Pazartesi, Ağustos 27, 2007

İstanbul Süper Amatör'e Bakış

Hadımköy (yeşil formalı takım) ve Beylikdüzü bu yıl gruplarında oldukça iddialılar. (Foto: Efkan Bucak)


EFKAN BUCAK


Adettir, yeni sezon öncesi liglere bir bakış yapılır. Örneğin, arkadaşımız Benan Diker Edirne Süper Amatör Küme’yi gayet güzel anlattı ve yeni sezon öncesi bize belli bir fikir verdi.
İstanbul Süper Amatör Küme’de yeni sezon hafta sonu başlıyor. Takımların yarısı hakkında elimizde tek satır bilgi yokken bir sezon öncesi değerlendirme yapmak zor gerçi. Biraz kaba-saba değerlendirme olacak. Sevdiğiniz takımı bilmeden düşme adayları arasına sokmuşsam, bir mail atıp ‘birader biz şunu şunu aldık, süperiz, iddialıyız’ diyin, haberinizi yapalım.

(Bu yazı, ilk yazıldığından bu yana gelen bilgiler ışığında güncellenmektedir. Güncellenme tarihçesi için haberin sonuna bakın)


1. Grup: Kavaklı Beylikdüzü, Hasköyspor, İstinyespor, Zeytinburnu Tepebağ Kültür, GOP Zara Ekinlispor, Sultanbeyli Belediyespor, Kağıthanespor, GOP Pazariçi Köprülü, Avcılar Mustafakemalpaşa, Tuzlaspor, Tozkoparan Birlik, Bostancıspor

Kavaklı Beylikdüzü kadrosunu biraz geç oluşturmasına karşın grubun yine en iddialı takımı, ancak geçen seneki gibi tek yenilgiyle yırtabileceklerini hiç sanmıyorum. Tuzla, Kağıthane, Hasköy ve Bostancı, Mavi-Beyazlıları zorlayacaktır. Mustafakemalpaşa geçen sezon iyi bir grafik çizmişti ancak grupları buna göre daha zayıftı, bu sene orta sıralarda kalırlar. Tozkoparan, İstinye, Tepebağ Kültür ve Pazariçi Köprülü’nün zorlanacağını düşünüyorum. Bu takımlardan ikisi lige veda edebilir. Sultanbeyli Belediyespor ve Zara Ekinli tam kapalı kutu. Arada sürprizlere imza atabilirler.

2. Grup: Bakırköyspor, Kuştepespor, Kastamonu Kentyıldızspor, Yenibosnaspor, Güzelcespor, Zeytinburnu Batı Trakya, Küçükköy Albayrakspor, Selimiyespor, Eminönü Küçükpazarspor, Anadoluhisarı, Haliçspor, Kulaksız Okspor

Her ne kadar 3. Lig’den yeni gelse ve seribaşı olsa da ben Bakırköy’ü grubun mutlak favorisi olarak görmüyorum. Bir zamanlar Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Bakırköy’ün yeşil-siyahlı kulübü, birçok mahalle takımına oranla daha sahipsiz. Maçlarını, ilçe merkeziyle artık alakası olmayan Şenlikköy Stadı’nda oynuyorlar. Paralarını alamayan 10 kadar futbolcu da kampı terkederek başka takımlarla anlaştı. Rakipleri de oldukça güçlü. Bu grubun favorisi Selimiye. Genç ve başarılı bir ekipleri var. Katibim Turnuvası’nda harika maçlar çıkardılar. 1. Amatör’den katılmasına karşın geçen sezon İstanbul İl Şampiyonası’nda finale kadar çıkan Albayrakspor da üst sıraları zorlayacaktır. Ligin yenilerinden Güzelcespor çok önemli transferler yaptı ancak üst sıralar için bence biraz erken. Yenibosna, Batı Trakya ve Kentyıldız geçen yılki başarılarını tekrar etmek isteyeceklerdir ancak ilk ikiye girip terfilere gidemezler bence bu sene. Ligin yenileri Kuştepe ve Haliç gerçekten zor gruba düştüler. Gerçi iki ekip de iddialılar. Kuştepespor'un genç ve tecrübeli oyunculardan güzel bir karma oluşturduğunu öğrendik. Bir dönem 3. Lig'de Mecidiyeköyspor formasını başarıyla giyen golcü Cüneyt Deliorman, rakip takımların korkulu rüyası olabilir. Kırmızı-Siyahlılar'da amaç ilk iki ve çok can yakacaklarına inanıyorlar. Küçükpazar, Okspor ve Anadoluhisarı da orta ve alt sıralar arasında gidip gelirler.

