Pazartesi, Nisan 23, 2007

Çorluspor galibiyetle veda etti

Çorluspor, 23 yıl sonra amatör kümeye geri dönerken, son maçında taraftarlarına galibiyet hediye etti.

ÇORLUSPOR: 2 ORHANGAZİ GENÇLERBİRLİĞİ: 0

HABER-YORUM: BENAN DİKER
Çorluspor'un 1984 yılında başlayan profesyonellik kariyeri 2007 senesiyle son buldu. 23 yılllık inişli çıkışlı 3.lig ve 2. lig macerası; tarihinde dört defa 3. Lig şampiyonluğu yaşamış bu ekibi Göztepe ve Bakırköy gibi bu sezon amatör lige uğurlamış olduk.
Önümüzdeki yıl; bu sene 3. lige terfi maçlarında Çerkezköy–Velimeşe-Şarköy'den biri profesyonel lige yükselemezse Tekirdağ takımları önce iller turnuvasında boy gösterecek. Bu da önümüzdeki sezon Tekirdağ Süper Amatör Ligi'nin çok kaliteli ve üst düzeyde geçeceğinin işareti. Zira aldığımız son bilgilere göre önümüzdeki sezon Çerkezköy Bld, Çorluspor, Çorlu Sanayispor, Tekirdağspor, Velimeşe Bld, Malkara, Şarköy ve Veliköy takımları şampiyonluğa oynayacak. 13 takımın mücadele etmesi muhtemel olduğundan, düşünün sekiz takım iyi ekip kurarsa geri kalan beş ekip de kümede kalmaya oynayacaktır. Ve bunlardan üçü küme düşecektir. Ligdeki heyecan için gerisini siz düşünün.
Orhangazi Gençlerbirliği takımı ise 3. Lig'e bu yıl çıktı. Eski Fenerbahçeli Faruk Yiğit yönetimindeki bu ekip bence beklenenden çok daha başarılı oldu zira zor bir grupta ligde kalmayı başardılar. Son deplasmanlarında da, ideal onbirden beş olmak üzere toplam sekiz kişiyi Çorlu'ya getirmeyerek belkide önümüzdeki sezon takımda kalacak isimleri belirlediler.

STAT: Çorlu General Basri Saran
HAKEMLER: Soner Maraş (Ankara)***, Sait Demirel (Tokat)**, Emir Saygılı(Tokat) **
ÇORLUSPOR: Ramazan ** (İbrahim60 *), Metehan***, Hasan**, Rıfat** (Özgür 80), Mert**, Osman**, HakanTilki**, Hakan Dörtyol **, Müjdat**, Dilaver***, Hakan Tice*** (Samet 76)
ORHANGAZİ GB: Murat **, Altan **, Melih*, Hakan* (Numan 81), Adem **, Berkant **, Raif *, Remzi* (Cumhur 46*), HakanYiğit**, Rıza Burak* (Metin Oktay 46*), Erhan **
SARI KART: Ramazan (Çorlu, dk. 60)

Maçın değerlendirmesi:

KArşılaşmaya Çorluspor iyi başladı 5. dakikada Hakan Tilki müsait durumda iyi vuramadı. Konuk ekip ilk defa 6 ve 9'da rakip kalede gözüktü. 19'da Metehan kaleyi çaprazdan gören yerden vurdu top auta çıktı. 32'de evsahibi ekip gole yine yaklaştı ama defans araya girdi. Kullanılan kornerde topa iyi yükselen Hakan Dörtyol yakın mesafeden golle buluşamadı.
39'da uzun zamandır takımda yer bulamayan Dilaver ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve top kalecinin solundan ağlarla buluştu.1-0.
43'de Orh. Gençlerbirliği Raif'le çok müsait durumda beraberlik şansını değerlendiremedi. Dönen top Çorlu kontratağına dönüştü fakat Müjdat ağır kalınca defans yetişip pozisyonunu bozdu. 45'te yine Çorlu atağında Hakan Dörtyol ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz vurdu kaleci aynı güzellikte çıkardı. Ve devre 1-0 evsahibi ekibin üstünlüğünle sona erdi.
48'de Rıfat ın ceza yayından çok iyi vurduğu topu kaleci aynı güzellikte çıkardı. 54’te Dilaver uygun durumda kötü vurdu. 56'da Raif ceza sahası dışında önü açık pozisyonda kötü vurup konuk ekibi bir kere daha beraberlik şansından etti. 64'de Hakan Tice'nin soldan iyi ortasında Müjdat kale ağzında kafayla vurdu kalecinin çıkardığı top tekrar bu oyuncunun önüne düştü fakat ikinci vuruşta kötü olunca yüzde yüzlük gol pozisyon kaçmış oldu.
71’de Raif konuk ekip adına uygun pozisyondan yine yaralanamadı.
78'de Dilaver (Kocaeli Paf'tan bu yıl alınan genç oyuncu) yine ceza sahası dışından mükemmel vurdu ilk golden tek farkı bu sefer topun kalecinin sağından ağlarla buluşmuş olmasıydı. 2-0
Golden sonra takımların bulduğu tek pozisyonlar; 89'da Erhan'ın müsait durumda kaleye çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendirememesi ve 90'da Çorluspor'dan Hakan Dörtyol'un müsait pozisyonda çaprazdan kaleyi gördüğü pozisyonda kötü vurup takımını üçüncü golden etmesiydi. Karşılaşma böylece 2-0'lık skor ve evsahibi ekibin amatöre galibiyetle veda etmesi ile sonuçlandı.



Orhangazi Gençlerbirliği takımı Çorlu'ya sekiz as oyuncusundan yoksun olarak geldi. (Fotolar: Benan Diker)

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.