Perşembe, Mayıs 31, 2007

Tam 34!

İstanbul bu yıl futbolda altın çağını yaşadı. Gerçi bu sayfalarda hiçbir İstanbul takımının 3. Lig'e çıkışını veremedik ama diğer liglerde İstanbul takımları resmen esti. Özellikle Lig A'daki Kasımpaşa ve İstanbul BB'nin başarısı muazzamdı. İşte İstanbul'un başarı tablosu:

Süper Lig'e çıkanlar:
İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa

Lig A'ya çıkanlar:
Kartalspor

Lig B'ye çıkanlar:
Gaziosmanpaşaspor, Tepecik Belediyespor, Alibeyköyspor

----

3. Lig'den düşen ve İstanbul Amatör Küme'deki takım sayısını 1 artıran Bakırköyspor'a ise geçmiş olsun.

İstanbul 2. Amatör Küme Bitti

Pendik temsilcisi Sapanbağları (beyaz formalılar), grubunu birinci sırada tamamladı. Taşdelenspor (yeşil forma) ise orta sıralarda kaldı. (Foto: www.tasdelen.org)


İstanbul 2. Amatör Küme'de 2006-2007 sezonu sona ererken, 1. Amatör'e çıkan ekiplerin çoğu belli oldu. Çoğu diyoruz çünkü grup birincileri doğrudan çıkarken, ikinciler aralarında play-off maçları yapacak. Son hafta maçlarında 4 takım sahaya çıkmayıp hükmen yenik sayıldı. Buna karşın, büyük yokluklara rağmen birçok takımın sezonun tüm maçlarına çıkması, ligden çekilen ekiplerin yok denecek kadar az olması sevindiriciydi.

Gruplarında birinci olup 1. Amatör Küme'ye çıkan takımlar şunlar:

İstanbul Demirspor, Avcılar Cihangirspor, Cennet Barbaros, Zeytinburnu Yıldızspor, Kağıthane Sadabat, Bayrampaşa Teknikspor, Etilerspor, Kağıthane Yeni Ortabayır, GOP Yeni Özkartal, Çayırbaşı Özkanspor, Şişli Yayla, Nurtepe Güney Yıldızı, Yenisahra, Dolayoba Dumlupınar, Pendik Sapanbağları, Üsküdar Tunusbağı.

16 grup ikincisi ise tarafsız sahada tek maçlı eleminasyon sistemine göre karşılaşacak. Eleme usulüyle giden terfi maçlarında 2 takım daha 1. Amatör Küme'ye çıkacak.

Grup ikincileri şunlar: Esenyurtspor, Çeltikköyspor, Karaağaçspor, Güneşlispor, Kosova Güçspor, Haznedar Çetinkayaspor, Bayrampaşa Gürzafer, Talatpaşaspor, Bayrampaşa Yeniyolspor, Eyüp Kalespor, İzzetpaşaspor, Kireçburnuspor, Kartal Altınordu, Hasanpaşaspor, Marmara Karayolları, Yeldeğirmenispor
Not: Sonuçlar İSTFİT'teki puan durumlarına göre yazılmıştır. Olur ya ikili averajlar farklı bir sonucu ortaya çıkarır, kusra bakmayın.

Hatay Grubu Başlıyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu gelecek sezon 3. Lig'de temsil edecek ekibin belirleneceği Hatay Grubu'nda 1 Haziran Cuma günü programı şöyle:

Antakya Atatürk Stadı

14.30 Malatya Belediyespor - K.Maraş Ferhuş Karacasu
17.00 Elazığ Belediyespor - Diyarbakın Bağlar Vuralspor

Çarşamba, Mayıs 30, 2007

Eğirdir'e Honduraslı oyuncu

Julio Cesar'un UEFA Kupası tecrübesi bulunuyor. (Foto: Eğirdir Belediyesi)


3. Lig'e terfi maçlarında bu sezon ilk kademenin finalinde Bergama Belediyespor'a penaltılarla yenilen Isparta Eğirdir Belediyespor, anlaşılan gelecek sezon işini şansa bırakmak istemiyor.

Kırmızı-Lacivertliler, Antalyaspor'da oynayan Honduraslı Maynor Suazo'nun ağabeyi Julio Sezar Suazo'yu renklerine bağladı. Eğirdir Belediyespor Kulübü Genel Menajeri Mehmet Ali Gürboğa, ''Casar, kardeşinin yanına tatil yapmaya gelmişti. Türkiye'yi çok beğendi. Biz de kendisini transfer etmek isteğimizi bildirdik ve anlaştık. Gana veya Honduraslı bir santraforla yabancı oyuncu transferine devam etmek istiyoruz'' dedi. Julio Cesar Suazo da, Eğirdir Belediyespor'a şampiyonluk yaşamak için geldiğini kaydetti.
Geçen sezon Honduras Birinci Ligi'nde Ispano takımında top koşturan 1.80 metre boyundaki sol kanat oyuncusunun, Avusturya Birinci Ligi takımlarından Salzburg'ta da 4 yıl futbol oynadığı ve UEFA Kupası tecrübesinin de bulunduğu belirtildi.

Gerçekten amatör futbol mu?


Beylikdüzü kadrosunda pek çok eski profesyonele sahip: Soldan sağa- Kaleci Eray Galatasaray altyapısından çıktı, geçen yıl Tepecik'i 3. Lig'e çıkardı. 13 numara Gökmen Zeytinburnu'nda, 10 numara (uzun saçlı) Burak 28 defa genç milli oldu ve Pendik'te oynadı, 9 numara Fikret Körfez Bld ve Zeytinburnu'nda oynadı, en önde 11 numara Yusuf Hadımköy'den geldi. (Foto: Efkan Bucak)

Türkiye'deki amatör futbol gerçekten ne kadar amatör? Eskiden gerçekten insanlar gerçekten zevk için oynar, transfer olsa bile bu en fazla bir video yada dikiş makinesi karşılığında olurdu!
Ancak futbolun artık para anlamına geldiği günümüzde amatör futbolun da bundan nasibini almaması düşünülemez elbette.
Artık 3. Lig'e yükselmek isteyen 'amatör' kulüpler, başarılı olmak için kadrolarına profesyonelleri katmayı başladılar. Bu oyuncular lisanslarına baksanız amatör ancak yaşamları eskisi gibi profesyonel. İdmandan eve, evden idmana. Artık yabancı futbolcu transferleri bile normal karşılanıyor. En son Isparta Amatör Küme'den Eğirdir Belediyespor, Antalyaspor'un Honduraslı orta saha oyuncusu Maynor Suazo'nun ağabeyini kadrosuna dahil etti mesela.
Amatör takımlarda ünlü isimler de var. Örneğin efsanevi Pendikspor-Fenerbahçe maçında Fener ağlarına ikinci golü gönderen Mustafa Ateş bu sezon Hadımköyspor'da oynadı. (Ah ne vardı bir tanecik de Edremit'e atsan, ha?)
Geçtiğimiz pazar günü Bolu'da oynanan Kavaklı Beylikdüzü-Tavşanlı Linyit final maçında çok ilginç bir tablo vardı. Aralarında 28 defa genç milli olmuş bir futbolcunun da bulunduğu tam 19 eski profesyonel futbolcu bu maçta yer aldı.
Bolu'daki tüm maçları www.kizikspor.com adına takip eden sayın İlhan Ayerlikaya esami listelerindeki tüm oyunların eski takımları ve lisans türleri üzerine güzel bir çalılma yapmış. Buyrun bakın, gerçekten bu lig, amatör lig mi?

http://www.kizikspor.com/Haber_Tavsanli_Kavakli_27.05.2007.htm

Not: Yazıdan yanlış anlaşılmasın. Biz site olarak eski profesyonellerin ve yabancıların amatör ligde oynamasına karşı değiliz. Bilakis lige renk, tribünlere heyecan getiriyorlar.

Salı, Mayıs 29, 2007

Beylikdüzü'nde üzüntü ve öfke bir arada

Terfilerde Bolu Grubu'nun en büyük favorisiyken, harika bir mücadale ortaya koyup son dakikada gelen golle 3. Lig şansını yitiren Kavaklı Beylikdüzüspor'da büyük üzüntü yaşanıyor.

Özellikle Bolu Atatürk Stadı'nda Tavşanlı Linyitsporlu taraftarların yaptıklarına büyük tepki var. Maça giden Mavi-Beyazlı taraftarlar, rakip takım taraftarlarının maç sırasında ve özellikle sonrasında kendilerine ağır küfürler ettiğini belirtti. Ayrıca Boluspor taraftarları da bu maçta Linyit'i destekledi, İstanbul'a ağır küfür edildi. Maç sonrası Beylikdüzü taraftarlarını taşıyan otobüslere yabancı maddeler atıldı.

Birçok İstanbul takımının başını yakan hakem hataları Beylikdüzü-Linyit maçında da vardı. İlk yarıda Mavi-Beyazlıların bariz bir golü sayılmazken, Linyit taraftarlarının baskısı altında kalan hakemler takdir haklarını sürekli Kütahya ekibi lehine kullandığı belirtildi.

Öte yandan bu, Beylikdüzü'nün son terfi finali de olabilir. Kulübe yakın taraftarlardan öğrendiğimize göre gelecek sezon takım için büyük harcamalar yapılmayacak, mütevazi bir kadroyla İstanbul Süper Amatör Küme'de mücadele edilecek.

Torbalıspor'un Muğla macerası

Torbalıspor, Aydın Grubu'nun finalinde Çiğli Belediyespor'u 2-0 yenerek beş yıl aradan sonra 3. Lig'e yükseldi. Torbalısporlu Şerif Tekinkök, Kırmızı-Beyazlıların zafer gününün fotoğraflarını bizimle paylaştı...



Muğla Atatürk Stadı'ndaki yaklaşık 2500 Torbalıspor taraftarı takımlarını 90 dakika coşkuyla destekledi.

2-0'lık galibiyet sonrası futbolcular omuzlara alındı...

Taraftarlar maçta bir olsun susmadı.


Torbalı Belediyesi'nin kulüp binasını yıkım kararı almasından sonra bir SSK Dispanseri'ne sığınan Kırmızı-Beyazlılar 400 bin YTL'lik bütçeyle mutlu sona ulaştı.




Maç sonrası davullu-zurnalı kutlama vardı.
geniş bilgi ve ayrıntılar için

Pazartesi, Mayıs 28, 2007

Bayram hoca'ya en güzel armağan

TORBALISPOR: 2 ÇİĞLİ BELEDİYESPOR: 0


Muğla Grubu'nda iki İzmir ekibi finalde karşı karşıya gelirken, uzun yıllar 3. Lig'de oynayan Torbalıspor, Çiğli Belediyespor'u 2-0 yenerek tekrar profesyonele döndü. Galibiyet, terfiler öncesi felç geçiren antrenör Bayram Mercan'a ithaf edildi.

Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıda baskısını antıran Torbalıspor, penaltıdan Emrah ile Bektaş'ın attığı gollerle coştu ve 2-0'lık skorla şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşma boyunca oldukça baskılı oynayan Kırmızı-Beyazlı ekip böylece 5 yılık 3. Lig hasretini gidermiş oldu.
Yaklaşık 1000'e yakın Torbalıspor taraftarının izlediği maç sonrası şampiyonluk davul-zornuyla kutlandı. Torbalıspor Başkanı Özgür Çağlar, bu zaferi, terfiler öncesi felç geçiren antrenörleri Bayram Mercan'a armağan ettiklerini söyledi. Futbolcuların maç sonrası alacakları prim ise bugünkü yönetim kurulu toplantısı sonrası belli olacak.

Haber: Şerif Tekinkök

Şekerspor yeniden 3. Lig'de


KONYA ŞEKERSPOR: 2 KAZAN BELEDİYESPOR: 0

Aydın Grubu'nun finalinde Ankara temsilcisi Kazan Belediyespor'u 2-0 yenen Konya Şekerspor, bir yıllık aradan sonra tekrar 3. Lig'e çıktı.
Özer Türk Stadı'ndaki karşılaşmada rakibine oranla daha etkili bir futbol sergileyen Konya temsilcisi 11. dakikada Mustafa, 22. dakikada Bahadır'ın attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. Şekerspor baskılı oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Hatta son dakikalarda bir de penaltı kaçırdılar. Ancak karşılaşmada başka gol olmadı.
Maç bitiminde Konya Şekersporlu taraftarlar ve futbolcular büyük sevinç yaşarken, Kazanlı oyuncular gözyaşı döktü.

