Perşembe, Mayıs 03, 2007

Hadımköyspor hakem kurbanı



HADIMKÖYSPOR: 0 EDREMİT BLD: 0 (4-5 PEN)

3. Lig'e terfi maçlarında Tekirdağ grubunda yer alan Hadımköyspor, Edremit Belediyespor'a normal süresi golsüz sona eren maçta penaltılarla 5-4 yenilerek elendi ve terfi maçları tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Hadımköy son olarak 2005'te, Ankara Bağlumspor'a ilk kademenin ikinci turunda 2-1 yenilmişti. Bunun dışında Yeşil-Siyahlılar'ın erkenden elenme gibi bir adeti yoktu!
Aldığımız bilgilere göre karşılaşmanın hakemleri rezil bir yönetimle İstanbul ekibinin hakkını yemiş. Orta hakemin verdiği penaltıyı yan hakem kabul etmemiş.
Yine Hadımköylülerin hakeme saldırdığı ve maç sonrası savcılığa gittiği belirtildi. Ayrıca Edremit'in hocası eski Galatasaraylı Savaş'ın da dayak yediği gelen duyumlar arasında.

4 Mayıs 2007 Tarihli, Terfi Maçları Yarı Final Sonuçları şöyle:

BALIKESİR
14.00 Bigaspor - Feriköyspor (Belediye Stadı) : 5-4 pen
16.00 Yenibosnaspor - Burgazspor (Atatürk Stadı) : 3-4 pen

YALOVA
13.30 Kavaklı Beylikdüzü - Çerkezköy Belediyespor (Atatürk Dış Saha) : 1-1 (4-3 pen)
16.00 Zonguldak Belediyespor - Leventspor (Atatürk Dış Saha) : 2-1

BURSA
14.00 Odunpazarı Belediyespor - Körfez Belediyespor (İnegöl Dış) : 1-3
14.00 Hendekspor - Balıkesir Belediyespor (Gemlik) : 3-1 uz

TEKİRDAĞ
14.30 Vefaspor - Altınoluk Belediyespor (Çorlu G. Basri Saran) : 2-0
14.30 Hadımköyspor - Edremit Belediyespor (Malkara) : 0-0 (4-5 pen)

DENİZLİ
15.00 Eğirdir Belediyespor - Demre Belediyespor (Başkarcı) : 2-1
15.00 Bucak Belediyespor - Bergama Belediyespor (Doğan Seyfi Atlı) : 1-3

İZMİR
15.00 Aydın Sağlık - Ören Bld (Buca) : 3-9
15.00 Salihli Bld - Yenimahalle Kültür (1 Nolu Dış Saha) : 1-3

KONYA
15.00 Sincan Bld - Aziziyespor (Cumhuriyet) : 4-1
15.00 Kazan Bld - Akdeniz Bld (2 Nolu Saha) : 6-1

ADANA
14.00 Pansu Şekerspor - Narspor (5 Ocak) : 1-0
16.30 Çubukspor - Karapınar Bld (5 Ocak) : 0-3

SAMSUN
13.00 Bartınspor - Yalıspor (Gazi) : 1-5
15.30 Hürriyetspor - Bozkurt Bld (Gazi) : 1-2

GİRESUN
12.30 İyiderespor - Erzincan Bld (Merkez 75. Yıl) : 3-2
15.30 3 Mart Aşkale - Çarşamba (Merkez 75. Yıl) : 1-4

KAHRAMANMARAŞ
13.30 İ. Sahilspor - Karaköprü Bld (12 Şubat) : 1-3
15.30 Malatya Bld - Diyarbakır Köy Hizmetleri (M. Çiçek) : 3-0

DİYARBAKIR
11.00 Elazığ Bld - Yüksekova (Sentetik Saha) : 1-0 uz
14.00 Batmangücü - Siirt Bld (Sentetik Saha): 2-4 pen

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bu sitede okudugum haberlerin satir aralarindan anladigim kadari ile il sampiyonlari istedikleri grubu secebiliyorlar. Once hangi grupta hangi illerin olacagini TASKK acikliyor. Buraya kadar tamam. Buradan sonrasi nasil duzenleniyor?

Hatirladigim kadari ile bazi illerde bazi takimlar gidecekleri yerleri belirlemisken, diger illerdeki takimlar daha belirlememis oluyor. Burada bir oncelik hakki var mi? Yoksa belirli bir gunden once herkes hangi ile gitmek istedigini belirliyor, ve ayni anda mi aciklaniyor bu iller.

Bir de bu bolgesel duzenlemenin gorece zayif dogu takimlarina yarardan cok zarar getirecegine inaniyorum. Aslinda bu terfilere az cok hep ayni takimlar geliyor. UEFA kupalarindaki sisteme benzer bir sistem dusunulemez mi acaba? Bir onceki sene kazandiginiz basarinin bir sonraki sene sizin siralamanizi etkilemesi uzerine kurulu bir sistem. Guclu takimlari koruyor gibi gorunuyor ama ozellikle kura secimindeki olasi kargasayi aza indirir sanki..

Adsız dedi ki...

taskk grupların taslağını belirledikten sonra her ile bir son bitiş zamanı veriyor ve o zaman kadar hangi ile hangi takımı göndereceklerini belirlemesini istiyor. Ancak birçok il buna uymuyor, bazıları geç gönderiyor. Burada geç gönderenlerin avantaj sağladığı gerçek.
İllerden terfilere gidecek takımları belirlemek için her zaman önce anlaşma yoluna gidiliyor. Her takımlar gidecekleri iller konusunda diğer ekiplerle anlaşmaya varırsa kura çekilmiyor. anlaşmazlık halinde kura çekiliyor. Ancak böyle durumlarda bile birçok yerde il şampiyonu istediği yere gitme hakkını kazanıyor.
Bölge sistemi kesinlikle doğu'nun yararına. Böylece ikinci kademede yine kendi bölgelerindeki takımlarla oynuyrlar. Aksi takdirde doğunun en iyisi malatya belediy veya bafra'nın bir beylikdüzü veya bir körfez karşısında hiçbir şansı yok.

Adsız dedi ki...

Ben yine de supheci yaklasiyorum bu duruma. Uzun vadede standardi dusurecegini dusunuyorum. Bir de dogu ile bati arasindaki olasi farki dogu takimlarini rekabetten koruyarak azaltmak ne kadar mumkun olur bilemiyorum. Belki de yaniliyorumdur, bekleyip gorelim bakalim..

Bu arada Malatya Belediye guzel ornek olmus..Gecen sene Tepecik Belediye'ye elendiler ama bir onceki sene Sivas Belediye, ondan onceki sene de Bafra Belediye'ye. Hatta Bafra Belediye de o sane gidip Iskenderum DC ye elendi. Hepsi Istanbul degil en azindan. Eh Istanbul'lu olan 3. lige bile fazla geldi :))

Bu arada zaten bu bolge uygulamasi az cok vardi. Ayni ilden mumkun oldugu kadar az takimin cikabilmesi icin ugrasliyordu zaten. Ama bu su anda Istanbul harici illeri 1 ile sinirlandirmis durumda.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...