Perşembe, Eylül 06, 2007

Her yönüyle Tekirdağ Amatör: 2007-2008

Geçen sezon 3. Lig'e terfi maçlarında Tekirdağ'ı temsil eden ve Yalova Grubu'nda yarı finale kadar çıkan Çerkezköy Belediyespor, bu yıl Tekirdağ liginin en büyük favorisi. (Foto: Efkan Bucak)



Amatör futbol uzmanı ve sitemizin yazarlarından Benan Diker, Tekirdağ Süper Amatör Küme'yi her yönüyle sizler için değerlendirdi.


Tekirdağ Süper Amatör Küme'de 2007-2008 sezonu fikstürü çekildi.
Önce bu yılki takımlara bakalım:

Çorluspor (Çorlu)
Kültürspor (Çorlu)
Sanayispor (Çorlu) - Yeni çıktı
Tekirdağspor (Tekirdağ)
Aydoğdu Adaletspor (Tekirdağ-mahalle)
Akçeşmespor (Tekirdağ-semt)
Volkanspor (Tekirdağ-müessese) - Yeni çıktı
Çerkezköy Belediyespor (Çerkezköy)
Veliköyspor (Çerkezköy-Köy)
Malkaraspor (Malkara)
Şarköyspor (Şarköy)
Yeni Hayraboluspor (Hayrabolu)

NOT: Velimeşe Belediyespor ligden çekildi.
Profilo Telraspor da altyapı liglerine takım çıkarmayınca ligden düşürüldü. Bu takımın yerine küme düşen Yeni Hayraboluspor tekrar Süper Lig'e alındı.
STATÜ: İlk iki sırayı alan iki ekip Türkiye 3. Ligi'ne yükselme maçlarına gidecek. Son iki sırada kalan iki ekip ise 1. Amatör Küme'ye düşecek.

İlk hafta programı (16.09.2007)
Akçeşme-Çerkezköy Belediyespor
Kültürspor -Sanayispor
Adaletspor-Çorluspor
Veliköyspor-Volkanspor
Malkaraspor -Tekirdağspor
Şarköyspor-Yeni Hayraboluspor

Takımlar hakkındaki değerlendirmeye gelince...

Çerkezköy Belediyespor: Geçen yılın namağlup Tekirdağ amatör lig şampiyonu; 3. Lig'e yükselme maçlarında da iyi maçlar oynamasına rağmen penaltılarda İstanbul şampiyonu K. Beylikdüzü'ne elenip 3. Lig şansını bir başka bahara bırakmıştı. Geçen sezonki iskelet kadroyu hemen hemen korudular ve 7-8 takviye ile bu yıl da iddalı olduklarını gösterdiler. Sürpriz olmazsa bu ligi bu yıl da şampiyon olarak tamamlarlar. Fakat asıl hedef 3. Lig. İller turnuvasının kaldırılması ilçede ve takımda büyük hayal kırıklığına yol açtı. Ayrıca bu yıl sadece beş takımın profesyonel lige yükselmesi geçen seneden çok daha iyi performansa sahip olmayı gerektiriyor. Ayrıca bu yıl temposuzluk ve devamlılık sorununu kesinlikle çözmeliler.

Çorluspor: Bu yıl geçen sezon sevenlerini hayal kırıklığına uğratıp tam 23 sezon sonra amatör kümeye düşen Çorluspor maddi imkansızlıklardan dolayı transfer yapamadı. Ve lige geçen yılki Çorlu Paf takımının oyuncuları ile girecek. Genç teknik direktör Sedat Olcay ve ekibinin işi hiç kolay olmayacak. Ligde kalmak hedef seçildi.

Kültürspor: Teknik Direktör Sefa Davarcı (Geçen yıl Çorluspor'da yardımcı antrenördü) ile anlaşan ve lige Çorlu Belediyesi'nin desteğini alarak giren Çorlu temsilcisi transferde Tekirdağspor'dan Uğur, Edremit Bld'den Mustafa, Çorlu Sağlıkspor'dan Hüseyin, Çorlu Sanayispor'dan Yavuz, Emrah, Erhan, Hasan, Musa, Şafak, Tonguç, Lüleburgazspor'dan Ahmet'i alarak güçlenirken; ayrıca geçen sezonki kadroda bulunan önemli oyuncularını da elinde tutumayı başardı. En son, karşılarına tam kadro çıkan 3. Lig temsilcisi Lüleburgazspor'u 5-4 yenerken formda olduklarını gösterdiler. Geçen yıl son üç maçını kaybederek 4 puan önde girdikleri ligi ancak beşinci sırada bitirerek tüm taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan bu ekip bu yıl en azından ilk ikiye girerek yıllar sonra terfiye gitmek isteyecektir.