Pazar, Mayıs 27, 2007

Körfez sürprize izin vermedi


KÖRFEZ BELEDİYESPOR: 1 EDREMİT BELEDİYE: 0

Draco Malfoy yazıyor;

Körfez Belediyespor beş sezon bekledi ancak sonunda çıktı. Sıcak bir mayıs günü Fethiye'deki statta maçın sonlarına doğru bir yamaç paraşütçüsü inmiş, Fethiyeli taraftarlar rakibi ve hakemi etki altına almak için ellerinden gelen her şeyi yapmış, Körfez beraberliğin kendisine yettiği maçta 90+2'de frikikten yediği golle 3. Lig'e veda etmişti.
Aradan geçen beş sezon boyunca Körfez'in boynu terfilerde hep bükük kaldı. Geçen sene çok yaklaştılar ancak Bozüyük'e finalde yitirdiler. Bu sene şans onların yanlarındaydı. Sürekli terfilerde fazla geçmişi (ya da başarısı diyelim) olmayan takımlarla oynadılar ve sonunda da 3. Lig'e çıktılar. Yaptıkları 5 maçta 3 Balıkesir (Bandırma, Erdek, Edremit) ve 2 Sakarya (Hendek, Karasu) takımını yendiler. Güçlü İstanbul veya Bursa takımlarına rastlamadılar hiç.
Eskişehir Grubu'ndan başka takımın çıkması söz konusu olmazdı, bunu daha önce de yazmıştım. Erdek ve Edremit Körfez'i yenemez dediğimde tepki gördüm, ancak yine ben haklı çıktım.
9 kişi kalmalarına karşın yarı finalde Erdek'i 2-1 yendiler. Finalde rakipleri Edremit'ti. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısı sağanak yağış nedeniye 55 dakika geç başladı. 64. dakikada Cem'in golüyle Körfez Belediyespor 1-0 öne geçti. Bu skoru sonuna kadar korudular, hatta farkı daha da artırabilirlerdi ancak sonuçta öaç 1-0 bitti ve Kocaeli kenti gelecek sezon 3. ligdeki 3. takmına kavuştu. (Diğer ikisi Gölcük ve Darıca GB)
Balıkesir kentinin eli boş kaldı. 2004'te 2. kademeye 3 takımla gelmişlerdi. Yine Edremit finale çıkmıştı ancak Akseki Aromaspor'dan 5 yemişti finalde. Seneye bu kadar şanslı olurlar mı göreceğiz

Sizinle Gurur Duyuyoruz!

Batı İstanbul'un Aslanları seneye çıkacak inşallah! (Foto: kizikspor.com)

İstanbul bu yıl büyük umutlarlar terfilere başladı, 12 takım çeşitli il merkezlerine gitti, bunlardan en az 5'i gerçekten 3. Lig'i hedefleyen kadrolar oluşturdu, yatırımlar yaptı. Futbolcusuyla, camiasıyla 3. Lig'e baş koydu.
Lakin olmadı... Son olarak 2002-2003 sezonunda İstanbul takımları boş geçmişti. O sene de iki takımla finallere gidilmiş, Feriköy yarı finalde Paşabahçe de finalde yenilmişti.
Bu yıl Lig B ekiplerinden çok daha iyi kadrosu bulunan Hadımköyspor biraz günün de olmadığı, biraz hakemler taraf tuttuğu biraz şanssız olduğu için penaltılarla elendi. Silivri ve Ayazağa herkese şok ederek ilk turda elendi. Ümraniye yine ilk turun finalinde yitirdi. Tuzlaspor hepimizin beklentilerinin üzerindeydi, elinden geleni yaptı.
Kavakşı Beylikdüzüspor en başarılı İstanbullu'ydu. Bu takımı canlı izledim gerçekten muazzam bir ekipti. Tecrübeli oyunculardan oluşan, akıllı oynayan, fizik ve teknik gücü yüksek bir ekipti. Kesinlikle terfilerdeki en iyi 5 ekipten biriydi.
Ancak Bolu'da maalesef, çok da iyi oynadığı karşılaşmada son derece şanssız şekilde, uzatma anlarında gelen bir gole boyun eğdiler. Geçen yıl Tepecik'i 3. Lig'e çıkaran kaleci Eray ne yazık ki kendisini geçen meşin yuvarlağı engelleyemedi. Yine de Tüm takım İstanbul'un gururu oldu. (Maç sonrası rakip takım yöneticilerinin çirkinlik yaptığını, taraftarlarının da Beylikdüzü taraftarlarına yabancı madde attığını duyduk bu arada. Hakemler de işbaşındaydı. İlk yarıda Beylikdüzü'nün buz gibi temiz golü sayılmadı.)
İnşallah Beylikdüzü, Hadımköy ve diğerleri kadrolarını bozmaz ve İstanbul bu yılın acısını gelecek sezon iki takımlar çıkarır!

Alkışlar İstanbul'un 12 gururuna:

Kavaklı Beylikdüzüspor
Hadımköyspor
Silivrispor
Vefaspor
Kentyıldızspor
Ümraniyespor
Yenibosnaspor
Leventspor
Ayazağaspor
Tuzlaspor
Feriköyspor
Batı Trakyaspor

Yalı-Bafra maçından sonra kavga çıktı

YALISPOR: 1 BAFRA BELEDİYESPOR: 1 (1-3 UZ)

Ordu Grubu'ndaki Yalıspor-Bafra Belediyespor maçı sonrası kavga çıktı. Normal süresi 1-1 biten maçta Bafra uzatmalarda 2 gol daha atarak maçı 3-1 aldı. Gergin geçen maçta Yalıspor'dan 2, Bafra takımından 1 oyuncu atıldı.
Bitiş düdüğünden sonra protokol ve saha bir anda karıştı. Yalısporlu yönetici ve futbolcular, Bafralı yöneticilerle tartışmaya başladı ve olaylar kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgaya taraftarlar da karıştı.
Bu arada Yalısporlu futbolcular, protokoldeki olayları görüntüleyen medya mensuplarına saldırdı. İki muhabir biraz darp edildiler, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldılar. Olayları yatıştırmak için çevik kuvvet sahaya girdi.
Tabii bu arada Yalısporlu taraftarlar ellerine ne gelirse sahaya atıyordu (şişe, koltuk vs.). Hem sahada yönetici ve futbolcular, hem de tribündeki taraftarlar polisle tekme tokat kavga etmeye başladı. Olaylar sırasında Yalısporlu taraftarlardan yaralananlar oldu. En sonunda polis olayları bastırmayı başardı.

Haber: Atakan Sarp

STAT: 19 Eylül
HAKEMLER: Sinan Cem İyihuylu, Bora Aladağ, Volkan Pangal
BAFRA BELEDİYESPOR: Ersin 7, Aydın 7, Hüseyin 5, Doğan 7, Mehmet 8, Osman 9 (Aykal dk. 116), Mustafa 5 (Fatih dk. 46 6), Okan 6, Mahmut 7, Cem 5 (Murat dk. 73 6)
YALISPOR: Kemal 5, Mustafa Kırcı 5 (Cihan dk. 101 4), Mustafa Şenel 6, Bülent 3, Recep Ali 6, Zekeriya 5 (Bahtiyar dk. 65 4), Taner 6, Abdulyiğit 4 (Tahsin dk. 70 5), Yakup 3, Serkan 5, Murat 5
GOLLER: Murat (75), Osman (98 ve 114) / Recep Ali (53)
KIRMIZI KARTLAR: Hüseyin (49) / Bülent (62), Yakup (69)
SARI KARTLAR: Aydın / Serkan, Abdulyiğit, Bahtiyar

Geri Dönüş Zamanı!

Şimdiye kadar hiç yeni takım çıkmadı, hep zamanında 3. Lig'de oynamış takımlar tekrar döndüler. Hatay Grubu'nu Malatya Bld kazanırsa tam olacak.

Bafra Belediyespor: 1 Trabzon Yalıspor: 1 (3-1 uz)

Bafra Belediyespor 14 yıl sonra 3. Lig'e çıktı....

Körfez Belediyespor: 1 Edremit Belediyespor: 0 (Dk. 65 Cem)

Beş yıl aradan sonra Kocaeli ekibi de profesyonel liglerde.

Torbalıspor: 2 Çiğli Belediyespor: 0

Torbalı da dört sezondur uğraşıyordu yanılmıyorsam. Gerçi Çiğli de üçüncü kez direkten döndü...

Konya Şekerspor: 2 Kazan Belediyespor: 0

Adamlar sadece 1 sezon amatör kaldılar. En son Orhangazi Döktaş başarmıştı bunu.

Tavşanlı Linyit: 2 Beylikdüzü: 1

Galiba onlar da 13 sene oldu düşeli. Çok da umrumda değil açıkçası.

Zafer Alibeyköyspor'un!


ALİBEYKÖYSPOR: 4 GÖLCÜKSPOR: 3

Lig B'ye yükselme maçlarının finalinde Alibeyköyspor, Gölcükspor'u 4-2 mağlup etti. İlk yarısını uzaktan yediği iki şanssız golle 2-0 yenik kapatan İstanbul ekibi ikinci yarıda muhteşem bir performans sergileyip sahadan 4-3 galip ayrıldı.
Böylece 3. Lig 4. Grup takımlarından Gaziosmanpaşa ve Tepecik Belediyespor'dan sonra Alibeyköy de Lig B vizesi almış oldu.

Stat: Cebeci İnönü
Hakemler: Bünyamin Gezer xx, Hüseyin Fidan xx, Yiğit Peşin xx
Alibeyköyspor: Fadıl x, Emin xxx, Cenk xx, Can xx, Özgür Yılmaz xx, Sabri x (Dk. 59 Tarkan xx), Mithat x (Dk. 46 Erdinç xx), Mehmet xx, Oktay xx, Ulaş xx, Savax xxxx
Gölcükspor: Abdullah x, Orhan x (Dk. 76 Emir x), Ender xx, Feridun x, Engin xx (Dk. 79 Günay Mutlu x), İbrahim xx, Cahit xx, Abdurrahman xxx, Aytaç x, Kadir xx (Dk. 56 Erkan x), Yıldırım xx
Goller: Dk. 52 Emin, Dk. 66, 75, 80 Savaş (Alibeyköyspor) / Dk. 42 ve 45 Abdurrahman, Dk. 82 Cahit (Gölcükspor)
Sarı kartlar: Dk. 6 Mehmet, Dk. 41 Sabri, Dk. 68 Cenk, Dk. 75 Ulaş, Dk. 81 Tarkan (Alibeyköyspor), Dk. 40 Kadir, Dk. 52 İbrahim, Dk. 58 Feridun, Dk. 63 Ender (Gölcükspor)

3. Lig Yolcusu Kalmasın!

Sona geliyoruz... İşte pazar günkü final maçlarının programı:

Bolu Şehir Stadı
17.00 Kavaklı Beylikdüzüspor - Tavşanlı Linyitspor

Eskişehir Atatürk Stadı
15.30 Edremit Belediyespor - Körfez Belediyespor

Muğla Atatürk Stadı
17.00 Çiğli Belediyespor - Torbalıspor

Aydın Kuşadası Özer Türk Stadı
17.00 Konya Şekerspor - Kazan Belediyespor

Ordu 19 Eylül Stadı
15.00 Trabzon Yalıspor - Bafra Belediyespor

Cumartesi, Mayıs 26, 2007

Yalıspor'dar 'iyi' bir sonuç

TRABZON YALISPOR: 1 RİZE İYİDERESPOR: 0



Ordu Grubu'ndaki Doğu Karadeniz derbisinde Trabzon Yalıspor, Rize İyiderespor'u 1-0 yenerek finale yükseldi ve Bafra Belediyespor'un finaldeki rakibi oldu.
19 Eylül Stadı'nda oynanan maçta iki ekip de mükemmel bir mücadele sergiledi. Adeta taktik savaşı şeklinde geçen maçta 22. dakikada Yakup'la öne geçen Yalıspor, bu avantajı iyi kullandı, maç sonuna kadar rakibine fazla pozisyon vermedi. İlk yarı sonunda Serkan'ın vuruşunda defans tarafından uzaklaştırılan topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda uzun tartışmalar yaşandı ama sonuçta karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf Yalıspor oldu.


HAKEMLER: Serkan Bal ***, Görkem Konuk ***, Emre Tamgül ***
YALISPOR: Kemal ***, Mustafa Kırcı ***, Mustafa Şenel ***, Bülent ***, Recep Ali ***, Zekeriya ***, Taner ***, Abdulyiğit ***, Yakup ***, Serkan ***, Murat ***
İYİDERESPOR: Kazım **, Murat **, Tahir **, Hakan **, Emre **, Yaşar **, Engin **, Cüneyt **, Hakkı **, Fikri **, Faruk **
GOL: Dk.22 Yakup (Yalıspor)

Kaynak: www.karadenizgazete.com.tr

Beylikdüzü için son 90 dakika!

Kurtuluşsporlu futbolcular bayağı bir üzüldü.


