Pazar, Nisan 29, 2007

Benan Diker terfi maçlarını yorumluyor

Geçen yıl birinci kademenin finalinde karşılaşan Pansu Şekerspor (yeşil takım) ve Şehitkamil Belediyespor, bu yıl kendi gruplarının favorileri.


Sitemiz yazarlarından amatör futbol uzmanı Benan Diker terfi maçlarını okurlarımız için yorumluyor....

Öncelikle yeni sistem için birşeyler söylemek istiyorum. Bu uygulama ile doğu-batı arasındaki farklardan kaynaklanan adaletsizlikler bir derece önlenmiş olmakla birlikte; bu durum daha zayıf takımların (bilhassa doğudan yükselecek ekiplerin) kanaatimce uzun vadede zaten kalite yönünden dip noktaya hızla kayan 3. ligin kalitesini daha da düşüreceğini zannediyorum. Yine de diğer sisteme oranla daha adil olduğunu söylemekte yarar görüyorum.
Gruplar hakkındaki tahminlerim:

1. grup:(Balıkesir): Bence 1. tur terfinin zayıf gruplarından biri. İstanbul takımlarından Feriköy grubunda 3. olup ancak baraj oynayıp gelebildi. Hazırlık maçlarında da iyi bir görüntü çizmedi. Yenibosna takımı ise grubunda 2.olup terfilere katılıyor. Çok iddaalılar fakat zaman gösterdi ki terfilerde bu pek de işe yaramıyor. Oynadıkları en ciddi hazırlık maçı olan Sivas Bld sınavında gerçek güçlerini görebilme şansı yakaladılar. Bursa takımlarından Mudanya
Burgaz bir zamanlar 3. ligde gördüğümüz Mudanyaspor'un bu yıl düştüğü Bursa süper amatör kümede A Grubunu lider tamamladı. Hazırlık maçlarında tat vermediler. İnegöl Gençlergücü ise Burgaz'ın bulunduğu grubun üçüncüsü ve bence pek de şansları yok grupta. (Kütahya takımı çekmezlerse). Bigaspor Çanakkale şampiyonu oldu bu yıl ama hakikaten zayıf bir lig Çanakkale amatör ligi, yani ölçü değil ama bu grupta çıkma şansları var. Kütahya ekipleri ise kendi liglerinin 3. ve 4. cüsü ve bence burada tarihi değiştiremeyip yine ilk maçlar sonrası eve dönerler.

FAVORİ: Yenibosna PLASE: M.Burgaz SÜRPRİZ:Bigaspor BOMBA:Feriköyspor

2.grup:(Eskişehir): Zayıf gruplardan biri daha. Yeniden yapılanma sürecine girip bu yıl gerçekten de zayıf bir grupta olsalar da Silivrispor namağlup olarak buraya geldi (İstanbul Şampiyonası'ndaki Kocasinan mağlubiyeti hariç). Geçen sezonki Tekirdağspor'dan bir çok oyuncuyu kadrosunda bulunduran bu ekip uzun yıllar sonra terfilerde boy gösterecek. Ve
açıkçası ne yapacakları konusunda merakla bekleniyorlar. İstanbul'un diğer temsilcisi Kentyıldız bence bu kentin terfiye katılan en kötü ekiplerinden biri. Başarıları bir tur geçmekten öte olmaz. Bursa ekiplerinden Kestel'i artık hem terfilerden hem eskiden 3. ligden (asansör ekip) tanıyoruz. İnegöl'ün diğer bir temsilcisi Kurtuluşspor da yabana atılacak bir ekip değil. Keşanspor ayağına kadar gelen bir şansı bu yılda tepti; zira onları iller turnuvasında eleyen Lüleburgaz 3. lige çıktı. Burada şanslarını sonuna kadar zorlayacaklar. Söğütspor'un (Bilecik 2.'cisi) bence hem Kentyıldız hem de Aslancaspor (Çanakkale 2.'cisi) gibi grup kapama şansları hayalden de öte.

FAVORİ: Silivri PLASE:Kestel SÜRPRİZ:İnegöl Kurtuluş BOMBA: Keşanspor

3. grup (Yalova): Açıkça söylemek gerekirse kendi isteğiyle bu grubu seçen ve iyi bir ekip olan Kavaklı Beylikdüzü (İstanbul Şampiyonu) bu grubun favorilerinden. Bence çok diri bulacakları Trakya takımları bu takımı burada çok zorlayacak. Özellikle namağlup buraya gelen fakat oynadığı oyunla hiç kimseyi tatmin etmeyen Çerkezköy Bld ve iller turnuvasında şansını ilk iki maçta kaybeden fakat ona rağmen iddiasız çıktıkları iki maçı da kazanan Ayşekadın Gençlerbirliği'nin (üst üste 6 günde 4 maç yaptılar bu turnuvada) bence grup kapama değil ama can yakma ihtimalleri var. Zonguldak Bld ve Velimeşe Bld takımlarıda bence grubun dikkat edilmesi gereken takımlarından ayrıca son hazırlık maçında Vefa'yı 3-2 yenen genç ve tecrübesiz Leventspor da burada Kavaklı takımını zorlayacaktır. Ereğli Akınspor bence ilk maçta evine döner.

FAVORİ: Kavaklı Beylikdüzü PLASE: Çerkezköy Bld SÜRPRİZ: Zonguldak Bld BOMBA: Velimeşe Bld

4. grup (İstanbul): Şampiyonlar geçidi (Kütahya-Zonguldak-Bursa-Bilecik) olan zor bir grup. Bursa ekiplerinden Karacabeyspor Bursa Süper Amatör B Grubu'nu lider tamamladı. Boschspor ise bu takımın 5 puan gerisinde kalıp üçüncü oldu. Bence bu grubun favorisi olan Tavşanlı Linyit. Uzun zaman sonra İstanbula geliyorlar ve onlar da namağlup Kütahya şampiyonu oldular. Bilecik şampiyonu Vitraspor da hayli enteresan. Zayıf bir lig de olsa Söğütspor'u her iki maçta da yenip Bilecik şampiyonunu oldular. 13 maçta 13 galibiyet aldılar. Hayli iddaalılar. Geçen yıl Bozüyükspor'u gördükten sonra neden olmasın diyebiliriz. Batı Karadeniz'de bu yıl takımlar başarısız da olsa eski yıllara göre durum daha iyi: 2. lig yaşamı olan Kilimli Bld iddaalı bu grup için. Kütahya 2.'cisi Çağlayan Azotspor belki bir tur geçer ama Tekirdağ 3.'sü Şarköyspor ise sadece maç yapmaya geliyor.

FAVORİ: T.Linyit PLASE: Karacabey SÜRPRİZ: Kilimli Bld BOMBA: Vitraspor

5.grup (Bursa): Zor gruplardan biri daha. Bu grupta her ne kadar İstanbul'dan takım olmasa da Kocaeli şampiyonu Körfez Bld, Sakarya şampiyonu ve ikincileri (Hendek – Karasu), Bandırmaspor (her ne kadar kendi ligini üçüncü bitirse de) ve Burhaneddin Beadini yönetimindeki Eskişehir Şampiyonu Odunpazarı Bld'nin (tecrübe olarak grup kapama ihtimalleri zayıf olsa da) bulunduğu bir grup. Ben Derbent Bld (Kocaeli 2.'si) ve Balıkesir'den gelen en zayıf takım olarak eski gücünden çok uzak olan Balıkesir Bld'ye hiç şans vermiyorum.

FAVORİ:Körfez Bld PLASE:Bandırma SÜRPRİZ: Karasu BOMBA: Odunpazarı Bld

6. grup (Bursa): İstanbul'un terfilerdeki müdavimi Ümraniyespor bu sezon çok mütevazi... Birçok takım kampa giderken onlar kendi tesislerinde hazırlanmayı tercih ettiler ama hazırlık maçlarındaki görünüm bu takımın iyi bir ekip olduğunu gösteriyor. Bu nedenle grubun favorilerinden. Tuzla takımı da ekonomik yönden bir hayli iyi durumda ve buraya iddaalı
geldiler ama geçen sene zayıf bir grupta başarısız oldular. Bu sene ders çıkarmaya çalışacaklar. Eski gücünden bir hayli uzak olan Suadiye Bld burada bence ilk turda çok zorlanacak. Gruptaki diğer takımlar ise tamamen tecrübe kazanmak için burada. Belki Köseköy ve Düzce Burhaniye ilk maçta tur geçebilir tabii rakipleri Tavşanlı Bld ve Bolu Bld'den biri olursa!

FAVORİ:Ümraniye PLASE: Tuzla SÜRPRİZ: Suadiye Bld BOMBA: Köseköy Bld

7. grup (Tekirdağ): Hadımköy'ün favori olduğu bu grupta Altınoluk (Balıkesir 2.'si) yabana atılacak bir ekip değil. Düzcespor ve maddi sorunlarla boğuşan Vefa da buradaki iyi ekiplerden. Diğer takımlardan Edremit Bld (G. Saraylı B. Savaş önderliğinde) grupta sürpriz peşinde. Normal şartlarda Hadımköy bence bu grubu kapar. Diğer takımlardan zayıf Esenköy ve Alikahya ilk maçta evlerine döner.

FAVORİ: Hadımköy PLASE: Altınoluk Bld SÜRPRİZ: Vefa BOMBA: Düzce

8. grup (Kütahya): Bence çok da zor olmayan bir grup... Balıkesir şampiyonu Erdek Bld grubun bence favorisidir. Onları zorlayacak ekiplerin başında tecrübeli Ayazağa geliyor (ama eski gücünden bu yıl oldukça uzaklar). Ben diğer hiçbir ekibin bu grubu kapama ihtimalleri olduğunu açıkçası düşünmüyorum.

FAVORİ: Erdek Bld PLASE: Ayazağa SÜRPRİZ: Yıldırım BOMBA: Serdivan

9. grup (Muğla): İzmir-Aydın kapışması göreceğimiz bir grup.F akat Torbalı Bld bir adım önde gibi. 3. ligi uzun zamandır kovalayan fakat sonuç alamayan bu ekip zorlu grupta şampiyon olmaya aday; rakipleri Didim–Kuşadası-Ödemiş olur. Denizli ve Uşak temsilcileri ise evlerine çabuk döner.
FAVORİ: Torbalı Bld PLASE: Ödemiş Bld SÜRPRİZ: Didim Bld BOMBA: Kuşadası Bld

10. grup (Denizli): Çok zayıf bir grup. Antalya'nın 2 ve 3.'sü ve İzmirin A grup 2. ve 3.'sünün olduğu bu grupta her türlü sonuca açık maçlar oynanacak. Bence yine de Eğridir Bld–Bucak Bld-Kırkağaç bu grupta çok zorlanır.Demre'yi de bu gruba dahil edebiliriz.
FAVORİ: Bergama Bld PLASE:Konyaaltı Bld SÜRPRİZ:Konak Bld BOMBA: Eğridir Bld

11.grup:(Aydın): Yeni Milas-Manisa Donatım-Çiğli Bld üçgeninden birinin çıkacağını tahmin ediyorum. Diğer ekiplere açıkçası pek de şans tanımıyorum. Grup kapamak için çok ideal bir grup.
FAVORİ:Çiğli Bld, PLASE: Manisa Donatım SÜRPRİZ: Yeni Milas BOMBA: Uşak Bld

12.grup:(İzmir):Ege'de bir kolay grup daha. Bence normal şartlarda çok para harcayıp kadrosunda iyi oyuncular bulunduran Manavgat Bld grubu kapar. Rakipleri de Manisa Bld, Denizli şampiyonu Yenimahalle olur.
FAVORİ:Manavgat Bld PLASE:Manisa Bld SÜRPRİZ:Yenimahalle Kültür BOMBA: Ören Bld

13.grup:(Kayseri): Ankara şampiyonu Keçiören Bld grubun açık favorisi grupta onu zorlayacak tek takım Kozan Bld gözüküyor. Bu ikiliyi zorlar görünümüdeki diğer takım da Mersin ligi 2.'si ToroslarBld. Diğer takımlar ise ancak eşleşmelere göre belki tur geçebilir.
FAVORİ:Keçiören Bld PLASE:Kozan Bld SÜRPRİZ:Toroslar Bld BOMBA: Pursaklar Bld

14.grup:(Konya): Ankara ekipleri bu gruptada bence favori zira Ankara amatör ligde Kazan Bld ikinci, Sincan Bld ise üçüncü oldu. Bu ekiplere rakipse olsa olsa belki Akdeniz Bld olabilir zira diğer ekiplere ben açıkçası şans vermiyorum. Tur şansları ancak kolay kuralarla yükselebilir.
FAVORİ: Kazan Bld PLASE: Sincan Bld SÜRPRİZ:Akdeniz Bld BOMBA: Yeni Anamur

