Pazartesi, Kasım 12, 2007

İstanbul SAL'da 10. hafta değerlendirmesi

Puan durumunun büyük hali için üstüne tıklayınız.

İstanbul Süper Amatör Küme'de 10. hafta maçları sonrası genel tabloya şöyle bir bakalım.


YAZI: EFKAN BUCAK


1. Grup:
Tozkoparan-Hasköy: 4-1, Tuzla-Bostancı: 3-1, İstinye-MK Paşa: 1-2, P. Köprülü-T. Kültür: 2-1, Z. Ekinli-Kağıthane: 1-0, Sultanbeyli-Beylikdüzü: 0-0

Bu gruba başlamadan önce genel bir değerlendirme yapmak lazım. İstanbul Süper Amatör Küme’de artık taşlar yavaş yavaş oturuyor. Çoğu takım taşlarını ortaya döktü ve kimin terfilere gideceği yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İstanbul Süper Amatör Küme, ‘süper’lik sıfatını hak ediyor. Çekişme üst düzeyde.
Lig başladığından bu yana en büyük sürprizler bu hafta yaşandı. Beylikdüzü ilk kez puan kaybederken açıkçası Sultanbeyli’den böyle bir şey beklediğimi belirtmek isterim. ‘Dark Horse’ olarak tabir edilen takımların tanımına uyuyorlar. Orta sıralardalar ancak ne yapıp yapmayacakları belli olmuyor. Tozkoparan büyük bir karakter göstererek Hasköy’ü farklı yendi ve son sıradan kurtuldu. Zara Ekinli’nin de Kağıthane’yi yenmesi dikkat çekiciydi. Bu grupta Beylikdüzü’nü zorlayabilecek kalibrede tek takımın Tuzlaspor olduğunu bir kez daha gördük.

2. Grup
Haliç-Bakırköy: 1-2, Anadolu Hisarı-Okspor: 2-0, Kuştepe-Küçükpazar: 2-2, Selimiye-Kentyıldız: 2-3, Yenibosna-Albayrak: 3-2, Batı Trakya-Güzelce: 2-1

Bir son sıra galibiyeti daha. Kentyıldız ilk galibiyetini alırken, Selimiye bu sezonun en büyük hayal kırıklığı olma yolunda ilerliyor. Okspor uzun süre sonra yenildi ki sanırım bu skoru beklemiyorlardı. Bakırköy sessiz sakin liderliğini devam ettiriyorlar ancak bu hafta zayıf Haliç önünde çok zorlandılar. Geçen yılın terfi takımları, bu yılın hayal kırıklıkları Batı Trakya ve Yenibosna aldıkları galibiyetlerle rüştlerini ispat ettiler. Hep iyi mücadele edip kaybeden Kuştepe’nin aldığı bir puan da dikkat çekici. Ancak Kentyıldız’ın galibiyeti onları iyiden iyiye düşme hattına soktu.

3. Grup

Sakarya İMÇ-Silivri: 0-8, Kadırga-Dudullu: 2-2, Dikilitaş-İFA: 0-1, Paşabahçe-Mecidiyeköy: 7-0, Büyükçekmece-Kaynarca: 1-0

Şu anda en zevksiz grup görünümünde. Düşecekler belli: İMÇ ve Mecidiyeköy. Diğer takımlarla aralarındaki fark uçurum gibi. Zaten ilk haftalardaki dirençleri de sona erdi ve iki takım da fark yemeye başladı. Zirvede ise kırılma haftası yaşadık. Büyükçekmece Kaynarca’yı tek golle geçerek zirvede kalırken rakibini gerilere itti. Dudullu, Kadırga deplasmanında çok önemli 2 puan bıraktı. Kadırga serseri mayın gibi, ne yapacakları belli olmuyor. Silivri ise İMÇ karşısında moral depoladı. Batı İstanbullular bu grupta daha avantajlı gibi.

4. Grup

Dolayoba-Feriköy: 1-1, Boğazköy-Sultantepe: 2-0, Levent-Tayfun: 3-1, Karadeniz-Bayrampaşa: 0-2, Okmeydanı-Alibey: 1-3, Sinop-Hadımköy: 1-2

Haftanın en karlısı şüphesiz Esenkent Boğazköy. Geçen hafta dipteydiler şimdi küme düşme hattının üstünde! Bu grupta Feriköy’ün altındaki beş takım sezon sonuna kadar düşmeme mücadelesi verecek gibi. Sultantepe uğraşıyor ancak çok şanssızlar. Tophane Tayfun üsttekilere karşı çok kötü ancak her sezon olduğu gibi düşme hattındaki rakiplerinden aldıklarıyla tutunuyorlar. Hadımköy sezonun ilk puan kaybına çok yakındı ancak tecrübelerini konuşturdular. Yeşil-Siyahlılar son derece laubali oynadıkları maçta az daha puan kaptırıyorlardı. Bununla birlikte baskıyı kaldırabileceklerini de gösterdiler. Bayrampaşa, Karadeniz’i yenerek Hadımköy’ün ardından ikinciliğe talip olduğunu gösterdi. Feriköy’e puan kaptıran Dolayoba da onların ekmeğine yağ sürdü açıkçası.

5. Grup
Yavuzselim-Galata: 0-4, Kavacık-Vefa: 0-0, Bağlarbaşı-Ortaköy: 1-2, Çekmeköy-Yıldıztabya: 3-1, Ayazağa-Esenyurt: 3-0

Zirve yarışının en çekişmeli olduğu grup… Ayazağa, Galata, Çekmeköy, Bağlarbaşı, İdealtepe zirveye aday. Ancak son ikisinin nefesi kesilmiş gibi duruyor. Bağlarbaşı sahasında Ortaköy karşısında ummadığı bir yenilgi aldı ve serbest düşüşü sürdürdü. Çekmeköy’ün Yıldıztabya galibiyeti çok kritikti. Galata ve Ayazağa’nın yenmeleri zaten bekleniyordu. Ve yine bir son sıra başarısı: Kavacık’ın Vefa karşısındaki müthiş direnci ve alınan bir puan. Geçen yılın terfilerdeki mucize takımı Vefa ise son derece sıradan bir görüntü veriyor. Ekonomik zorluklar bu tarihi kulübün belini iyice bükmüş durumda.

6. Grup
Tuna-İncirli: 4-2, Gürpınar-Ümraniye: 1-2 Yeniçarşı-Yeniköy: 1-4, Taksim-Kocasinan: 0-1, Gülsuyu-B. Yeşilbağlar: 6-0

Ümraniye bu grupta patronun kim olduğunu gösterdi. Lige iddialı giren ve bir ara liderliğe bile yükselen Gürpınar’ı deplasmanda 2-1 yendiler. Artık ikinci yarıdaki Yeniköy deplasmanı hariç önleri açık çünkü kanımca en zayıf gruptalar. Yeniçarşı’yı dört golle geçen Yeniköy zirve umutlarını canlı tuttu. Diğer maçlar ise orta sıraları değiştirmekten başka bir işe yaramadı zaten diğer takımların ekonomik yönden bahsettiğimiz üç ekiple mücadele etme şansları yok. Balkan Yeşilbağlar fark yerken, Sakarya İMÇ ile birlikte ligin ‘desperate franchise’-umutsuz kulübü olduklarını gösterdiler. Şu durumda puan almaları bile zor görünüyor.

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.