KAVAKLI BEYLİKDÜZÜ: 3 İNEGÖL KURTULUŞ: 1

12 takımla yola çıkan İstanbul'un terfilerdeki tek takımı şu anda Kavaklı Beylikdüzüspor. Sezona büyük umutlarla başlayan, büyük yatırımlar yapan Mavi-Beyazlılar, bunun karşılığını almak içinson 90 (belki de 120) dakikayı bekliyor. Büyükçekmece ekibi, Bolu Grubu yarı finalinde Bursa Kurtuluşspor'u 3-1 yenerek Tavşanlı Linyitspor'un rakibi oldu.

STAT: Bolu Atatürk
HAKEMLER: Mürvet Sezer 7, Mesut Göze 7, Ufuk Şener 7
KURTULUŞ: Tarkan 5 (Dk.46 Mustafa 4), Adem 4, Gaffur 5, Onur 7, Cihan 4 (Dk.74 İdris 4), Sami 4 (Dk.60 Armağan 4), Yusuf 4, Hakan 4, Emrah 6, Sinan 5, Fatih 4
BEYLİKDÜZÜ: Eray 6, Ömer 6, Mustafa 7, Serhat 6, Özcan 7, Yusuf 7, Evren Tozkoparan 7, Ahmet 6, Fikret 7 (Dk.76 Turgay 4), Burak 7, Evren Turan 7
GOLLER: Emrah (48) / Burak (45), Fikret (52), Evren Tozkoparan (86)

Kaynak: İnternetin en süper, en aşmış gazetesi Bursa Hakimiyet

Linyit değil, altın mübarek!

TAVŞANLI LİNYİTSPOR: 2 MUDANYA BURGAZ: 1

Uzun yıllar 3. Lig'de başarıyla mücadele eden, daha sonra düşen ve yıllardır tekrar 3. Lig'e çıkmaya çabalayan Tavşanlı Linyitspor bu kez mutlu sona bayağı yakın. Kırmızı-Siyahlılar Bolu'daki yarı final maçında, tarihinde ilk kez terfi maçlarına katılan (bu bilgi doğrulanma bekliyor) Bursa Mudanya Burgazspor'u 2-1 yendi ve finale yükseldi.

STAT: Bolu Atatürk
HAKEMLER: İlker Meral 6, Hüseyin Yolgiden 6, Hüseyin Kocadağlı 6
BURGAZSPOR: Abdullah 6, Eyüp 4, Hüseyin 5, Hakkı Akalp 4, Yavuz 5, Kadir 5, Kemal 5, Serkan Polat 4 (Dk.55 Türker 5), Enis 5 (Dk.78 Murat 4), Hakkı Çalışkanel 7, Emir 5 (Dk.86 Emir)
TAVŞANLI LİNYİT: Fatih 6, Orhan 5, Ender 6, Ahmet Yakak 7, Beşir 7, Ali 7 (Dk.56 Gürkan 5), Soner 6 (Dk.70 Emre 5), Emin 6 (Dk.86 Sedat), Erol Abdi 7, Ahmet Çiçek 7, Yüksel 6 GOLLER: Hakkı Çalışkanel (65 pen) / Ali (52), Ahmet Yakak (84)
SARI KARTLAR: Eyüp, Yavuz / Orhan, Ahmet Çiçek

Kaynak: Bursa Hakimiyet

Cuma, Mayıs 25, 2007

Bafra Belediye rövanşı vermedi: 2-0

Amasya Şekerspor, üst üste ikinci sezon Bafra Belediyespor'a elendi.

BAFRA BELEDİYESPOR: 0 AMASYA ŞEKERSPOR: 0

Ordu'daki ikinci kademe maçlarında Bafra Belediyespor, geçen sezon ilk kademenin finalinde yendiği Amasya Şekerspor'a rövanşı vermedi. Kırmızı-Siyahlılar, normal süresi golsüz sona eren maçı 2-0 kazandı.
İlk yarısı Bafra'nın üstünlüğüyle geçen 0-0 biten maçta Amasya Şekerspor ikinci yarı sahanın hakimiydi. Özellikle son yarım saat çok net pozisyonlar buldular. Oyuna sonradan giren Barış bayağı gol kaçırdı. Normal süre 0-0 bitti.
Bafra Belediyespor uzatmalara çok iyi başladı. 92. dakikada Mahmut'un sol taraftan yaptığı ortayı ceza sahası içindeki Osman tamamladı ve Samsunlu seyirciler çılgına döndü: 0-1.
Bu dakikadan sonra Amasya Şekerspor gol için bastırdı ancak başarılı olamadılar. 120'de ani gelişen Bafra atağında 9 numaralı Okan kaleciyle karşı karşıya durumda meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 2-0.

Kaynak: P.J'e teşekkürler
STAT: Ordu 19 Eylül
HAKEMLER: Murat Söylemez xxx, Candaş Elbiz xxx, Kerem Ersoy xxx
AMASYA ŞEKERSPOR: Mesut xx, Kemal xx, Oktay xx, Onur xx, Ahmet xx, Mustafa Polat xx, Çağrı xx (Dk. 66 Gökhan x) , Atılgan xx, Arif x, İsmail x (Dk. 25 Barış x) Mustafa Sakınç x
BAFRASPOR: Ersin xxx, Aydın xxx, Burak xxx, Hüseyin xxx, Doğan xxx, Mehmet xxx, Osman xxx(Dk. 105 Aykal x), Mustafa xx(Dk. 68 Fatih xx), Okan xx, Mahmut xx (Dk. 104 Murat x), Cem xxx
GOLLER: Dk. 92 Osman, Dk 120 Okan
SARI KARTLAR: Arif / Okan, Fatih
Yıldız tablosu Bafra Haber gazetesinden alınmıştır.

Hatay Grubu maçları 1-3 Haziran'da

Yeni Tuncelispor'un itirazları nedeniyle ertelenen ikinci kademe Hatay Grubu karşılaşmalarının 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Atatürk Stadı'nda yapılacak karşılaşmalara Malatya Belediyespor, Elazığ Belediyespor, Kahramanmaraş Ferhuşspor ve Diyarbakır Bağlar Vuralspor takımlarını katılacak.

Tuzlaspor'dan buraya kadar


TUZLASPOR: 0 EDREMİT BELEDİYESPOR: 2

Eskişehir'deki grup maçlarına büyük umutlarla gelen ve hedefini mutlak 3. Lig olarak belirleyen Tuzlaspor, yarı finalde Edremit Belediyespor'a 2-0 yenilerek elendi.
Tekirdağ Grubu'nda Hadımköyspor ve Vefaspor'u ancak penaltılarla geçebilen rakibi karşısında ilk yarı iyi oynayan Mavi-Beyazlılar buna karşın gol atamadı ve devre 0-0 sona erdi.
İkinci yarının 66. dakikasında Aytaç Edremit'i öne geçirdi. Bu dakikadan sonra beraberlik golü için bastıran Tuzla gol atamadığı gibi 89'da şanssız bir gol yedi. Bu dakikada Edremitli Ahmet maçın skorunu belirleyen golü attı.

Edremit Belediyespor böylece terfilerde bu sezon oynadığı 3. maçta 3. İstanbul takımını yenmeyi başardı. (Gerçi Vefa ve Hadımköy maçları berabere bitti, penaltılarla kazandılar). Son yıllarda rekor 2004'te Yeni Burdurspor'a ait. Burdur takımı o sezon dört İstanbul takımını (Selimiye, Avcılar, Tekelspor, Ayazağa) elemiş ve 3. Lig'e çıkmıştı.

Bu arada terfiler tarihinde ilk kez Suadiye Belediyespor'u eleyen takım 3. Lig'e çıkamadı. Bu da enteresan bir not.

Muhabir: Nedim Şaşar

Körfez 3. Lig'e çok yakın!

KÖRFEZ BELEDİYESPOR: 2 ERDEK BELEDİYESPOR: 1

Kocaeli temsilcisi Körfez Belediyespor, Balıkesir Erdek Belediyespor'u normal süresi 1-1 biten maçta uzatmaların ardından 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

İlk yarısı golsüz kapanan maçın 73. dakikasında Mustafa Özsöğüt Erdek Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi.
78'de Körfez Belediyesporlu İsmail ceza sahası dışından sert vurdu. Erdal kaleye giden topu elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Özkan penaltıyı gole çevirerek durumu 1-1 yaptı.
Uzatmaların hemen ilk dakikasında Fatih’in golüyle Körfez Belediyespor 2-1 öne geçti. Bu arada Kırmızı-Beyazlılar maçı dokuz kişi tamamladı.
Körfez Belediyespor, pazar günü Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Edremit Belediyespor'la finalde karşı karşıya gelecek.

Muhabir: Nedim Şaşar

Kozan Belediye "Şeker" komasında!

Aydın Grubu'nda 2005 yılı finalinin rövanşında Konya Şekerspor, Kozan Belediyespor'u 6-1 yendi. Konyalılar hem 3. Lig'e bir maç daha yaklaştı hem de 2005'in rövanşını vermemiş oldu.

Toplu Sonuçlar Şöyle:

BOLU
Tavşanlı Linyitspor - Mudanya Burgazspor: 2-1
Kavaklı Beylikdüzüspor - İnegöl Kurtuluşspor: 3-1

ESKİŞEHİR
Körfez Belediyespor - Erdek Belediyespor: 1-1 (2-1 uz)
Edremit Belediyespor - Tuzlaspor: 2-0

AYDIN
Ankara Kazan Belediyespor - Pansu Şekerspor: 3-1
Konya Şekerspor - Kozan Belediyespor: 6-1

MUĞLA
İzmir Torbalıspor - Yenihamalle Kültürspor: 1-0
İzmir Çiğli Belediyespor - Bergama Belediyespor: 3-2 (uz)

ORDU
Bafra Belediyespor - Amasya Şekerspor: 0-0 (2-0 uz)
Yalıspor - İyiderespor: 1-0 (dk.30 Yakup)

Hadımköyspor dimdik ayakta!

Atakan ve Reşat (sağda) gelecek yıl da Hadımköyspor'da forma giyecek. (foto: hadimkoyspor.com)

İddialı başladığı terfi maçlarını, Tekirdağ'da henüz ilk turun ikinci maçında son derece şanssız bir şekilde noktalamak zorunda kalan Hadımköyspor, böyle durumlarda yıkılmayacak denli güçlü bir takım olduğunu göstererek, yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başladı. Yeşil-Siyahlılar kesinlikle bir hedef küçültmeye girişmezken, amaç gelecek sezon kesin olarak 3. Lig' e çıkmak.

Hadımköyspor'a ilk olarak eski başkanlardan Seyfettin Selim yönetime geri döndü. Daha sonra takımdaki sıkıntılar göz önüne alınarak bir rapor hazırlandı ve şu anki mevcut kadronun çekirdeğini oluşturan futbolculardan Atakan, Reşat, Ercan, Volkan, Yaver, Erdoğan, Evren, İsa, Hamdi ve Ümit'le tekrar anlaşma sağlandı. Oktay'la ise anlaşma sağlanamadı ve bu futbolcuya emeklerinden dolayı teşekkür edilerek yollar ayrıldı. Kaleci Sami ise askere gittiğinden gelecek sezon takımda yer alamayacak.

Takımda moralleri bozan gelişme ise Selçuk, Hasan, Ömer ve Onur'un yönetimle görüşmeden, İstanbul Süper Amatör Küme'deki Büyükçekmece temsilcisi Gürpınarspor'la anlaşma sağlamasıydı. Hadımköyspor'un resmi internet sitesinde bu durum, ''Kimin adam, kimin adam olmadığını görmüş olduk'' cümlesiyle özetlenmiş, biz aktarıyoruz sadece. Hadımköyspor'da bir tepki de takımı 2005-2006 sezonunda çalıştıran Şükrü Kıroğlu'na. Yeşil-Siyahlılar, kendileriyle irtibata geçmeden bu fubolcuları görüşmelere çağıran Şükrü hocaya sitemkar.

Yeşil-Siyahlılar ilerleyen günlerde yeni bir teknik adamla anlaşmaya da varacak. Ayrıca terfi maçları izlenerek futbolcu alınacak.

Perşembe, Mayıs 24, 2007

Nostalji Köşesi: İstanbul BB

Yıllar sonra 4. İstanbul takımı Süper Lig'de...

Geçtiğimiz günlerde büyük bir başarıya imza atarak, onca il takımının arasından sıyrılıp Turkcell Süper Lig'e yükselen İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Bu arada Gençlerbirliği Oftaş'ı da kutluyoruz) aslında yıllarca İETT ve İSKİ adıyla mücadele ettikten sonra, 3. Lig'e çıkınca şimdiki adını alan bir takım.
Bu ekip 3. Lig'e şimdiki sistemde değil de deplasmanlı lig usulünde çıktı. Turuncu-Mavililer nasıl bir yol izlemiş, şöyle bi bakalım:

1987-1988
Takım 2. amatör küme'de grup 2. cisi oldu. I. Amatör kümeye yükseldi.

