakikalarında Doğuşspor oyunda dengeyi kurdu. Cemil’in arapasıyla buluşan Hüseyin’in şutu az farkla dışarı çıktı. İki takım da ilk yarıda geliştirdiği kontrataklardan yakaladığı pozisyonları değğelendiremeyince ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Kaytazdere 47. dakikada gelişirdiği kontratakta Ensar’la golü bularak 1-0 öne geçti. İkinci yarısı da yağmur altında oynanan müsabakada Yeşil-Siyahlılar galibiyet golünden sonra ataklarını artırdı. Kaytazdere, 65. dakikada gelişen atakta Hüseyin’le golü bularak güçlü rakibi karşısında 2-0 öne geçti. Kalan dakikalarda iki takımda geliştirdiği ataklarda gol bulamayınca Kaytazdere Belediyespor Doğuşspor’u 2-0 geçerek 3 puanın sahibi oldu.

ALTINOVA-ESENKÖY: 2-0

şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alan Altınovaspor, Esenköyspor’u 2 golle geçerek üç puanın sahibi oldu. Altınova karşılaşmaya hızlı başladı. Gelişen atakta topla buluşan Orhan, topu kalecinin uzanamayacağı yere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maça ağırlığını koymaya başlayan Altınova üst üste geliştirdiği ataklar sonrasında ikinci golüde buldu ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşmada Altınovaspor’lu Orhan oynadığı güzel futbolu bir gol atıp bir de asist yaparak süsledi ve galibiyetin mimarı oldu.

Stad: Amatör 1
Hakemler: Ömer Faruk Köse xx, İlhan Akşakar xx, Ergin Şahinoğlu xx
Altınova: Rıdvan xxx, Özer xxx, Volkan xxx, Halil xxx, Taner xxx, Muhammed xxx, Ömer xxx, Ünal xxx, Orhan xxx, Gökmen xxx, İdris xxx
Esenköy: Şenol xx, Onur xx, Yusuf xx, Engin xx, Ufuk xx, Kemal xx, Özal xx, Süleyman xx, Barış xx, Cüneyt xx, Koray xx
Goller: Orhan, Gökmen (Altınovaspor)

Çarşamba, Kasım 21, 2007

İlk yarıda Ayazağaspor


HABER-YORUM: TURGAY TOKEL
İstanbul Süper Amatör Küme'de ilk yarı, geçen haftasonu oynanan 11. hafta karşılaşmaları ile sona erdi. 15 günlük aradan sonra heyecan tekrar devam edecek.
Ayazağaspor açısında güzel bir ilk yarı sona erdi diyebiliriz. 5. Grup'ta oynamış olduğu 10 karşılaşmada aldığı 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonrası topladığı 23 puanla 2. sırada bulunuyor. Lider Galata'nın bir puan gerisinde ikinci sırada bulunan Yeşil-Sarılılar, ilk yarı boyunca tam 6 karşılaşmayı deplasmanda oynadı. Zorlu bir fikstüre rağmen ilk yarıda topladığı 23 puan gayet iyi gözüküyor.
Ayazağaspor'un başarılı teknik direktörü Halit Kılıç yaptığı açıklamada “İlk yarı boyunca oynadığımız iyi futbol ve topladığımız puan ortada. Ama ben iddaa ediyorum ikinci yarı çok daha iyi bir Ayazağaspor izleyeceğiz. Futbolcularıma güveniyorum ve biz çok daha iyisini yapabiliriz. İlk yarı boyunca taraftarlarımızdan yeteri kadar destek alamadık. İnşallah ikinci yarının ilk karşılaşması ile birlikte taraftarlarımız da bizlere olan güvenleri gösterirler" diye konuştu.