15.grup:(Nevşehir): Konya Şeker'in pek zorlanmayacağı bir grup gibi gözüküyor. Tek ciddi rakip 3. lig yaşamış Seyhan Bld gözüküyor ama onlar da eski gücünden uzak. Diğer ekipler sadece tecrübe amaçlı ya da maç yapmaya geliyor.
FAVORİ: Konya Şeker PLASE:Seyhan Bld SÜRPRİZ: Kayseri Köy Hiz BOMBA: Akşehir

16.grup:(Adana): Pansu Şeker takımı grubun favorisi. Belki 51Niğde yada Narspor takımları burada iş (tur geçebilir) yapabilir. Çubukspor'un ise ismi var sadece. Argıncık ve Karapınar Bld ise mütevazi kadroları ile sürpriz peşinde olacaklar.
FAVORİ:Kayseri Pansu Şeker PLASE: Çubukspor SÜRPRİZ:Karapınar Bld BOMBA: 51 Niğde

17.grup:(Samsun): Zayıf bir grup. Trabzon Şampiyonu Yalıspor grubu kapar düşüncesindeyim zira rakip olabilecek takımların bile çok az olduğu gruptalar. Çorum Çimento ya da Bartınspor bu gruptaki diğer takımlardan daha iyiler ama ikinci tur şansları çok zor.
FAVORİ:Trabzon Yalı PLASE:Bartınspor SÜRPRİZ:Çorum Çimento BOMBA: Kelkit Hürriyet

18.grup:(Ordu): Trabzon takımlarından biri bu grubu kapar düşüncesindeyim. En ciddi rakipleri geçen sene 3. ligi son maç kaçıran Sivas Belediye olacaktır. Çaykur da eski bir 3. lig temsilcisi. Diğer takımlar sadece sürpriz yapabilmek için buradalar ve açıkçası işleri çok zor.
FAVORİ:Söğütlü Bld PLASE:Çarşıbaşı Bld SÜRPRİZ:Sivas Bld BOMBA: Rize Çaykur

19. grup:(Giresun): Çarşambaspor –Erzincan Bld-Sivas Demirspor ağırlıklı bir grup olacak gibi. Diğer takımların açıkçası grup kapama ihtimallerinin olmadığı çok zayıf bir grup. Çarşamba'nın zor da olsa başarılı olacağını tahmin ediyorum bu grupta.
FAVORİ:Çarşamba PLASE: Sivas Demir SÜRPRİZ: Erzincan Bld

20.grup:(Rize): Samsun ekibi Bafra Bld çok iyi bir ekip ve bir hayli iddaalılar. Grup da onlar için zor bir grup değil. Ordu Bld-Arhavi-Görele gruptaki diğer takımlara göre daha iyiler ve Bafra'ya daha ciddi rakip olabilirler.
FAVORİ: Bafra Bld PLASE: Ordu Bld SÜRPRİZ:Görele BOMBA: Arhavi

21. grup:(K.Maraş): Malatya Bld her zamanki gibi yine terfilerde ve yine iddaalı bu yıl. Gruptaki İskenderun takımları onların en ciddi rakipleri. Diğer takımlar için işler gerçekten zor açıkçası.
FAVORİ: Malatya Bld PLASE:İskenderun Bld Sahil SÜRPRİZ:İsk.Asaş BOMBA: Fırat Üniversitesi

22.grup:(Diyarbakır): Elazığ Bld grubun en iyi ekibi görünümünde ve 3. ligi çok istiyorlar. Grupta bulunan Siirt Bld, Yüksekova Bld ve Siverek Bld bu ekibin rakipleri. Diğerleri ise eve yine erken dönecek gibi.
FAVORİ:Elazığ Bld PLASE:Siverek Bld SÜRPRİZ:Yüksekova Bld BOMBA: Siirt Bld

23. grup:(Elazığ): Kanaatimce tüm 1. tur terfi gruplarının en zayıf ikinci grubudur. Ferhuş ve Özgüzeldere bence grup kapamaya yakınlar. Ben diğer takımların ikinci tur şanslarını zayıf görüyorum. Belki Battalgazi beni yanıltabilir.
FAVORİ:Ferhuş PLASE:Özgüzeldere SÜRPRİZ:Battalgazi Bld BOMBA:Muş Şeker

24. grup:(Ş.Urfa): Kanaatimce tüm 1. tur terfi gruplarının en zayıf grubudur. Şehitkamil Bld grupta bir adım önde. İsk.Kartal, Maraş Sağlık ve Kızıltepe de iyi kuralarla iş yapar gibime geliyor. Diğer ekiplere pek şans vermiyorum.
FAVORİ:Şehitkamil PLASE:Maraş Sağlık SÜRPRİZ:Kızıltepe BOMBA: İskenderun Kartal
Yazarımıza ulaşmak için: benand@mynet.com

Tekirdağ 2. Amatör'de sürpriz son


Çorlu 2 nolu sahada oynanan karşılaşmada Kırkkepenekli daha üstün bir futbol sergiledi ancak ileri uç elemanlarının beceriksizliği nedeniyle ancak bir gol bulabildi. (Foto: Benan Diker)


MARMARACIKSPOR: 1 KIRKKEPENEKLİSPOR: 1

HABER-YORUM: BENAN DİKER

Tekirdağ İkinci Amatör Küme'de şampiyonluk için tek galibiyete ihtiyacı olan Kırkkepeneklispor, son maçta Marmaracıkspor ile 1-1 berabere kalarak umutlarını ileriki sezona bıraktı. Bu sonuçla Misinlispor şampiyon oldu.

Muratlı'ya bağlı, gacalların ağırlıkta olduğu Kırkkepenekli köyünün takımı olan Kırkkepeneklispor'un yaklaşık 150-200 taraftarı, şampiyonluğu kutlamak için Çorlu'da bulunan ve kötü bir zemine sahip 2. sahada (Havuzlar) toplanmıştı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymayınca lider geldikleri bu deplasmandan üçüncü ayrılıp 1. amatörü bir başka bahara bıraktılar ve sessiz-sedasız köylerine döndüler.
Marmaracık takımını kutlamak lazım geçen hafta kaybettikleri final maçından sonra (Misinli'ye 2-0 kaybettiler) yenseler dahi kaderlerini değiştireyemecekleri bir karşılaşmadan alınlarının akıyla ayrıldılar. Kora kor ve iyi mücadele örneği gösterdiler.

Maçtan kısa kısa

Karşılaşmaya iyi başlayan Kırkkepenekli olurken kontrataklarda etkili olan Marmaracık maçın 15. dakikasında kazanılan serbest atışta kaleciden dönen topu iyi takip eden Ali ile öne geçti (1-0). Karşılaşmanın 82. dakikasına kadar rakibi bunaltan Kırkkepenekli özellikle ileri uç elemanlarının beceriksizliği nedeniyle golle buluşamadı. 82'de elle oynama neticesi kazanılan penaltıyı Fikret kaçırınca (kaleci müthiş çıkardı) Kırkkepenekli olası bir golden daha oldu. 85'te Kırkkepenekli bir penaltı daha kazandı. Penaltıda topun başına geçen Soner kaleciye bu sefer şans tanımadı (1-1). Kalan dakikakalar Kırkkepenekliye yetmeyince karşılaşmada 1-1 sonuçlandı ve Esenspor'u 4-1’le geçen Misinli takımı şampiyon olup 1. amatöre yükseldi

Kırkkepeneklispor şampiyonluk şansını iyi değerlendiremedi. (Foto: Benan Diker)

PUAN DURUMU-------------O---G---B---M---A---Y---P
MİSİNLİSPOR---------------12---8---1---3---27---13---25
BEYAZKÖYSPOR------------12---7---3---2---30---11---24
KIRKKEPENEKLİSPOR-----12---6---5---1---30---9----23
MARMARACIKSPOR-------12---6---4----2---17---13---22
AHIMETBEYSPOR---------12---5---0----7----20--31---15
ESENSPOR-----------------12---2---2---8-----13---29---8
PAŞAALANSPOR----------12----0---1---11----2---33---1
NOT: Paşaalanspor ligden ihraç edildi

Tepecik Belediyespor İkinci Lig'de!

Tepecik Belediyespor son maçta Gaziosmanpaşa'yı 3-2 yendi. (Foto: www.tepecikspor.com)


Türkiye 3. Futbol Ligi'ne bu sezon başında yükselen Tepecik Belediyespor, Türkiye liglerinde az görülen bir başarıya imza atarak, çıktığı sezon 2. Lig B Kategorisi'ne yükselmeyi başardı.
Yeşil-Beyazlılar son maçta lider Gaziosmanpaşa'yla oynadı. Otobüsler dolusu Tepeciklinin takımlarına deplasmanda 90 dakika destek verdiği maçta Tepecik 1-0 öne geçti ancak ev sahibi takım önce beraberliği sağladı, ardından öne geçti.
Ancak oyundan kopmayan Tepecik Belediyespor 87'de skoru 2-2'ye getirdi. Ataklarını sıklaştıran Tepecik 90+'da penaltı kazandı. Atışı GOP kalecisi Fevzi çıkardı ancak pozisyonu iyi takip eden Halil İbrahim meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-3.
Bu sonuçla Tepecik Grubu'nu ikinci bitirdi.
Bu arada Bozüyükspor'un da hakkını yeneyelim. 3. Grup'taki Mavi-Beyazlı ekip aynı Tepecik gibi 3. Lig'e bu sene yükseldi ve gruplarında şampiyon olup 2 B vizesi aldılar.
Bu durum aslında bir şeyi daha gösterdi. Özellikle Batı Anadolu'daki birçok amatör kulüp, 3. Lig'den çok daha iyi bir kadroya sahip. Biraz iyi takviyeyle çok rahat 2. Lig'e çıkılıyor. Tepecik ve Bozüyük bunu çok iyi kanıtladı. Her zaman dediğimiz gibi önemli olan 3. Lig'e çıkmak. Daha sonra 3. Lig çok daha kolay bir olay.

1. Grup:

Çıkanlar: Diyarbakır DİSKİ, Adanaspor
Play-off: Mersin Büyüşehir Bld, Aksarayspor
Düşenler: Osmaniyespor, Karamanspor

2. Grup

Çıkanlar: Araklıspor, Ankara Bugsaş
Play-off: Bulancakspor, Trabzon Değirmenderespor
Düşenler: Iğdırspor (Devre arasında üst üste iki trafik kazası geçiren Demir Çelik Divriğispor haklarının askıya alınması nedeniyle bu sezon bu gruptan yalnızca bir takım düşürüldü)

3. Grup

Çıkanlar: Bozüyükspor, Afyonkarahisarspor
Play-off: Aliağa Belediyespor, Bursa Merinosspor
Düşenler: Göztepe, Sidespor

4. Grup

Çıkanlar: Gaziosmanpaşa, Tepecik Belediyespor
Play-off: Alibeyköy, Gölcükspor
Düşenler: Çorluspor, Bakırköyspor

Play-off'lara sekiz takım katılacak. Tarafsız sahada tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak maçların ardından iki (2) takım daha 2. Lig B Kategorisi'ne yükselecek.

Yerel Futbol Sitesi olarak gruplarında şampiyon olan, terfi eden ve play-off'a çıkacak tüm ekiplere başarılar diliyoruz. Düşenlere de geçmiş olsun,

Alikahya Belediyespor'da şok gelişme

Alikahya Belediyespor’da uzun süredir para alamayan futbolcular dün kazan kaldırdılar, emeklerinin karşılığı verilmezse terfi maçlarında forma giymeyeceklerini açıkladılar. Bu gelişme üzerine Alikahya Belediyespor yönetimi terfilere A Genç takımla gitme kararı aldı.

Alikahya Belediye, 2 Mayıs'ta başlayacak Tekirdağ Grubu'nda mücadele edecek.

Kaynak: Özgür Kocaeli

Cumartesi, Nisan 28, 2007

Terfi Maçları İddaa'ya girecek!

İstanbul üçüncüsü Hadımköy, maçlarını Tekirdağ'da oynayacak. (Fotoğraf: Efkan Bucak)


Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Rafet Kırgız, 2-6 Mayıs tarihlerinde Bursa ve Tekirdağ’da gerçekleşecek olan 3.Lig’e terfi maçlarının ilçe sahalarında oynanacağını açıkladı. Kırgız, her iki il merkezinde merkez sahaların uygun olmadığını, bu nedenle maçları ilçelerde oynatma kararı aldıklarını söyledi.

