Pazar, Mayıs 06, 2007

Vefa yine penaltılarla mağlup: 3-5

VEFASPOR: 1 EDREMİT BLD.SPOR: 1 (2-4 PEN)

Edremit, Tekirdağ'daki iki maçını da penaltılarla kazanarak bir üst tura çıktı. (Foto: Benan Diker)


İki gün önce büyük bir sürpriz yaparak 900 milyarlık Hadımköyspor’u eleyen Edremit Bld, Vefa’yı da yine penaltılarla geçerek ikinci tura yükseldi.


Haber-Yorum: BENAN DİKER (benand@mynet.com)

STAT: Tekirdağ Namık Kemal
VEFA: Yusuf *, Mesut*, Serdar ***, Emrah*, Kamil **, Tugay * (Veysel 77 *), Zafer * (Nazmi 59 **)
Cihan *, Ali Yavuz ***, Mesut Saka *, Osman* (Yakup 69 **)
EDREMİT BLD: Emrah ***, Emre Emrah ** (Cengiz 74 **), Özer **, Hasan **, Ozan Mustafa **, Caner ***, Erkan ***, Yasin* (Barış 61 ***), Bilgin *** (Turgut 85 **), Aşkın ***, Ahmet **
GOLLER: ALİ Yavuz (80) / Aşkın (13)
SARI KARTLAR: Mesut Saka, Ali Yavuz,Tugay, Nazmi / Emrah, Erkan, Barış
KIRMIZI KART: Mesut Saka (100, Vefa)
PENALTILAR: Nazmi, Ali Yavuz / Erkan, Ahmet, Aşkın, Hasan
KAÇAN PENALTILAR: Emrah (1. penaltı atışı, kaleci kurtardı), Veysel (4. penaltı atışı, kaleci kurtardı) (Vefa)

Maçtan kısa kısa

Karşılaşmaya Edremit Belediyespor hızlı başladı. 4. dakikada Bilgin’in getirip ceza sahasına indirdiği topa Ahmet çok müsait durumda iyi vuramayınca Balıkesir ekibi ilk pozisyonunu değerlendiremedi. 11’de Vafe’nın ilk ciddi atağında Mesut Saka’nın ceza sahası içindeki vuruşunu Edremit’in genç kalecisi Emrah (20 yaşında) güzel çıkardı. 13’de Vefa savunmasının bir anlık hatasından iyi yararlanan Aşkın plase vuruşla Edremit’i 1-0 öne geçirdi. 30’da Osman iyi vuramayınca Vefa beraberlikten oldu. İlk yarı bu dakikadan sonra çok da önemli pozisyon olmadan 1-0 Edremit Bld’nin üstünlüğüyle son buldu.

Vefa sonlarda baskındı

İkinci yarı Edremit Bld’nin etkili bir atağıyla başladı: 48’de Bilgin’in çaprazdan vuruşunda skor değişmedi. 53’te Cihan iyi vurdu kaleci Emrah aynı güzellikte çıkardı. 69. dakikadan sonra Edremit kalesini ablukaya alan Vefa golün geleceği sinyalini verdi. Bu dakikalarda Tugay’ın üst üste 3 etkili köşe vuruşunda Edremit Bld defansı ve kalecisi zor anlar yaşadı. 73’te Yakup’un kafa vuruşunu kale çizgisinden Edremit Bld. defansı çıkardı. 74’te bu sefer Yakup’un kafa vuruşu kaleci Emrah’ın üstüne geldi.

Vefa aradığı golü 80. dakikada defans oyuncularının bir anlık hatasını iyi değerlendiren golcüsü Ali Yavuz’un ceza sahası içine yapılan ortaya plasesi ile buldu: 1-1 Bu dakikadan sonra her iki takımın sonuca razı oyunu karşılaşmaları uzatmalara götürdü.
Uzatma bölümünün dönüm noktası, rakibine göre daha yaşlı takım olan Vefa’da, ilk gördüğü uyduruk karttan sonra 100. dakikada ikinci sarıyı da gören Mesut Saka’nın takımını 10 kişi bırakması oldu. Bu dakikadan sonra tek kale oynayan Edremit Bld bir türlü aradığı golü bulamayınca karşılaşma Vefa’nın istediği gibi penaltılara kaldı. Penaltılarda Emrah ve Veysel başarısız olunca Edremit Bld ikinci tura yükselmiş oldu.

Edremit'in çıkışı sürpriz olmaz

Maçın geneline bakılırsa ilk yarı Edremit Bld, ikinci yarı Vefa, uzatmalarda rakibi 10 kişi kaldıktan sonra Edremit Bld üstündü. Edremit takımı çok genç bir ekip, yaş ortalaması 25 fakat bunu takımın kaptanı 36 yaşındaki Yasin (Zeytinburnuspor’dan tanıdığımız) yükseltiyor biraz. Takımda diğer yaşlı oyuncu kontenjanı ise Metin Akçiçek’in (Zeytinburnuspor, G.O.Paşadan tanıyoruz kendisini). Ancak bu karşılaşmada bu oyuncu kendisine yer bulamadı.
Açıkçası ben Edremit Bld takımını beğendim birçok yıldız olabilecek kapasitede genç oyuncuya sahipler ve daha çok rakibin oyununu bozan bir ekip görünümündeler. İkinci turda işleri kolay değil. Hadımköy elendi belki ama Körfez Bld gibi yılların tecrübesi olacak karşılarında. Ama 3. Lig’e çıkarlarsa da kimse şaşırmasın. Biliyorsunuz 2004 finalinde Akseki Aroma’ya 5-0 yenilerek 3. Lig kapısından dönmüşlerdi. İlk defa bu seneden sonra 3. lige bu kadar yaklaşıp 2. tur oynayacaklar.
Vefa takımı penaltılarda elenme hastalığını bu yıl da yenemedi. Maalesef bu güzide kulübün kaderi oldu bu. Geçen yıl da penaltılarda kaybettikleri Bozüyükspor 3. lige çıkmıştı.

Copyright: Kaynak göstermeden kullanılamaz.



Tekirdağ'daki maçın ilk yarısında Edremit, ikinci yarısında Vefa üstündü. (foto: Benan Diker)

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.