Pazar, Aralık 30, 2007

Şişli Yayla'dan kritik galibiyet

Şişli Yaylaspor'un 50'deki beraberlik golü... sağdan yapılan ortaya Kaan Emre kafayı vuruyor ve gol!


GOP VENÜS: 1 ŞİŞLİ YAYLA: 2

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul 1. Amatör Küme 8. Grup’ta son sıraları yakından ilgilendiren maçta Şişli Yaylaspor, deplasmanda Gaziosmanpaşa Venüsspor’u 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı.
Karadeniz Stadı’ndaki maça çıkarken Şişli Yaylaspor’un 7, GOP Venüs’ün ise 2 puanı vardı. Tek takımın düştüğü grupta, Çağlayan Gençlerbirliği ile birlikte 2 puanla dipte bulunan GOP Venüs’ün acil puana ihtiyacı vardı.
Mücadelenin ilk yarısında GOP Venüs daha iyi olan taraftı. Lacivert-Mavililer 17. dakikada penaltı kazandı ancak Evren topu yandan dışarı attı. Pozisyon sonrası Venüs’ün 5 numarası Murat, oyuncu seçimi ve atış hakkında uzun süre takım arkadaşlarına söylendi. Ancak Evren 27’de kendisini affettirdi. Savunmasın arkasına atılan topta bu futbolcu son derece güzel bir yarım voleyle meşin yuvarlağı kalecinin üstünden ağlarla buluşturdu: 1-0.
1. Amatör’de ilk yılını yaşayan Feriköy temsilcisi Yaylaspor, rakibine göre daha boylu-poslu bir ekipti ancak özellikle savunmadan top çıkarmakta zorluk yaşadılar. Zaten sol bek Serdar’ın maç boyunca teknik direktörü Necdet Yılmaz’dan yediği fırçanın haddi hesabı yoktu. Tribünlerde az sayıda seyirci olduğundan iki ekibin teknik adamlarının oyunculara fırçalarını rahatça duyduk. Bu durum bazen tebessümlere yol açtı.

Rüzgar tersine döndü...
İkinci devre sanki bambaşka bir Yaylaspor vardı. Artık Necdet hoca devre arası ne dedi bilmiyoruz ama yeşil-beyazlılar fırtına gibi girdiler. 50’de kullanılan köşe vuruşundan ‘suskun golcü’(!) Kaan Emre kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1. Beş dakika sonra sağdan bindiren Ömer, önce önündeki rakibini ekarte etti, ardından muhteşem bir ara pasıyla Mehmet’i gördü. Bu futbolcu da karşı karşıya pozisyonda fazla zorlanmadı: 1-2.

Kader anı
Oyunun temposu bundan sonra biraz düştü. Zaman zaman gerginlikler yaşandı, örneğin bir pozisyonda hakem kendisine veryansın eden Necdet Yılmaz’ı sahadan çıkarmakla tehdit etti.
90+4 oynanırken kızılca kıyamet koptu, çünkü orta hakem Venüs lehine tartışmalı bir penaltı daha verdi. Bu kez topun başına, ilk penaltı sonrası arkadaşlarına söylenen Murat geçti. Ancak vuruşunda kaleci topu çıkardı. Venüs böylece büyük bir fırsat kaçırırken, Yaylaspor önemli bir galibiyet aldı. Yeşil-Beyazlılar genç koşan bir ekip.İleride başarılı olabilirler. Kaleci Oğuz, sağ kanatta Ömer, ortada 6 numaralı Ercan, forvette Emre ve bizlere Liverpool’lu forvet Peter Crouch’u hatırlatan 10 numaraları Ercan ilk başta göze çarpanlar. Bu arada bir not, Yaylaspor bu maçta tüm oyuncu değişikliklerini ilk 34 dakika içinde yaptı! Birincisi sakatlıktandı ancak diğer ikisini biz de anlayamadık! Venüsspor'da ise savunma oldukça başarılıydı, özellikle Mesut'u takdir etmek gerek. Ancak iki penaltı kaçırınca kendi iplerini kendileri çektiler.

STAT: Karadeniz
HAKEMLER: Yunus Taşkın, Adem Dalbay, Serkan Çiğdem
GOP VENÜS: Emre *, Ayhan **, Serhan **, Mesut ***, Murat *, Metin * (Serdar 57 *), Kemal **, Dinçer * (Erdem 89), Rahmi *, Evren **, Oktay * (Hayati 65 **)
TEKNİK DİREKTÖR: Cihan Şentürk
ŞİŞLİ YAYLA: Oğuz ***, Ömer ***, Serdar **, Sercan **, Nedim **, Ercan ***, Ali **, Ufuk (Zafer 12) (Mehmet 21 **), Kaan Emre ***, Ercan **, Ayhan Karaçelik * (Aykut 34 **)
TEKNİK DİREKTÖR: Necdet Yılmaz
GOLLER: Evren (27) / Kaan Emre (50), Mehmet (55)
SARI KARTLAR: Dinçer (11), Ayhan (41)

Devre arası Yaylaspor... Necdet hoca (en solda) oyuncularına taktik veriyor. Futbolcuların yüzünden düşen bin parça, belli ki ilk yarıdaki oyunlarından kendileri de memnun değil...

Yaylaspor'un ilk golü sonrası Emre sevincini hocasıyla paylaşıyor.

Bu da maç öncesi seramoni...

Bu maçın golleri, önemli anları, röportajları, perşembe günü saat 20.00'de Rumeli TV'de, Mehmet Çelik'le Spor Penceresi'nde.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...