Kuralar Pazartesi

Bu arada Bursa ve Tekirdağ il merkezlerinde kura çekim tarihleri bir gün önceye alındı. Normalde 1 Mayıs Salı günü kuraların çekilmesi, çarşamba günü de maçların başlaması gerekiyordu. Rafet Kırgız’ın talimatıyla kura çekimi pazartesi gününe alındı. Kırgız, “Maçlar ilçelerde oynanacağı için takımlara kalacak yer konusunda zaman tanımak adına kura çekimini bir gün önceye aldık” dedi.

İkinci Tur maçları İddaa'da

Amatör Futbol Kurulu Başkanı Rafet Kırgız, 3.Lig terfi maçlarının İddaa oyununda yer alması için girişimde bulunduklarını belirterek, “Amatör kulüpler fatura kesemedikleri için sorun çıktı. Bu sorunu daha sonra aştık. Amatör kulüplere Futbol Federasyonu hesabından paranın aktarılmasını kararlaştırdık. İlk tur maçlarını yetiştiremedik ama ikinci turdaki maçlar İddaa oyununda yer alacak” dedi.

Kaynak: http://www.ozgurkocaeli.com.tr/news.php?id=14309

Perşembe, Nisan 26, 2007

Draco Malfoy terfileri yorumluyor!


Amatör sahaların yıllarca tozunu yutmuş, terfi maçları uzmanı Draco Malfoy, değerli zamanından feragat ederek terfi maçlarının gruplarını okuyucularımız için değerlendiriyor:

Merhabalar amatör futbol tutkunları
Çok bekledik ama değdi. Hakiki 3. Lig’e terfi maçları başlıyor! (Şu profesyonel liglerde takımı olmayanların zımbırtısı aynı tadı vermiyor açıkçası) Hogwarts’ta işler yoğun olmasına karşın sitemizin kurucusu Efkan’ın isteğini kıramadım ve grupları değerlendirmek için klavyenin başına oturdum.
Öncelikle 2 güzel uygulamadan bahsetmek istiyorum:
TASKK bu sene coğrafi bölge uygulamasına geçti: 1A, 1B, 2, 3, 4, 5. Bunların her biri dört alt gruptan oluşuyor. Şöyle ki: 1A’da Marmara takımları var, 5’te ise Doğu Anadolu. Böylece bu sene 3. Lig’e her bölgeden 1 takım çıkabilecek. İkinci kademede Tepecik-Malatya Belediye veya Yomraspor-Orhangazi gibi eşleşmeler görmeyeceğiz. Doğu takımları güçlü Batılılar tarafından darma duman edilmeyecek. İyi oldu bu. Çünkü son yıllarda Doğu ve güneydoğu Anadolu’dan hiç takım çıkamıyordu.
İstanbul takımlarının grup dağılımının hastası oldum. Bu sene seribaşı sistemine geçtiler, geçen seneki gibi abuk subuk gruplaşmalar olmadı. Tüm güçlü takımlar ayrı ayrı gruplara gitti. Ancak maalesef maksimum 2 İstanbul takımı çıkabilecek bu sene. Bölge uygulamasının kötü tarafı bu oldu. Marmara’nın 2 kontenjanından en az birini İstanbul takımlarının alacağına eminim ben. İstanbulluların belalısı Ankaralılar bu sene yoklar.
Geçelim gruplara:

1 (Yenibosna, Feriköy, Gençlergücü, Burgaz, Simav Y.Mahalle, Kütahya Şeker, Biga)
Feriköy’ü Dikilitaş maçında çıplak gözle izledim, açıkçası beni pek tatmin etmediler. Ama taraftarları muazzam ve bu konuda çok avantajlılar. Yenibosna da bu sene pek iddialı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiler, Bahçelievler Belediyesi’nin destekleri arkasında. Ancak terfi tecrübeleri yok. Zaten geçen seneye dek İstanbul Süper Amatör Küme’de düşmemeye oynuyorlardı. Bursa’dan gelebilecek en zayıf takımlar geldi. Ama Bursa’nın sağı solu belli olmaz. Geçen yıl Orhangazi GB, Çıksalın ve Hasköy gibi iki basit İstanbul takımına denk geldi, kolay kuralarla 3. Lig’e çıktı. Kütahyalılara pek şans vermiyorum. Biga belki bir sürpriz yapabilir. Favori Feriköy, Plase Burgaz, sürpriz Biga

2. (Silivri, Kentyıldız, Bursa Kurtuluş, Kestel, Keşan, Arslanca, Söğüt)
Yıllarca 2 ve 3. Lig’de oynayan Silivri bu sene büyük atılım yaptı. İyi para harcadılar, son derece güzel bir statları var. Süper Amatör Küme’de görece bir zayıf grupta lider oldular. Şimdilik her şey tozpembe ancak buraya kadar. Lacivert-Kırmızılıların ilk kademeyi geçebileceklerini sanmıyorum. Aynı şey Kastamonu Kentyıldız için geçerli. Esenler’e bağlı bu takım 4 sene önce 1. Amatör Küme’den düşmekten son anda kurtulmuştu. Daha sonra Esenler’deki Kastamonu diasporası tarafından alındılar ve yükselişe geçtiler. Terfilerde Bozkurtspor’dan sonra Kastamonu’nun ikinci takımı onlar desek yanlış olmaz. Arkalarında iyi bir destek var ve Kastamonu’nun ikinci bir takımını 3. Lig’de görmek istiyorlar. Esenler Belediyesi de destek veriyor sanıyorum. Son derece sempatik ve sevilen bir takımlar. Ancak hazırlık maçlarında çok umut vermediler. Valla inşallah beni yanıltırlar ancak geçen sene İstanbul adına terfilere katılan Sinop Özlemspor’dan daha iyi bir derece elde etmeleri pek olası gözükmüyor. Bursa takımlarından Kestel’i herkes biliyor. 2 kez 3. Lig’de oynadılar, bu grubun da en büyük favorisi onlar bence. Kurtuluş da iyi bir takım. Keşan terfilerde sıkı bir ekip görünümü verdi ancak buradaki tüm takımlar, İstanbul’da yendikleri Erfelek’ten daha iyi! Arslancaspor’un kalesini, 2001’de Tavşancılspor’un 3. Lig’e çıkan kadrosundan yer alan Tolga Güleryüz koruyor (O zaman 6 maçta 2 gol yemişti sadece, o ikisi de Aydın Belediyespor’dandı) ama ne yalan söyleyeyim, önümüzdeki yüzyılda bir Çanakkale takımının terfi maçlarında ikinci kademeyi geçeceğini sanmıyorum. Söğütspor da ilk turu geçerse ne ala. Yani: Favori: Kestel, Plase: Silivri, Sürpriz: Kurtuluş, Çıkarsa Beni bu işi bırakacağım takım: Arslancaspor

3. (Beylikdüzü, Levent, Ayşekadın, Zonguldak Bld, Akınspor, Velimeşe Bld, Çerkezköy Bld)

Ben bu Zonguldak Belediyespor gibi renkli bir takım az gördüm. Geçen yıl önce terfiler tarihinde gördüğüm en dandik gruplardan birine düştüler (tavşanlı linyit, İstanbul özlem, tuzla, Ereğli, bi takım daha) sonra tuzla’yı yenip finale çıktılar. Sakarya Karasu’daki finalde 2-1 öne geçtiler, sonra 10 kişi kaldılar, sonra sahanın kenarındaki lağım patladı, sahaya kokulu sular doldu, bi şekilde maç bitti ve şampiyon oldular. Hatta ikinci kademede finale yükseldiler ancak teknik direktörü yedek kulübesinde sigara içen bir takıma yenilip 3. Lig’e veda ettiler. Ancak bu sene ilk turda Levent veya Ayşekadın’la eşleşmedikeri sürece tırıs tırıs evlerine dönecekler, buraya yazıyorum. Bu grup, İstanbul şampiyonu Kavaklı Beylikdüzü’nün kendi seçtiği bir grup. Aslında uzatmak da istemiyorum. Beylikdüzü şampiyon olacak, aksine ihtimal vermek istemiyorum. Çok çok iyi bir kadroları var. Körfez Belediye’den Fikret, Zeytinburnu’dan tecrübeli 8 numara, kalecileri Eray en büyük kozları. Tam bir turnuva takımı. Şu grupta elenirlerse çok yazık olur. Leventspor ne ayak pek bilmiyorum. Bu sene Süper Amatör’e çıktılar. Sessiz sedasız terfilere katıldılar. İlk turda elenip dönerler gibime geliyor. Akınspor iyi bir ekip, agresif oynuyorlar, belki ikinci tura çıkarlar. Ayşekadın ilk terfilerde rüştünü ıspatladı ama burada şansları yok. Benan Diker’in sayesinde Velimeşe ve Çerkezköy’ü iyi tanıyoruz. Velimeşe ilk turda evine döner. Çerkezköy hazırlık maçında Beylikdüzü’nü yendi ama o maçta İstanbul ekibinin kadrosu yedek ağırlıklıydı. Yine de çok iddialılar:
Banko: Beylikdüzü, Favori: Beylikdüzü, Plase: Beylikdüzü, Sürpriz: Çerkezköy (Size bir istatistik: İstanbul şampiyonları ilk kademede elenmez!!!)

4. (Bosch, Karacabey, Şarköy, Kilimli, Tavşanlı Linyit, Azotspor, Vitraspor)

Bu gruptaki takımların hepsinin ismine hasta oldum, keşke hepsi çıkabilse. Gönlümden Evliya Çelebi Çağlayan Azotspor geçiyor ancak tahminimce ilk maçlarını 5-0 gibi bir skorla kaybedecekler. Vitra çok iddialı diye duyumlar aldım ancak forumlarda tüm takımların taraftarları ‘biz çok iddialıyız’ diyip duruyor, bu nedenle bu sözlere karnım tok. Bosch ikidir kendi grubundaki diğer Bursalı kardeşlerine yenilip duruyor, ancak bu sene Karacabey’i yenerler. Karacabey, ben kısa pantolonla gezerken üçüncü ligdeydi. Bursa’nın Inter’i geçen yıl ilk turun finalinde Hadımköy’e yenildi. Bu sene belki çıkarlar. Yılların Tavşanlı Linyit’i eski gücünde değil artık, keza Kilimli aynı şekilde. 2003’te finale çıkıp Altınordu’ya finalde 5-0 yenilmişlerdi. Şarköy’ü de seviyoruz ancak pek de şansları yok açıkçası.
Favori: Bosch, Plase: Karacabey, Sürpriz: Kilimli, Gönüllerin Şampiyonu: Azotspor

5. (Körfez Bld, Derbent Bld, Bandırma, Balıkesir Bld, Hendek, Karasu, Odunpazarı)

Oo grup diye buna derim işte. Körfez çok enteresan bir ekip. 3. Lig yıllarından bu yana bilirim bu camiayı. 3. Lig’deki ikinci sezonlarını çok yakın takip ettim. Türkiye liglerinde bir sezona şampiyonluk parolasıyla başlayıp küme düşen ilk takım büyük ihtimal Körfez Belediye’dir. Üstelik son maçta Fethiye deplasmanında beraberlik onlara yeterken… Ancak 90 dakika içerisinde sahaya önce yamaç paraşütlü bir adam iniş yapmış, 90 artılı dakikalarda da frikikten gol yiyip 3. Lig’e veda etmişlerdi. Ha, 3. Lig’e çıkmaları ayrı vakaydı ama. Selimiye önünde 90’da galip gelmişlerdi. Bartın maçı hakkında ise yanık kokulardan bahsedilir ama ben karışmayayım. Neyse Körfez eski bildiğiniz Körfez. Her sene iddialı başlayıp başarısız oluyorlar. Açıkçası 2005’te aynı sene içinde Tepecik ve Ümraniye’yi elediklerinden bu yana kendilerine uyuz oluyorum. Bu sene de iddialı geldiler ancaaak…
Körfez’in panzehiri burada. İstanbullulara kök söktüren Kırmızı-Beyazlıların belalısı Balıkesirliler. Daha önce Balıkesir’e yenilmişlerdi, şimdi grupta Bandırma ve Balıkesir Belediye var. Bandırma’yı anlatmaya gerek yok. Balıkesir Belediye benim gözümde hep ezik bir takım olarak süregelmiştir, ancak 2004’te Albayrak’ı penaltılarla eleyip finalde Tavşanlı Linyit’i yenerek ikinci kademeye kalmışlardı. (O sene ikinci kademede tamı tamına 3 balıkesir takımı vardı. Peki kaçı çıktı? Hiçç! he he)
Neyse konuyu dağıtmayıp gruba geçelim: Sakarya ve Eskişehir takımlarını geçiyorum kursa bakmasınlar. Derbent Belediye büyük sürpriz yapıp ikinci oldu ancak geçmiş yıllarda sürpriz yapan Kocaeli takımlarının terfi maçlarında inanılmaz farklar yiyerek geri döndüklerine şahit olduk (Petkim Sanayi, Harb İş, Hisareyn). Derbent’in ne gücü ne de 3. Lig’i kaldırabilecek kapasitesi var. Tecrübe için gelecekler. Herkes Körfez diyor ancak bence bu sene ikinci kademeyi bile göremeyecekler.
Favori: Bandırma, Plase: Körfez, Sürpriz: Karasu

