Perşembe, Ekim 18, 2007

Ayazağaspor farklı galip


AYAZAĞASPOR: 4 BAĞLARBAŞISPOR: 1

HABER: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup’ta zirveyi hedefleyen iki takımdan 11 puanlı Ayazağaspor, 12 puanlı Bağlarbaşı’nı 4-1 gibi farklı bir skorla devirerek rakibini geride bıraktı. Ayazağa Atatürk Stadı’nda akşamüzeri oynanan maçta batan güneş tam tribünlere vurduğundan mücadeleyi izlemek için tribündeki bizler çok büyük bir mücadele verdik! Kadrosunda iki Gürcü oyuncu bulunduran oldukça tecrübeli bir ekip olan Ayazağaspor’a karşın Bağlarbaşı daha genç ve tecrübesiz bir ekip. Ekonomik olarak bir sorunları olmamasına karşın 3. Lig’e çıkmak gibi bir niyetleri yok gibi görünüyor. Maç öncesi konuştuğumuz bir kulüp yetkilisi de hedefsizlikten yakındı biraz. Takımın olası bir terfi maçları macerasında masrafların altından kalkamayacağını, federasyonun kulüplere bu konuda destek vermesini istedi.
Maçın hafta içi olması nedeniyle Ayazağaspor’un bildik ateşli seyircisi yoktu ancak orta yaş grubu futboldan oldukça anlayan elit bir izleyici grubu mevcuttu yine de.
Maçın ilk dakikalarında Ayazağa çok etkiliydi. 10. dakikada 2 numaranın ortasında Ender topu kafayla ağlara gönderdi ve durumu 1-0 yaptı. 16’da aynı golü izledik. Yine 2 numara (kısa boylu ve zayıf görünmesine karşın çok iyi bir adamdı) ortaladı, Ayazağaspor’un 9 numaralı oyuncusu Ersan kafa vuruşunda top biraz önde olan kaleciyi aşarak ağlara gitti: 2-0. Bu golden sonra Bağlarbaşı biraz daha baskılı oynamaya başladı ancak çok ciddi pozisyon bulamadılar.
İkinci yarının başları da orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Daha sonra Ayazağa baskısını hissettirmeye başladı ve Ersan ile yaklaşık 3 dakika içinde üst üste iki gol buldu. Maçın 4-0 bitmesi beklenirken son anlarda ani gelişen Bağlarbaşı atağında Ayazağa kalecisi boşa çıktı, 9 numaralı oyuncu da kaleciyi geçip topu ağlara gönderdi. Golde Ayazağa kalecisi kendisine faul yapıldığını iddia etse de bize temiz bir gol gibi gözüktü. Sonuçta Ayazağa, Bağlarbaşı gibi bir takımı 4-1 yenerek ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Yeşil-Sarılılar oldukça disiplinli ve mücadeleci bir takım olduklarını gösterdiler.

Hiç yorum yok:

Maltepe ve Sarıyer Yenimahalle yenişemedi

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta iddiası kalmayan Maltepespor sahasında, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sarıyer Yenimahallespor ile 0-...