1988-1989
1. Amatör kümede grup birincisi oldu. Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti:

1. Etap
Tarih :24.25-26 Şubat 1989
Yer :Balıkesir
Takımlar:
İSKİSPOR (İSTANBUL)
POLİSGÜCÜ (ANKARA)
BELEDİYESPOR (ZONGULDAK)
YENİ SALİHLİ (MANİSA)

Sonuç: Birinci olan İSKİ ikinci tura yükseldi.

II. Etap
İSTANBUL İSKİ SPOR
İSTANBUL ŞEHZADEBAŞI
İÇEL SILİFKESPOR
İZMİR ALİAĞASPOR

Deplasmanlı çift devreli lig usulü ile yapılan müsabakalar sonucunda İSKİSPOR grup birincisi oldu. 3. tur'a yükseldi.

III. Etap
İSKİSPOR (İSTANBUL)
YOLSPOR (ANTALYA)
ÇİLEKSPOR (BURSA)
MALTEPE (İSTANBUL)
BELEDİYESPOR (DENİZLİ)

III. Etap müsabakaları çift devreli lig usulü oynandı ve gruptan 1 ci olan Maltepespor'la ikinci olan Antalya Yolspor 3. Türkiye ligine yükseldi. İSKİ Spor, III. Etapta oynadığı son müsabakada Antalya Yolspor ile berabere kalsaydı 3. lige yükselecekti., ancak 88. dakikada yediği gol ile şansını kaybetti.

1990-1991 sezonu
Deplasmanlı amatör futbol liginde oynadı.

Takımlar
KOCAELİ ÇAMCUKUR
KOCAELİ KÖYHİZMETLERİ
KOCAELİ SEKA DOĞANSPOR
ZONGULDAK DEVREK
ZONGULDAK BELEDİYESPOR
İSTANBUL KÖY HİZMETLERİ
İSTANBUL MECİDİYEKÖYSPOR
İSTANBUL YONCASPOR
İSTANBUL PAŞABAHÇESPOR
İSTANBUL İSKİSPOR

Grubunda I. oldu. 2. etap müsabakalarında oynamaya hak kazandı.

2. ETAP MAÇLARI

MANİSA KÖY HİZMETLERİ
İSTANBUL İSKİSP0R
İSTANBUL KÜÇÜKPAZAR
İSTANBUL SEFAKÖY
ZONGULDAK KOZLU

İSKİ, çift devreli lig usulü oynanan müsabakalar sonunda grubunda 1. oldu. Türkiye 3.ligine yükseldi.
Bu tarihten sonra takım, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında faaliyetlerini sürdürme kararı aldı. Takımın ismi de İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu.

Kaynak: www.ibbspor.com

Çarşamba, Mayıs 23, 2007

2. KADEME PORGRAMI BELLİ OLDU!

Beylikdüzü, ilk maçında Kurtuluşspor'la karşılaşacak. (Foto: Efkan Bucak)


25 Mayıs Cuma günü oynanacaj yarı final programı şöyle:

BOLU GRUBU

14.00 Mudanya Burgazspor - Tavşanlı Linyitspor (Şehir Stadı)
17.00 Kavaklı Beylikdüzü - İnegöl Kurtuluşspor (Şehir Stadı)

ESKİŞEHİR GRUBU

14.00 Edremit Belediyespor - Tuzlaspor (Atatürk)
17.00 Erdek Belediyespor - Körfez Belediyespor (Atatürk)

MUĞLA GRUBU

17.00 Torbalıspor - Yenimahalle Kültürspor (Atatürk)
17.00 Bergama Belediyespor - Çiğli Belediyespor (Marmaris)

AYDIN GRUBU

14.00 Konya Şekerspor - Adana Kozan Belediyespor (Kuşadası)
17.00 Pansu Şekerspor - Ankara Kazan Belediyespor (Kuşadası)

ORDU GRUBU

13.30 Yalıspor - İyiderspor (13 Eylül)
16.30 Amasya Şekerspor - Bafra Belediyespor (13 Eylül)

HATAY GRUBU

Önceki turda oynana Yeni Tunceli-Ağrıspor maçı sonrası Tunceli ekibinin yaptığı itirazın daha yeni çözüme kavuşması nedeniyle bu grupta maçlar daha sonra oynanacak. (Bu arada Yeni Tunceli'nin itirazları reddedildi, Ferhuşspor beklendiği gibi ikinci kademede oynayacak)

Bu arada, kuralar çekilir çekilmez bunları sitesinde yayımlayan KASKF'a teşekkürler...

Salı, Mayıs 22, 2007

Benan Diker'in 2. Tur Yorumları

İlk turda tahminlerinde büyük isabet kaydeden Benan Diker, terfilerde ikinci kademe gruplarını yorumluyor...

1. BÖLGE A-GRUBU BOLU

Bu gruptaki Bursa temsilcileri belki de ilk defa bu yıl bana tecrübe faktörü yüzünden açıkçası 3. lige çıkar görüntüsü vermiyor. Ne Mudanya Burgazspor ne de İnegöl Kurtuluş takımları bu yüzden bence çok da şanslı değiller ama bu şampiyonadaki Bursa faktörü kesinlikle unutulmamalı. Hemen hemen her yıl 3. lige takım çıkartan bu başarılı il yine bir sürpriz yaparsa şaşırmamalı ama bu süprizin de Mudanya Burgaz’dan gelebilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu gözardı etmemeli. Grubun favorileri bence İstanbul şampiyonu K. Beylikdüzü ve Tavşanlı Linyit ama açıkçası ben Tavşanlı Linyit'i bir adım önde tutuyorum. Bu yıl hakikaten iyi bir ekip kurup İstanbul'da herkesin zor dediği bir grubu çokta rahat kapattılar ve pek de zorlanmadılar açıkçası; Kavaklı takımı ise kendi seçimi ile gittiği Yalova grubunda zayıf Zonguldak takımlarını çok rahat geçerken en ciddi maçında Çerkezköy Bld (Bu sezon hiç yenilmediği halde elendiler) karşısında rakip ancak 10 kişi kaldığında ceza sahasında pozisyon bulabildi ve bende 2.tur için kafamda soru işaretleri bıraktı. Zira penaltılarla eledikleri Çerkezköy Bld dışında kendi ayarlarında bir ekiple karşılaşmadılar. Tamam oyuncu kalitesi yönünden müthiş bir ekipler ama sert savunma yapan ve presli oynayan ekiplere karşı zorlanırlar. Ama artıları da; o forvetle gol atamayacakları ekip yok gibi.

Favori:Tavşanlı Linyit Plase:Kavaklı Beylikdüzü Sürpriz:Mudanya Burgazspor


1. BÖLGE B-GRUBU ESKİŞEHİR

Bu grupta artık düştüğü yıldan (2001-2002 sezonunda düşmüşlerdi. Öyle ki en iyi averaja sahip olmalarına rağmen rakipleri Dalaman Kağıtspor ve Bergamaspor'a 3’lü averaj uygulandığı için kendi aralarındaki maçlarda en kötüsü olduğu için 3. lige veda etmişlerdi; ama ilahi adalet yerini bulmuş ertesi senede averajla ligde kalan Dalaman Kağıtspor ve Bergama Bld amatörün yolunu tutmuştu) sonra her sene Kocaeli'nin ya şampiyonu ya 2.'cisi olup terfilerdede bir hayli başarılı olsada 3. ligi yakalayamayan Körfez Bld takımı bu grubun tartışmasız en büyük favorisi ve 1. turda zor bir grubu ilk maçta çok zorlansalar da kapatmayı başardılar.
Balıkesir şampiyonu Erdek Bld takımı 2 yıldır üst üste terfilerde (biri iller turnuvası) iyi işler yapıyor. İlk turda Esk.Demir’i ancak uzatmada geçmesi beni bir hayli şaşırtsa da süprize izin vermediler. Burada tabii çok daha ciddi rakiplerle oynayacaklar. Körfez'i çekerlerse erken final olur ama Tuzla tam dişlerine göre. Final şansını sonuna kadar zorlayacakları kesin. Edremit Bld takımı ise Balıkesir’de B.Savaş'ın (eski G.Saraylı) teknik direktörlüğe getirilmesi ile bir hayli atak yapıp önce terfilere katıldı sonra da açıkçası bizlerin hiç şans vermediğimiz bir grubu kapayarak herkesi şok etti (Hala Hadımköyspor'un nasıl elendiği konuşuluyor). Çok genç ve diri bir takım fakat devamlılık sorunu çok büyük sıkıntıları maçın 90 dakikası kesinlikle aynı futbolu sürdüremiyorlar. Vefa ile oynadıkları final maçında beraberlik için bastıran rakiplerine resmen hapsoldular ve ancak golü yedikten sonra kendilerine gelebildiler. Bu futbolla tabii ki 3.lig biraz zor ama biliyosunuz ki bir maçlık izlenimim bu ve açıkçası buradan 3. lige çıkacak havası sezinleyemiyorum ben. Tuzlaspor ise bir sürü İstanbul ekibi evine dönerken onlar İstanbul'u 2.turda temsil etme hakkını elde ettiler ve açıkçası bu bile böyle terfilerde hiç de tecrübesi olmayan bir ekip için açıkçası büyük başarı. Ama burada işleri hiç de kolay olmayacak. Gerçi buraya gelene kadar eledikleri Suadiye ve Ümraniyespor da iyi ekiplerdi ama daha yukarısı bence biraz zor gibi.

Favori:Körfez Bld Plase:Erdek Bld Sürpriz:Edremit Bld ve Tuzla

2.BÖLGE GRUBU MUĞLA

Bu grup yeni sistemle belkide bir ilki gerçekleştirdi ve bir 4’lü grupta 3 İzmir takımını birden görüyoruz. Bence çok da adil değil ve zayıf gruplardan gelen Bergama, Çiğli, Yenimahalle Kültür bence kimseyi aldatmamalı hakikaten zor grubu çok da rahat kapayan ve 2005’te final maçında kendi kalelerine attığı gol ile 3. lig biletini Küçükçekmece'ye kaptıran Torbalı Bld bu grubun kesin favorisi. Diğer ekiplere gelince; yıllarca 3. ligde oynayan hatta 1 sezon da 2. lig'de mücadele eden Bergama Bld bu yıl İzmir'de Süper Amatör'de Çiğli'nin şampiyon olduğu grubu 3. sırada tamamlayıp terfilere katıldı ve ilk grubu (zayıf bir grup da olsa) tecrübesi ile kapattı. Ama burada işleri hakikaten zor olacak. Çiğli Bld son 5 sezonda 2. kez katıldığı terfilerde iyi bir ekip kurup grubunu lider tamamlayıp terfilere geldi ve şanslı bir kura çekip ilk turu kapattı. Yıllar önce İstanbul Beşyüzevler’e finalde İstanbul Ayazağa'ya da yarı finalde kaybedip 3. lig şansını kaçırmışlardı. Ve ilk defa yıllar sonra 2. tur görüyorlar. Denizli temsilcisi Yenimahalle ismi terfilerde fazlada duyduğumuz tecrübeli bir ekip görüntüsünde değil ama bu yıl onlar da Denizli'de hiç yenilmeden şampiyon oldular ve ilk tur finalinde Antalya Şampiyonu Manavgat Bld'yi eleyen Muğla şampiyonu Ören Bld'yi yenerek grubu kapattılar. Burada zorda olsa iki İzmir temsilcisi eleyip 3. lige çıkma süprizini gerçekleştirmek isteyecekler ama açıkçası bence bu sürpriz başka sezona kalacak gibi.