6. (Ümraniye, Tuzla, Köseköy, Suadiye, Tavşanlı, Burhaniye, Bolu Bld)

Burada bir Ümraniye-Suadiye düellosu izleyeceğiz. Ümraniye yıllardır iddialı ancak daha ikinci kademeyi bile göremedi. Suadiye yıllardır ikinci kademeye çıkar ancak burada hep İstanbul takımlarına yenilip tırıs tırıs döner. Suadiye, Frito Lay Cips fabrikasının bulunduğu İzmit merkeze bağlı ufak bir belde. Futbol tutkunu bir halkları var. Çok para harcıyorlar her sene. Bu ekibin taraftar otobüsüyle zamanında Bursa’ya Tekirdağ Büyük Çınarlı’yla oynanan maça gitmiştim (Otobüs yolculuğu ayrı bir hikaye) Maçla ilgili tek hatırladığım, Suadiye golü sonrası elinde maşayla tel örgülere koşan bir köfteci ve benim Kocaeli televizyonu canlı yayınında maçın skorunu yanlış söylememdi. Ancak ilginç bir istatistik vereyim size, Suadiye ikinci kademede tek bir İstanbul takımını bile yenememiştir ama ilk turda da karşılaştığı İstanbul takımlarını yenmiştir (Samandıra, Çekmeköy, Vefa) Köseköy garip bir takım. Bir ara çok iddialıydılar ancak eski günlerini arar bir haldeler. Çok bir tehlike arz etmiyorlar. Tuzla hazırlık maçlarında iyiydi ama burada hazırlık maçı yapmıyoruz. Diğer üç takıma şimdiden gelecek sezon için başarılar diliyorum. Bence şansları yok
Favori: Ümraniye, Plase: Suadiye, Sürpriz: Biraz duygusal olacak ama Tuzla

7. (Hadımköy, Vefa, Alikahya, Altınoluk, Edremit, Esenköy, Düzce)

‘Ya bu sene çıkacağız ya da dağılacağız’ bunu söyleyen bir Hadımköylü taraftardı. Bu sözü duyunca çok üzüldüm açıkçası. Hadımköy yıllardır 3.Lig’e çıkmak için uğraşıyor. İki yıldır Ankara Bağlum’a yeniliyorlardı, artık onlar çıktı kurtuldular. Artık bu yıl da çıkamazlarsa ayıp olur! Objektif falan olmayacağım bu sene Hadımköy’ü tutuyorum. Ben, Efkan Bucak ve Benan Diker bu sene maçlarını takip ettik, sitemizde yayımladık. Çok iyi takım. İlk turda onların ayarında bir takım göremiyorum ben. Vefa’nın yalnızca ismi var. Geçen yıl 9 kişi kalmış Bozüyük’ü yenemeyerek benim gözümde bittiler zaten. Balıkesir’in iki takımı bence hiçbir şey yapamaz. Alikahya Kocaeli futbolunun ‘dark horse’ denilen ekiplerinden, sürprize açıklar. 2004’te müthiş bir çıkış yaptılar, ikinci kademeye kaldılar ama yarı finalde Erdek veya Edremit tarzı bir Balıkesir takımına (hepsi aynı) yenildiler!!! (Onlar da gitti finalde Akseki Aroma’dan 5 yedi). İzmit ekibi üçüncü lig ayarında değil ancak bazı takımlara çelme takabilirler. Düzcespor ise Lüleburgaz maçındaki o tıknaz kalecisini değiştirmediği sürece hiçbir şey yapamaz.
Tek Favori: Hadımköy, Çıkması için dua ettiğim takım: Hadımköy, Sürpriz: Kalan hepsi


8. (Ayazağa, Batı Trakya, Yıldırım, Serdivan, Eskişehir Demir, Anadolu Ünv, Erdek)

Hmm. Aslında Ayazağa tek favori diyeceğim ancak Serdivan da oldukça iyi bir takım. Hatta Sakarya futbolunun son 5 yıldaki en iyi amatör takımı. Terfilerde final bile gördüler (Ancak Döktaş’a yenildiler). Yıldırım çok koşan genç bir takım, geçen sene ilk kademede Suadiye Belediye’ye mağlup oldular. Batı Trakya İstanbul’da baraj maçlarından çıktı, ben pek şans tanımıyorum onlara. Ayazağa çok tecrübeli bir takıma sahip ve muhteşem bir taraftarları var. Eğer Kütahya’da taraftar desteğini arkalarına alırlarsa maçlara 1-0 önde başlarlar. Eskişehir Demir 3. Lig tecrübeli bir takım ama duyduğumuza göre çok iddialı değiller. Anadolu Üniversitesi zaten 3. Lig’e çıkmak gibi bir niyet gütmüyor. Erdek’e gelince… Yukarıları iyi okumuşsanız Balıkesir takımları hakkındaki düşüncelerimi anlamışsınızdır!
Favori: Ayazağa, Plase: Serdivan, Sürpriz: Yıldırım

Yazı çok uzun oldu ve canım sıkılmaya başladı. Kalan gruplar için sadece tahminlerimi sıralayacağım: (Sıralama: Favori – Plase – Sürpriz)

2. Bölge

9 Mayıs Muğla: Torbalı – Ödemiş - Kuşadası
2 Mayıs Denizli: Demre Bld - Bergama Bld - Manisa K.Ağaç
9 Mayıs Aydın: Çiğli Bld - Urla Gençlik - Kocaçeşme
2 Mayıs İzmir: Manavgat Bld – Salihli Bld – Aydın Sağlık

3. Bölge

9 Mayıs Kayseri: Kozan Bld – Keçiören Bld – Pursaklar Bld
2 Mayıs Konya: Sincan Bld – Yeni Anamur – Emirdağ Aziziye
9 Mayıs Nevşehir: Konya Şeker – Seyhan Bld – Kayseri KH
2 Mayıs Adana: Pansu Şeker – Çubukspor – Narspor

4. Bölge

2 Mayıs Samsun: Yalıspor – Bartınspor – Hürriyetspor
9 Mayıs Ordu: Çarşıbaşı Bld – Amasya Şeker – Sivas Belediye
2 Mayıs Giresun: Erzincan Belediye – Çarşambaspor – Sivas Demir
9 Mayıs Rize: Bafraspor – Görelespor – Ordu Belediye

5. Bölge

2 Mayıs K. Maraş: Malatya Bld – İskenderun Sahil – İslahiyespor
2 Mayıs Diyarbakır: Siirt Belediye – Elazığ Belediye - Siverek Belediye
9 Mayıs Elazığ: Yeni Tunceli – Özgüzeldere – Muş Şeker
9 Mayıs Şanlıurfa: Şehitkamil Bld – Sağlıkspor – İskenderun Kartal

Yazarımıza ‘Abi süper yazmışsın, nasıl da anlıyorsun iyi takımlardan’ yada ‘hay ben senin yapacağın yoruma’ şeklinde düşüncelerinizi iletmeniz için e-mail adresi:
torpedosite@yahoo.com

Salı, Nisan 24, 2007

Hangi Takım Hangi İle Gidiyor???

Elimize geçen ilk sonuçlar:

2 Mayıs Balıkesir: İstanbul Yenibosna, İstanbul Feriköy, Bursa Gençlergücü, Bursa Burgaz, Kütahya Simav Yenimahalle Site, Kütahya Şeker, Çanakkale Biga

2 Mayıs Bursa: Kocaeli Derbent, Kocaeli Körfez, Sakarya Hendek, Sakarya Karasu, Eskişehir Odunpazarı, Balıkesir Bandırma, Balıkesir Belediye

2 Mayıs Tekirdağ: Kocaeli Alikahya, Yalova Esenköy, İstanbul Hadımköy, İstanbul Vefa, Balıkesir Altınoluk Bld, Balıkesir Edremit Bld, Düzcespor

2 Mayıs Yalova: İstanbul Beylikdüzü, İstanbul Levent, Zonguldak Bld, Zonguldak Akın, Edirne Ayşekadın, Tekirdağ Çerkezköy Bld, Tekirdağ Velimeşe Bld

2 Mayıs Denizli: İzmir Konak Bld, İzmir Bergama Bld, Antalya Konyaaltı Bld, Antalya Demre Bld, Manisa K. Ağaç, Burdur Bucak Bld, Isparta Eğirdir Bld

2 Mayıs İzmir: Aydın Davutlar, Aydın Sağlık, Denizli Y. Kültür, Antalya Manavgat Bld, Muğla Ören Bld, Manisa Belediye, Manisa Salihli Bld

9 Mayıs Eskişehir: Bursa Kurtuluş, Bursa Kestel, İstanbul Silivri, İstanbul Kentyıldız, Edirne Keşan, Çanakkale Arslanca, Bilecik Söğüt

9 Mayıs İstanbul: Bursa Bosch, Bursa Karacabey, Zonguldak Kilimli, Tekirdağ Şarköy, Kütahya Tavşanlı Linyit, Kütahya Evliya Çelebi Çağlayan, Bilecik Vitra

9 Mayıs Bursa: Kocaeli Suadiye, Kocaeli Köseköy, Yalova Tavşanlı, Bolu Bld, İstanbul Ümraniye, İstanbul Tuzla Bld, Düzce Burhaniye

9 Mayıs Kütahya: Sakarya Yıldırım, Sakarya Serdivan, Eskişehir Demir, Eskişehir A.Ünv. , İstanbul Ayazağa, İstanbul Batı Trakya, Eskişehir Demir

9 Mayıs Muğla: İzmir Torbalı, İzmir Ödemiş, Aydın Didim Bld, Aydın Kuşadası Bld, Denizli Servergazi Bld, Denizli İrem Tekstil, Uşak Selvioğlu

9 Mayıs Aydın: İzmir Çiğli Bld, İzmir Urla Gençlik, Manisa Donatım, Manisa Kocaçeşme, Muğla Yeni Milas, Isparta Üniversite, Uşak Belediye

9 Mayıs Kayseri: Ankara Keçiören Bld, Ankara Pursaklar, Adana Kozan Bld, Adana İncirlik Bld, Mersin Toroslar Bld, Nevşehir Suvermez Kale, Osmaniye Önder

2 Mayıs Konya: Ankara Kazan Bld, Ankara Sincan Bld, Afyon Emirdağ Aziziye, Afyon Dinar, Mersin Yeni Anamur, Mersin Akdeniz Bld, Karaman Belediye

9 Mayıs Nevşehir: Adana Seyhan Bld, Kayseri Köy Hizmetleri, Konya Şeker, Konya Akşehir, Yozgat Akdağmadeni, Kırıkkale Hacılar Bld, Kırşehir Çiçekdağı Bld

2 Mayıs Adana: Afyon Demir, Ankara Çubuk, Kayseri Pansu Şeker, Kayseri Argıncık, Konya Karapınar Bld, Aksaray Karadeniz, Nevşehir Nar, Niğde 51 Spor

2 Mayıs Samsun: Bartınspor, Karabük Safranbolu Bld, Kastamonu Bozkurt Bld, Çorum Çimentospor, Sinop Erfelek, Trabzon Yalı, Gümüşhane Hürriyet, Çankırı Şabanözü Bld

9 Mayıs Ordu: Amasya Şeker, Trabzon Söğütlü Bld, Trabzon Çarşıbaşı, Sivas Belediye, Giresun Acarlar, Tokat Erbaa, Rize Çaykur

2 Mayıs Giresun: Samsun Çarşamba, Erzurum 3 Mart Aşkale, Rize İyidere, Erzincan Belediye, Bayburt İl Özel İdare, Ordu İkizce Bld, Sivas Demir

9 Mayıs Rize: Samsun Bafra Bld, Giresun Görele, Erzurum Sanayi, Ordu Belediye, Arhadan Göle, Artvin Arhavi, Kars Kağızman

2 Mayıs Kahramanmaraş: Gaziantep İslahiye, Malatya Belediye, Diyarbakır, Elazığ Fırat Ünv, İskenderun Asaş, İskenderun Sahil, Şanlıurfa Karaköprü Bld

2 Mayıs Diyarbakır: Hakkara Yüksekova, Batmangücü, Siir Belediye, Şanlıurfa Siverek Bld, Elazığ Belediye, Van Sanayi, Iğdır Barış, Şırnak Silopi 1973

9 Mayıs Elazığ: Muş Şeker, K.Maraş Ferhuş, Bitlis Özgüzeldere, Malatya Battalgazi Bld, Yeni Tunceli, Ağrıspor, Van İl Özel İdare

9 Mayıs Şanlıurfa: Adıyaman Köy Hizmetleri, Gaziantep Şehitkamil Bld, K.Maraş Sağlık, Mardin Kızıltepe Eğitim, Kilis Elbeyli, Diyarbakır, İskenderun Kartal

Allah KASKF'dan razı olsun!!

