Pazar, Ekim 07, 2007

'Koca' olan Mustafa değil Reşit Paşa'ydı

İlk hafta Erokspor'a 7-1 yenilen Reşitpaşa, güçlü rakibi Kocamustafapaşa'yı beş golle geçti. (Foto: Efkan Bucak)

KOCAMUSTAFAPAŞA: 0 REŞİTPAŞA: 5

HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul futbolunda her daim iddialı olan iki ekip, Kocamustafapaşa ve Reşitpaşa, Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya gelirken, 90 dakikanın sonunda galip gelen Reşitpaşa'nın bile beklemediği bir skor vardı: 0-5.
Birinci Amatör Küme 3. Grup'ta oynanan karşılaşmada ev sahibi Kocamustafapaşa'ydı zira Namık Sevik Stadı'nın bir bölümü, Yeşil-Sarılı ekibin kulüp binası durumunda (Statta ayrıca Güzelhisarspor'un da binası var). Kocamustafapaşa taraftarlarının çok ilgi göstermediği maça (sesi çıkan 10 tanı çocuk vardı) Reşitpaşaspor çok iyi başladı ve savunmanın arkasına atılan topta 9 numaralı oyuncu topu ağlara gönderdi. Kaleci hem biraz geç çıkmasının hem de şanssızlığının kurbanı oldu. İlk şutta çeldiği top Reşitpaşalı oyuncuya çarpıp tıngır mıngır ağlara gitti.
Beş yıl önce terfi maçlarında finalden dönen Reşitpaşaspor oldukça iyi bir takım kurmuş. İlk hafta Erokspor'a 7-1 yenildiler ancak genel menajerlerinden aldığımız bilgiye göre hakemin de taraflı yönetimiyle 22 dakikalık süreçte beş gol yemişler ve toparlayamamışlar. Namık Sevik'te benim izlediğim ekipse gördüğüm en derli-toplu, başarılı ekiplerden biri. Fizik olarak Kocamustafapaşa'ya büyük üstünlük kurdular, stoperleri İbrahim ve Erkan rakibe doğru dürüst top vermedi. Tek sorunları biraz kondisyon olabilir, zaman zaman yorulma emareleri gösterdiler ancak Kocamustafapaşasporlu oyuncular yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler.
Reşitpaşaspor'un en büyük özelliklerinden biri gördüğümüz kadarıyla çok iyi kontratağa çıkıyorlar. İkinci golleri başarılı bir kontratak organizasyonundan gelirken, rakibin moralinin bozulup oyundan düşmesiyle diğer golleri de sırasıyla attılar. Bu maçta karşılarında hiç de kötü bir takım yoktu, Kocamustafapaşa beş gol yedi ancak gol atabilirdi de. Reşitpaşaspor enerjisini akıllı kullanıp, iyi hücuma çıktı, başarılı bir savunma yaptı ve sahadan galip ayrıldı.
STAT: Namık Sevik
KOCAMUSTAFAPAŞA: Soner *, Hasan * (Recep 46 *), Fırat **, Ethem *, Bahaddin *, Ekrem **, Engin *, Onur **, Fatih * (Sercan 70 *), Ercan *, Faruk * (Dursun 60 **)
REŞİTPAŞA: Ahmet ***, Uğur ***, Emrah ***, İbrahim ****, Erkan ****, Volkan ***, Samet **** (Erdi 75 **), Serkan *** (Gökhan 62 **), Zekeriya ***, Murat *** (Salih 75 **), Mustafa ***
GOLLER: Samet (2, 49), Murat (34), Emrah (73), İbrahim (87)

Hem bu maçın hem de Şehremini-Özmurat maçının gollerini ve önemli pozisyonlarını, Rumeli TV'de perşembe akşamı saat 21.00'de başlayacak olan Spor Penceresi programında izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...