Cumartesi, Eylül 22, 2007

Süper Amatör Statları Ulaşım Rehberi


Sizlere kolaylık olması amacıyla Süper Amatör Küme maçlarının oynandığı statlara nasıl gidileceği rehberini yayınlıyoruz. Zira amatör futbol tutkunlarının en büyük sorunlarından biri statların yerini bulmaktır.
Bu rehberi yaparken kendi gözlemlerimizin yanısıra TFFHGD İstanbul Şubesi'nin internet sitesindeki bilgilerden de yararlandık. Eğer eksik veya yanlış olduğunu düşündüğünüz bilgi varsa efkanbucak@yahoo.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

-------
ALBAYRAK: Küçükköy'de biraz içerde kalan ters bir stat. Edirnekapı-Su Deposu minibüsleri veya Şişli, Topkapı, Eminönü veya Yenikapı'dan Yunus Emre Mahallesi otobüslerini tercih ediniz. Cebeci Mahallesi-Taksim hattı da olur. Yunus Emre'ye doğru gidişte Hekimsuyu durağından hemen sonra.
AVCILAR TURGUT ÖZAL: Avcılar'a giden tüm araçlar buradan geçiyor. E-5'te Avcılar'a girişte yolun hemen kenarında zaten, görememeniz imkansız.
AYAZAĞA ATATÜRK: Ayazağa Köyiçi Meydan'da. Burayı da bulmak kolay. Ayazağa'ya giden tüm araçlara binip meydanda ineceksiniz.
BAKIRKÖY BELEDİYE: Bakırköy'ün merkeziyle alakası yok, Adliye'nin orada. Biraz içeride ve ters bir stat. 94 Eminönü-Osmaniye otobüslerinin son durağına çok yakın. Bakırköy Metro durağında inip 10 dakikalık tempolu bir yürüyüşle de varabilirsiniz. Zaten oraya gidin stat uzaktan rahat gözüküyor.
BAHÇELİEVLER ÖZEL İDARE: Avcılar'a giderken yolun sağında kalıyor. Şirinevler'den sonra Kuleli veya Çobançeşme duraklarında inip 5 dakikalık bir yürümeyle ulaşılıyor.
CANKURTARAN: Buraya gitmenin en iyi yolu Halkalı-Sirkeci banliyö trenine binip Cankurtaran durağında inmek. Stat da istasyona çok yakın zaten.
ÇEKMEKÖY: Avrupa yakasından gelenler için, Şile yolundan gelen otobüsleri (522 ST,122M ilk aklıma gelenler) kullandıpınıda, Çekmeköy durağında inip Çekmeköy girişine gelince Merkez taksi durağını göreceksiniz. Yanındaki sokaktan içeri girerseniz 50 metre sonra stadı görürsünüz. Anadolu yakasından gelenler Kadıköy'den 14 ÇK,14ŞB, Dudullu'dan Çekmeköy minibüslerini kullanabilir. Çekmeköy girişinden geçer, girişteki ilk durakta inip karşıya geçerek sapmadan 50 metre yürüdüğünüzde stadı görüceksiniz. (Tarif için Ali Biter'e çok teşekkürler)
ÇELİKTEPE: İsmine aldanmayın, bu stat Çeliktepe'de değil!! Seyrantepe otobüs ve minibüslerinin son durağında inip aşağıya doğru 5 dakika falan yürüyorsunuz. Çukurda bir yerde.
ÇİLEKLİ: Levent Çevreyolu'nun hemen dibinde. Buradan geçen tek araç 59 RS Rumeli Hisarüstü-Sarıyer otobüsü. Başka bir araçla Levent Çarşı'ya gidip buradan 3. Levent'e doğru yürüyebilirsiniz. Çarşı'dan 15 dakika falan sürüyor yürümek. Bulması biraz zor bir stattır. Yolda sormakta yarar var.
DOLAYOBA: Kadıköy'den 16 C, 16K veya 130 numaralı hatlara binip Velibaba veya Aytemiz Petrol duraklarında iniyorsunuz. Pendik-Kurtköy minibüsleri de alternatif olabilir.
DUDULLU: Gitmesi ve bulması kolay bir stat. Tüm Sultanbeyli, Samandıra, Sarıgazi ve Çekmeköy otobüsleriyle gidilebilir.
FERİKÖY: Adı üstünde, Feriköy merkezde. Feriköy' giden otobüslere binip buraya varıyorsunuz.
GÜRPINAR: Yenibosna'dan kalkan HT 58 belediye ve 458 özel halk otobüslerini binip Gürpınar Merkezde iniyorsunuz. Sonra oradan bir kez daha minibüse binmek gerekiyor.
HADIMKÖY: Buraya gitmek için tek şansınız zaten Yenibosna'dan kalkan Hadımköy otobüs ve minibüsleri. Muavine söyleyin o tarif ediyor.