Aranın verilmesi sakat oyuncular için de bir şans oldu. Kaleci Türker, orta saha oyuncusu Erol, kaptan Rami, forvet oyuncusu Gürcü Zaza’ nın sakatlıkları devam ederken, devre arasının ardından çalışmalara devam edecekler. Sezon başında kadromuza katılan Zaza, Gürcistan’ da olduğu ameliyat sonrasında cuma günü İstanbul’da olacak ve çalışmalara başlayacak. Yeşil Esenyurt karşılaşmasının hemen başında sakatlanan Aykut’un da yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Antremanlarda çok çalışmasının karşılığında formayı kapan Aykut’ un talihsiz sakatlığı taraftarları çok üzdü. Aykut’a bizler de acil şifalar diliyoruz.
İstanbul’ da oturan futbolculara perşembe gününe kadar izin verilirken şehir dışında oturan futbolcular ise cuma dönecek. İznin ardından kendi sahasında oynayacağı Vefa karşılaşmasının hazırlıklarına devam edecek olan takımda Aykut dışında eksik kalmayacak.

http://www.ayazagaspor.com/

Ertelenen maçlar devre sonunda



Tekirdağ Süper Amatör Küme`de bu hafta sonu oynanması gereken ancak etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen müsabakaların devre sonunda oynanacağı açıklandı.

HABER: RECEP KARAGÖZ
Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu`ndan yapılan açıklamaya göre 17 - 18 Kasım günlerinde oynanması gereken ancak meteorolojik uyarılar nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen 9. hafta karşılaşmaları 11. hafta maçları ile tamamlanacak ilk devrenin ardından oynanacak. Tekirdağ Süper Amatör Küme`de 5. hafta maçları da 21 Ekim Referandumu nedeniyle iptal edilmiş, devre sonuna bırakılmıştı. Böylece ilk yarının sona ermesinin ardından önce referandum nedeniyle ertelenen 5. hafta maçları, sonra da yağmur nedeniyle ertelenen 9. hafta maçları oynanacak.

Tekirdağ Süper Amatör Küme 10. Hafta Programı
Çerkezköy Belediyespor - Çorlu Sanayispor
Akçeşmespor - Çorluspor
Çorlu Kültürspor - Volkanspor
A.Adaletspor - Tekirdağspor
Veliköyspor - Şarköyspor
Y. Hayraboluspor - Malkaraspor


Termal'le Subaşı yenişemedi


TERMAL BELEDİYESPOR: 2 SUBAŞISPOR: 2

HABER: MUHAMMET EYÜPOĞLU
Yalova Süper Amatör Küme'de Termal Belediyespor, kendi sahasında Subaşıspor'la 2-2 berabare kaldı. Maçın henüz başında Subaşıspor attığı gol ile 1-0 öne geçti. Termal Belediyespor, ilk yarıda kazandığı penaltıyı gole çeviremedi. İlk yarının son dakikasında ise Termal Belediyespor attığı gol ile beraberliği yakaladı.
İkinci yarının ortalarında 2-1 öne geçen Termal Belediyespor, Subaşıspor karşısında galiyiyetini koruyamadı. Maçın sonlarına doğru Subaşıspor beraberlik golunü bularak, ligin güçlü ekibi Termal Belediyespor'dan bir puan almayı başardı.

Pazartesi, Kasım 19, 2007

Çatalcaspor 'Cennet'te gibi!


ÇATALCASPOR: 3 CENNET BARBAROSSPOR: 0

İstanbul 1. Amatör Küme'de Çatalcaspor, Küçükçekmece ilçesine bağlı Cennet Mahallesi'nin takımı Barbarosspor'u 3-0 yenerken zorlanmadı.

