Çarşamba, Mayıs 02, 2007

Ayşekadın'dan buraya kadar

(Foto: Efkan Bucak)


ÇERKEZKÖY BLD: 2 AYŞEKADIN GENÇLERBİRLİĞİ: 0



Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan İllerin Terfi Maçlarında büyük bir sürprize imza atarak final grubuna kalan ve burada da üçüncü olan Edirne Ayşekadın Gençlerbirliği, aynı başarıyı normal terfi maçlarında gösteremedi. Kırmızı-Beyazlılar, Yalova Grubu’nun ilk maçında favori takımlardan Tekirdağ Çerkezköy Belediyespor’a 2-0 yenildi.
Beylikdüzü-Akınspor maçı gibi Yalova Dış Saha’daki bu karşılaşma da yoğun yağmur altında oynandı. Çerkezköy’den gelen 4 otobüs dolusu taraftar takımlarını coşkuyla destekledi.

Maça çok iyi başlayan Çerkezköy Belediye 27. dakikada öne geçti. Bu dakikada 10 numaralı futbolcunun ceza sahası dışından sert vuruşunu kaleci sağına yatarak çeldi. 11 numaralı oyuncu çok dar açıda olmasına karşın sert vurdu: 1-0.
Ayşekadın GB ilk kez 40’da tehlikeli geldi. 9 numaralı oyuncu kendi çabalarıyla taşıdığı topu kaleciye nişanladı.
82’de Çerkezköy’ün ceza sahasını karşıdan gören bir noktadan kullandığı frikikte top yan direkten döndü. 2 numaralı oyuncu boşta kalan topu ağlara gönderdi: 2-0.

Oynanan futbol genel olarak kimseyi tatmin etmedi. 1-0’dan sonra Çerkezköy maçı rölantiye aldı. Bununla beraber takımdaki yorgunluk da gözlerden kaçmadı. 4-1-3-2 düzeninde oynayan Mavi-Kırmızılı ekipte 6 numaralı ön libero iyiydi. Bu maçtaki en etkili oyuncuları 10 numaralı forvetleriydi (Apo diyorlardı galiba) ancak açıkçası bu oyuncunun fizik ve kondisyonu bu aşamayı kaldırabilecek seviyede değil. Çok teknik ve güçlü ancak 90 dakika çıkaracak gibi durmuyor.
Ayşekadın ise nasıl o kadar sürpriz yapmış anlaşılır gibi değil. Genç-diri takım deniyor ancak kaleci ve savunmaları çok kötüydü. Forvetleri 9 ve 11 numaralar kendilerini paraladılar ama etkili olamadılar. Çerkezköy’ün oyundan düştüğü anlarda bile pozisyon bulamadılar.

Efkan Bucak

Her Hakkı Saklıdır, Ancak Kaynak Vererek kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.