Pazartesi, Kasım 26, 2007

Hem zirveden, hem unvandan oldular


Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 10. haftasında lider Çerkezköy Belediyespor kendi evinde en yakın takipçisi Çorlu Sanayispor’u konuk etti. Kendi saha ve seyircisinin önünde mücadele etmesine karşın Çerkezköy Belediyespor rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. İlk devresi golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde üç gol bulan konuk ekip, aldığı galibiyet ile hem zirvenin yeni sahibi oldu hem de karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Çerkezköy Belediyespor’a ilk mağlubiyetini tattırdı

HABER-FOTO: GÖKHAN BABAYİĞİT

Tekirdağ Süper Amatör Lig’inin 10.hafta karşılaşmasında lider Çerkezköy Belediyespor kendi evinde mağlup olmakta kurtulamadı.
Haftaya 19 puan ile lider giren Çerkezköy Belediyespor kendi evinde iki puan arkasından gelen en yakın rakibi Çorlu Sanayispor’u konuk etti. Karşılaşmayı Altan Erden, Önder Çalış ve Serdar Karagöz hakem üçlüsünün yönetti. Çerkezköy Şehir Stadı’nda Pazar günü saat 13.30’da başlayan karşılaşmada konuk ekip Çorlu Sanayispor’un taraftarı da tribünlerde yerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.

İlk devre golsüz
Müsabakanın başlama vuruşunu Çorlu Sanayispor yaptı. İlk dakikalarda her iki ekip de kontrollü bir mücadele sergilerken, konuk Sanayispor kontrataklarla gol aramaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekip pozisyona girmesine rağmen bunları değerlendiremedi. İlk devrede her iki ekibin de birer topu direkten geri döndü. Böylece ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Konuk ekip golü buldu
İkinci devreye Çerkezköy Belediyespor daha atak başlarken, Çorlu Sanayispor ise oyunu soğutmaya çalıştı. Yüksek tempoda oynanan karşılaşmada karşılaşmanın orta hakemi de sertliklere prim tanıdı. 65.dakikada Çorlu Sanayispor rakip ceza alanında bulduğu pozisyonu değerlendirerek karşılaşmada öne geçti: 0-1. Golün avantajını sürdürmek isteyen konuk ekip, kontrollü oyununu sürdürdü.
Çerkezköy Belediyespor beraberlik golü için yüklendiği bir esnada kalesinde gördüğü şok golle iki farklı mağlup duruma düştü. Çorlu Sanayisporlu Emrah kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. (0-2). İki farklı mağlup duruma düşmesinin ardından ev sahibi ekip Çerkezköy Belediyespor büyük bir şok yaşadı. Bir türlü toparlanamayan Çerkezköy Belediyespor en azından bir gol için ataklar geliştirdi.

Nizami gol geçersiz sayıldı
Karşılaşmanın 78. dakikasında enterasan bir pozisyon yaşandı. Yaklaşık 40 metreden ceza alanına yapılan ortayı Çorlu Sanayispor kalecisi Ali İhsan kontrol etmeye çalışırken, topla birlikte kale çizgisinden içeri girdi. Karşılaşmanın orta hakemi Altan Erden yan hakem Serdar Karagöz’e baktı. Pozisyona çok yakın olmasına karşın yan hakem Sedar Karagöz devam kararı verince, Çerkezköy Belediyespor’un nizami bir golü geçersiz sayıldı.

Çerkezköy 10 kişi kaldı
Oyunun son bölümlerinde Çerkezköy Belediyespor’da Hasan rakibine sert girdiği gerekçesi ile ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Çerkezköy Belediyespor Hasan’ın oyun dışı kalması ile birlikte kalan dakikalarda rakibi karşısında 10 kişi mücadele etti. Son bölümlerde gelişen karşılıklı ataklardan gol sesi çıkmayınca son bölümlere konuk ekibin iki farklı üstünlüğü ile girildi.
Orta hakem Altan Erden 3 dakikalık oynanmamış süreyi işaret etti. Bu dakikalarda ise sahneye Ayhan çıktı. Orta alandan ara pası ile topla buluşan Ayhan, Çerkezköy Belediyespor’un kalecisi Ömer’i de geçerek topu filelere gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabaka Çorlu Sanayispor’un üç farklı üstünlüğü ile sona erdi.

Çerkezköy unvanını kaybetti
Çorlu Sanayispor elde ettiği galibiyet ile hem zirveyi ele geçirdi hem de geçtiğimiz sezonu namağlup şampiyon olarak tamamlayan bu sezon da oynadığı 7 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Çerkezköy Belediyespor’a ilk mağlubiyetini tattırdı.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...