Yenibosnaspor'un sitesine saldırı

3. Lig'e terfi maçlarına katılacak İstanbul ekiplerinden Yenibosnaspor'un sitesi 'hack'lendi.

www.yenibosnaspor.com adresinden yayın yapan siteye şu anlık erişim sağlanamamaktadır. Amatör futbola hizmet veren bu güzel siteye yapılan saldırıyı kınıyor, sorunun bir an evvel çözülmesini umuyoruz.

Yerel Futbol Sitesi Yönetimi

Torbalıspor Rakip Tanımıyor




YENİMAHALLE KÜLTÜRSPOR: 0 TORBALISPOR: 1

Yıllardır 3. Lig'in kapısından dönen, bu yılki terfi maçlarına da iddialı giren İzmir Torbalıspor hazırlıklarını sürdürüyor.
Kırmızı-Beyazlılar, kendisi gibi terfi maçlarında mücadele edecek olan Denizli şampiyonu Yenimahalle Kültürspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Denizli'de oynanan maçta üstün bir oyun sergileyen İzmir temsilcisi, Eser'in golüyle sahadan galip ayrıldı.
Bu arada Torbalıspor'un mücadele edeceği grup da belli oldu. Torbalıspor Muğla Grubu'nda mücadele edecek. Bu gruptaki ekipler şunlar:
İzmir: Torbalıspor, Ödemiş Belediyespor
Aydın: Kuşadası Belediyespor, Didimspor
Denizli: İrem Tekstil, Servergazi Belediyespor
Uşak: Selvioğluspor veya Uşak Belediyespor


Kaynak: http://torbalispor.blogspot.com

Pazartesi, Nisan 23, 2007

Çorluspor galibiyetle veda etti

Çorluspor, 23 yıl sonra amatör kümeye geri dönerken, son maçında taraftarlarına galibiyet hediye etti.

ÇORLUSPOR: 2 ORHANGAZİ GENÇLERBİRLİĞİ: 0

HABER-YORUM: BENAN DİKER
Çorluspor'un 1984 yılında başlayan profesyonellik kariyeri 2007 senesiyle son buldu. 23 yılllık inişli çıkışlı 3.lig ve 2. lig macerası; tarihinde dört defa 3. Lig şampiyonluğu yaşamış bu ekibi Göztepe ve Bakırköy gibi bu sezon amatör lige uğurlamış olduk.
Önümüzdeki yıl; bu sene 3. lige terfi maçlarında Çerkezköy–Velimeşe-Şarköy'den biri profesyonel lige yükselemezse Tekirdağ takımları önce iller turnuvasında boy gösterecek. Bu da önümüzdeki sezon Tekirdağ Süper Amatör Ligi'nin çok kaliteli ve üst düzeyde geçeceğinin işareti. Zira aldığımız son bilgilere göre önümüzdeki sezon Çerkezköy Bld, Çorluspor, Çorlu Sanayispor, Tekirdağspor, Velimeşe Bld, Malkara, Şarköy ve Veliköy takımları şampiyonluğa oynayacak. 13 takımın mücadele etmesi muhtemel olduğundan, düşünün sekiz takım iyi ekip kurarsa geri kalan beş ekip de kümede kalmaya oynayacaktır. Ve bunlardan üçü küme düşecektir. Ligdeki heyecan için gerisini siz düşünün.
Orhangazi Gençlerbirliği takımı ise 3. Lig'e bu yıl çıktı. Eski Fenerbahçeli Faruk Yiğit yönetimindeki bu ekip bence beklenenden çok daha başarılı oldu zira zor bir grupta ligde kalmayı başardılar. Son deplasmanlarında da, ideal onbirden beş olmak üzere toplam sekiz kişiyi Çorlu'ya getirmeyerek belkide önümüzdeki sezon takımda kalacak isimleri belirlediler.

STAT: Çorlu General Basri Saran
HAKEMLER: Soner Maraş (Ankara)***, Sait Demirel (Tokat)**, Emir Saygılı(Tokat) **
ÇORLUSPOR: Ramazan ** (İbrahim60 *), Metehan***, Hasan**, Rıfat** (Özgür 80), Mert**, Osman**, HakanTilki**, Hakan Dörtyol **, Müjdat**, Dilaver***, Hakan Tice*** (Samet 76)
ORHANGAZİ GB: Murat **, Altan **, Melih*, Hakan* (Numan 81), Adem **, Berkant **, Raif *, Remzi* (Cumhur 46*), HakanYiğit**, Rıza Burak* (Metin Oktay 46*), Erhan **
SARI KART: Ramazan (Çorlu, dk. 60)

Maçın değerlendirmesi:

KArşılaşmaya Çorluspor iyi başladı 5. dakikada Hakan Tilki müsait durumda iyi vuramadı. Konuk ekip ilk defa 6 ve 9'da rakip kalede gözüktü. 19'da Metehan kaleyi çaprazdan gören yerden vurdu top auta çıktı. 32'de evsahibi ekip gole yine yaklaştı ama defans araya girdi. Kullanılan kornerde topa iyi yükselen Hakan Dörtyol yakın mesafeden golle buluşamadı.
39'da uzun zamandır takımda yer bulamayan Dilaver ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve top kalecinin solundan ağlarla buluştu.1-0.
43'de Orh. Gençlerbirliği Raif'le çok müsait durumda beraberlik şansını değerlendiremedi. Dönen top Çorlu kontratağına dönüştü fakat Müjdat ağır kalınca defans yetişip pozisyonunu bozdu. 45'te yine Çorlu atağında Hakan Dörtyol ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz vurdu kaleci aynı güzellikte çıkardı. Ve devre 1-0 evsahibi ekibin üstünlüğünle sona erdi.
48'de Rıfat ın ceza yayından çok iyi vurduğu topu kaleci aynı güzellikte çıkardı. 54’te Dilaver uygun durumda kötü vurdu. 56'da Raif ceza sahası dışında önü açık pozisyonda kötü vurup konuk ekibi bir kere daha beraberlik şansından etti. 64'de Hakan Tice'nin soldan iyi ortasında Müjdat kale ağzında kafayla vurdu kalecinin çıkardığı top tekrar bu oyuncunun önüne düştü fakat ikinci vuruşta kötü olunca yüzde yüzlük gol pozisyon kaçmış oldu.
71’de Raif konuk ekip adına uygun pozisyondan yine yaralanamadı.
78'de Dilaver (Kocaeli Paf'tan bu yıl alınan genç oyuncu) yine ceza sahası dışından mükemmel vurdu ilk golden tek farkı bu sefer topun kalecinin sağından ağlarla buluşmuş olmasıydı. 2-0
Golden sonra takımların bulduğu tek pozisyonlar; 89'da Erhan'ın müsait durumda kaleye çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendirememesi ve 90'da Çorluspor'dan Hakan Dörtyol'un müsait pozisyonda çaprazdan kaleyi gördüğü pozisyonda kötü vurup takımını üçüncü golden etmesiydi. Karşılaşma böylece 2-0'lık skor ve evsahibi ekibin amatöre galibiyetle veda etmesi ile sonuçlandı.



Orhangazi Gençlerbirliği takımı Çorlu'ya sekiz as oyuncusundan yoksun olarak geldi. (Fotolar: Benan Diker)

Cumartesi, Nisan 21, 2007

Beylikdüzü Gümbür Gümbür geliyor!

Beylikdüzü, İstanbul şampiyonu olduğu için gideceği grup merkezini kendisi seçecek. (Fotoğraf: Gerçek Gazete)


Mavi-Beyazlılar, terfi maçları hazırlıklarını tüm hızıla sürdürüyor. Takım, 3. Lig'e çıkacağına inanıyor...

Türkiye Şampiyonası için ikinci etap çalışmalarını Antalya'da sürdüren İstanbul şampiyonu Kavaklı Beylikdüzüspor'da her şey yolunda. Belek Arcadia Spor Resort'ta kalan Mavi-Beyazlılar günde çift idman yaparak 3. Lige terfi karşılaşmalarına hazırlanıyor. Bu sezon gözünü 3. Lig'e diken takımlar arasında yer alan Kavaklı Beylikdüzü'de futbolcular teknik kadro nezaretinde yaptığı çalışmalarla şampiyonaya ciddi bir şekilde hazırlanıyor. Hiçbir sorun karşılaşmadıklarını ifade eden Kavaklı Beylikdüzüspor Genel Menejeri Selim Baştan, takımda oyuncuların moralinin yerinde olduğunu, teknik heyetin yaptırdığı çalışmalarla şampiyonaya iyi bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.
Kavaklı Beylikdüzüspor'da teknik kadro üstüne düşeni yapıyor. Teknik Direktör Serdar Gücüyener, Yardımcı Antrenör Mesut Tonta, Kaleci Antrenörü İlker Çelik nezaretinde yapılan çalışmalar neşeli geçiyor. Ağır idmana rağmen tüm oyuncuların neşeli oldukları gözden kaçmazken, günde iki idman yapan ekipte teknik kadro takımı oldukça iyi hazırlıyor. Sakat olan Kaan ve Turgay'ın da çalışmalara başlaması teknik heyi sevindirdi.
Genel Menajeri Selim Baştan kampta her şeyin mükemmel olduğunu ifade ederek iyi bir çalışma ortamı bulduklarını söyledi. Oyuncuların keyiflerinin yerinde olduğunu belirten Baştan, terfilerde bu çalışmaların karşılığını göreceklerini ifade etti. Selim Baştan, "Türkiye Şampiyonası öncesi gittiğimiz Antalya Belek kampında her şey yolunda. Güzel bir ortamda istediğimiz sahada çalışabiliyoruz. Otelin sahalarından istediğimiz gibi faydalanıyoruz. Hizmet mükemmel, oyuncularımız idmandan sonra iyi dinlenerek gerekli besinleri alıyorlar. Her şeyin yolunda olduğu bir kamp dönemi yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: GERÇEK GAZETE - http://www.gercekgazete.web.tr/

TERFİ MAÇLARI GRUPLARI

Geçen sezon ikinci kademeye çıkmayı başaran Manavgat Bld, bu yıl da iddialı.



3. Lig'e Terfi Maçlarında ilk kademe kuraları çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Komisyonu'nun Kocaeli'nde yaptığı toplantıda oluşan gruplardan şimdilik öğrenebildiklerimiz şöyle:

(Bu yıl da 24 takım var. Bu gruplardan 23'ü yedili, sadece Adana'daki grup sekizli olacak. Yedili gruplarda bir takım ilk turu maç yapmadan geçecek)

2-6 Mayıs BALIKESİR: İstanbul (2). Bursa (2), Kütahya (2), Çanakkale (1)
2-6 Mayıs İZMİR: Manisa (2), Aydın (2), Denizli (1), Antalya (1), Muğla (1)
2-6 Mayıs SAMSUN: Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Sinop, Trabzon, Gümüşhane, Çankırı
2-6 Mayıs KONYA: Ankara (2), Afyon (2), Mersin (2), Karaman
2-6 Mayıs BURSA: Balıkesir (2), Kocaeli (2), Sakarya (2), Eskişehir (1)
2-6 Mayıs ADANA: Kayseri (2), Ankara, Afyon, Konya, Nevşehir, Niğde, Aksaray
2-6 Mayıs GİRESUN: Samsun, Erzurum, Rize, Erzincan, Bayburt, Ordu, Sivas
2-6 Mayıs YALOVA: Tekirdağ (2), İstanbul (2), Zonguldak (2), Edirne (1)
2-6 Mayıs DENİZLİ: İzmir (2), Antalya (2), Burdur (1), Manisa (1), Isparta (1)
2-6 Mayıs K.MARAŞ: Hatay (2), Elazığ, Gaziantep, Malatya, D.Bakır, Şanlıurfa
2-6 Mayıs D.BAKIR: Elazığ, Hakkari, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Van, Iğdır, Şırnak
2-6 Mayıs TEKİRDAĞ: Balıkesir (2), İstanbul (2), Kocaeli (1), Yalova (1), Düzce (1)
9-13 Mayıs KÜTAHYA: İstanbul (2), Eskişehir (2), Sakarya (2), Balıkesir (1)
9-13 Mayıs NEVŞEHİR: Konya (2), Adana (1), Kayseri (1), Kırıkkale (1), Kırşehir (1)
9-13 Mayıs İSTANBUL: Bursa (2), Kütahya (2), Tekirdağ (1), Zonguldak (1), Bilecik (1)
9-13 Mayıs ESKİŞEHİR: İstanbul (2), Bursa (2), Edirne (1), Bilecik (1), Çanakkale (1)
9-13 Mayıs RİZE: Samsun, Giresun, Erzurum, Ardahan, Artvin, Kars, Ordu
9-13 Mayıs BURSA: İstanbul (2), Kocaeli (2), Yalova, Düzce, Bolu
9-13 Mayıs KAYSERİ: Ankara (2), Adana (2), Mersin (1), Nevşehir (1), Osmaniye (1)
9-13 Mayıs AYDIN: İzmir (2), Manisa (2), Muğla (1), Uşak (1), Isparta (1)
9-13 Mayıs ŞANLIURFA: Adıyaman, Gaziantep, K.Maraş, Mardin, Kilis, D.Bakır, Hatay
9-13 Mayıs ELAZIĞ: Muş, K.Maraş, Bitlis, Malatya, Tunceli, Ağrı, Van
9-13 Mayıs MUĞLA: Denizli (2), İzmir (2), Aydın (2), Uşak (1)
9-13 Mayıs ORDU: Trabzon (2), Amasya, Sivas, Giresun, Tokat, Rize

Hangi ile hangi takımların gideceği her ilin amatör spor kulüpleri konfederasyorları ve kulüp temsilcileri tarafından belirlenecek.