Favori:Torbalı Bld Plase:Çiğli Bld Sürpriz:Yenimahalle Kültür ve Bergama Bld

3.BÖLGE GRUBU AYDIN

Bence terfinin hakikaten de en zor grubu desek yeridir. Bir takım düşünün, 3 yıl 3. ligi son maçta kaçırsın, geçen yıl da yarı finalde kaybetsin... Yazık şanssızlığın böylesine, ama onu bırakalım her sene böyle iddaalı takım yapmak o da işin ekonomik boyutunun göstergesi, emek de tabii ki cabası... bahsettiğim Kozan Bld ilk turu en son 2001-2002’de Kuzey Adanaspor'a elenerek kaybetmişti, o gün bugün bu takım 5 yıldır hep 2.tur görüyor. Bu yıl da ilk tur değerlendirmemde Ankara Şampiyonu olmuş Keçiören Bld eleyerek beni (onları plase göstermiştim) utandırmışlardı. Ama bu yıl da 2. turda işleri hiç kolay değil. Zira rakipleri Kayseri şampiyonu, Konya Şampiyonu, Ankara ikincisi gerisini siz düşünün. Gerçi ilk turda rüştlerini fazlasıyla ispat ettiler. Bence ilk maçta eşlezmezlerse en ciddi rakipleri Konya Şeker olacaktır.
Konya temsilcisi Şekerspor geçen yıl 3. ligden küme düştü. Ligde kalmanın çıkmaktan çok daha kolay olduğu 3. ligden nasıl düştüler hala anlamış değilim zira uzun yıllardır bu takıma büyük paralar harcanıp hep iyi takımlar kuruluyor. Yani geçen yıl düştükleri zayıf Ege grubunda kalmaları bence çok daha kolaydı çıkmaktan ama bence yine de kadrolarını muhafaza edip tekrar 3. ligi isteyen Konya Şeker grubun favorisidir.
Kayseri temsilci Pansu Şeker ise ilk turda aldığı sonuçlarla pek de güven vermedi açıkçası ve burada bence çıkma şanslar yine az. Kazan Bld işte kapalı bir kutu ama açıkçası birazda zayıf bir grupta mücadele edip buraya geldiler ama aldıkları sonuçlar ortada, çok rahattılar ilk grupta. Süprizi ben açıkçası Pansu'dan ziyade Kazandan bekliyorum.

Favori:Konya Şeker Plase:Kozan Bld Sürpriz:Kazan Bld ve Kayseri Pansu Şeker

4.BÖLGE GRUBU ORDU
İşte bence terfinin %50’lik grubu ya Trabzon şampiyonu Yalıspor ya da Samsun şampiyonu Bafra Bld, ben açıkçası diğer iki ekibin 3. lige çıkma ihtimallerini çok düşük görüyorum. Geçen yılda iyi ekipleri olan Yalıspor bunnların maçı izleyen bir arkadaşımın deyimiyle (1. tur finalinde Sürmene'ye 5-0 yenilmişlerdi) bu kadar farklı sonucu haketmemişti. Sürmenespor da 3. lige çıkmıştı geçen yıl zaten. Bu sezon final maçı hariç ilk turu çok rahat kapattılar ve bence grupta bir adım öndeler. Bafra Bld ise her zamanki gibi iyi bir ekip ve çok para harcıyan bir takım ama bunun karşılığını bir türlü alıp da 3. lige yükselemediler. Artık daha kolay gruptalar ve çıkma ihtimalleri de diğer yıllara göre bence daha yüksek.
İller turnuvasında 2 yıldır Niğde temsilcilerine elenip ilk maçta evine dönen ama terfi şampiyonasında geçen yıl 1.tur finalinde Bafra Bld'ye kaybeden, bu yıl da sürpriz bir şekilde üst üste 2 Trabzon takımını eleyip 1.turu kapayıp tüm dikkatleri üstüne çeken Amasya Şeker bu grupta sürpriz peşinde olacak ve Amasya'da profesyonel lig takımı olmaya çalışacak. Ama bence işleri çok zor.
Rize temsilcisi İyiderespor ise sponsor olarak çok uluslu bir şirketin önderliğinde 1.turda çok iyi işler yapıp büyük bir süprizle 2.tura kaldı. Rize'de bile iyi takımlar arasında olmayan bu ilçe ilk yılında terfilerde çok iyi bir iş çıkardı ama burada işleri çok çok zor.

Favori:Yalıspor Plase:Bafra Bld

5. BÖLGE GRUBU HATAY
Bence kolay gruplardan biri tek favorili ve altılı ganyan deyimiyle 'Türkiyenin teki' olabilecek bir takım olan Malatya Bld bence (bir zamanlar 2.lig bile görmüş bu ekip artık) buradan da çıkamazsa bence futbola olan yatırımlarını düşünmeli. Kendi ayarlarında tek ekip burada Elazığ Bld (3. ligden çekilmişlerdi ve 3 sezondur futbola yine ciddi yatırım yapıyorlar). Maraş temsilcisi Ferhuş iyi bir çıkış yakaladı bu yıl ve zayıf grubu kapamayı başardı. Ama inanın burada işleri çok çok zor... Diyarbakır temsilcisi Bağlar Vural da zayıf bir grupta Hatay üçüncüsünü penaltılarda geçerken 2. tur kapısını açtı. Fakat unutmamalı ki Malatya Bld Hatay şampiyonunu 5-0’la geçti.Varın güç farkını kendiniz düşünün.

Favori:Malatya Bld Plase:Elazığ Bld

benand@mynet.com

Pazartesi, Mayıs 21, 2007

Facts&Figures: ORDU GRUBU

BAFRA BELEDİYESPOR

2002-2003 (1.turda elendi)
Bafra Bld-Erzincan Polisgücü: 0-1 devam ederken 32. dakikada Bafralı bir futbolcu kendine kırmızı kart gösteren hakeme yumruk atınca hakem maçı tatil etti. Federasyon kararı ile 3-0 hükmen yenik ilan edildiler.

2003-2004 (2.turda finalde elendi)
Bafra Bld-Şabanözü Bld: 7-0
Bafra Bld-Cidespor: 2-0
Bafra Bld-Bartınspor: 2-1
Bafra Bld-Malatya Bld: 2-2 (4-3 uz)
Bafra Bld-İskenderun DÇ: 1-4

2004-2005 (1.tur finalinde elendi)
Bafra Bld-bye
Bafra Bld-Karabük Bld: 2-1
Bafra Bld-Düzcespor: 2-3

2005-2006 (2.turda yarı finalde elendi)
Bafra Bld-Erzincan Fatih End.Meslek Teknik Lise: 4-1
Bafra Bld-Elazığ Paluspor: 4-1
Bafra Bld-Amasya Şekerspor: 2-0
Bafra Bld-Sivas Bld: 1-2

2006-2007 (2. Kademeye yükseldiler)
Bafra Bld-bye
Bafra Bld-Giresun Görelespor: 1-1 (4-3 pen)
Bafra Bld-Ordu Belediyespor: 3-0

AMASYA ŞEKERSPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004 (1.turda elendi)
Amasya Şeker-Çorum KöyHiz: 6-5 (pen)
Amasya Şeker-Çarşambaspor: 0-1

2004-2005
Terfi maçlarına katılamadı

2005-2006 (1.tur finalinde elendi)
Amasya Şeker-Niğde Bld: 2-3 (iller turnuvası)
Amasya Şeker-Kırşehir KöyHiz: 3-1
Amasya Şeker-Erzurum KöyHiz: 3-2
Amasya Şeker-Bafra Bld: 0-2

2006-2007 (2. kademeye yükseldiler)
Amasya Şeker-bye
Amasya Şeker-Trabzon Söğütlü Bld: 2-1
Amasya Şeker-Trabzon Çarşıbaşı Bld: 2-1 (uz)

RİZE İYİDERESPOR

2006-2007 (2. Kademeye Yükseldiler)
İyiderespor-Bayburt Özel İdare: 3-0
İyiderespor-Erzincan Bld: 3-2
İyiderespor-Çarşambaspor: 1-0

TRABZON YALISPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005
Terfi maçlarına katılamadı.

2005-2006 (1.tur finalinde elendi)
Yalıspor-Ağrı Sağlıkspor: 3-1
Yalıspor-Kağızmanspor: 2-0 (uz)
Yalıspor-Sürmenespor: 0-5

2006-2007 (2. Kademeye yükseldiler)
Yalıspor-Sinop Erfelekspor: 3-0
Yalıspor-Bartınspor: 5-1
Yalıspor-Kastamonu Bozkurt Bld: 2-1

Hazırlayanlar: Efkan Bucak, Benan Diker

Copyright: 'Ulan Allah'ın maç skoruna da kaynak mı göstericez' demeyin, canımız çıktı hazırlayana kadar. Ünlü İngiliz büyüğü Sasha Baron Cohen'in de dediği gibi: 'Respect!'

Facts&Figures: HATAY GRUBU

ELAZIĞ BELEDİYESPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005 (1.tur finalinde elendi)
Elazığ Bld-Hatay Reyhanlı: 3-0
Elazığ Bld-Ferhuşspor: 4-0
Elazığ Bld- Kozan Bld: 0-1

2005-2006 (2.turda yarı finalde elendi)
Elazığ Bld-Malatya KH: 8-0
Elazığ Bld-Mersin MESKİ: 1-0 (uz)
Elazığ Bld-Kızıltepe GB: 3-0
Elazığ Bld-Sürmenespor: 3-3 (4-5 pen) 3-0 mağlup durumdan 3-3 yaptılar ama penaltılarda şans yüzüne gülmedi Elazığ Bld’nin...

2006-2007 (2. kademeye yükseldiler)
Elazığ Bld-Van Sanayispor: 5-0
Elazığ Bld-Yüksekova Bld: 0-0 (1-0 uz)
Elazığ Bld-Siirt Bld: 2-0

MALATYA BELEDİYESPOR

2002-2003 (1.tur finalinde elendi)
Malatya Bld-bye
Malatya Bld-Van Bld: 1-0
Malatya Bld-Tunceli Gençlerbirliği: 0-1

2003-2004 (2.turda yarı finalde elendi)
Malatya Bld-Elazığ DSİ: 4-0
Malatya Bld-Siverek Bld: 4-3
Malatya Bld-Van DSİ: 1-0
Malatya Bld-Bafra Bld: 2-2 (3-4 uz)

2004-2005 (2.turda yarı finalde elendi)

Malatya Bld-Tunceli Telekom 3-0 hükmen (Tunceli Telekom şampiyonadan çekildi.)
Malatya Bld-Urfa Karaköprü Bld 4-3
Malatya Bld-Van Polisgücü : 2-1
Malatya Bld-Sivas Demir: 0-3 hükmen (1-2 Sivas Demir galipken Malatya Bld kalecisi hakeme vurunca karşılaşma tatil edildi. Federasyon Sivas Demir'i hükmen galip ilan etti)

2005-2006 (2.turda finalde elendi)
Malatya Bld-Batman Tüpraş: 3-0
Malatya Bld-Yüksekova Bld: 1-1 (5-3 pen)
Malatya Bld-Yenimahalle Bingöl: 4-0
Malatya Bld-Kozan Bld: 4-3
Malatya Bld-Tepecik Bld: 1-3

2006-2007 (2. kademeye yükseldiler)
Malatya Bld-İskenderun Asaşspor: 5-0
Malatya Bld-Diyarbakır Köy Hizmetleri: 3-0
Malatya Bld-Şanlıurfa Karaköprü Bld: 1-0

KAHRAMANMARAŞ FERHUŞSPOR

2002-2003 (1.turda elendi)
Ferhuşspor-Osmaniye Polisgücü 2-5

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005 (1.turda elendi)
Ferhuşspor-Malatya Demirspor: 3-2
Ferhuşspor-Elazığ Bld 0-4

2005-2006 (1.turda elendi)
Ferhuşspor -Seyhan Bld (Yeni Adanaspor): 0-1

2006-2007 (2. Kademeye yükseldiler)
Ferhuşspor-Van Özel İdarespor: 5-4 (pen)
Ferhuşspor-bye
Ferhuşspor-Ağrı Çağrıspor: 3-0

DİYARBAKIR BAĞLAR BLD. VURALSPOR

2006-2007 (2. kademeye yükseldiler)
Vuralspor- Gaziantep Şehitkamil Bld: 3-1
Vuralspor- Kızıltepe Eğitim Gençlik: 2-1
Vuralspor-İskenderun Kartal: 1-1 (5-4 pen)

Pazar, Mayıs 20, 2007

Facts&Figures: AYDIN GRUBU

KOZAN BELEDİYESPOR

2002-2003 (2.turda finalde elendi)
Kozan Bld-Saran Keskinspor: 1-0
Kozan Bld-Nevşehirspor: 3-0
Kozan Bld- Seydişehir Eti Alüminyum: 2-1
Kozan Bld-Görelespor: 3-0
Kozan Bld-Ankara Tarım Kredi: 2-2 (3-4 pen)

2003-2004 (2.turda finalde elendi)
Kozan Bld-K.Maraş Telekom: 2-0
Kozan Bld-Kayseri Organize Sanayi: 4-0
Kozan Bld-Seydişehir Eti Alüminyum: 2-0
Kozan Bld-Yüksekova Dizespor: 2-0
Kozan Bld-Arsinspor: 0-1

2004-2005 (2.turda finalde elendi)
Kozan Bld-Kilis Polisgücü: 7-0
Kozan Bld-Siverek Bld: 1-0
Kozan Bld-Elazığ Bld: 1-0
Kozan Bld-Turhalspor: 5-4 (pen)
Kozan Bld-Konya Şeker: 1-2 uzatmada