YAZI: Ultras/Movement

* Futbol dolu günün üçüncü ve son gününde karşı karşıya geldiler sarı-kırmılı Çatalcaspor ile yeşil beyazlı Cennet Barbaros takımı Çatalca Ziya Altınoğlu Sahasında... Güneşin gökyüzüne veda edip, sahneyi bulutlara bırakması, tribündeki "futbol dilencilerinin" sayısını azaltmadı, tersine ilçelerinin takımını deseteklemeye gelenler sayıca arttı... Ama, Süper Amatör maçından sonra, hele ki Batı Trakya'yı izledikten sonra 1. Amatör maçı "profiterol" sonrası kavun yemeye benzer, kavun hep tatsız "kelekmiş" gibi gelir...
* Geçen haftanın iki 3 puana hasret takımından Çatalcaspor, Avcılarspor'a tartışmalı bir son dakika golü ile yenilmiş ve 18 gol atıp, 11'ini ilk hafta atmışlardı, 8 gol yiyerek 9 puanla 4. sıradayken, rakibi Barbaros ise 7 kez gol sevincini yaşarken, 18 defa da topu ağlarından çıkarmış ve karşılığında 5 puana sahipti...
* Sahaya ilk olarak çıkan ev sahibi Çatalca klasik kırmızı ağırlıklı formasıyla mücadeleye hazırken, misafir takım ise yeşil forma ve tozlık ile mavi şort giymişti...Hakem üçlüsünde ise sarı forma vardı... Yan hakemlerden 'karşı taraftakının' sarı hakem formasının içine giymiş olduğu '12 numaralı kaleci kazağı' üşüdüğünün bir göstergesi olmalıydı...
* Başlama vuruşuyla beraber ev sahibi, "her horoz kendi çöplüğünde öter" misali saldırmaya başladı... Geçen haftaki Avcılarspor maçının yıldızlarından Ümit bu hafta ilk 11'de ve ileride gol arayanlar arasındaydı... Ayrıca, sakatlanan Evren de formasına kavuşmuştu bu maçta... İlk 10 dakikada ara paslar, uzaktan şutlarla Cennet Barbarosspor kalesini yokladı Çatalcaspor lakin gol kaydına muvaffak olamadı... Yeşil-Mavililer ise forvete yerleştirdikleri 'ikiz kuleler' ile bir atarız, sonra da yatarız derdindeydiler... Onlar bu hülyalara dala dursun, Çatalcaspor ilk devrenin ortalarında ceza sahasındaki karambolde 1-0 öne geçmesini biliyordu... Skor 1-0 idi ama Sarı-Kırmızılılar soyunma odalarına mutlu gidemediler çünkü kaptanları Emre, ceza sahası dışında iki oyuncuyu 'bağlayıp', bir de 'duvar pası' ile geçerken yediği tekme sonucu hastaneye kaldırılıyordu... İki haftada iki hastanelik topçu... Kara bulutlar dolaşıyor bu çocukların üstünde...
* Cennet Barbarosspor, amatörde izlediğim en 'kontrolsüz' takım... Takımda herkes kafasına göre takılıyor, o ona bağırıyor, bir diğeri diğerine... Yanda yaşı başı yerinde bu işi de bilen bir hocaları var lakin saha içinde tam bir 'bağırış çağrış'... Kaptan pas atmaz, forvet kaptana kızar, bir diğer arkadaşı "Atamadı abi, ne bağırıyosun" der, o da "Atacak lan...sana ne oluyo" der... Bunlar da top oyundayken olur... Kaleci sağ beke atarak oyunu başlatır, bek topu kontrol edemez, libero "Ne atıyorsun onaaaa, ne b.k yiyecek o " der, kaleci de "Bağırmaaaa banaaaaa, banaaaa bağırma" diye ona yüklenir... Kısaca, bu arkadaşlar amatörün de suyunu çıkarmışlar...
* İkinci yarıda oyundaki üstünlüğünü sürdüren Çatalcaspor, Ömer'le 2 gol daha atarak durumu 3-0'a taşımasını biliyordu... 3 gol atıp yanında da bir 5 tane daha kaçırdı sarı-kırmızılı forvetler ama bu pozisyonlar ve skor oyun hakkında yanıltıcı olabilir, çok da iyi bir oyun oynamadı ev sahibi...
* Maçları izlerken ufak tefek ayrıntılara da gözüm kayıyor, bu hafta da Nike'ın çıkarmış olduğu sarı kramponlara taktım... Hiç mi yakışmıyor topçunun ayağına... Renk olarak ta çok itici duruyor sahada... Favorim adidas klasik siyah zemin üstü 3 çizgili olanlar...
* Çatalca Stadı oldukça modern bir hale getirildi, sentetik çim, modern soyunma odaları, tartan pist filan yapıldı ama müsabaka oynanırken taraftarlar için en gerekli ihtiyaç 'skorbord' nedense hala yok... Elektronik filan 'japon icadı' istediğimiz yok, sayıların elle asılıp indirildiği, takımların adları yerine renklerinin konulduğu teneke 'sonuç tahtası' da işimizi görür... "Usta, maç kaç kaç ya" sorusunu cevaplamaktan gına geldi...