Kaynak: Statü ve Trakya takımlarının grupları BENAN DİKER'e teşekkürler.
Diğer gruplar, SERKAN ŞAHİN'e ait http://forums.cjb.net/amatorfutbol.html sitesinden öğrenilmiştir.
Sonuçlar geldikçe sitemizde yayımlamaya devam edeceğiz.

Perşembe, Nisan 19, 2007

Draco Malfoy yazıyor: Amatörler için güzel bir program


Merhabalar, amatör futbola gönül veren dostlar,

Beni bilen bilir, amatör futbola destek veren her kişi ve kurumun arkasındayım, her zaman destekçisiyim. Geçenlerde sitemizin kurucusu Efkan bana ‘Abi Rumeli TV’de Spor Panorama isminde çok güzel bir program var, mutlaka takip et’ dedi.
Hakikaten de dediği gibi çıktı. Uyduda yer alan Rumeli TV’de perşembe günleri 21.00’de yayımlanan programda İstanbul ve Trakya’daki maçlar, sunumlu bir şekilde veriliyor, maç öncesi ve sonrası çok güzel röportajlar yapılıyor. Değerli gazeteci Erol Eftekin’in yönetimindeki Rumeli TV spor servisi başarılı işlere imza atıyor.

Lakin birkaç haftadır takip ettiğim bu programda dikkatimi çeken birkaç aksaklıklağa da değinmeden edemeyeceğim. Bir kere maç öncesi ve sonrası yapılan röportajlarda her zaman iki takımın yönetimlerine yer verilmiyor. Örneğin Sadabat-Kosova Güç maçı yayınlandı, süperdi ancak sadece Sadabatlılarla röportaj yapıldı. Oysa Kosova takımı benim eski mahallenin (K.Çekmece-Yenimahalle) ekibi, onları çok merak ettim ama kendileriyle röportaj yapılmadı, canları sağolsun. Karşılaşmada bazı gollerde kameraman arkadaş kayda geç girdi ama bunu da mazur görmek lazım, 90 dakika çekmelerini beklemek haksızlık olur. Lakin kamera açıları daha düzgün olabilir. Saha içinden köşe gönderine yakın yerden görüntü açısı çok kötü. Çıkıp tribünden çekilmesi en iyisi. Oyuncularının gözünün akını görmemize gerek yok, pozisyonları iyi görelim yeter!

Bunlar ufak şeyler, halledilir, ancak beni gerçekten sinirlendiren durum şu oldu: Zeytinburnu Bozkurt Sahası’ndaki Yıldız-Güzelhisar ve Selvi-küçükayasofya maçlarında, öncesinde ve sonrasında sürekli bu sahanın toprak olmasından bahsedildi. Özellikle muhabir arkadaş öyle bir gaza geldi ki sormayın! Yok efendim gökdelenlerin (Stadın yanındaki 9 katlı apartmanlar!) arasında böyle toprak saha olur muymuş, stadın ışıklandırması bile varmış (çoğu amatör sahadaki ufak spotlar), tribünler süpermiş (beton!) ama saha toprakmış, bu Zeytinburnu’nun ayıbıymış. Bunca yıllık muhabirmiş böyle kötü stat görmemiş. Gördüğünü söylermiş, objektif gazetecilik bunu gerektirirmiş.
Allah’a şükür Hogwarts’ta biz de gazetecilik eğitimi aldık. Şimdi bir kere burada bir Arena tarzından reality şov izlemiyoruz, bu bir spor programı. Bu nedenle kirli bir pastane basmış havasına girip ‘Böyle şey olur mu ay inanmıyorum rezaleeet’ gibi triplere girmeye gerek yok. Bir maç spikerinin (veya muhabirin) ‘ben’ ifadesini sürekli kullanması da yanlış. Hem bunca yıldır daha kötü stat görmemişse ben o arkadaşın amatör futbol tecrübesinden de kuşkulanırım açıkçası. Ben de uzun süredir bu işlerin içindeyim hakikaten daha berbat yerler gördüm. Zeytinburnu sahasında maç izlemişliğim vardır, gayet makul bir saha.

Bir de arkadaşlar toprak sahalar amatör futbolun bir parçası. Biraz romantik gelecek size ama amatörü amatör yapan öğelerden biri de toprak sahalardır. Birçok büyüğümüz bize gururla anlatırdı ‘biz toprak sahalarda top koşturduk…’ diye.Tamam, biz de isteriz herkesin çim sahalarda oynamasını ancak toprak sahada oynamak ne ayıptır ne de bu kadar yaygara çıkartmaya gerek duyulacak bir durumdur. Ancak 5-3’lük maçta bir tane bile gol görüntüsü yayınlanmaması ve spikerin 10 dakika ahkam kesmesi açıkçası beni sinirlendirdi. Mesajınızı verin elbette ancak dozajını kaçırmayın lütfen.

Amacımız kesinlikle yakıp yıkmak değil, ben yalnızca bir amatör futbolsever olarak rahatsız olduğum şeyleri söyledim. Büyük bir keyifle TV'min başına kuruldum ancak abartılı ifadeler ne yazıkki programdan zevk almamı engelledi.

Bunun dışında Rumeli TV gerçekten muhteşem bir iş çıkarıyor. Ben tüm spor servisine sonsuz başarılar diliyorum.

Not: Rumeli TV, turksat 1c’de 11159 frekans, 022956 sembol ve dikey (vertical) polarizasyondan takip edilebilir. Spor Panorama Programı Perşembe akşamları 21.00’de.

Yenibosnaspor mağlup

Yenibosnaspor, hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. (Ayrıntılı bilgi: www.yenibosnaspor.com)


YENİBOSNASPOR: 2 SİVAS BELEDİYESPOR: 4

3. Lig'e terfi maçlarına hazırlanan Yenibosnaspor, Antalya'daki kampını sürdürüyor. Sarı-Siyahlılar, kendisi gibi terfilerde mücadele edecek olan Sivas Belediyespor'a 4-2 mağlup olarak uzun zaman sonra yenilgiyle tanıştı. Karşılaşmanın ilk yarısı ise 0-0 sona erdi.

Yenibosnaspor, bir diğer hazırlık karşılaşmasında ise Laraspor'u 6-1 yendi.

Terfilerin favorilerinden Bandırmaspor, Bigaspor engelini 3-1'lik sonuçla geçti.

Pazartesi, Nisan 16, 2007

Ayazağaspor da Antalya'da




3. Lig'e Terfi maçlarının favori takımlarından Ayazağaspor, terfiler öncesi hazırlık kampı için Antalya’ya gitti.
Yaklaşık 15 gün Antalya'da kalacak olan kafilede 23 futbolcu bulunuyor. Daha önceden takımdan ayrılan Caner, sakatlıkları bulunan Ramazan ve Haktan, okul maçları için kampa gidemeyen Ömer dışında Yeşil-Sarılılarda eksik yok.

Kaynak: http://www.ayazagaspor.com

Hazırlıklar sürüyor

Terfi maçlarına hazırlanan bazı takımların maçlarından skorlar şöyle:

Çanakkale Arslancaspor-Keşanspor: 2-2

Mudanya Burgazspor-Erdek Belediyespor: 0-0
Mudanya Burgazspor-Bursa Oyak Renault: 1-0
Erdek Belediyespor-Bursa Oyak Renault: 0-1
B. Bandırmaspor-M. Burgazspor: 5-0

Kuşadası-Torbalıspor: 2-5
Marmaris Belediyespor-Torbalıspor: 0-1

Düzcespor-Sakarya Serdivanspor: 3-1
Düzcespor-Bolu Belediyespor: 7-1
Düzcespor-Zonguldak Akınspor: 5-1
Sakarya Karasu-Sakarya Hendek: 2-0 (Aynı zamanda valilik kupası)
Düzce Burhaniyespor-Kocaeli Köseköy Bld: 3-2

Tekirdağ Şarköyspor-Velimeşe Bld: 2-1

Pazar, Nisan 15, 2007

Ümraniye Velimeşe'den şen döndü

İstanbul'un güçlü ekiplerinden Ümraniyespor, önceki hazırlık maçlarında Vefa'yı 4-1, Yalova Tavşanlı Belediyespor'u da 8-2 yendi. (Fotoğraf: Benan Diker)


VELİMEŞE BELEDİYESPOR: 0 ÜMRANİYESPOR: 1

HABER-YORUM: BENAN DİKER

3. Lig'e terfi maçlarına hazırlanan iki ekibin mücadelesinde İstanbul Ümraniyespor, Tekirdağ Velimeşe Belediyespor'u 1-0 yendi.

Karşılaşma tempolu başladı ve daha henüz 3. dakikada çizgi defans yapan evsahibi ekip karşısında çok çabuk ve süratli bir oyuncu olan Ümraniyesporlu Birkan, savunmanın arkasına sarkıp tek başına alıp götürdüğü topu ağlara gönderdi: 0-1.
Golden sonra yüklenen evsahibi karşısında Birkan 11 ve 24’te iki net pozisyondan yararlanamazken, 38’de yine bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda defanstan Görkem'in müdahelesi ile top kornere gitti. 42’de misafir ekip yine bir kontratakta çok uygun bir pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 0-1 tamamlandı.

Maçın ilk yarısında misafir ekibin daha iyi olduğu gözlendi. Çok koşup, presle rakibi bozan ve defansta iyi kapanan bir takım görüntüsü verdiler. Velimeşe Belediye takımı ise iyi kapanıp çok koşan rakipleri karşısında net gol pozisyonu üretmekte çok zorlandı.

İkinci yarı ilk pozisyonu 50'de evsahibi Velimeşe bulurken konuk ekip 56’da Erdem ve 58’de Birkan'ın defansın arkasına sarkıp kaleci ile karşı karşıya kalmasıyla iki önemli fırsat yakaladı ancak bu pozisyonlarda kaleci Emre başarılıydı. Karşılaşmanın 65. dakikasında
Ümraniyesporlu Mustafa Kaçmaz çok ciddi bir şekilde sakatlanıp büyük bir talihsizlik yaşadı ve büyük ihtimalle bu sezonu tamamladı.
73'te evsahibi ekipten Görkem'in topu elle kesmesi sonucu kazanılan penaltıyı ikinci yarı oyuna giren Tuncer kullandı. Kaleci Emre’nin kurtardığı vuruşta topla buluşan Şükrü de kaleci Emre'yi geçemeyince Ümraniyespor mutlak bir golden oldu. Bu pozisyondada kaleci Emre sakatlanıp yerini yedek file bekçisi Ali İhsan'a bıraktı. Bu dakikadan sonra Velimeşe takımı daha üstün oynarken, rakibi kendisini defansta karşıladı. 89’da Naim'in indirdiği topa iyi vuramayan Hakan misafir ekibi olası ikinci golden etti. Ve karşılaşma bu sonuçla 1-0 Ümraniyespor'un galibiyetiyle tamamlandı.
İkinci yarı daha iyi olan taraf Velimeşe Belediye takımıydı, özellikle son 20 dakika üst seviyede oynadılar. Fakat yine net gol pozisyonu üretmede çok fakir kaldılar. Bu yarıda oyunu rölantiye alan misafir ekip özellikle son 20 dakikada oyundan düştü.