2005-2006 (2.turda yarı finalde elendi)
Kozan Bld-Karapınar Bld: 2-1 (uz)
Kozan Bld-Yeni Anamur: 2-0
Kozan Bld-İncirlik Bld: 1-0
Kozan Bld-Malatya Bld: 3-4

2006-2007 (Yine 2. Kademedeler)
Kozan Bld-Osmaniye Önderspor: 2-0
Kozan Bld-Keçiören Bld: 1-0
Kozan Bld-Pursaklar Bld: 2-0

PANSU ŞEKERSPOR

2002-2003 (2.turda finalde elendi)
Pansu Şeker-Şanlıurfa DSİ: 5-0
Pansu Şeker-Fırat Ünv: 2-0
Pansu Şeker-Sivas Yolspor: 2-2 (4-2 penaltılarla)
Pansu Şeker-Tunceli Gençlerbirliği 2-0
Pansu Şeker-Araklıspor: 0-1

2003-2004 (1.turda elendi)
Pansu Şeker-Gaziantep Naksan: 6-0
Pansu Şeker-Şanlıurfa KöyHiz: 0-1

2004-2005 (1.turda elendi)
Pansu Şeker- Osmaniye Polisgücü 4-0
Pansu Şeker-Seyhan Bld: 8-9 (pen)

2005-2006 (2.turda yarı finalde elendi)
Pansu Şeker-bye
Pansu Şeker-Adıyaman Bld: 5-2
Pansu Şeker-Şehitkamil Bld: 2-1
Pansu Şeker- Körfez Bld: 1-2

2006-2007 (2. Kademeye Yükseldiler)
Pansu Şeker-51 Niğdespor: 5-3 (pen)
Pansu Şeker-Nevşehir Narspor: 1-0
Pansu Şeker-Konya Karapınarspor: 4-2

KAZAN BELEDİYESPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004 (1.turda elendi)
Kazan Bld-Buca Bld: 1-2

2004-2005 (1.turda elendi)
Kazan Bld – Nevşehir Emniyet: 3-1
Kazan Bld – Kumluca Bld: 7-8 penaltılarla

2005-2006
Terfi maçlarına katılamadı.

2006-2007 (2. Kedemeye kaldılar)
Kazan Bld-Afyon Dinarspor: 2-0
Kazan Bld-Mersin Akdeniz Bld: 6-1
Kazan Bld-Ankara Sincan Bld: 3-0

KONYA ŞEKERSPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004(2.turda yarı finalde elendi)
Konya Şeker-Karaman Bld: 6-1
Konya Şeker-Aydın İncirliovaspor: 4-1
Konya Şeker-İçmeler Bld: 3-0
Konya Şeker-İskenderun DÇ: 2-3

2004-2005 (Konya Şeker 3.lige yükseldi)
Konya Şeker-Bodrumspor: 2-0
Konya Şeker-Aydın Bozdoğanspor: 3-0
Konya Şeker-Kuşadasıspor: 4-2
Konya Şeker-Çarşıbaşı Bld: 3-2
Konya Şeker-Adana Kozan Bld: 2-1

2005-2006
Konya Şeker 3. Ligdeydi.

2006-2007 (2. Kademeye Yükseldi)
Konya Şeker-bye
Konya Şeker-Adana Seyhan Bld: 2-1
Konya Şeker-Kayseri Köy Hizmetleri: 4-2

Derleyen: Efkan Bucak&Benan Diker

Facts&Figures: MUĞLA GRUBU

BERGAMA BELEDİYESPOR

2002-2003
Bergama Bld 3.Ligdeydi.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005 (1.turda elendi)
Bergama Bld-Alaşehir Bld 2-1
Bergama Bld-Aydın Bld 3-4

2005-2006
Terfi maçlarına katılamadı.

2006-2007 (2. Kademeye Yükseldi)
Bergama Bld-bye
Bergama Bld-Burdur Bucak Bld: 3-1
Bergama Bld-Isparta Eğirdir Bld: 0-0 (5-3 pen)


TORBALISPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005 (2.turda finalde elendi)
Torbalı Bld-Denizli Yeni Konak: 3-0
Torbalı Bld-Manisa Soma Linyit: 2-0
Torbalı Bld-Balıkesir Altınoluk Bld: 3-1
Torbalı Bld-Ayazağaspor: 2-1
Torbalı Bld-Küçükçekmecespor: 0-1

2005-2006 (1.turda elendi)
Torbalı Bld-Antalya Serik Bld: 3-5 (pen)

2006-2007 (2. Kademeye Yükseldi)
Torbalıspor-Aydın Didim Bld: 3-1
Torbalıspor-Denizli Servergazi Bld: 3-1
Torbalıspor-Denizli İrem Tekstil: 2-0

ÇİĞLİ BELEDİYESPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005
Terfi maçlarına katılamadı.

2005-2006 (1.turda elendi)
Çiğli Bld-Manisa Kırkağaç Acar İ.Y: 4-2 penaltılarla
Çiğli Bld-Ümraniyespor: 0-3

2006-2007 (2. Kademeye kaldı)
Çiğli Bld-bye
Çiğli Bld-Uşak Bld: 2-1
Çiğli Bld-Urla Gençlik: 3-1

DENİZLİ YENİMAHALLE KÜLTÜR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005(1.turda elendi)
Yenimahalle Kültür-Altınoluk Bld: 1-3

2005-2006 (1.turda elendi)
Yenimahalle Kültür-Ankara Bağlum: 0-4

2006-2007 (2. kademeye yükseldi)
Yenimahalle Kültür-bye
Yenimahalle Kültür-Manisa Salihli Bld: 3-1
Yenimahalle Kültür-Muğla Ören Bld: 2-1

Arşivlerini toplumla paylaşanlar: Benan Diker, Efkan Bucak

Facts&Figures: ESKİŞEHİR GRUBU

KÖRFEZ BELEDİYESPOR

2002-2003 (1.turda elendi)
Körfez Bld-Fikirtepe Dumlupınar: 5-0
Körfez Bld-Edirne Osmanlı: 0-0 (2-3 penaltılarla)

2003-2004 (1.tur finalinde elendi)
Körfez Bld-Çerkezköy Bld: 1-0
Körfez Bld-Karadeniz Ereğli: 3-2
Körfez Bld-Balıkesirspor: 2-4 penaltılarda

2004-2005 (2.turda yarı finalde elendi)
Körfez Bld-Tepecik Bld: 2-2 (4-3 pen)
Körfez Bld- Mahmudiye Bld: 2-0
Körfez Bld-Ümraniyespor: 0-0 (5-4 pen)
Körfez Bld-Küçükçekmecespor: 1-3

2005-2006 (2.turda finalde elendi)
Körfez Bld-Konya Selçuklu Bld: 1-0
Körfez Bld-Ankara Adliyespor: 3-0
Körfez Bld-Ankara Sincan Bld: 1-0
Körfez Bld-Pansu Şekerspor: 2-1
Körfez Bld-Bozüyükspor: 1-2 uzatmada

2006-2007 (İkinci kademeye kaldı)
Körfez Bld-Sakarya Karasuspor: 3-2
Körfez Bld-Eskişehir Odupazarı Bld: 3-1
Körfez Bld-Sakarya Hendekspor: 1-0

TUZLASPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005
Terfi maçlarına katılamadı

2005-2006 (1.turda elendi)
Tuzla-Zonguldak Bld 4-6 (pen)

2006-2007 (2. Kademeye kaldı)
Tuzla-Bolu Bld: 6-0
Tuzla-Kocaeli Suadiye Bld: 1-0
Tuzla-Ümraniyespor: 2-0

EDREMİT BELEDİYESPOR

2002-2003 (1.turda elendi)
Edremit Bld- Tekirdağ Muratlıspor : 3-2 penaltılarla
Edremit Bld-Hadımköyspor: 1-2

2003-2004 (2.turda finalde elendi)
Edremit Bld-Kütahya Termikspor: 7-6 (pen)
Edremit Bld-İzmir Tarişspor: 2-1
Edremit Bld-İzmir Ulucak Bld: 3-1
Edremit Bld-Alikahya Bld: 1-0 uzatmalarda
Edremit Bld-Akseki Aromaspor: 0-5

2004-2005 (1.turda elendi)
Edremit Bld-Kocaeli Petkim: 6-2
Edremit Bld-Sakarya Polisgücü: 1-2 uzatmalarda

2005-2006
Terfi maçlarına katılamadı.

2006-2007 (2. Kademeye kaldı)
Edremit Bld-bye
Edremit Bld-Hadımköyspor: 0-0 (5-4 pen)
Edremit Bld-Vefaspor: 1-1 (4-2 pen)

ERDEK BELEDİYESPOR

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005
Terfi maçlarına katılamadı.

2005-2006
Erdek Bld-Bartınspor: 1-1 (6-5 pen) (iller turnuvası)
Erdek Bld-Balıkesir Bld: 0-0 (5-4 pen) (iller turnuvası)
Erdek Bld-Balıkesirspor: 1-1 (iller turnuvası)
Erdek Bld-Lüleburgazspor: 2-2 (iller turnuvası)

2006-2007 (2. Kademeye Kaldı)
Erdek Bld-Ayazağaspor: 2-0
Erdek Bld-Eskişehir Demir: 0-0 (1-0 uz)
Erdek Bld-Eskişehir Anadolu Ünv: 3-0

Hazırlarken canı çıkanlar: Efkan Bucak ve Benan Diker.
Copyright: Yazdıklarımızı 100 metre öteden tanırız, alıntı yaparken kaynak gösterin.

Facts&Figures: BOLU GRUBU

İkinci kademe maçları öncesi takımların terfilerde geçmiş yıllarını BENAN DİKER VE EFKAN BUCAK performanslarını sizler için derledi.

KAVAKLI BEYLİKDÜZÜSPOR

2001-2002(1.turda elendi)
K. Beylikdüzü-Hendekspor: 1-0
K. Beylikdüzü-Yenişehir Bld: 2-3
Lig usülü olduğundan Hendekspor'u 3-0 yenen Bursa Yenişehir Bld ardından 2.olup 1.turda elendi.

2002-2003
Terfi maçlarına katılamadı.

2003-2004
Terfi maçlarına katılamadı.

2004-2005
K. Beylikdüzü-Ankara Adaletspor: 0-1 (1.turda elendi)

2005-2006
Terfi maçlarına katılamadı.

2006-2007 (İkinci Tura kaldı)
K. Beylikdüzü-Zonguldak Akınspor: 4-0
K. Beylikdüzü-Tekirdağ Çerkezköy Bld: 1-1 (4-3 pen)
K. Beylikdüzü-Zonguldak Bld: 4-0

TAVŞANLI LİNYİTSPOR

2000-2001 (1.turda elendi)
Tavşanlı Linyit-İzmir Balçova İd.Yrd 2-3

2001-2002 (1.turda elendi)
Ancak skor yok maalesef :(

2002-2003 (1.turda elendi)
Tavşanlı Linyit-Ankara İstatistik: 5-2
Tavşanlı Linyit-İzmir Altınordu: 2-4

2003-2004 (1.turda elendi)
Tavşanlı Linyit-Balıkesir Küçükköy: 5-0
Tavşanlı Linyit-Vefaspor: 5-3 (pen)
Tavşanlı Linyit-Balıkesir Bld: 0-1

2004-2005 (1.turda elendi)
Tavşanlı Linyit-Manavgat Bld 3-4 (pen)

2005-2006 (1.turda elendi)
Tavşanlı Linyit-Bolu Aşağısoku: 2-0
Tavşanlı Linyit-İstanbul Özlem: 2-3 (uz)

2006-2007 (İkinci Kademeye Yükseldi)
Tavşanlı Linyit-Bursa Bosch: 1-0
Tavşanlı Linyit-Zonguldak Kilimli Bld: 4-1
Tavşanlı Linyit-Bursa Karacabey: 4-0

MUDANYA BURGAZSPOR

2006-2007
Burgazspor-bye
Burgazspor-Yenibosnaspor: 0-0 (4-3 pen)
Burgazspor-Bigaspor: 1-0

İNEGÖL KURTULUŞSPOR

2006-2007
Kurtuluşspor-İstanbul Kentyıldız: 1-1 (5-4 pen)
Kurtuluşspor-Çanakkale Arslanca: 3-0
Kurtuluşspor-Kestelspor: 1-0

Son bilet Tuzlaspor'un

(Foto: Tuzla Belediyesi)

TUZLASPOR: 2 ÜMRANİYESPOR: 0

Suadiye Belediyespor'un zehirlenmesiydi, ertelemeydi falan derken nihayet Bursa Grubu da son erdi. İki İstanbul takımının mücadelesinde, terfilerde ikinci yılını yaşayan Tuzlaspor, müzmin finalist Ümraniyespor'u 2-0 yenerek ikinci kademeye yükseldi.