Yalova'da haftaya bakış

HABER: MUHAMMET EYÜPOĞLU
Uzun süre önde götürdüğü Armutlu deplasmanında Siyah-Beyazlıların golüne engel olamayan Çınarcık, galibiyeti kaçıran taraf oldu. Armutlu ise bu beraberlikle averajla 3. sıraya indi. Esenköy’le Yalova’da karşılaşan Altınova ekibi, rakibini rahat bir oyunla ve 2-0’lık sonuçla geçti. Puanını 4’e yükselten bir diğer ekip ise Yeşilova oldu. Ligdeki mücadelesini kısıtlı imkanlarla sürdüren Yeşilova, güçlü Tavşanlı'yla 0-0 berabere kalarak 4. sırada yer aldı. Henüz galibiyeti bulunmayan geçen yılın şampiyonu Tavşanlı ise 8. sırada bulunuyor. Gençlerden kurulu Safran Yolu Doğuşspor, şampiyonluk adaylarından Kaytazdere karşısında iyi direnmesine rağmen kalesinde gördüğü gollere engel olamayınca sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Acarspor’un çekilmesi nedeniyle bu haftayı dinlenerek geçiren Çiftlikköy, hanesine 3 puan yazdıran bir diğer ekip oldu.

Puan durumunun büyük hali için üzerine tıklayınız


Armutlu ve Çınarcık yenişemedi


ARMUTLU BLD: 1 ÇINARCIK BLD: 1

Yalova Süper Amatör Küme'nin 2. haftasında oynanan maçta Armutlu Belediyespor ve Çınarcık Belediyespor 1-1 berabere kaldı.
İlk yarıda maça hızlı başlayan Çınarcık Belediyespor geliştirdiği organize ataklarla Armutlu kalesini yokladı. İlerleyen dakikalarda karşılaşmaya ağırlığını koyan Armutlu Belediyespor ani ataklarla Çınarcık kalesine zor anlar yaşattı. 31. dakikada gelişen Çınarcık Bld. atağında Emirhan’ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Cemil, topu kalecinin yan tarafından ağlarla buluşturdu ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra iki takımda karşılıklı ataklardan gol sesi çıkmayınca maçın ilk yarısı Çınarcık Bld.’nin 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı.
Ev sahibi ikinci yarıya hızlı başladı ve geliştirdiği ataklarla Çınarcık kalesine yüklendi. 70. Dakikada Çınarcık Bld. kalecisi Celal, oluşan pozisyonda rakibine sert girince penaltıya sebebiyet verdi. Hakeme itiraz eden Bayram kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Armutlu'yu 10 kişi bıraktı. Serdar’ın kullandığı penaltı Çınarcık ağlarıyla buluştu ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

STAT: Armutlu
ARMUTLU BLD: Selçuk xxx, Ferah xx, Barış xx, Erhan xx, Erhan xx, Rafet xxx, Osman xx, Volkan xx, Serdar xxx, Bayram xx, Alper x (Mihail), Ahmet xx
ÇINARCIK BLD: Celal xx, Kazım xxx, Selçuk x (Hasan), Sidy xxx, Fatih xx, Yasin xx (Metin), İbrahim xx (Ali), Cemil xxx, Emir xxx
GOLLER: Serdar (70 pen) / Cemil (31)
KIRMIZI KART: Bayram(Armutlu Bld.)

Kaynak: www.farkyalovada.com
Haberi bizlere ulaştıran Muhammet EYÜPOĞLU'na çok teşekkürler.

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...