Pazartesi, Ekim 15, 2007

Tekirdağ'dan kısa kısa

HABER: BENAN DİKER
* Biraz geç kalınmışta olsa TFF yaptığı resmi açıklama ile bu yıl Türkiye 3. ligine yükselme maçlarına katılcak takım sayılarının illere göre dağılımını belirledi. Terfi maçlarına bu yıl 160 takım katılacak. Geçen yıl bu sayı 174'dü. İllere göre kontenjanı 1 takım azalan iller de böylece belirlenmiş oldu. Bu iller Afyon-Aydın-Balıkesir-Bilecik-Bursa-Elazığ-Erzurum-Eskişehir-Hatay –Kütahya-Manisa-Nevşehir-Tekirdağ-Van oldu. Diğer illerin katılan takım kontenjanı ise değişmedi.
Bilecik,Erzurum,Elazığ,Nevşehir,Van illeri 2 takımdan 1 takıma,
Afyon,Eskişehir,Hatay,Tekirdağ illeri 3 takımdan 2 takıma,
Aydın ve Kütahya illeri 4 takımdan 3 takıma,
Balıkesir ve Manisa illeri 5 takımdan 4 takıma,
Bursa ili ise 6 takımdan 5 takıma düşürülmüş oldu.

* Çerkezköy Belediyespor, tecrübeli oyuncusu Alparslan Ardal ile yollarını ayırdı. Yıllarca Çorluspor'da 2. ve 3. ligde oynayan tecrübeli oyuncu geçen sezonun ikinci yarısından beri Çerkezköy Bld takımının formasını giyiyordu.

* Çorlu Karadeniz Kültürspor, 4 yeni transfer gerçekleştirdi. Kültürspor'u satın aldıktan sonraki iki haftada bir galibiyet bir mağlubiyet alan başkan Ali Saral takımın şu an istenilen yerde olmadığını dile getirerek yeni tranferlerle güçlendiklerini ifade etti. Teknik direktör Mustafa Öztürk ise (Zeytinburnuspor formasıyla 1. ligde oynamıştı.) 12 takımlı ligde şu an 10. sırada olduklarını dile getirerek bunu takımının kesinlikle hak etmediğini söyledi. Kısa zaman da toparlayarak ilk ikiye kalıp terfi maçlarına gitmek için var güçleriyle mücadele edecekleri söyleyen genç teknik direktör yeni katılan oyunculara fazlasıyla güvendiğini belirtti.
Yeni alınan oyuncular ise kısaca şöyle:
Emre (Lüleburgazspor): Bakırköyspor'da da oynamıştı daha önceki sezonlarda.
Seyfullah (Lüleburgazspor): Geçen yıl iller turnuvasında başarılı olup 3. lige yükselen Lüleburgazspor takımının kaptanıydı.
Hasan (Kırlarelispor) golcü genç futbolcu
Furkan(Velimeşe Belesiyespor) tecrübeli golcü oyuncu Velimeşe Bld'den önce Edirnespor'da profesyonel oynamıştı.

* Bu arada Tekirdağ süper amatör küme bu hafta bayram, önümüzdeki hafta da referandum nedeniyle 15 günlük bir tatile girdi. Referandum nedeniyle oynanamayacak haftaki maçlar ligin son haftasına kaydırıldı. Maçların başlama tarihi 6. hafta maçları ile birlikte 27 Ekim 2007 Cumartesi günü olarak belirlendi.

* Ligden çekilen Velimeşe Belediyespor oyuncuları kapış kapış gitti... Belediye başkanının (aynı zamanda kulüp başkanı) bu yıl almış olduğu karar doğrultusunda ligden çekilip herkesi şaşırtıp üzen, üç yıldır oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla tüm Trakya'nın takdirini kazanan ekibin başarılı futbolcuları gittikleri yerlerde de takımlarını sırtlıyorlar. Takımın ligden çekilmesi ile ayrılan 13 oyuncunun gittiği kulüpler kısaca şöyle:

Fatih Diker-Emrah Balkan-Ali İhsan Eriz (Çorlu Sanayispor)
Elvan Tok (Çerkezköy Bld)
Ümmet Bora Sönmez-Birol Öztürk (Ayşekadın Gençlerbirliği)
Görkem Ege Arıcan-Furkan Karacan (Çorlu Karadeniz Kültürspor)
Kirman Yürük-Ümit Çelik (Malkaraspor)
Emre Arpa (Yimpaş Yozgatspor)
Hüseyin Karagöz (Edirnespor)
Murat Dereli (Çantaköyspor)

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.