Her sene iddialı gelip bir türlü ikinci kademeye yükselemeyen Ümraniye'nin hüzünlü karnesine bir bakalım: (Aslında bu tabloyu başka bir şey için hazırlamıştık ama boşa gitmesin)

2002-2003 (1.turda elendi)
Ümraniyespor-Düzce Kaynaşlıspor: 1-2

2003-2004 (1.turda elendi)
Ümraniyespor-Edirne Osmanlıspor: 3-0
Ümraniyespor-Bursa Yolspor: 0-1


2004-2005 (1.tur finalinde elendi)
Ümraniyespor-Bilecik Osmaneli: 4-0
Ümraniyespor-Eskişehir Sağlıkspor: 3-0
Ümraniyespor-Körfez Bld: 0-0 (4-5 pen)

2005-2006 (1.tur finalinde elendi)
Ümraniyespor-Tavşanlı Genç Yurdu: 6-0
Ümraniyespor-İzmir Çiğli Bld: 3-0
Ümraniyespor-Tepecik Bld: 0-1

2006-2007 (1. tur finalinde elendi)

Ümraniyespor-Düzce Burhaniyespor: 3-3 (5-3 uz)
Ümraniyespor-Kocaeli Köseköy Bld: 2-0
Ümraniyespor-İstanbul Tuzlaspor: 0-2

Cumartesi, Mayıs 19, 2007

Draco Malfoy: Yine falcılık zamanı


Eksik olmayın, olumlu ya da olumsuz bayağı bir mail atan var. Ayrıca Efkan'a da benim hakkımda yazanlar oluyormuş, bugün bana anlattı ve okuyucuların benden istediklerini iletti. Aslında uzun uzadıya bir açıklama yaparım ancak mübalağa sanatını anlayamayanlarla uğraşmak istemiyorum. Ayrıca amatör futbol uzmanı (bunu da üstüme başkaları yapıştırdı) olmak demek İddaa gazeteleri gibi doğru tahminler yapmamı gerektirmiyor - ki en iyi İddaa ekleri bile 10'da 1 kupon tutturuyor - Ayrıca Isparta'nın, Ardahan'ın, Balıkesir'in takımlarını bilmek zorunda değilim.

Gelen maillerin birçoğunda deniyor ki; "Yahu falanca takımı es geçmişsiniz, oysa süper kadroları var." Bakınız arkadaşlar bu yıl terfilere 170'in üzerinde takım katıldı ve bunların en az 100'ü "Off biz süperiz, manyak transferler yaptık, belediye-camia arkamızda, dağıtırız" nidalarıyla geldi. Pek azı hakikaten delikanlı gibi "Olabildiği kadar hocam, maksat tecrübe olsun" ya da "Yaptık bir hata ilde dereceye girdik, mecburen geliyoruz" şeklinde maçlara katıldı. O nedenle herkesi favori göstermek, haliyle, imkansız.

En çok eleştiri aldığım eşleşme Ayazağa-Erdek oldu. Ayazağa denilen takım benim burnumun dibinde, sahaları İstinye'deki ofisimden 10 dakika. Adamların ne olduğunu biliyorum, güçlerini biliyorum, arkalarındaki büyük camiayı biliyorum, o nedenle o grupta benim en büyük favorimdiler haliyle. Açıkçası Erdek'i haybeye efelenen takımlardan sanmıştım ancak oyunlarını gördüm, takdir ettim. Her neyse, ikinci kademe ile ilgili ufak değerlendirmeler de bulunacağım.

Fazla da uzatmamaya çalışacağım: (Artık bu işin sürprizi-plasesi kalmadı. Eni konu dörder takım var. Tek tahmin yağacağım)

Bolu: Kavaklı Beylikdüzü benim en büyük favorim. Penaltılarda tur geçmeyi başarabilmiş tek İstanbul ekibi (Çerkezköy'e karşı, 4-3) kendileri. Tavşanlı Linyit'i de canlı izledim, muazzam bir takım, çok hızlı adamları var. İki takımın sağ açıkları, Beylikdüzü'nden Evren Tozkoparan ve Linyitspor'dan Emin'in performansları çok önemli. Beylikdüzü'nde sol bek Mustafa, Akınspor maçında sakatlanmıştı. Eğer iyileşmezse bu İstanbullular için büyük bir handikap olacaktır. Ancak bir takım, Linyitspor'un iki ön liberosuna iyi pres yapıp oyun kurmalarını engellerse Kütahya ekibinin hayat damarları kesilir. Statü gereği ilk turda iki Bursa takımı, Kurtuluş ve Burgaz birbirleriyle eşleşemeyecek. Bursa son yıllarda habire takım çıkarıyor ancak bu iki takıma ben fazla şans vermiyorum.
Tahmin: Kavaklı Beylikdüzüspor

Eskişehir: Körfez Belediyespor artık bu sene çıkmalı. Daha iyi bir gruba renk düşemezlerdi. Tuzla-Ümraniye galibinin şöyle bir avantajı olabilir; ertelemeler nedeniyle daha geç maç yaptılar, biraz daha formda olacaklardır. Tuzla bu sene iyi yatırım yaptı, Ümraniye ise geçmiş yıllar kadar iddialı bir kadro kurmasa da çok diri ve disiplinli bir takım. Bu kadar.
Tahmin: Körfez Belediyespor

Muğla: İzmir futbolu düşüşte diyorlar. Yalan! İşte size kanıtı. 3 tane takım bir grupta. Ancak eğer ki Denizli ekibi Kültürspor aradan sıyrılıp çıkarsa işte o zaman İzmir futbolu sallantıda derim! Ama bence İzmir, Göztepe'nin düşüşünü telafi edecektir. Bence kadro ve destek açısından diğerlerine göre bir adım önde olan Torbalıspor bu gruptan çıkar.
Tahmin: Torbalıspor

Aydın: Kozan Belediyespor ilk turda beni yanıltmadı ve iki güçlü Ankara takımını yenerek gruptan çıktı. Arkasında en büyük güç olan Pansu Şekerspor ilk turda vasat bir performans gösterdi ancak bu yanıltıcı olabilir. Unutmayalım ki en büyük stres yaşayan favori takımlardır. Buna karşın penaltılarla tur atlamaları bence 5-0 kazanmalarından çok daha iyi. Böylece zor koşullarda sinirlerine hakim olabildiklerini gösterdiler. Kazan Belediye ötekilere nispeten kolay bir gruptan çıktı. Konya Şeker de çok güçlü bir ekip. Bence iki Şeker Fabrikası takımından biri çıkar ama ben Pansu Şekerspor'u bir adım önde görüyorum. Bu arada, 4 İç Anadolu takımının maçlarını Aydın'da oynaması da ayrı bir enteresanlık...
Tahmin: Pansu Şekerspor

Ordu: Şekerspor'lar bu sezon bayağı atak. Etimesgut Şeker Lig A'ya terfi etmeye çalışıyor. Pansu Şeker ve Konya Şeker'den yukarıda bahsettik. Muş Şekerspor da iyiydi. Burada da Amsya Şekerspor var. Amasya Şekerspor iki Trabzon takımını (Söğütlü, Çarşıbaşı) eleyip buraya geldi, az buz değil. Trabzon her sene bir takımını yukarı çıkarıyordu ancak bu sene bunu gerçekleştirebileceklerini sanmıyorum. Yalıspor iyi, ancak bu grup onlara göre fazla güçlü. İyidere bir çay fabrikasının sponsorluğunda iyi işler yapıyor. İlk turda Erzincan Belediye önünde 2-1 yenik duruma düşmelerine karşın son dakikalarda 2 gol bulup turu geçtiler ve beni şaşırttılar. Bafra Belediye'yi hepiniz biliyorsunuz. Her sene yaklaşıp yaklaşıp eleniyorlar. Bu sene bu talihsizliklerini kırabilirler. Amasya Şekerspor da favorim ancak bir yılda iki Şeker takımı çıkmaz.
Tahmin: Bafra Belediyespor

Hatay: Malatya-Elazığ rekabetini burada tüm ateşiyle izleyeceğiz. Ferhuş ve Bağlar takımlarını pek tanımıyorum ancak kendi adıma gruptan çıkmalarını sürpriz olarak karşılarım. Bence Elazığ Belediye gruptan çıkacak. Sallama, iç güdü ne derseniz deyin artık.
Tahmin: Elazığ Belediye

Cuma, Mayıs 18, 2007

İkinci kademe grupları belli oldu!

3. Lig'e Terfi maçlarında sona yaklaşıyoruz! 27 Mayıs 2007 tarihinde 6 takım (5 de olabilir, bir aksilik var, aşağıda okursunuz) 3. Lig vizesi almış olacak (Tabi yine zehirlenen çıkmazsa!)
Bu yıl ikinci kademe maçları 25-27 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Bilmeyenler ve hatırlamak isteyenler için tekrarlayalım:
- İkinci kademede 4'erli altı grup olacak. Her grupta maçlar elemeli olacak. İki maç kazanan takım 3. Lig'e yükselecek.
- Kuralar 23 Mayıs'ta çekilecek. Aynı ilin takımları ilk turda eşleşmeyecek. (Ama 3 İzmir takımının olduğu grup hariç!)

Grup merkezleri ve takımlar şöyle:

BOLU

Bursa Mudanya Burgazspor
Bursa İnegöl Kurtuluşspor
İstanbul Kavaklı Beylikdüzüspor
Kütahya Tavşanlı Linyitspor


ESKİŞEHİR

Balıkesir Edremit Belediyespor
Balıkesir Erdek Belediyespor
Kocaeli Körfez Belediyespor
İstanbul Tuzla/İstanbul Ümraniye galibi

MUĞLA

İzmir Torbalıspor
İzmir Bergama Belediyespor
İzmir Çiğli Belediyespor
Denizli Yenimalle Kültürspor

AYDIN

Adana Kozan Belediyespor
Ankara Kazan Belediyespor
Konya Şekerspor
Kayseri Pansu Şekerspor

ORDU

Trabzon Yalıspor
Amasya Şekerspor
Rize İyiderespor
Samsun Bafra Belediyespor

HATAY

Malatya Belediyespor
Elazığ Belediyespor
K.Maraş Ferhuşspor
Diyarbakır Bağlar Vuralspor

Not: Hatay Grubu'nda maçların ne zaman oynanacağı daha belli olmadıç

Perşembe, Mayıs 17, 2007

Bursa'da iki İstanbullu Finalde!

TUZLASPOR: 1 SUADİYE BLD: 0

Bursa Grubu'nda Suadiye Belediyesporlu futbolcuların zehirlenmesi nedeniyle ertelenen yarı final maçında İstanbul Tuzlaspor, Kocaeli Suadiye Belediyespor'u 1-0 yendi.

Final maçı pazar saat 17.00'de Orhangazi Stadı'nda Tuzlaspor ile Ümraniyespor arasında oynanacak.

Geçen yıl Sakarya Grubu'nun daha ilk maçında Zonguldak Belediyespor'a penaltılarla elenen Tuzlaspor, tarihinde ilk kez 1. kademenin finaline çıktı.
Ümraniyespor ise üst üste üçüncü yıl birinci kademe finalinde. Kırmızı-Beyazlılar 2005'te Körfez Belediye, 2006'da ise Tepecik Belediye'ye yenilmişti. Ümraniye, Tuzla'yı yenerse, üçüncü ligden düştüğünden bu yana ilk kez ikinci kademeye çıkmış olacak.
Suadiye Belediyespor ise 4 yıl üst üste ikinci kademeyi gördükten sonra bu kez ilk turda elendi. Yeşil-Beyazlılar ayrıca son dört içinde üçüncü kez istanbul takımlarına (2003 Tekel, 2004 Mecidiyeköy, 2005 orhangazi döktaş, 2006 Tepecik) elenmenin üzüntüsünü yaşadı.

Bilmem Tuzlalıları sevindirir mi ama dikkat ettiyseniz, son 3 yılda Suadiye'yi eleyen takımlar 3. lige çıktı!

Salı, Mayıs 15, 2007

Yenisahra'da tatsız futbol

YENİSAHRASPOR: 2 KARTAL ALTINORDU: 2

İstanbul 2. Amatör Küme 13. Grup'ta lideri belirleyecek maçta Altınordu ile Yenisahra 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Altınordu, bitime üç hafta kala Yenisahra'nın iki puan önünde liderliğini sürdürdü.

