Pazar, Aralık 30, 2007

Ayazağaspor artık lider

Toprak sahada oynanan maçta Ayazağaspor ilk yarıda oldukça zorlanırken, rakibinin 10 kişi kalması sonrası ikinci yarı oyunu domine etti.

KAVACIKSPOR: 1 AYAZAĞASPOR: 4

İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup'ta 13. hafta karşılaşmasında Kavacıkspor ile deplasmanda karşılaşan Ayazağaspor sahadan 4–1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı.
Karşılaşma çok kötü bir zeminde oynandı. Bir haftadır toprak sahada antrenman yapan Ayazağaspor yine de sahaya uyum sağlayamadı. İlk yarı boyunca çok tutuk bir oyun sergileyen konuk futbolcularz çok pas hatası yaptı. Kavacıkspor ise ilk yarıda sahasının avantajını iyi kullandı.
25. dakikada Kavacıkspor’ un sağ taraftan kullandığı korner atışında oluşan karambolda 10 numaralı futbolcunun golü ile Yeşil-Beyazlı ev sahibi 1-0 öne geçti. Kavacıkspor golden sonra da üstünlüğünü korudu. Maçın hakemi sertliklere izin verince ilk devre iki takım futbolcuları arasında sertlikler yaşandı. İlk yarının son dakikasında Kavacıkspor’ un 7 numaralı oyuncusu, Ayazağalı Ceyhun’ a çok sert girdi ve oyundan atıldı. 10 kişi kalan Kavacıkspor ilk yarıyı 1–0 önce tamamladı.
10 kişi kalan Kavacık karşısına Ayazağaspor ikinci yarıda orta saha oyuncusu Erol’ un yerine forvet Metin’ i alarak oyuna başladı. Bu değişiklik çok yerinde oldu. 50. dakikada sağ taraftan Ceyhun’ un ortasında topa iyi yükselen Metin beraberlik golünü attı. Beraberliği yakaladığı andan itibaren biraz da rakibin 10 kişi kalması dolayısıyla orta sahada çok iyi top yapmaya başlayan Ayazağaspor oyunda hakimiyeti kurdu. Ersan ve Ender’ in duvar paslaşması sonucunda kaleci ile karşı karşıya kalan Ender, Yeşil-Sarılıların ikinci golümüzü attı. Bu gol öncesinde yapılan duvar pası gerçekten mükemmeldi.
Bu gol sonrası Kavacıkspor iyice oyundan koptu. 75. dakikada yine Ender sahneye çıktı ve Ayazağa'nın 3. golünü kaydetti. Son sıradaki rakibi karşısında oyun disiplininden bir an olsun kopmadan mücadele eden Ayazağaspor, 80'de Metin'in sol taraftan pasında Ersan'la farkı üçe çıkardı: 4-1.
Öte yandan, Çekmeköyspor, Galataspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Böylece Ayazağaspor liderliğe yükseldi. Bununla birlikte Çekmeköyspor da iyice şampiyonluk potasına girmiş oldu.

Haber ve fotoğraf için http://www.ayazagaspor.com/ sitesine, Erhan Harput ve Turgay Tokel'e çok teşekkürler.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

selam yedikule 2009 2010 sezonunda çok iyi kadro kurarak 3. lige çıkmakmış hedefi ayrıca taraftarlarıda takımlarına çok düşkünlermiş yanlız bırakmıyorlarmış doğrumu acaba

Adsız dedi ki...

ben yedikuleli olarak 25 yıldır süper liglerden uzağız artık 3. lige çıkmak istiyoruz tüm grubumuzdaki takımlarada başarılar dileğiyle

Adsız dedi ki...

fatih bölgesinin en güçlü takımıdır yedikule duyumların doğru çok yıllar profosyenel oynadılar bu sene 3. lige o caf caflı dönemlerine geri dönmek istiyorlar

Adsız dedi ki...

bende yedikuleliyim ama inanın şapiyon olmak istiyoruz tüm takımlara başarılar

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...