Pazar, Eylül 30, 2007

Ayazağaspor 1 puanı zor kurtardı

Büyük çekişmeye sahne olan maçta Galata ve Ayazağa puanları paylaştı. (Foto: Erhan Harput)


GALATASPOR: 2 AYAZAĞASPOR: 2

Galata–Ayazağaspor karşılaşması iki takım açısından da büyük önem taşıyordu. Bu nedenle iki takım da kontrollü başlamayı tercih etti. İlk dakikalardan itibaren iki takım da birbirlerini çözmeye çalıştılar. Ayazağaspor deplasmanda oynamanın verdiği dezavantaj ile ilk 15 dakika kendi sahasından çıkmakta zorlandı. Galata ise hızlı ve etkili oyuncuların ile sağ taraftan çok etkili ataklar yapmaya başladı.
Karşılaşmanın 24. dakikasında sağ taraftan kullanılan korner atışında bir anlık karanbolde topu önünde bulan Galataspor forvet oyuncusu topu filelere gönderdi. (1–0) Defansın bir anlık hatasını iyi değerlendiren Galataspor karşılaşmada öne geçerken bu dakikadan itibaren Ayazağspor taraftarları takımlarına desteğini arttırdı.
Golü yedikten sonra silkelenen Ayazağaspor oyunda dengeyi kurdu ve rakibi üzerine gitmeye başladı. Sol taraftan Adem, sağ taraftan ise Ceyhun ile başlayan ataklar oyuncuların cılız ortaları nedeniyle sonuca ulaşmadı. 33. dakikada ise Kamuran’ in oyunu sola çevirdiği pozisyonda topu rakibinden söken Adem sıfıra kadar inerek ortasını yaptı. Ortaya mükemmel kafa vuruşu yapan Ersan ile Yeşil-Sarılılar beraberliği sağladı. (1–1 ) Geride kalan haftalarda Ayazağaspor’ da en çok sevilen futbolcular arasına giren Ersan yine golünü atarak bu sevginin boş yere olmadığını gösterdi.
Maç boyunca Galataspor’ un yaptığı sert müdahaleler sonucu oyun zaman zaman gerginleşti. Hakemin de sertliğe prim tanıması hem tribündeki Ayazağaspor taraftarlarını hem de futbolcuları çileden çıkarmaya yetti. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca taraftar soyunma odasına 1-1 ‘ lik skorla gitmiş oldular.
İkinci yarının henüz başında Galataspor'un sağ taraftan geliştirdi atakta Adem yerde kaldı. Ayazağa tribünleri faulün kendilerinde olduğunu düşünürken yan hakemyan hakem aynı fikirde olmayınca topu Galata'ya verildi. Bu karar sonrası yapılan ortaya Galataspor forvet oyuncusu (9 numara) , kaleciTürker’in bir anlık hatasından yararlanarak topu filelere gönderdi. ( 2–1 )
Golden sonra Ayazağa özellikle sol taraftan Adem ile çok tehlikeli oldu. Ancak bu oyuncunun ortalarını forveltler Ersan ve Ender değerlendiremedi. İlk yarı boyunca sert oynayan Galataspor bu oyununa ikinci yarıda da devam etti. Bu arada tribünlerin önündeki yan hakem, orta hakemden kendi çizgisini değiştirmesini istedi. Böylece bu hakem 70. dakikadan itibaren yerini diğer yan hakemle değiştirdi.
Son 15 dakikaya girilirken Ayazağaspor iyiden iyiye ataklarını sıklaştırdı ve geride 3 oyuncusunu bırakarak risk almaya başladı. 90+4‘ te sağ taraftan yapılan ortaya adeta uçarak vuran Ersan skoru belirledi: (2-2)
Son dakikada gelen gol sonrası bazı Galatasporlu futbolcular Ayazağasporlu futbolcuların üzerine saldırdı. Bu arada tribünlerde bulunan Ayazağa taraftarları iyice çileden çıktı. Galataspor oyuncularını durdurmak için polis havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Haber ve fotoğraflar için: http://www.ayazagaspor.com/

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.