Pazartesi, Kasım 05, 2007

Ayazağa bir açıldı, pir açıldı

Çilekli Stadı'ndaki maçta Ayazağaspor ilk golü yedikten sonra açıldı ve farka gitti.

ORTAKÖYSPOR: 1 AYAZAĞASPOR: 4

İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup 9. hafta mücadelesinde deplasmanda Ortaköyspor'la karşılaşan Ayazağaspor karşılaşmadan 4–1 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile 17 puana ulaşan Ayazağaspor zirve yarışından kopmadı. Ortaköy ise 12 puanda kaldı. Ayazağaspor kaptan Rami ve kart cezalısı Mehmet’ ten yoksun çıktığı karşılaşmayı kazanırken oynadığı futbolla sınıfı geçti.
İlk yarı tutuk görünen Ayazağaspor ikinci yarının 55. dakikasında yediği gol sonrasında kendine geldi. Bu dakikada Ortaköy’ün sağdan kullandığı kornerde topa ön direkte iyi yükselen Aykut takımını öne geçirdi.
Bu golün hemen ardından 57. dakikada Ayazağaspor’da Ersan ceza sahasında kendi yerde buldu. Karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Necdet beraberliği sağladı: 1-1. Beraberlik golünden sonra rakibi üzerine iyice baskı kurmaya başlayan Ayazağaspor sağlı sollu ataklarla Ortaköy’ün üzerine gitmeye başladı. 65. dakikada Ceyhun’ un yerine Adem’in girmesi Yeşil-Sarılıları iyice ateşledi.
70. dakikada Ortaköyspor’ un ani atağını iyi karşılayan Ayazağaspor defansı topu Ender'le buluşturdu. Yaklaşık 40 metre topu taşıdıktan sonra kaleci ile karşı karşıya kalan Ender Ayazağaspor’ u 2–1 öne geçirdi.
Bu golden sonra Ortaköy oyundan kopmaya başladı. 76. dakikada Adem’ in sol taraftan geliştirdiği atakta topu daha müsait olan Ender’e vermesi ve Ender’ in de topu boş kaleye yuvarlaması ile Ayazağaspor iki farklı üstünlüğü yakaladı. Bu golün hazırlayıcısı olan Adem ile golü atan Ender’ in golden sonra sarmaş dolaş oluşu görülmeye değerdi!
İki farklı üstünlüğü ele geçiren Ayazağaspor iyice oyun üstünlüğünü ele aldı. Ortaköyspor’un gol aradığı dakikalarda Ayazağaspor’un kontratakları tehlike yarattı. 85. dakikada yine sol taraftan Adem’ in ortasında Ender filelere gönderdi ve kendisinin üçüncü, takımının dördüncü golünü attı.
Son dakikalarda Ortaköyspor farkı azaltmak için Ayazağaspor üstüne gitse de başarılı olamadı. 90. dakikada Ayazağaspor’un geliştirdiği atakta Şaban’ a arkadan müdahalede bulunan Ortaköy spor’un 5 numarası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İki takım da başka gol bulamayınca karşılaşma 4–1 Ayazağaspor üstünlüğü ile sona erdi.

Haber ve fotoğraflar için www.ayazagaspor.com sitesinden Erhan ve Turgay arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...