Sanayispor: Geçen yıl 1. amatörde namağlup şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Çorlu temsilcisi; teknik direktör sorununu yıllarca Çorluspor'da oynamış ve daha önce Silivrispor, Lüleburgazspor ve Keşanspor'da teknik direktörlük yapmış ve ilk defa bu sezon Tekirdağ'da çalışacak Ali Ekber'le anlaşarak çözdü. Transferde Velimeşe Bld'den Emrah ve Fatih, Tekirdağspor'dan Mutlu ve Burak, Ankara Bugsaş'tan Nuri, Gürpınar'dan Ayhan, Silivrispor'dan Samet'le anlaştılar. Bu yıl hedef üst sıralarda yer bulabilmek olacak. Hazırlık maçlarında sahalarında Edirne Ayşekadınspor'la 2-2, İstanbul Çantaköy'le 3-3 berabere kalıp, Tekirdağ Adaletspor'u 4-2 mağlup ettiler. Çok gol atıp çok gol yiyen ekip lige kadar hazır hale gelebilirse ilk iki için iddaalı bile olabilir.

Veliköyspor: Geçen yıl ilk defa mücadele ettikleri Süper Lig'de oynadıkları pozitif futbolla izleyenlere zevk verdiler. Bu yıl çıta biraz daha yükseldi ve ilk beş hedef seçildi. Teknik direktör sorununu Profilo Telra takımında yıllarca oynamış Ergun Hoca ile anlaşarak çözdüler. Bu hocanın takıma kazandırdığı isimlerle bu yılda lige renk katacak takımların başında geliyorlar. İlk beş yapmaları süpriz sayılmamalı.

Tekirdağspor: Tekirdağ Süper Amatör Küme'nin kurulduğu 2004-2005 sezonundan bu yana bu ligde mücadele eden ve her sezon performansı düşen merkez ilçenin sarı-siyahlı ekibi, bu sezon da gerekli maddi ve manevi desteği bulamayınca sezona hedefsiz giriyor. Gençlerden kurulu tercübesiz ekip yıllarca takıma futbolcu olarak hizmet etmiş Şişe Metin'in teknik direktörlüğünde çalışmalara bile ancak ağustosun 20'sinden sonra başlayabildi. Orta sıraları hedefleyen ekip ilk beşe girerse başarılı sayılacak.

Şarköyspor: Her sezon altyapıdan çıkardığı genç ve yetenekli oyuncularla bu ligde iyi işler yapıp futboluyla zevk veren ve ilk beşte yer bulan bu ekip bunun semeresini ancak geçen sezon ligi 3. sırada tamamlayıp terfilere giderek alabildi. Tarihinde 1 kez deplasmanlı amatör ligde oynamış bu ekip geçen sezonki başarılı kadrosunu dağıttı. Fakat her sezon aynısı olsa da muhakkak kaybedilen oyuncuların yerleri (altyapıdan gelen yetenekli oyuncularla) dolduruluyor. Bu sezon ilk iki olmasa da ilk beşe girerler. Geçen yıldan kalan üç maçlık tarafsız saha oynama cezası kendiler için bir hayli dezevantaj olacak. Zira yıllardır birçok takım Şarköy'de pek de misafirce karşılanmadı. Umarım bu yıl Şarköy'e gelen takımlara pek sorun çıkarmazlar ve artık bu hoş olmayan ve centilmenliğe aykırı durumlara izin vermezler.

Malkaraspor: Geçen yıl gelen yeni yönetim ve yetenekli genç oyuncuları ile 'bu yıl adından sıkça bahsederiz' dediğimiz ve bir zamanlar 3. Lig'de seyrettiğimiz, mazisi olan bu ekip gerekli maddi desteği bulamayınca iddaasız ve lige zor katılır bir takım hüviyetine büründü. Bu sezon işleri kolay değil.

Yeni Hayraboluspor: Üst üste 2 sezondur piyangodan ligde kalan ve maddi imkansızlıklardan dolayı lige genç oyuncularıyla katılan takımda bu sezonda aslında değişen pek birşey yok. Düşecek takımların arasında başı çekiyorlar.