HALKALI İFA: Halkalı'nın TEM bağlantı yoluna bakan yamacında. Topkapı'dan kalkan ATV minibüsleri buradan geçiyor. Belediye isterseniz de Zeytinburnu Metro durağından Altınşehir veya Mehmet Akif, Bakırköy'den de 89T toplu konutlar otobüslerine binin. Bağlantı yolundan Halkalı'ya girilditen sonra Fatih Caddesi durağında inin.
KAĞITHANE: Sababat'ta, Kağıthane Belediyesi'nin hemen ardında. Kağıthane-Gültepe otobüslerinin son durağında çok yakın Kağıthane minibüsleri de orada geçiyor. Belediyede inin, yeşillik bir alan var zaten. Orada.
KARADENİZ: Eminönü, Beyazıt ve Vezneciler'den kalkan Karadeniz Mahallesi otobüsleri buradan geçiyor.
KARTAL BULVAR: Kadıköy'den 16B veya 16Y otobüslerine binin. Yahut Kartal Devlet Hastanesi'nin yanından Kartal-Esentepe minibüsleri işinizi görür.
KAVACIK: Üsküdar'dan 15Ş, 15KÇ veya 15M, Kadıköy'den ise 14M'ye binip dörtyol durağında inilip 100 metre kalan yürünmelidir.
KAYNARCA: E-5'e yakındır. 130 ve 500 T otobüsleriyle Gebze-Harem minibüsleri kullanılabilir. Kaynarca Köprüsü'nde inilecek.
KOCASİNAN: Şirinevler-Mahmutbey Yolu'nda. Beyazıt'tan 97 veya 397 B, Bakırköy'den ise 98A, 98 M otobüsleri, Ayrıca Şirinevler'den Mahmutbey-Fatih Mahallesi minibüsleriyle gidilebilir.
NAMIK SEVİK: Topkapı'dan Zeytinburnu ve Abdi İpekçi'ye giden yolda, Belgradkapı Durağı'nın orada. Yolun solundaki surlardan içeri girip ulaşıyorsunuz. Zeytinburnu'na giden tüm minibüs ve otobüsler geçiyor.
OKMEYDANI FETİH: Okmeydanı yazmasına karşın Hasköy-Aynalıkavak'tadır. Eminönü'den 47, 47Ç, 47E, Taksim ve Mecidiyeköy'den ise Hasköy otobüsleriyle gidilebilir. Şişhane-Alibeyköy minibüsleri de alternatiftir.
PAŞABAHÇE: Üsküdar-Beykoz minibüsleri veya 15P Soğuksu-Üsküdar otobüsüyle gidilir. Cam Fabrikası durağında inilmelidir.
SARIYER BLD. ÇAYIRBAŞI: Sarıyer otobüsleri stadın tam önünden geçer (Çayırbaşı durağı). Beşiktaş-Sarıyer minibüsüne binmişseniz, Çayırbaşı ışıklarda inditen sonra soldaki benzin istasyonu ve sahil güvenlik komutanlığı arasındaki caddeye girin, stat 250 metre kadar sonra sağda.
SELİMİYE: Ümraniye veya Avrupa yakasından gelen ve Üsküdar istikametine giden tüm otobüslerle Selimiye durağında inilerek stada ulaşılır. Bostancı, Maltepe veya Kadıköy'den geliyorsanız Zeynep Kamil üzerinden aktarma yapmalısınız.
SPOR AKADEMİSİ: Anadolu Yakası'nda, Beykoz'daki Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu sınırları içerisindedir. Avrupa tarafındaysanız mutlaka önce karşıya geçmelisiniz. Üsküdar'dan 15, 15 KÇ, 15 M, 15 N, 15 P, 15ŞN, Ortaçeşme'den 11 H, 15 TY, Kavacık'tan 14 M, Küçüksu'dan da 15 ÇB veya 15 E, Kadıköy veya Beykoz'dan da 15 F'ye binmeniz gerekir.
SİLİVRİ: İlçe merkezinde Millet Hastanesi'nin yanında. Yenibosna-Silivri midibüsleriyle gidiliyor.
SULTANBEYLİ 75.YIL: 14S, 16K, 11B ve 131A ile Sultanbeyli'ye vardıktan sonra Ziraat Bankası'nın yanından Bosna Bulvarı'nı takip edip kahvelere geliyorsunuz. Stat 100 metre ileride. SÜTLÜCE: Haliç'te Miniaturk yolu üzerinde. Topka-Seyrantepe hattı minibüsleri buranın önünden geçiyor.
ŞENLİKKÖY: Florya-Topkapı otobüs ve minibüsleri stadın hemen önünden geçiyor. Eğer Banliyö trenle Florya'da inerseniz 10 dakika kadar yürümeniz gerekir stada kadar.
YILDIZTABYA: Beyazıt, Eminönü ve Vezneciler'den Yıldıztabya otobüslerine, yahut Topkapı'dan GOP-Yıldıztabya minibüslerine binip Akarsu durağında ineceksiniz.
TUZLA BELEDİYE: İçmeler Mahallesi'nde. Kadıköy'den 130, Topkapı Cevizlibağ'dan da 500 T otobüsleriyle rahatça gidersiniz. Gebze-Harem minibüsleri de geçiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten büyük hizmet veriyorsunuz.sağolun varolun

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.