Ümraniyespor çok pahalı transfer yapmayan mütevazi bir ekip görünümünde. Geçen yıldan 8-10 oyuncu ayrılmış. İddia olarak da ne bir Hadımköy ne de Kavaklı Beylikdüzü değiller. Keskin Çetinkaya yönetimindeki bu ekip artık şansızlığını kırıp hiç olmazsa terfilerde bu yıl bir ikinci tur hedefliyor. Genç ve çok koşan presle rakibi bozan, bilhassa hücum oyuncuları kaliteli bir ekip. Defansta son adam oynayan geçen yıl Beylerbeyispor ve daha öncede Kırklarelispor'dan tanıdığımız kaptan Kerem; Osmaniyespor'dan geçen yıl ara transferde alınan Tuncer takımın tecrübeli oyuncuları. Dediğim gibi çok yıldızı olmayan takım oyunu oynamaya çalışan bir savaşçı ekip ve şanslı bir kura çekerlerse ikinci tura kalabilirler.

Velimeşe Belediyespor ise mütevazi bir ekiple terfiler öncesi son eksiklerini görme fırsatı yakalamış oldu.




Velimeşe-Ümraniye maçında konuk ekip özellikle ilk yarıda son derece etkiliydi. Kırmızı-Beyazlılar maç boyunca birçok gol fırsatını değerlendiremezken, bir de penaltı kaçırdı.


'Kent'in 'yıldız'ı parlıyor!



TEPECİK BELEDİYESPOR: 2 KASTAMONU KENTYILDIZSPOR: 2

3. Lig'e terfi maçlarında İstanbul'u temsil edecek olan Kastamonu Kentyıldızspor, hazırlık maçında 3. Lig 4. Grup'un güçlü takımlarından Tepecik Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Önceki hazırlık maçlarında Çerkezköy'e 5-1 yenilen, Yenibosna ile 2-2 berabere kalan ve açıkçası fazla umut vermeyen Esenler temsilcisi, (her ne kadar rakip ikinci devre yedeklerle oynasa da) umut vermuş oldu.

Tepecik Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında taraflar ideal kadrolarıyla mücadele etti. Tepecik Belediyespor adına goller 8. dakikada Mithat kendi kalesine ve 35. dakikada Gökhan'dan gelirken konuk takımın gollerini ise 12. dakikada Ümit, 78. dakikada da Mustafa attı.

Maç bilgisi ve golleri atanlar hakkındaki bilgiler www.tepecikspor.com sitesinden alınmıştır.

Salı, Nisan 10, 2007

LÜLEBURGAZ VE BİNGÖL BLD 3. LİG'DE

Bingöl Belediyespor grubunu 9 puanla tamamladı.


Profesyonel Liglerde Takımı olmayan illerin takımlarının katıldığı terfi maçlarının dördüncü gününde Lüleburgazspor ve Bingöl Belediyespor beşli grupta ilk iki sırayı alarak 3. Lig'de mücadele hakkını elde etti.

İki ekibi de tebrik ediyoruz




11 Nisan Çarşamba
13.00 Edirne Ayşekadın GB-Lüleburgaz (Cebeci İnönü Stadı) : 2-4
15.30 51 Niğdespor-Bingöl Bld (Cebeci İnönü) : 1-2

12 Nisan Perşembe
14.30 Muş Şekerspor-51 Niğdespor (Pursaklar) : 2-2
14.30 Bingöl Bld-Edirne Ayşekadın GB (Sincan) : 5-1

13 Nisan Cuma
14.30 Bingöl Bld-Lüleburgaz (Gölbaşı) : 1-2
14.30 Ayşekadın GB-Muş Şekerspor (Cebeci İnönü) : 3-1

15 Nisan Pazar
14.30 51 Niğdespor-Ayşekadın GB (Gölbaşı) : 0-1
14.30 Muş Şekerspor-Lüleburgazspor (Sincan): 1-3

16 Nisan Pazartesi
14.30 Bingöl Bld-Muş Şekerspor (Cebeci İnönü): 5-0
14.30 Lüleburgazspor-51 Niğdespor (OSTİM) : 0-1

Puan Durumu (O-G-B-M-A-Y-P)

1. Lüleburgazspor 4 3 - 1 9 5 9
2. Bingöl Bld.Spor 4 3 - 1 13 4 9
------------------------------------
3. Ayşekadın GB 4 2 - 2 8 11 6
4. 51 Niğdespor 4 1 1 2 5 6 4
5. Muş Şekerspor 4 - 1 3 4 13 1

Pazar, Nisan 08, 2007

Çorluspor'dan harakiri: 1-2

General Basri Saran Stadı'nda yoğun güvenlik önemleri alındı. (Foto: Hasan Kenan Biçer)


ÇORLUSPOR: 1 GÖLCÜKSPOR: 2



3. Lig 4. Grup'taki mücadelede Çorluspor, sahasında Gölcükspor'a 2-1 yenilerek ligde kalma yolunda büyük yara aldı. Konuk ekipse play-off umutlarını sürdürdü.
Hasan Kenan Biçer bildiriyor:

STAT: General Basri Saran
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu ***, Aydın Öztürk **, Talha Dikgitmez ** (Ankara)

ÇORLUSPOR: Ramazan *- Metehan *, Hasan Turuncu *, Rıfat *, Murat *, Osman * (Turgut 64 *), Şamil * (Müjdat 40 *), Berkant *, Hakan Dörtyol *, Gökmen *, Burak**
GÖLCÜKSPOR: Abdullah **- Ender **, Engin **, Erkan *, Feridun *, İbrahim *, Emin * (Günay 46 *), Cahit * (Abdurrahman 80 *), Yıldırım *, Kadir **, Aytaç ** (Zafer 69 *)
GOLLER: Gökmen (33) /Aytaç (63), Kadir (88)
SARI KARTLAR: Rıfat, Müjdat, Hasan Turuncu / Feridun
KIRMIZI KARTLAR: Gökmen (77, Çorlu-çift sarı), Şamil (79, yedek kulübesinde oturuken, dördüncü hakemin uyarısıyla)

Maçtan dakikalar :

Çorluspor maça hızlı başladı fakat net gol pozisyonu üretmekte çok zorlandı. Gölcükspor ise ilk defa rakip kaleye 19. dakikada gelebildi.33’te, onsekiz içinde gelen topla buluşur buluşmaz iyi vuran Gökmen, kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.Golden sonra ne Gölcük ne de Çorluspor gol pozisyonuna girmedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarı birkaç dakika Gölcük takımı ilk yarıya göre biraz daha iyi başlamış gözükse de 49’da Müjdat müsait durumdayken defans ve kalecinin araya girmesi ile Çorluspor mutlak golden oldu. ‘Karşılaşma böyle biter’ havasına erken giren Çorluspor, 63.dakikada Gölcükspor’un kaliteli ayağı Aytaç’ın onsekizde topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruşa engel olamadı ve Çorlu’nun golüne benzer bir vuruşla skora eşitlik geldi.(1-1)
Golden sonra yüklenen Çorluspor 68’de kaptan Berkant’la gole çok yaklaştı ancak bu oyuncu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa kötü vurunca takımına hayat getirecek bir golü atma fırsatını tepti. 73’te sol kanattan yapılan ortaya müsait pozisyonda iyi vuramayan Berkant saç baş yoldurdu.77’de.Gökmen çok gereksiz bir kırmızı kart görüp takımını çok zor durumda
bıraktı. Bu dakikadan sonra oyun yaklaşık beş dakika durdu. 40’da sakatlanıp oyundan çıkan Şamil dördüncü hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü.
Tekrar başlayan oyunda kırılma noktası 85.dakikada geldi. Bu dakikada Hakan Dörtyol neredeyse altıpasa yakın yerden iyi bir vuruş yapamayıp topu auta gönderdi. 88. dakikada bütün hatlarıyla yüklenen Çorluspor karşısında 1-2 dakika önce çok müsait durumda galibiyet golüne çok yaklaşan misafir takım bu sefer 88’de affetmedi ve Kadir’in boş kaleye attığı golle, hiç de haketmediği ve çok da kötü oynadığı, daha doğrusu kazanmak için hiçbir şey yapmadığı bir maçta, piyangodan bir galibiyete ulaşmış oldu.

Bu galibiyetle Gölcükspor, Alibeyköy’ü yakalama şansını yakaladı zira fark ikiye düştü. İlk iki olmayacak belki ama en kötü dördüncü olup play-off oynama şansını son haftaya kadar sürdürecekler. Gerçi bu futbolla bu takımın gerçekten işi zor.Zira inanılmaz bir olay gördüm, bu takım attığı gole bile sevinemedi. Çorlu’da her türlü güvenlik önlemi alınmış olduğu halde
böyle korkaklık ve kişiliksiz futbol kafamda bir takım için soru işaretleri doğurdu.

Çorluspor ise Üsküdar Anadolu’nun Yıldırım Bosna’yı deplasmanda 2-0 yenmesiyle bence ligde kalma şansını kaybetti. Ve 1984-1985 sezonunda herkesin nefeslerini tuttuğu ve son haftaya kadar süren şampiyonluk macerası yaşadığı Bakırköyspor’la birlikte amatör lige düşeceği izlenimi verdi.
Bu arada karşılamadaki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Abartmıyorum emniyet kuvvetleri nerdeyse karşılaşmaya gelen seyirci sayısına yakındı. Herhalde Türkiye’de başka bir statta böyle bir güvenlik önlemi alınmamıştır.
3. Lig'de haftanın diğer önemli maçlarından bazıları:

ORHANGAZİSPOR: 1 KÜÇÜKÇEKMECESPOR: 2
Bursa temsilcisi, sahasında Küçükçekmece'ye yenilerek 2. sıradaki yerini kaptırdı. Küçükçekmece ise rahat bir nefes aldı.
Sefer Özcan bildiriyor
STAT: Orhangazi Şehir
HAKEMLER: Ferdi Uludağ, Özmen Atalay, NazifeÖztürk
ORHANGAZİSPOR: Emre *, İsmail *, Recep * (Murat Özinal 58 *), Rıza *, Bora *, Ahmet *, Hüseyin **, Serkan * (Volkan Çayır 30 **), Şinasi **, Gürhan **, Murat Alemdar * (Volkan Taşer 62 *)
KÜÇÜKÇEKMECESPOR: Mustafa ***, Harun **, Cem ***, Serhat **, Erhan **, Yasin ***, Gökhan ** (Uğur 80 *), Özgür * (Muharrem 46 **), Burhan ***, Aydın **, Haluk ** (Soner 75 **)
GOLLER: Şinasi (26) / Cem (5), Soner (87)
SARI KARTLAR: İsmail, Şinasi, Gürhan / Cem
KIRMIZI KART: Bora (90)
5: Cem'in kullandığı serbest vuruşta top kaleci Emre'nin müdahalesine karşın ağlara gitti: 0-1
26: Atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Şinasi, güzel bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 1-1.
87: Burhan çalımlarla soldan Orhangazi ceza alanına girip topu içeri çıkardı. Soner müsait durumda golü attı: 1-2.
TEPECİK BELEDİYESPOR: 3 ORHANGAZİ GENÇLERBİRLİĞİ: 1
Son haftaların flaş takımı Tepecik, sahasında konuk ettiği Orhangazi'yi 3-1 yenerek hem rakibinden Bursa'da 2-1 yenildiği maçın rövanşını aldı hem de ligde ikinci sıraya yükseldi. Yeşil-Beyazlıların gollerini 6'da Gökhan, 56'da Serkan ve 60'da Halil İbrahim attı. Orhangazi GB'nin golü maçın son dakikalarına doğru geldi.

Hazırlık Maçı: Feriköyspor-Tuzlaspor: 1-1



3. Lig'e Terfi Maçlarında İstanbul'u temsil edecek iki ekip, Feriköy ve Tuzlaspor hazırlık maçında karşı karşıya geldi.
İki takım da ideal kadroları ile maça başladı. İlk dakikalarda atak ve istekli oynayan taraf Tuzlaspor'du fakat ilerleyen dakikalarda Feriköyspor kontrataklarala gol bulmaya çalıştı. İlk devrede iki takımın da birer topu direkten döndü. İlk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.
İkinci yarı maç hızlı başladı. İlk golü bulan taraf Feriköyspor oldu. Kırmızı-Beyazlılar 70. dakikada Ferhat ile skorda öne geçti. Tuzlaspor bu golü 80'de Tahir'le yanıt verdi ve taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Haber: Ersin Aktürk / Feriköyspor Altyapı sorumlusu

Torbalı Belediyespor'da şok

Futbolcusuyla çarpışan teknik direktör Mercan hastaneye kaldırıldı

3. Lig'e terfi maçlarına iddialı bir şekilde hazırlanan Torbalı Belediyespor'da teknik direktör Bayram Mercan'ın sakatlanarak hastaneye kaldırılmasının şoku yaşanıyor.
46 yaşındaki Mercan, Marmaris kampındaki antrenmanda, 5'e 2 çalışması sırasında yanlışkılka forvet oyuncusu Fahri ile çarpıştı.
Bilinçli olmasına karşın kıpırdayamayan ve soluk almakta zorlanan tecrübeli çalıştırıcı hemen hastaneye kaldırıldı ve solunum cihazına bağlandı. Omuriliğinde kayma olan Bayram Mercan için 48 saat bekleneceği, boyun bölgesindeki ödem dağılırsa ameliyata gerek kalmayacağı açıklandı.

