Cuma, Mayıs 11, 2007

Linyit ezdi geçti

Bakırköy Belediye Stadı'ndaki maç sıcak bir havada oynandı. (Foto: Efkan Bucak)

TAVŞANLI LİNYİT: 4 KİLİMLİ BELEDİYE: 1

Yazarımız Draco Malfoy, işi gücü bırakıp sizler için İstanbul Grubu'ndaki Tavşanlı Linyit-Kilimli maçını takip etti...

Perşembe akşamı Nişantaşı Starbucks’ta espressomu içip Forbes dergimi okurken, sitemizin kurucusu ve editörü Efkan aradı. ‘Abi’ dedi. ‘Yarın Bakırköy Belediye Stadı’nda Tavşanlı Linyit-Kilimli Belediyespor maçı var, beraber gidelim mi. Ben zaten gideceğim ama sen de gel, uzman gözünle bir maçı yazarsın’ dedi. Finans dünyasında çalışan biri olarak hafta içi pek uygun olmasam da İstanbul grubunu kapattığı söylenen Kilimli Belediyespor’u görme fırsatını kaçıramazdım. ‘Tamam’ dedim.
Maç günü (yani bugün) cumayı kıldıktan sonra Efkan’la Bakırköy Belediye Stadı’na yollandık. Bakırköy dediğine falan bakmayın, Bahçelievler sınırına yakın, son derece alakasız bir yere dikilmiş bir stat. Gerçi malum yeni moda artık, statlar yerleşim yerlerinin dışına dikiliyor, bu saha da öyle alakasız bir yerde. Bir de şöyle bir şey var; stadın yeri öyle ki, 2 kilometre öteden görüyorsunuz ama yürü yürü bir türlü yanına varamıyorsunuz. Neyse biz birer haşlanmış mısır alıp onları yiye yiye stada vardık. Ben arkalara oturdum, Efkan fotoğraf çekebilmek için biraz daha önlere yerleşti.
Maça ilgi fena değildi. İki takımın da birer otobüs taraftarı vardı. Ayrıca Alibeyköy, Kentyıldız gibi İstanbul ekiplerinden yönetici ve futbolcular mevcuttu. Galatasaray’ın emektar futbolcusu Ergün Penbe de maçı izleyenler arasındaydı. Malum, ‘kemik’ lakaplı Ergün, futbol hayatına Kilimli Belediyespor’da başladı. Hemen arkamıza oturan Ergün, Kilimlili taraftarların çoğunu da tanıyordu.
Karşılaşma çok sıcak bir havada oynandı. Karşılaşmayı yöneten İstanbullu hakem triosu ilk dakikalarda Kilimlili taraftarlardan (Ve Ergün’den) çok tepki gördü ama bence gayet iyi maç yönetti. Tavşanlı Linyit çok sıkı ekip. 4-2-3-1 düzeninde oynuyorlar. Sağ kanattan çok etkililer. 5 ve 6 numaralı ön liberoları çok tecrübeli, adamlar bir tane top sektirmedi, oyunu süper kurdular. 2 numaralı sağbekleri sık sık bindirme yaptı. Sağ açık oynayan 8 numara dehşetti zaten. Yüksek pas isabetiyle oynadılar, ikili mücadelelerin çoğunu kazandılar ve ofsayt taktiğini beceremeyen rakipleri önünde birçok pozisyon buldular. İlk dakikalarda sağdan bindirmelerde 8 numara içeri çok orta yaptı ancak hiçbirine değemediler.
Ancak perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. 22’de Linyitspor öne geçti. Savunmanın arkasına atılan topta 8 numara kaleciyle karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Aynı oyuncu 30’da soldan gelen ortada topu iyi kontrol etti, ceza sahası içinde sağ çaprazdan çizgiye yakın bir noktadan sert bir vuruşla farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı bu skorla bitti. (2-0)
Size Bakırköy Belediye Stadı’nın ilginç bir özelliğini söyleyeyim. Tuvaletlerle takımların soyunma odaları aynı yerde. Bir kapı var, oradan girdiğinizde önünüzde bir koridor uzanıyor. Tuvalet girişin hemen solunda, soyunma odaları ise ilerde. Geçen yıl yine İstanbul’daki Derince Belediye-Sakarya Yıldırım maçında Yıldırımsporlu futbolcuların devre arasında soyunma odasındaki tüm küfürlerini ayrıntısıyla duymuştum. Bu kez de Tavşanlı Linyitspor’un tüm taktiklerini duydum, ama anlatacak değilim burada tabii! Ancak Linyitsporlular da bunun farkına varmış olacak, tuvaletten çıktığımda önümde dikilmiş bir yedek oyuncu gördüm. Ben kapıdan çıktıktan sonra koridorun kapısını kilitledi.
İkinci yarı Linyitspor haliyle tempoyu düşürdü. Kilimli Belediyespor bir türlü gol pozisyonu yakalayamazken 79’de ani gelişen Linyitspor atağında 16 numara topu ağlara gönderdi ve 3-0 oldu.
83’teki Kilimli Belediye atağında soldan yapılan ortada Linyitspor savunması topu kendi ağlarına gönderdi: 3-1. 89’daki Linyitspor atağında sağdan yapılan ortada takım kaptanı 9 numara altıpasın içinde topa dokunarak skoru ilan etti: 4-1.
Tavşanlı Linyitspor ortaya koyduğu futbolla ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Bence ikinci kademeye de çıkarlar. Ancak her zaman böyle kötü bir savunmaya rastlayamayabilirler. Aynı şekilde ön liberolarına pres yapacak, güçlü orta sahası olan bir ekip karşısında ne yapacaklar merak ediyorum. Ancak kesinlikle göze hoş gelen bir oyun sergilediler. Hadımköyspor’dan sonra son zamanlarda beni mest eden ilk takım oldular.
Kilimli Belediyespor’a ise 1-2 söyleyeceğim var: İkinci golden sonra, Kilimli Belediyesporlu bir yönetici olduğunu sandığım kişi (yüzde 99.9 öyleydi, ama kilimliden birisiydi o kesin) arkasındaki yaşlı bir taraftarı –galiba golü alkışladı diye- tribünden attı. Son dakikalarda da Kilimli teknik direktörü saha komiseri ve hakemlerle tartıştı. Daha sonra hakeme küfretti ve haliyle sahadan atıldı. Kilimli gibi bir camiaya bu hiç yakışmadı...
Draco Malfoy'a eleştiri, övgü, hayranlık veya küfür dolu mailleriniz için: torpedosite@yahoo.com
Copyright mevzuu: Her hakkı saklıdır. Ama kaynak verip kullanın, canımızı yiyin...

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...