Pazar, Nisan 29, 2007

Tepecik Belediyespor İkinci Lig'de!

Tepecik Belediyespor son maçta Gaziosmanpaşa'yı 3-2 yendi. (Foto: www.tepecikspor.com)


Türkiye 3. Futbol Ligi'ne bu sezon başında yükselen Tepecik Belediyespor, Türkiye liglerinde az görülen bir başarıya imza atarak, çıktığı sezon 2. Lig B Kategorisi'ne yükselmeyi başardı.
Yeşil-Beyazlılar son maçta lider Gaziosmanpaşa'yla oynadı. Otobüsler dolusu Tepeciklinin takımlarına deplasmanda 90 dakika destek verdiği maçta Tepecik 1-0 öne geçti ancak ev sahibi takım önce beraberliği sağladı, ardından öne geçti.
Ancak oyundan kopmayan Tepecik Belediyespor 87'de skoru 2-2'ye getirdi. Ataklarını sıklaştıran Tepecik 90+'da penaltı kazandı. Atışı GOP kalecisi Fevzi çıkardı ancak pozisyonu iyi takip eden Halil İbrahim meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-3.
Bu sonuçla Tepecik Grubu'nu ikinci bitirdi.
Bu arada Bozüyükspor'un da hakkını yeneyelim. 3. Grup'taki Mavi-Beyazlı ekip aynı Tepecik gibi 3. Lig'e bu sene yükseldi ve gruplarında şampiyon olup 2 B vizesi aldılar.
Bu durum aslında bir şeyi daha gösterdi. Özellikle Batı Anadolu'daki birçok amatör kulüp, 3. Lig'den çok daha iyi bir kadroya sahip. Biraz iyi takviyeyle çok rahat 2. Lig'e çıkılıyor. Tepecik ve Bozüyük bunu çok iyi kanıtladı. Her zaman dediğimiz gibi önemli olan 3. Lig'e çıkmak. Daha sonra 3. Lig çok daha kolay bir olay.

1. Grup:

Çıkanlar: Diyarbakır DİSKİ, Adanaspor
Play-off: Mersin Büyüşehir Bld, Aksarayspor
Düşenler: Osmaniyespor, Karamanspor

2. Grup

Çıkanlar: Araklıspor, Ankara Bugsaş
Play-off: Bulancakspor, Trabzon Değirmenderespor
Düşenler: Iğdırspor (Devre arasında üst üste iki trafik kazası geçiren Demir Çelik Divriğispor haklarının askıya alınması nedeniyle bu sezon bu gruptan yalnızca bir takım düşürüldü)

3. Grup

Çıkanlar: Bozüyükspor, Afyonkarahisarspor
Play-off: Aliağa Belediyespor, Bursa Merinosspor
Düşenler: Göztepe, Sidespor

4. Grup

Çıkanlar: Gaziosmanpaşa, Tepecik Belediyespor
Play-off: Alibeyköy, Gölcükspor
Düşenler: Çorluspor, Bakırköyspor

Play-off'lara sekiz takım katılacak. Tarafsız sahada tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak maçların ardından iki (2) takım daha 2. Lig B Kategorisi'ne yükselecek.

Yerel Futbol Sitesi olarak gruplarında şampiyon olan, terfi eden ve play-off'a çıkacak tüm ekiplere başarılar diliyoruz. Düşenlere de geçmiş olsun,

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...