Pazar, Kasım 25, 2007

Avcılar Belediyespor göz kamaştırıyor


Avcılarspor, İstanbul amatör kümenin önde gelen takımlarından biriydi, bir çok kez terfi maçlarına katıldı ancak değişik yıllarda Hereke Yıldızspor, İzmit Büyükşehir Belediyespor, Yeni Burdurspor takımlarına 1. kademenin finalinde yenilerek evine geri döndü.
İstanbul'da Süper Amatör Küme'nin kurulmasından sonraysa Sarı-Siyahlılar bir türlü başarılı olamadı. Süper Amatör'deki ilk sezonda son maça kalmışlardı örneğin. Kendi sahalarında Yenibsona'yı yenseler ligde kalıp rakiplerini aşağı iteceklerdi ancak evlerinde 2-1 yenildiler. Yine bir şansları vardı ancak aynı anda, o zamanlar son derece sıradan bir takım olan Gürpınarspor, sürpriz bir şekilde güçlü Yeşilova Esnafspor'u 2-0 yenince Avcılarspor düşmüştü.
Daha sonra Avcılarspor 2005-2006 sezonunda 1. Amatör'de yine şampiyon oldu ancak Süper Amatör'de tutunamadı ve geçen sezon küme düştü.

Bu sezon başında, Avcılar’da spor kulüplerine yaptığı desteklerle ön plana çıkan Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Avcılarspor’ u Avcılar Belediyespor olarak belediyenin bünyesine aldı ve takıma destek vermeye başladı.
Avcılar Belediyespor olduktan sonra çıktığı maçlarda büyük bir performans sergileyen Sarı-Siyahlıların bileğini büken takım henüz çıkmadı. Birinci Amatör Küme 2. Grup'ta mücadele eden Avcılar Belediyespor çıktığı 7 maçı da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şimdiye kadar hiçbir takıma yenilmeyen ve topladığı 21 puanla zirveye yerleşen Avcılar Belediyespor’da şimdiden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanırken camiada Belediye çatısı altında birleşme ile gelen başarı yüzleri güldürüyor. Mustafa Değirmenci’nin onursal başkanlığını yaptığı Avcılar Belediyespor’da şimdi hedef ligi şampiyon bitirip daha sonra Süper Amatör Küme'ye çıkmak.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...