Biz de amatorfutbol sitesi olarak sayın Bayram Mercan'a ve Torbalı Belediyespor camiasına geçmiş olsun diyor, tecrübeli antrenöre acil şifalar diliyoruz.

Yenibosnaspor Antalya'da pusuya yatacak!

Sarı-Siyahlıların hedefi 3. Lig (Foto: www.yenibosnaspor.com)


İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup'un flaş takımı olan, uzun süre Ümraniyespor'la liderlik için savaşan ancak ikinci olan ve İstanbul'u terfilerde temsil etme hakkını elde eden Yenibosna, grup maçlarına Antalya'da hazırlanacak.
Bahçelievler ilçesinin Sarı-Siyahlı temsilcisi, pazartesi günü kamp için Antalya'ya gidiyor. Burada özel maçlar da yapacak olan Yenibosnaspor, 20 Nisan'da İstanbul'a dönecek. Takım daha sonra, ilk turda kendisine çıkacak kent merkezine hareket edecek.
Sarı-Siyahlıların İstanbul'daki hazırlık maçlarının skorları şöyle:

Yenibosna Spor-Kültür Üniversitesi: 12-0
Tuzla Belediyespor-Yenibosnaspor: 1-3
Yenibosnaspor-Ayazağaspor: 2-2
Kentyıldızspor-Yenibosnaspor: 2-2
Feriköy-Yenibosnaspor: 0-2

Cumartesi, Nisan 07, 2007

Hazırlık Maçı: Çerkezköy Bl-Beylikdüzü: 2-0

Beylikdüzü, kadrosunda pek çok eski profesyonel oyuncuyu bulunduruyor. (Foto: E. Bucak)



Haber-Yorum: Güven İşbilen
İstatistiki Bilgiler: Benan Diker

3. Lig'e Terfi Maçlarına katılacak iki ekibin mücadelesinde, Tekirdağ temsilcisi Çerkezköy Belediyespor, İstanbul şampiyonu Kavaklı Beylikdüzüspor'u 2-0 mağlup etti.

Aslında Beylikdüzü takımı Çerkezköy'e göre daha iyi bir ekip fakat ideal kadrodan 5-6 oyuncu oynatmadılar. Ayrıca takımda sakatlığı süren birkaç oyuncu da riske edilip oynatılmadı. İki takımın da kendini sıkmadığı, tamamen dostluk havası altında geçen bir mücadele oldu. Söz gelimi, geçen yıl Tepecik Belediyespor'un 3. Lig'e çıkan kadrosundaki kalecileri Eray forma giymedi.

Kavaklı Beylikdüzü, her maça kötü başlayıp yarım saatlik bir süreçten sonra kontrolü eline geçiren bir takım hüviyetinde. Örneğin, bir diğer şampiyonluk adayı Hadımköyspor'un aksine hazırlık maçlarına çok fazla önem vermiyorlar ve kendilerini sıkmıyorlar. Çerkezköy maçına kamptan gelip çıktılar ve karşılaşma sonrası yeniden Antalya-Belek'e kampa gittiler.

Maçtaki gollere gelince: 40.dakika civarında Alparslan'ın kaleci tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Hasan Barut gole çevirdi ve Çerkezköy öne geçti. İkinci gol de dakika 65 civarında geldi. Sağdan yapılan ortaya Kırmızı-Beyazlı hücum elemanlarından biri gelişine sert vurdu: 2-0.
Kadrolara bakacak olursak eğer; Beylikdüzü'nde kaleci Eray'ın yanısıra stoper Ömer ve Eser de Tepecik Bld'den gelme. Ahmet, Eyüp ve Güngören'de profesyonel futbol oynadıktan sonra geçen yıl İstanbul Süper Amatör Küme'de Çekmeköy forması giydi. Enver ise Antalya Kepezspor ve Bakırköyspor'da profesyonel olarak top koşturdu.

Çerkezköy'e gelince; takımın kozları ara transferde aldıkları Alparslan (Çorluspor) ve Bilecikspor'dan alınan forvet Nuri (bu maçta oynamadı). Sakarya TEK'ten alınan (Bu ekip de geçen yıl terfilerdeydi) Zeki'nin menisküs sorunu var ve grup maçlarına yetiştirilmeye çalışılıyor. Ayrıca 1 yıllık Velimeşe Bld macerasından sonra yuvaya dönen Hasan Barut, forvet Erçağ ile yıllardır bu takıma hizmet veren kaptan Sefer diğer önemli kozlar.

2002-2003 3. Lige terfi maçları 2. turunda Bursa'nın Kestel takımına 90+2’de yedikleri golle elenen ve bir anlamda 3.Lig'i kaçıran Çerkezköy Bld, yıllar sonra ilk kez böylesine iddialı bir şekilde terfi maçlarına hazırlanıyor.
Çerkezköy, önceki hazırlık maçlarında İstanbul Kentyıldız'ı 5-1 yenip Serdivan'la 1-1 berabere kaldı. (Kentyıldız, grubunu Hadımköy'ün ardından ikinci bitirip terfilere gitmeye hak kazandı. Serdivan ise Sakarya dördüncüsü. 2003-2004 sezonunda Ankara'daki finalde Orhangazi Döktaş'a uzatmalarda 2-1 yenilip 3. Lig'i kaçırmışlardı.)

Cuma, Nisan 06, 2007

3. Lig'e Terfi Maçları 11-16 Nisan'da!

Bilindiği gibi, Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan İllerin Terfi Müsabakalarının birinci kademesi sonrasında Burhaniyespor ve Amasya Şekerspor, kendilerini eleyip bir üst tura çıkan 51 Niğdespor'un Makedonya oyuncular Riste ve Sasko'yu usulsüz olarak transfer ettiğini ileri sürerek Futbol Federasyonu'na itirazda bulunmuş, federasyonun itirazı reddetmesi üzerine iki kulüp bu kez itirazlarını Tahkim Kurulu'na yapmıştı. Tahkim Kurulu da iki kulübün itirazı üzerine 3 -8 Nisan tarihleri arasında Ankara'da oynanması gereken yükselme grubu 2. kademe maçlarının ertelenmesine karar vermişti.

Dün olay karara bağlandı ve yapılan itirazlar reddedildi. Buna göre 3. Lig'e Yükselme Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi İkinci Kademe Müsabakaları bir haftalık ertelemenin ardından, 11–16 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara’da oynanacaktır. Kuralar ise 10 Nisan'da çekilecek.

Maçlara Lüleburgazspor, Ayşekadın GB, Bingöl Bld, Muş Şekerspor ve 51 Niğdespor katılacak. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak maçların ardından ilk iki sırayı alan ekipler 3. Lig'e yükselecek.

Hadımköyspor emin adımlarla


Velimeşe-Hadımköyspor maçından bir enstantene. (Foto: Benan Diker)


Velimeşe Belediyespor: 0 Hadımköyspor: 2

3. Lig'e terfi maçlarında yer alacak iki ekibin mücadelesinde İstanbul ekibi Hadımköyspor, Tekirdağ temsilcisi Velimeşe Belediyespor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Yeşil-Siyahlıların golleri 49. dakikada Mustafa Ateş ve 50. dakikada penaltıdan Hakan'dan geldi. Velimeşe takımından Fatih ve Emrah mücadelede sarı kart gördü.

Maçı takip eden yazarımız Benan Diker'in müsabaka ve takımlarla ilgili görüşleri şöyle:

Açıkça söylemek gerekirse Hadımköy takımı hakikaten bence Türkiye Amatör futbol Şampiyonasının favorilerinden olduğunu bir kere daha ispat etti. Zira hakikaten komple bir ekip ve bilhassa forvetleri çok etkili gol Yollarında zorlanmazlar. Zaten belli bir havaya girmişler.

Takımı incelediğimde ilginç bir istatistik var aslında. 3 yıl önce, 2004-2005 sezonunda terfi maçlarında 2. turun finalinde Orhangazi Döktaş'a uzatmada 2-1 mağlup olan Karadenizspor takımından tam dört oyuncuya sahipler ve Velimeşe ile yaptıkları hazırlık maçında bu isimler oynadı. Özellikle 2 numaralı oyuncu ve 9 numaralı Volkan çok iyi bir maç çıkardı. Takımda Pendikspor'dan da bir hayli oyuncu vardı. Bunlardan en önemlileri: İkinci yarı oyuna giren Atakan, 10 numaralı Ümit (bu oyuncunun ilk yarıda hazırlık maçı olduğu halde kasti sertlikler yapması bu yarıya damga vurdu) ve Mustafa Ateş (Fenerbahçe'yi kupada 2-1’le eleyen kadroda vardı ve gol atmıştı).

Maça gelince kısaca;
İlk yarı hakikaten kora kor çok sert ve bilhassa Ümit'in (Hadımköy) sert futbolu ve ortamı germesi dışında gol yollarında pek de etkili olamayan iki ekibin ve orta saha görüntüsü şeklinde geçen mücadelesi vardı. En net pozisyonlar Mustafa Ateş'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı vuruşu Emre'nin güzel çıkarışı ve Velimeşe Bld adına Elvan’ın müsait pozisyonda topa iyi vuramaması oldu.
İkinci yarıda erken gelen gol ve santradan sonraki topun penaltı ile neticelenmesi sonucunda Velimeşe Bld oyun disiplininden koptu. Bu da etkili Hadımköy forvetlerini çizgi savunma yapan evsahibi ekip karşısında birçok pozisyona soktu. Zaman zaman Velimeşe takımı da rahatlayan misafir takım karşısında pozisyonlara girdiyse de başarılı olamadı. Ve karşılaşma
49 ve 50’de bulduğu iki golle konuk takımın 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

Hadımköy takımı terfi öncesi yoluna emin adımlarla devam ediyor. Takım olarak çok diri ve tempolu futbolları dikkat çekti. Bence bu ekip en kötü ikinci tur yapar. İstanbul şampiyonluğuna ulaşamamalarına şaşırdım.

Tekirdağ'dan bir haber
Profilo Telra takımı katılması zorunlu 3 adet altyapı ligine takım çıkartmamasından dolayı Süper Lig'den küme düşürüldü. Böylece, bu sene Süper Amatör'ün averaj takımı olupta 1. Amatör Küme'ye düşen Yeni Hayrabolu takımına gün doğdu. Zira bu ekibi federasyon tekrar Süper Lig'e dahil etti.

Ayazağa, Vefa'yı elinden kaçırdı

Ayazağa-Vefa maçı büyük çekişmeye sahne oldu. (Foto: www.ayazagaspor.com)

AYAZAĞASPOR: 2 VEFASPOR: 2
3. Lig'e terfi maçlarında İstanbul'u temsil edecek iki ekibin hazırlık maçında Ayazağaspor ile Vefaspor 2-2 berabere kaldı. İki güçlü ekip de denk bir mücadele sergilerken, terfiler öncesi eksikliklerini görme fırsatı buldular.

Mücadelenin önemli anları şöyle:

Dk 24: Penaltı kazanan Ayazağaspor'da topun başına Özden geçti. Vefaspor kalecisi, soluna giden topa uzandı ve gole izin vermedi.
Dk 33: Ayazağaspor'un sağ taraftan geliştirdiği atakta ceza sahası içine yapılan ortada kaleci topu elinden kaçırdı. Özden topu ağlara gönderdi ancak pozisyon, faul gerekçesiyle gol olarak değerlendirilmedi.
Dk 35: Vefaspor'un sağdan geliştirdiği atakta topa iyi vuran Yeşil-Beyazlı forvet takımını öne geçirdi: 0-1. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Dk 50: Yusuf'un ara pasına iyi hareketlenen Burak düzgün bir vuruşla Ayazağaspor'a eşitliği getirdi: 1-1.
Dk 53: Soldan şık hareketlerle ceza sahasına giren Eyüp Önder'i gördü. Bu oyuncu da topu boş kaleye gönderdi: 2-1.
Dk 86: Ayazağaspor ceza alanı içinde yaşanan karambolde Vefaspor eşitliği sağladı: 2-2.
Haber ve Fotoğraflar için www.ayazagaspor.com sitesinden Turgay'a çok teşekkürler.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.