Pazartesi, Eylül 03, 2007

Vefa-Ayazağa yenişemedi

VEFASPOR: 1 AYAZAĞASPOR: 1

Dostluk içinde başlayan maç, gergin bitti. (Foto: Turgay Tokel)

HABER: TURGAY TOKEL
İstanbul Süper Amatör Küme 5. Grup'un iki iddialı takımı, Vefaspor ve Ayazağaspor dün Namık Sevik Stadı'nda karşılaşırken, oldukça zor 90 dakikada her şey vardı. Zaman zaman her iki takımın çok iyi oynadığı, bol gol pozisyonunun olduğu, sertliklerin yaşandığı ve gerilen ortamda yaşanan tatsızlıkların olduğu bir 90 dakika izledik dün Namık Sevik Stadı'nda.
İki takım taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği karşılaşmada hakemler gösterdikleri performansla sınıfta kaldılar. Bu kadar zor bir karşılaşma için çok genç bir hakemi görevlendirmek kimlerin aklına geldiyse tebrikler! Verdiği kararlarla 90 dakika boyunca iyi niyetle mücadele etmeye çalışan her iki takım oyuncularını da çileden çıkarması bildi. Bundan sonra yöneteceği maçlarda biraz daha dikkatli davranmasını bekliyoruz genç hakemimizin.
Futbola geri dönecek olursak ilk yarı boyunca rakibine her alanda pres yapan, ayağa toplarla rakibin açıklarını değerlendiren Vefaspor, aradığı golü 30. dakikada serbest atıştan buldu. Ayazağaspor savunmasının hatasını iyi değerlendiren Vefasporlu futbolcu ceza sahası dışında sert bir vuruşla takımını öne geçirdi. Golden sonra yavaşlayan Vefaspor anlamsız bir şekilde geriye çekildi. Tabi karşılarında Ayazağaspor olduğunu unuttular sanırım. Geriye çekilen Vefaspor karşısında ataklarını sıklaştıran Ayazağaspor aradığı golü bulamayarak ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.
İkinci yarıya değişiklikle başlayan Ayazağaspor ilk yarı sonlarında başladığı ataklarına ikinci yarının ilk dakikasıyla birlikte devam etti. Birçok gol pozisyonuna giren Ayazağaspor rakibini iyice baskı altına aldı. İlk yarı devamlı pres yapan Vefasporlu oyuncuların iyice yorulduğu dakikalarda sağ ve sol taraftan ataklarına devam eden Ayazağaspor 65. dakikaya girilirken penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda kaleci ile topu ayrı ayrı köşelere gönderen Adem Ayazağaspor’ un beraberlik golünü atmış oldu.

Atılan oyuncu geri alındı!
Ne olduysa penaltı golünden sonra oldu. Bir anda Vefasporlu oyuncular, Ayazağasporlu oyunculara saldırmaya başladı. Zaten maçın başından itibaren sert oynayan Vefasporlular bu golden sonra iyice sinirlendiler. Maçın orta hakemi olayları sakinleştirmek için çaba gösterirken, olayların sonunda Vefasporlu bir oyuncuyu kırmızı kartla dışarı attı. Ancak daha sonra kırmızı kart gören oyuncu karşılaşmaya devam ederken hakem gösterdiği kırmızı kartın yanlışlıkla gösterildiğini belirtti. Bu dakikadan sonra oyun her dakika durmaya devam etti. Hakemin çok etkisiz kaldığı dakikalarda çok sertleşen mücadele 1-1 sona erdi.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.