Perşembe, Ağustos 02, 2007

Çerkezkoy Bld: Elimizdeki fırsat alındı

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Toplantısı'nda alınan karar gereğince Profesyonel takımı olmayan İller Türkiye 3. Lig'ine terfi müsabakalarının kaldırılmasına tepkiler çığ gibi yükseliyor. Özellikle Trakya bölgesi takımlarının büyük mağduriyet yaşayacağı karar sonrasında, Profesyonel takımı olmayan illerin takımları ortak hareket etme kararı aldı. Çerkezköy Belediyespor Genel Kaptanı Salih Yılmaz, alınan kararın yanlış olduğunu dile getirerek ''Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi' bu sene kaldırılması kulüpler açısından uygun görülmemiştir. Aksine bir uygulama diğer büyük illerin takımları ile boy ölçüşebilecek maddi imkanları olmayan il kulüplerini küstürecektir. Bizler gereken tepkimizi göstereceğiz. Gerekirse sahaya çıkmayız'' dedi.

13 Temmuz ile 15 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Toplantısı sonucunda açıklanan kararlar profesyonel takımı olmayan il takımlarının büyük tepkisini çekti.
Özellikle profesyonel takımı olmayan illeri yakından ilgilendiren karar gereğince 3.Lig'e yükselme mücadelesi daha bir zorlu geceçek. Daha önce uygulanan karar gereğince profesyonel takımı olmayan iller, kendi aralarında oynadıkları grup müsabakalarının ardından üçüncü lige yükselebiliyorlardı. 2006-2007 futbol sezonunda Kırklareli temsilcisi Lüleburgazspor, profesyonel takımı olmayan iller kategorisinde mücadele ederek 3.Lig'e yükselmeyi başarmıştı. Tekirdağ Süper Amatör Lig temsilcilerimizden Çerkezköy Belediyespor'da bu sezon 160 takımın yapacağı mücadele içerisinde 3.Lig'e yükselme mücadelesi verecek.

İtirazlar çığ gibi büyüyor

Alınan karara ülke genelinde olduğu gibi Trakya bölgesinden de sert tepki geldi. Profesyonel takımları olmayan illerin, profesyonel lige yükselmek için önlerindeki en önemli avantajlarından biri olan Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi 3. Lig'ine Terfi Statüsü'nün tekrar eski statüsüne döndürülmesi için girişimlere başlandı.
Birlikte hareket etme kararı alan kulüp yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karardan geri döneceğine inandığını kaydettiler.

'Karar bizleri olumsuz etkileri'

Çerkezköy Belediyespor Genel Kaptanı Salih Yılmaz kararın kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek ''Futbol federasyonumuzca uzun bir süreden beri uygulanan ve ortaya çıkan sonuçlar itibarıyla büyük faydaları olduğu herkes tarafından paylaşılan Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi'nin bu yıl kaldırılmasını uygun görmüyoruz. Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi'nin devamını diliyoruz'' dedi.
Yılmaz, Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi uygulamasının profesyonel liglere çıkma uğraşısı içerisinde bulunan il takımlarına ve Türk Futbolu'na katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: ''Aksine bir uygulama diğer büyük illerin takımları ile boy ölçüşebilecek maddi imkanları olmayan il kulüplerini küstürecektir. Ayrıca bu yönde bir kararın belirlenen bir zaman dilimine yayılarak alınması gerektiği de bir gerçektir. Futbol Federasyonu'muzun profesyonel liglere çıkmak için tek şansımız olan söz konusu statüyü bir mütted daha devam ettireceğine inanıyoruz''

'Hakkımız elimizden alınıyor'
Salih Yılmaz, karara tepkilerini sürdüreceklerini belirterek ''Alınan karar bizleri olumsuz yönde etkiledi. Birçok kulüp gibi biz de Profesyonel Takımı Olmayan İller Kategorisi uygulaması'nın devam etmesini istiyoruz. Bu bizlerin bir hakkı. Şimdi alınan yeni karar gereğince bu karar bizlerin elinden alınıyor'' şeklinde konuştu.

'Gerekirse sahaya çıkmayız'
Ülke genelinde profesyonel illeri olmayan il takımları ile ortak hareket edeceklerini kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: ''Alınan karara tepkimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bütün girişimlerimizi yapacağız. Gerekirse sahaya da çıkmayız. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz''

Haber için, Çerkezköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü sayın Gökhan Babayiğit' çok teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.