Pazar, Ekim 07, 2007

Şehremini ve Özmurat yenişemedi

Namık Sevik'teki maçta özellikle Şehremini birçok gol pozisyonuna girdi. (Foto: Efkan Bucak)

ŞEHREMİNİSPOR: 3 ÖZMURATSPOR: 3

HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul 1. Amatör Küme 11. Grup'ta Şehreminispor ve Özmuratspor 3-3 berabere kalırken, futbolun altın kuralı bir kez daha işliyordu: Atamayana atarlar.
Bu ilginç mücadeleyi izlemek için Fatih-Belgratkapı'daki Namık Sevik Stadı'nın yolunu tuttuk. Kapalı tribünleri, sentetik zemini, soyunma odaları, taraftarlar için tuvaletleriyle Namık Sevik gerçekten modern bir stat olmuş. Trafiğe ve minibüse takıldığımızdan (Topkapı-Zeytinburnu minibüsüne asla otogar gibi olan o kapalı ilk duraktan binmeyin. Alt geçitin orada dönemeçten binin, diğer türlü beklemekten kanser olursunuz) maça 20 dakika kadar geç ulaşabildik, Özmuratspor 16. dakikada Emre'nin golüyle 1-0 öne geçmişti.
Sefaköy Sultanmurat Mahallesi'nin takımı olan Özmuratspor üç sezon önce kılpayı kümede kalmıştı (Yeşilova Esnaf Stadı'nda son maçta Şirinevlerspor'u yenmişlerdi). Siyah-Beyazlılar Namık Sevik'teki maçta vasat bir oyun sergilediler. Aslında orta sahada fena değillerdi ancak kalecileri çok şanssız bir günündeydi. Geçen yıl Süper Amatör'ü kılpayı kaçıran tarihi kulüp Şehremini, ben stada geldikten sonra golü buldu: 22'de sağdan giren Metin'in çaprazdan vuruşu yerden sekip ağlarla buluştu. Kısa bir süre sonra ilkinin aynı pozisyonda Şehremini ikinci golü buldu. 29'da yine Metin'in çaprazdan vuruşunda kaleci inanılmaz bir şekilde topa müdahale etmedi. Dışarı çıkacak sandı ancak top tıngır mıngır ağlara gitti. Ancak kaleci o açıdan topun dışarı çıkmayacağını hesaplamalıydı.
Şehremini'nin sağ kanadı ve forveti oldukça iyi. Takım kaptanı olan 3 numara da hem savunma hem de orta sahada başarılıydı. İkinci goldeki asisti de 'Hagivari'ydi. Ancak Mavi-Beyazlıların evlere şenlik bir savunması var. Adam paylaşımı, kademe, tandem hak getire. Çok basit pozisyon veriyorlar. Özmurat'ın gol atması için biraz bastırması yetti. Devrenin sonlarına doğru sağdan yapılan yerden ortada altıpasın içinde hücum oyuncusu bomboş durumda şık bir vuruşla skoru dengeledi.
İkinci yarının hemen başında Şehremini Küçük Murat'la 3-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra da Mavi-Beyazlılar birçok gol pozisyonu buldu. Kimi zaman direğe takıldılar ancak çoğunlukla bomboş pozisyonlarda topu kalenin içine dürtemediler. Daha sonra da bir duran top pozisyonunda Özmurat, 85. dakikada ileri çıkan savunma oyuncusu Nihat'ın golüyle eşitliği sağladı: 3-3.
Karşılaşmayı yaklaşık 100 kişilik bir grup izledi. Yarısı amatör futbol tutkunu yaşlı amcalardı, diğerleri çoluk çocuk ve futbolcu yakınlarıydı. Ancak iki ekibin tezehürat yapan taraftarı yoktu.
Eğer Şehreminispor savunmadaki problemlerini çözebilirse ilerde can yakabilir. İki maçta 5 gol attılar, bu iyi bir rakam ancak 6 da yediler! Özmuratspor iyi bir kontratak takımı görüntüsü verdi. Biraz kaleci hatalarının kurbanı oldular.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.