HABER-YORUM: Ali BİTER

Şampiyonluk yolunda liderlik maçıydı... Bir amatör maçta alınmış gördüğüm en büyük güvenlik önlemleri vardı. Çevik kuvvet 2 otobus gelmişti, asayişçiler, cevre karakoldakiler cabası... Nedenini cok gecmeden anladım, Yenisahralı taraftarların mac izlemeye gelmekten cok kavgaya niyetli oldukları görüldü. Sadece kufur etmek icin gelmisler, bunun bir spor oldugunu unutmus gibiydiler ama davul-zurna 90 dakika hiç susmadılar (helal olsun). Dikkatimi ceken bir husus ise Kadıkoy Belediyesi'nin hediye ettiği Yenisahra Stadı'na gelenlerden, Yenisahra Kulübü adına giriş ücreti olarak 1 YTL almalarıydı.
Maça gelince... 2-2 bitti ama ortada 1. amatör kümeye yakışacak bir futbol olmadi (iki takım da ikinci kümede kalsa iyi olur yani). Altınordulu futbolcular Yenisahra taraftarlarından çok etkilendiler. Rüzgarı da önüne alınca ilk yari Yenisahra'nın kontratağa dayalı futbolu etkili oldu.
Taraftar gazının da etkisi ile ilk dakikada attigi golle Yenisahra ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarı Altınordu rüzgarı arkasına aldı ve az da olsa top yapma çabası içine girdi. Rüzgara karşı oynayan Yenisahra uzun topları atamayınca sinirler gerildi ancak Altınordu defansının hatasını 9 numaralı oyuncu affetmedi: 2-0.
Son 15 dakikaya 'maç bitti' gözüyle bakan Yenisahra arka arkaya iki gol birden yiyince takımlar puanları paylaştı. Maçtan sonra polis güvenligi altında dağıldık. Ortada futbol denen bir şey yoktu...

Bursa Grubu yeni programı

Kocaeli Suadiye Belediyesporlu futbolcuların gıda zehirlenmesi geçirmesi nedeniyle ertelenen Bursa B Grubu maçlarının yeni programı belli oldu. Buyrunuz...

17 Mayıs Perşembe

17.00 İstanbul Tuzla-Kocaeli Suadiye Bld (Veledrom İç Saha)

20 Mayıs Pazar

17.00 İstanbul Ümraniyespor - (Tuzlaspor/Suadiye Bld galibi)

Kaynak: www.kaskf.org

Draco Malfoy: Yeni Sistem Önerisi


Geçen perşembe Eurovision Şarkı Yarışması vardı, bizim Efkan'ı da bizim Dudullu'daki yazlığa çağırdım. 'Efkan'ım Sarah yengen o çok sevdiğin Minestrone çorba ve Beef Cassarole'den yaptı, hem Eurovision'u da seyrederiz' dedim. Yarı finalde 26 ülke yarıştı, 10 tanesi finale kaldı, aynı bizim terfi maçlarındaki gibi. Nasıl amatörde hep İstanbul, Bursa gibi büyük illerin takımları çıkıyor ikinci kademeye, Eurovision'da da hep doğu bloğu ve İskandinav ülkeleri final vizesi aldı. Sitenin kurucusu Efkan tam Eurovision manyağı, şarkılar bittikten sonra kağıda 10 ülke ismi yazdı, 'Abi bunlar finale çıkar' dedi. Sonuçlar açıklandı bizim çocuk 10'da 8 yaptı, hakikaten takdir ettim.
Nereye geleceğim... Malum terfilerde ilk kademe bitti ve ikinci kademeye çıkan ekipler belli oldu. Tahmin yapanlardan biri de bendim. Şu sıralar sık sık 'Naaber kapak oldu mu' 'Ulan falcı olsan aç kalırdın' tarzı birçok mail alıyorum. (Bu arada falcı olursan aç kalırdın lafının özü Kartal Tibet'in Tarkan filmlerinden birine uzanır. Tarkan, arenada karşısındaki zenci gladyatör ağı ıskalayınca 'Balıkçı olsan aç kalırdın Kombo' demişti). 'Hıncal Uluç misali oturduğu yerlerden sallıyor' diyenler de çıktı.
Tahminlerin hiçbirini işkembeden sallamadım ancak bazen matematik yetersiz kalabiliyor. Araya başka faktörler giriyor. Örneğin canımız ciğerimiz Hadımköyspor'un nasıl elendiğini cümle alem gördü. Bu yeni elemeli sistem belki şike olayını minimuma indiriyor (ama asla önlemiyor, bildiklerimi anlatsam Türkiye sarsılır vallahi) ancak tüm sezon büyük yatırım yapan takımları ansızın götürebiliyor. Bakın mesela NBA'de sezonu lider bitiren koskoca Dallas Mavericks ve son şampiyon Miami Heat daha play-off'ların ilk turunda elendi. Gün geliyor, büyük takımlar havasında olmuyor. Bu nedenle Futbol Federasyonu'nun yeni bir düzenlemeye gitmesi gerekli bence.
Mesela Şampiyonlar Ligi gibi bir sistem geliştireceksin: 3 ön eleme ve Grup aşaması. Zayıf illerin takımlarıyla büyük illerin terfilere son sıralarda giren ekipleri ön elemelerde başlayacak. Maddi gücü olmayan ve üçüncü lige çıkmak istemeyenler zaten ilk turlarda elenecek. En sona mesela dörderli altı grup yaparsınız, deplasmanlı sistemde hakikaten iyi olan takım 6 maç sonunda lider olup çıkar.
Misal verelim:
İstanbul'dan 12 mi katılıyor: İl şampiyonu ve ikincisi doğrudan gruplara katılsın, 3-4 üçünü ön eleme, 5-6-7-8- ikinci ön eleme, 9-10-11-12 e ilk ön elemeden başlasın. Kocaeli'nin şampiyonu gruptan başlasın, biri üçüncü ön elemeden, diğerleri ikinci ön elemeden, Zonguldak'ın şampiyonu 3. ön elemden falan. Tabi seribaşı sistemini ben salladım şimdi. TFF bunu geçmiş yıllara göre güzelce düzenleyecek, sıraya koyacak falan.
Doğrusu bu olmalı. Aslına bakarsanız şimdiki sistem, Futbol Federasyonu'nun amatör futbola verdiği önemi de gösteriyor: 'Amaaan ne uğraşıcaz ya onlarla, 1 ay içinde 2 turdan elemeli maç yapalım bitsin'.. ama böyle değil işte. bu umursamazlık birçok takımın hakkını yiyor. Piyangodan birçok takım tur atlıyor, ondan sonra da 'Ahahaha Draco bilemedi, kapak olsun' oluyor!
Yazının sonunda İstanbul takımlarının performansına değinmek istiyorum. Kavaklı Beylikdüzü malum, gerçek bir turnuva takımı ve o gruptan çıkacağı belliydi. Turnuva takımı olduklarını, penaltılarda maç kazanan tek İstanbul takımı olarak de gösterdiler. Feriköy, Yenibosna, Kentyıldız, Vefa, Hadımköy penaltılarla elendi. Bu takımlar elendikleri maçlarda harika oynadılar, çok şanssız elendiler, hepsini can-ı gönülden kutluyorum. Ayazağa ve Silivri'ye çok şaşırdım. Erdek çok para harcamışmış falan umurumda değil. Ayazağaspor gibi bir kulübün daha ilk turda elenmesini hayretle karşıladım. Ayazağa'nın adı yeterdi tur atlamak için, ama olmayınca olmuyor. Maçı izledim, Erdek hakikaten daha iyiydi. Silivri'nin ilk turda elenmesi biraz da kura şanssızlığı oldu. Ama zaten benim favorim, onları eleyen Kestel'di. Levent ve Batı Trakya'nın hiç iddiası yoktu ama birer tur atlayarak misyonlarını yerine getirdiler (tabii kurayla tur atlamaları işin büyüsünü biraz bozuyor). Ertelenen Bursa Grubu'nda Tuzla veya Ümraniye'den birinin çıkacağını düşünüyorum.Eğer elenirler de Kocaeli Suadiye çıkarsa hiç İstanbul'a gelmesinler zaten!

Üşenmez de Draco Malfoy'a bir şeyler yazmak isterseniz: torpedosite@yahoo.com

Copyright: Haliyle her hakkı saklıdır. Hem taş yerinde ağırdır. Draco Malfoy'un kişisel yorumları bu sitede kalsın daha iyi. Ama olur ya 'Hastası oldum, koyucam kendi siteme' dersiniz, bizim siteyi ve Draco'nun ismini kaynak gösterin.

Pazartesi, Mayıs 14, 2007

İki İzmirli'den gülen Çiğli

Çiğli Belediyespor, vakti zamanında finalde İstanbul Beşyüzevlerspor'a yenilerek 3. Lig şansını kaçırmıştı. Fi tarihinde de Ayazağa'ya yarı finalde mağlup olmuşlardı. Bu sefer İstanbul takımı da yok, belki çıkarlar... (Foto: Çiğli Belediyesi)


ÇİĞLİ BELEDİYESPOR: 3 URLA GENÇLİK: 1

Aydın Grubu'ndaki finalde iki İzmir takımı karşı karşıya gelirken, Çiğli Belediyespor, Urla Gençlik'i 3-1 mağlup etti ve ikinci kademeye kaldı.

Kuşadası Özer Türk Stadı'nda, iki İzmir ekibi arasında oynanan maçta baştan sona üstün bir oyun sergileyen Çiğli Belediyespor, 17. dakikada Egehan Doğandemir'in ayağından yediği golle 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen, 29. dakika Zafer Şahan'ın attığı golle beraberliği sağladı ve maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.
İkinci yarıya etkili başlayan Çiğli Belediyespor, 65'de Arap Öztürk ve 69'da Vural Kurtulmuş'un ayağından kazandığı gollerle Urla Gençlik'i 3-1 mağlup etti. Maçtan sonra Çiğli Belediyesporlu futbulcular, galibiyet sevincini Çiğli'den gelen taraftarlarıyla paylaştı.

Haber: Erhan Kart-İzmir Haber Ekspres

2. Kademe Grupları

Maçlar 25-27 Mayıs'ta oynanacak diye bir söylenti var ama resmi bir açıklama daha ortalıkta yok.

1. Bölge A

Bursa Burgazspor
Bursa Kurtuluşspor
İstanbul Beylikdüzüspor
Kütahya Tavşanlı Linyitspor

1. Bölge B

Kocaeli Körfez Belediyespor
Balıkesir Edremit Belediyespor
Balıkesir Erdek Belediyespor
Suadiye-Tuzla veya Ümraniye'den biri

2. Bölge

İzmir Torbalıspor
İzmir Bergama Belediyespor
İzmir Çiğli Belediyespor
Denizli Yenimahalle Kültürspor

3. Bölge

Adana Kozan Belediyespor
Ankara Kazan Belediyespor
Konya Şekerspor
Kayseri Pansu Şekerspor

4. Bölge

Trabzon Yalıspor
Amasya Şekerspor
Rize İyiderespor
Samsun Bafra Belediyespor

5. Bölge

Malatya Belediyespor
Elazığ Belediyespor
Kahramanmaraş Ferhuş Karacasu
Diyarbakır Bağlar Vuralspor

Varmış bir bildiğimiz :))

Manavgat Belediyespor bu yıl, onları favori gösteren tüm yazarlarımızı ters köşeye yatırdı...


İlk kademe karşılaşmaları sona erdi. Terfilerden önce 2 yazarımıza ve 1 eski hakeme yorumlarını ve tahminlerini sormuştuk. İşte sonuçlar...

(Not: Unutmayın, Bursa Grubu tamamlanamadı. Ayrıca Şanlıurfa grubunu Diyarbakır Bağlar kazandı. Yazarlarımız tahminleri yaparken o gruba Diyarbakır'dan kimin geleceği bilinmiyordu)

BENAN DİKER:
En tecrübeli ve bilgili yazarımız, tahminlerini de kapsamlı olarak açıklamıştı. Maçlarda da büyük isabet kaydetti. Diker'in 15 FAVORİ, 2 PLASE VE 2 SÜRPRİZ isabeti var. Toplam 19 eder.

DRACO MALFOY:
Malfoy İstanbul takımlarının performansları konusunda geçen yıl büyük isabet kaydetmişti. Bu sene biraz sınıfta kaldı kendisi. 9 FAVORİ, 5 PLASE VE 1 SÜRPRİZ, toplamda da 15 ile yazarlarımız arasında sonuncu olmuştur :) Site yönetim kurulu önümüzdeki günlerde toplanıp kendisinin sitedeki geleceğine karar verecektir.

ESKİ BİR HAKEM:
Kendisinden fazla bir isabet beklentimiz yoktu, ancak elinden gelenin en iyisini yaptı. 8 FAVORİ, 4 PLASE VE 4 SÜRPRİZLE toplamda 16 isabet kaydetti.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...