Pazar, Aralık 16, 2007

Ayazağa ikinci yarıda açıldı


AYAZAĞA: 3 ESENLER ÖZ YAVUZSELİM

HABER: TURGAY TOKEL-ERHAN HARPUT
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup'ta, 13 . hafta karşılaşmasında Esenler Yavuz Selimspor ile karşılaşan Ayazağaspor, sahadan 3-0 gibi net bir skorla ayrıldı. Çok zor geçen karşılaşma boyunca iki takım oyuncularının da mücadelesi takdir edilecek cinstendi. Esenler Yavuz Selim son sıralarda yer almasına rağmen güçlü rakibini çok zorladı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili gözüken Ayazağaspor, oyunun kontrolünü elinde bulunduruyordu. Ancak gol gelmedikçe hem tribündeki sarı-yeşilli taraftarlar hem de oyuncular strese girdi. Ayazağaspor rakip kalede gol aradığı dakikalarda Esenler Yavuz Selim’ in çok tehlikeli ataklarında kaleci Türker başarılıydı. Bu maçta kendisine çok iş düşmese de maçın kopma anlarında hep Türker vardı. İlk yarının son dakikasında Esenler temsilcisinden 7 numaralı oyuncu kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan Ayazağaspor pozisyon üstüne pozisyon bulmaya başladı. Sağ taraftan Kamuran ve Ceyhun ile sol taraftan ise Adem ile etkili olan Yeşil-Siyahlılar'da golcülerin gününde olmaması nedeni ile gol sıkıntısı baş gösterdi. 10 kişi kalan Esenler Öz Yavuz Selim karşısında oldukça baskılı oynayan Şişli temsilcisi, aradığı golü ise 65. dakikada sağ taraftan Kamuran’ ın ortasında Ersan’ ın kafası ile buldu.
70. dakikada oyuncu değişikliğine giden Ayazağaspor'da Kamuran çıkarken oyuna Metin girdi. Metin’ in girmesi ile birlikte üçlü forvete dönüş yapıldı ve teknik heyetin bu taktiği işe yaradı. 75. dakikada, oyuna 5 dakika önce giren Metin Ayazağaspor'u iki farklı üstünlüğe taşıdı.
İki farklı üstünlüğü yakalayan ev sahibi takım oyunu rölantiye almaya başladı. Orta sahayı kalabalık tutan Ayazağa teknik heyetinin taktiği yine işe yaradı. Oyun orta sahada sıkışıp kaldı. Bu dakikalarda rakip Ayazağa'nın rakip kalede bulduğu pozisyonlarda Esenler kalecisi çok başarılıydı. 86. dakikada sağ taraftan kazanılan korner atışında top Osman’ ın önüne düştü. Bu oyuncu sert ve düzgün bir vuruşla Ayazağaspor'un üçüncü golünü kaydetti.
Son dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-0 bitti. Ayazağaspor haftaya Kavacıkspor'la karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.