3. Grup: Silivrispor, Dikilitaşspor, Mecidiyeköy, Büyükçekmece, Çengelköy, Çıksalınspor, Kaynarcaspor, Paşabahçe, Halkalı İFA, Kadırgaspor, Sakarya İMÇ, Dudulluspor

Geçen yıl terfilerde İstanbul’un en büyük hayal kırıklığı Silivri bu sezon yine kolay bir gruba denk geldi. Açıkçası zorlanmadan yine birinci olacaklarını düşünüyorum. Ancak terfi maçlarındaki başarısızlığın ardından kadroda bayağı temizlik yapılmış. İyi bir hazırlık dönemi geçiren Dikilitaş onları en çok zorlayan ekip olur. Geçen yıl da çok iyi futbol oynamışlar ancak terfilere gidememişlerdi. Dudulluspor, 2003’teki çıkışını bu yıl da gerçekleştirmek istiyor. Yeniköy’e 4-3 yenildikleri hazırlık maçında iyi sinyaller verdiler. Kadırgaspor da bu sene bence iddialı olacak. Mecidiyeköy’ün taraftar, saha ve para sorunu var. Şişli Belediyesi’nden destek görebilirlerse sürprize imza atabilirler. Ayrıca çok iyi bir altyapıları var. İFA, her daim çekinilen bir ekip oldu ancak hiçbir zaman en üst düzeye çıkamadılar, hep bir noktada çuvalladılar, bu sene yine ortalarda takılırlar. Çıksalın ve Paşabahçe klasik orta sıra takımları. Büyükçekmece bu yıl büyük paralar harcadı, ancak her zaman parayla saadet olmuyor. Geçen sezon oldukça zorlanan Kaynarca'nın işi yine zor olacak. Sakarya İMÇ de ligde kalma yarışında onlara katılır.

4. Grup: Hadımköyspor, Feriköyspor, Leventspor, Bayrampaşa, Okmeydanı, İstanbul Sinopspor, Silivri Alibeyspor, GOP Karadeniz, Tophane Tayfunspor, Esenyurt Boğazköyspor, Dolayobaspor, Üsküdar Sultantepespor

Zor bir grup. Hadımköy çok iyi transferler yaptı. Orta sahalarında, geçen sezon Körfez Belediye’nin başarısında büyük rol alan iki Gürcü var. Teknik direktörleri eski Trabzonsporlu Tuncay Soyak. Üçüncü Lig ayarında bir takımları var ve lider olarak grubu kapatacaklardır. Feriköy de 80. yılında hedefini 3. Lig olarak belirledi. Hazırlık maçlarında Fenerbahçe PAF’ı 4-2 yenip, Ümraniye, Kağıthane ve Küçükpazar’la berabere kaldılar, sadece Beylikdüzü’ne (o da 3-2) yenildiler. Bayrampaşa ve Karadeniz de lige çok iddialı giriyor, son ana kadar terfi şansını kovalayacaklar. Karadenizspor, Trabzonspor’un altyapısı gibi. Bayrampaşa da tekrar 3. Lig’e çıkmayı çok istiyor. Levent ve Okmeydanı sürpriz yapabilirler. Sultantepe geçen sezon beklenenin üstünde bir performans sergiledi. Ancak bu sezon başı Katibim Turnuvası’nda hiç tat vermediler. Dolayoba ve İstanbul Sinop üstteki takımlara çelme takabilecek potansiyele sahipler ancak uzun süreli bir maratonu kaldırabilirler mi, şüpheliyim. Alibey ve Boğazköy’ün işleri çok zor. Tayfunspor da bence düşme adayları arasında.

