Perşembe, Ekim 18, 2007

Mecidiyeköyspor siftah yaptı


MECİDİYEKÖYSPOR: 2 SAKARYA İMÇ: 1

HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul SAL 3. Grup’ta puansız son sırada yer alan iki ekibin mücadelesinde Mecidiyeköyspor, Sakarya İMÇ’yi 2-1 yendi. Ayazağa Atatürk Stadı’na giderken, lige boşvermiş büyük sıkıntılar içerisinde iki takım göreceğimi ummuştum ama yanıldığımı anladım. İki ekip de tam kadro, yedekleriyle, yöneticileriyle, antrenörleriyle ve hatta az sayıda taraftarıyla stattaki yerlerini almıştı. Sakarya İMÇ’nin formasında reklamları bile vardı (3. Lig takımlarının bazılarında bile reklam yok!) İşte İstanbul Süper Amatör Küme’ye yakışan da budur.
Ne yazık ki maça ikinci yarıda yetişebildim. İlk yarı Sakarya İMÇ’nin 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti. İkinci yarı Mecidiyeköy’ün müthiş bir baskısıyla başladı ve ben bu ekibin nasıl yenik duruma düştüğünü anlayamadım açıkçası. Ancak dakikalar geçtikçe olay aydınlığa kavuştu: İki yıl önce 3. Lig’de mücadele eden ancak şimdi Süper Amatör’de zor günler geçiren Mecidiyeköy genç bir takım kurmuş. Çok hırslılar, yetenekliler. Hücum hatları hızlı. Orta sahada Ahmet isimli 8 numaralı oyuncuları dikkate değer bir oyuncu. Ancak bitiricilik sorunları var. Ayrıca takımda saha içi disiplini yok denecek kadar az. Antrenörün takım üzerindeki disiplini yeterli seviyede görünmemekle birlikte takım içinde yardımlaşma, saygı hak getire. Rakibine göre yaş ortalaması daha yüksek olan Sakarya İMÇ (Eminönü ilçesinin tarihi bir takımıdır) kapasitesi sınırlı bir takım. Savunmaları özellikle çok ağır. Onlar da bunun bilincinde. Yardımlaşmalı oynuyorlar, saha içinde birbirlerine moral veriyorlar, hakemle fazla oynamıyorlar. Böyle olunca skorun 1-0 olması normal tabii.
Ancak bir yerden sonra Mecidiyeköy’ün baskıları cidden bunaltıcı olmaya başladı. 76. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde 7 numaralı oyuncu skora denge getirdi: 1-1.
Golden kısa bir süre sonra İMÇ’nin 6 numaralı oyuncusu ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Hareket çok sert olduğundan İMÇ’den dahi kimse itiraz etmedi. Ancak dakikalar geçtikçe Eminönü temsilcisinde de sinirler gerilmeye başladı ve bunun sonucunda 86’da kalecinin büyük hatasıyla Mecidiyeköy’ün 10 numarası skoru 2-1 yaptı. Yapılan ortada kaleci topa iyi çıkamadı, Mecidiyeköylü oyuncu da topu filelere gönderdi. Kaleci hakeme ofsayt diye itiraz etti ancak İMÇ takım kaptanı kale çizgisindeydi.
Sonlara doğru Mecidiyeköy’ün 7 numarasının mutlak bir golü kaçırmasından sonra kendi takım kalecisinin ona gerilerden ‘gerizekalı’ diye bağırması unutulmazdı. Bu arada maçta 2 sakatlık yaşanırken, sağlık malzemelerinin olmaması yine dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...