Aydoğdu Adaletspor: Süper Lig'in kurulduğu yıldan bu yana Tekirdağspor'la birlikte bu ligde mücadele eden Aydoğdu mahallesinin takımı bu yıl ligde kalma sıkıntısı çekmeyeceğinin sinyallerini Sanayispor ile oynanan hazırlık maçında oynadığı futbolla gösterdi. Takım geçen yıldan daha iyiydi. Orta sıralarda tutunurlar.

Akçeşmespor: Geçen yıl yükseldiği ligde ilk yıllarında düşme sıkıntısı çekmemişlerdi. (Gerçi Ereğlispor çekilince tek takım düşüyordu). Bu yıl da öncelikli hedef ligde tutunabilmek olacak. Zafer Mahallesi'nin temsilcisi bunu başarabilirse hedefine ulaşmış olacaktır.

Volkanspor: Lige bu yıl yükselen, 2004-2005 sezonunda 2. amatörde oynayan ve 3 sezon içinde Süper Amatör Lig'e yükselme başarısı gösteren; tuğla fabrikasının takımı, adından özellikle altyapıdaki başarıları ile söz ettiriyor. Özellikle futbola kendine adamış Fahrettin Hocanın takıma katkıları çok büyük. İlk yıllarında süper ligde neler yapacakları merak konusu; fakat benim kişisel tahminim en azından ligde kalmayı başaracakları.

Ayrıca; 3 sezon boyunca futbola ciddi yatırımlar yapıp, iyi kadrolar oluşturan; pozitif futbolu ile seyir zevki veren, mükemmel çim sahası, centilmenliği ve konukseverliği ile adından söz ettiren, terfi maçlarında Düzcespor'u eleyerek tarihi bir başarı yakalayan Velimeşe Belediyespor'un ligden çekilmesi taraflı tarafsız herkesi üzdü. Karara saygı duymakla birlikte bu kulübün tekrar eski günlerine dönmesi temennimiz olacaktır.
--------

Öte yandan Tekirdağ 1. Amatör Küme'de de fikstür çekildi. Takımlar şöyle:

A Grubu
Büyük Çınarlıspor (Tekirdağ-Mahalle)
Kaptan Barbaros (Tekirdağ-Mahalle)
100. Yıl (Tekirdağ-Mahalle)
Karacakılavuzspor (Tekirdağ-Köy)
Müreftespor (Şarköy-Kasaba)
Muratlıspor (Muratlı)
Kurtuluşspor (Muratlı)
Yeşilsırtspor (Muratlı-Köy)
Sağlıkspor (Çorlu-Mahalle)

B Grubu
Marmara Ereğlispor (M. Ereğli)-Süper Küme'den düştü
Kapaklıspor (Çerkezköy-Kasaba)
Sitespor (Çerkezköy)-yeni çıktı
Büyük Yoncalıspor (Saray-köy)
Kırkgözspor (Çorlu-köy)
Vakıflar Güvenspor (Çorlu-köy)
Pınarbaşıspor (Çorlu-köy)
Misinlispor (Çorlu-köy)- yeni çıktı

NOT: Profile Telra ligden çekildi.
STATÜ: Gruplarında ilk sırayı alan ekipler Süper Lig'e yükselecek. Son sırada kalan ekipler ise 2. amatör kümeye düşecek.

İlk Hafta Programı (23.09.2007)

A Grubu
B. Çınarlı - Sağlık
Mürefte - Kurtuluş
Yeşilsırt - K. Barbaros
Muratlı - Karacakılavuz
100. Yıl (bay)

B Grubu
M. Ereğli - Misinli
Kapaklı - Site
B. Yoncalı - Kırkgöz
V. Güvenspor - Pınarbaşı

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sene 1. amatorde şampion sağlıkspor en büyük sağlık başka büyük yok :) ben uğur sağlıkspordan...:)

Adsız dedi ki...

EN BÜYÜK SAĞLISPOR ()

Unknown dedi ki...

Beyler Satılık Spor kulübü Arıyorum varsa benimle irtibata gecsin

serdarkorkut{et}msn.com

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR KUSURA BAKMAYIN AMA BU SENE BI SAMPION VAR O DA BARBAROS SPOR ADAMLAR BUYUK TAKIM YAPTILAR BUTUN OYUNCULARINI GERI CAGIRDILAR UGUR ISKENDER MAHIR GURCAN METIN CANER TANER HEPSI COK IYI HEPSI PROF.GBI OYUNCULAR DOST ACI SOYLERMIS..SAYGILAR..

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...