5. Grup: Ayazağaspor, Galataspor, Kavacıkspor, Ortaköyspor, Çekmeköyspor, Y. Esenyurt, Yıldıztabya, Bağlarbaşı, Vefaspor, İdealtepe, Esenler Öz Yavuzselim

Transfer dönemimde uzun süre sessiz kalınca ‘Ayazağaspor’a ne oluyor?’ diye düşündü çoğu kez ancak Sarı-Yeşilliler birçok bomba transfer yaptı, ardından düşman çatlatırcasına güzel bir açılış töreni yaptılar. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de 3. Lig yolunda takıma gerekli desteği vereceklerini açıkladı. Eh, bu gelişmelerin ardından Ayazağaspor’u bu sezon tutmak zor olacak gibi. Yine de işleri çok kolay olmayacak. Bağlarbaşı ve Yıldıztabya gibi sezona iddialı giren iki güçlü rakipleri var. Özellikle Yıldıztabya’nın iyi transferler yaptığını sayın Erol Eftekin burada yazmıştı. İdealtepe bu üçlüyü takip eder. Vefaspor’un ekonomik krizde olduğunu duyuyoruz ancak Yeşil-Beyazlıların adı yeter. Geçen sezon terfilerde o kadar zorluğa karşın ilk kademenin finaline çıkıp Edremit’e penaltılarla elenmişlerdi. Çekmeköy benim bu gruptaki sürpriz adayım, her daim tehlikeli bir takım olagelmişlerdir. Ortaköy eski köklü bir camia ancak terfilere çıkabilecek güçleri olduğunu sanmıyorum. Galata da keza aynı şekilde Ayazağa, Yıldıztabya gibi takımlarla baş edebilecek düzeyde değil. Kavacık, Yeşil Esenyurt ve Esenler Öz Yavuzselim bu sezon zorlanır.

6. Grup: Ümraniyespor, İncirlispor, Gürpınarspor, Yeniköy, Taksim, Balkan Yeşilbağlar, Gülsuyu, Kocasinan, Beyoğlu Yeniçarşı, Beşyüzevler, Bayrampaşa Tuna

Ümraniyespor bu grubu sorun yaşamadan aşabilecek kalibrede. Yıllardır güç bela Süper Amatör’de tutunan Gürpınar bu sene çok büyük atılım yaptı. Tesisleri iyi, geçen sezon Hadımköy’de oynayan birçok ismi takımlarına kazandırdılar. Takımın başına da iki sezon önce Hadımköy’ü yarı finale çıkaran Şükrü Kıroğlu geçti. Ancak son hazırlık maçında Dikilitaş’a 3-0 yenilmeleri kafalarda soru işareti oluşturuyor. Gürpınarspor bence bu senenin büyük hayal kırıklıklarından biri olacak. Yeniköy, Balkan Yeşilbağlar ve İncirli terfiler için yer kapmaya çalışacak. Çok iyi yönetilen ve 3. Lig tecrübesi de bulunan Yeniköy, Ümraniye’nin ardından ikinci takım olabilir. Beşyüzevler bu yıl gençlerle mücadele edecek, orta sıralarda yer alırlar. Abdullah Ercan’ı Türk futboluna kazandırmasıyla tanınan Beyoğlu Yeniçarşı ilk senesinde Bayrampaşa Tuna, Gülsuyu gibi takımlarla birlikte ligde tutunma mücadelesi verir. Taksimspor ve Kocasinan tam bence orta sıra takımları.

---------

GÜNCELLEME VE EK TARİHÇESİ
1. Benan Diker: Bakırköyspor, Büyükçekmecespor, Silivrispor
2. Chivus: Kuştepespor

2 yorum:

Adsız dedi ki...

6.grubun en ii oynayan ekibi beşyüz evler ama hak ettigi yerde deil izleyenler hak verecektir umut g.pınar

Adsız dedi ki...

1. grubun şampıyonu sultanbeyli belediye spor

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.