Pazar, Nisan 15, 2007

Ümraniye Velimeşe'den şen döndü

İstanbul'un güçlü ekiplerinden Ümraniyespor, önceki hazırlık maçlarında Vefa'yı 4-1, Yalova Tavşanlı Belediyespor'u da 8-2 yendi. (Fotoğraf: Benan Diker)


VELİMEŞE BELEDİYESPOR: 0 ÜMRANİYESPOR: 1

HABER-YORUM: BENAN DİKER

3. Lig'e terfi maçlarına hazırlanan iki ekibin mücadelesinde İstanbul Ümraniyespor, Tekirdağ Velimeşe Belediyespor'u 1-0 yendi.

Karşılaşma tempolu başladı ve daha henüz 3. dakikada çizgi defans yapan evsahibi ekip karşısında çok çabuk ve süratli bir oyuncu olan Ümraniyesporlu Birkan, savunmanın arkasına sarkıp tek başına alıp götürdüğü topu ağlara gönderdi: 0-1.
Golden sonra yüklenen evsahibi karşısında Birkan 11 ve 24’te iki net pozisyondan yararlanamazken, 38’de yine bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda defanstan Görkem'in müdahelesi ile top kornere gitti. 42’de misafir ekip yine bir kontratakta çok uygun bir pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 0-1 tamamlandı.

Maçın ilk yarısında misafir ekibin daha iyi olduğu gözlendi. Çok koşup, presle rakibi bozan ve defansta iyi kapanan bir takım görüntüsü verdiler. Velimeşe Belediye takımı ise iyi kapanıp çok koşan rakipleri karşısında net gol pozisyonu üretmekte çok zorlandı.

İkinci yarı ilk pozisyonu 50'de evsahibi Velimeşe bulurken konuk ekip 56’da Erdem ve 58’de Birkan'ın defansın arkasına sarkıp kaleci ile karşı karşıya kalmasıyla iki önemli fırsat yakaladı ancak bu pozisyonlarda kaleci Emre başarılıydı. Karşılaşmanın 65. dakikasında
Ümraniyesporlu Mustafa Kaçmaz çok ciddi bir şekilde sakatlanıp büyük bir talihsizlik yaşadı ve büyük ihtimalle bu sezonu tamamladı.
73'te evsahibi ekipten Görkem'in topu elle kesmesi sonucu kazanılan penaltıyı ikinci yarı oyuna giren Tuncer kullandı. Kaleci Emre’nin kurtardığı vuruşta topla buluşan Şükrü de kaleci Emre'yi geçemeyince Ümraniyespor mutlak bir golden oldu. Bu pozisyondada kaleci Emre sakatlanıp yerini yedek file bekçisi Ali İhsan'a bıraktı. Bu dakikadan sonra Velimeşe takımı daha üstün oynarken, rakibi kendisini defansta karşıladı. 89’da Naim'in indirdiği topa iyi vuramayan Hakan misafir ekibi olası ikinci golden etti. Ve karşılaşma bu sonuçla 1-0 Ümraniyespor'un galibiyetiyle tamamlandı.
İkinci yarı daha iyi olan taraf Velimeşe Belediye takımıydı, özellikle son 20 dakika üst seviyede oynadılar. Fakat yine net gol pozisyonu üretmede çok fakir kaldılar. Bu yarıda oyunu rölantiye alan misafir ekip özellikle son 20 dakikada oyundan düştü.

Ümraniyespor çok pahalı transfer yapmayan mütevazi bir ekip görünümünde. Geçen yıldan 8-10 oyuncu ayrılmış. İddia olarak da ne bir Hadımköy ne de Kavaklı Beylikdüzü değiller. Keskin Çetinkaya yönetimindeki bu ekip artık şansızlığını kırıp hiç olmazsa terfilerde bu yıl bir ikinci tur hedefliyor. Genç ve çok koşan presle rakibi bozan, bilhassa hücum oyuncuları kaliteli bir ekip. Defansta son adam oynayan geçen yıl Beylerbeyispor ve daha öncede Kırklarelispor'dan tanıdığımız kaptan Kerem; Osmaniyespor'dan geçen yıl ara transferde alınan Tuncer takımın tecrübeli oyuncuları. Dediğim gibi çok yıldızı olmayan takım oyunu oynamaya çalışan bir savaşçı ekip ve şanslı bir kura çekerlerse ikinci tura kalabilirler.

Velimeşe Belediyespor ise mütevazi bir ekiple terfiler öncesi son eksiklerini görme fırsatı yakalamış oldu.




Velimeşe-Ümraniye maçında konuk ekip özellikle ilk yarıda son derece etkiliydi. Kırmızı-Beyazlılar maç boyunca birçok gol fırsatını değerlendiremezken, bir de penaltı kaçırdı.


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.